Koop de Ferrari van Eric Clapton voor een schijntje

Auteur: , 31 Reacties

Voor de betere slowhand.

Er zijn legendes en er zijn legendes. Eric Clapton is een levende legende. De gitaarvirtuoos is al sinds 1966 een van de betere gitaristen. Hij was eerst lid van diverse goede bands (The Yardbirds, The Bluesbreakers, Derek & The Domonis, Blind Faith en Cream), maar sinds 1970 is hij solo, zeker niet onverdienstelijk. Mede dankzij nummers van J.J. Cale (After Midnight, Cocaine) scoorde Clapton monsterhits waardoor zijn solocarrière in een stroomversnelling raakte. In de jaren ’70 en ’80 stond hij steevast bovenaan in de hitlijsten. Op een gegeven moment worden artiesten ouder, wijzer en doen ze lekker waar ze zelf in zin hebben. Dus wordt de muziek wat minder hitgevoelig, ze werken samen met hun vrienden van weleer en ze hebben veel te veel kwartjes.

En wat doe je als je echt teveel kwartjes hebt? Inderdaad: Ferrari’s kopen. Het schijnt een dingetje te zijn onder muzikanten. Maar Erick Patrick Clapp (zijn echte naam) is natuurlijk niet (meer) de persoon voor een pimpelpaarse 360 met twinturbo-conversie en 22″ velgen plus satijn-fluwelen koetswerk. Clapton is een heer van stand en beweegt zich enkel voort in stijlvolle Ferrari’s. Hij is een dermate goede klant bij de Italianen dat hij een unieke Ferrari heeft, de SP12 EC. Dat zal onder alle omstandigheden een peperdure auto zijn om ooit te bemachtigen. Heb je iets minder geld te besteden, maar wil je wél een Ferrari die van Slowhand is geweest? Dan is dit je kans!

Het betreft namelijk een Ferrari 612 Scaglietti. Een auto waarover de meningen nogal verdeeld zijn. Voor de raszuivere Ferrari-fan is de auto te groot, te zwaar en te log. Voor de liefhebber van Gran Turismo’s is de motor niet koppelrijk genoeg, de transmissie hopeloos en het koetswerk niet fraai genoeg. Voor de tweede beste gitarist (volgens Rolling Stone Magazine) bleek de auto wel degelijk kwaliteiten te hebben. Het is namelijk een auto die je dagelijks kunt inzetten. De teller staat inmiddels op 29.000 mijlen, dik 46.500 kilometer. Dat lijkt nog steeds niet veel, maar gezien het speelgoed wat Clapton in zijn garage heeft staan zijn dat er best wel wat.

Geïnteresseerd? Dan is het nu je kans! De auto wordt namelijk te veel aangeboden door H&H. Het komt voor dat auto’s van bekende personen peperduur zijn, maar er wordt geschat dat deze schitterende, donkerblauwe 612 Scaglietti tussen de 65.000 en 75.000 Britse ponden gaat opleveren. Dat is bijna goedkoop te noemen. Mocht je hem kopen, wel even dit nummer lekker hard afspelen.31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Aaah… de 612 Scaglietti. De man had smaak. Misschien als hij duidelijker zijn sporen in deze auto had nagelaten dat hij meer zou opbrengen. Hey leg er een gitaar in van Clapton en je krijgt het dubbele…
Automaat en stuur aan de verkeerde kant. Ik bedank. Het is wel een echte Ferrari met een V12. Ooit als ik geld heb…. tot die tijd iets minder spannends.
@xiran: Il dacht juist dat het allemaal wat makkelijker werd om te rijden in een rhd met een automaat.
@kle500: rhd is alleen ff wennen. Inhalen op de snelweg is alleen vervelend.
@xiran: juist op de snelweg vind ik het geen punt een stuur aan de ‘verkeerde’ kant te hebben.
Maar in het dagelijks leven gaat t je toch tegen zitten: parkeergarage ingangen, inhalen op B-weggetjes, drive througs en vooral tol poortjes, niet handig hoor!
@xiran: inhalen op de snelweg?? Wat dacht je op een normale weg inhalen? Je ziet geen drol.
@maotje: alleen bij meerdere banen is het vervelend. Slagbomen ook trouwens.
Eric Klapband lol
Meaui dat de credits naar J.J. Cale gaan, wordt toch vaak vergeten.

Chique verschijning zo’n Scaglietti, dat een auto van een beroemdheid is geweest voegt voor mij persoonlijk niets toe. Gaat om de auto an sich. Maargoed ben dan ook niet in de markt veur zo een bolide..
@shenkie: wat mij betreft zijn de uitvoeringen van JJ van de twee genoemde nummers ook mooier dan die van Clapton. Bij Cale hoor je die coke er gewoon aan af.
@Dizono: eensch!
@Dizono: deze wagen past dus perfect bij Clapton, heus wel goed en smaakvol en zo maar toch allemaal net niet.
Met de meest fraaie kleurensamenstelling die je kan hebben op een 612. Prachtige wagen zo zeg, echt heel erg mooi.
@viezefreddyw: de kleuren zijn goed, maar het model heeft me nooit het hoofd doen draaien
De 456gt is velen malen mooier
Barstende bubbels
Challenge velgen er onder en is tie helemaal perfect. De 612 is echt m’n favo GT uit Maranello. Ja ook boven de 456 op mijn lijstje. De lijnen in de flank (op bovenstaande foto’s niet goed in beeld gebracht) zijn ongekend.
@jorden: ik ga voor een donkerblauwe 456. Tijdloos ontwerp.
@jorden: ook mijn favoriete en ik ga ‘m steeds mooier vinden. Sinds mei heb ik de mijne. De (standaard) wielen onder dit exemplaar kunnen mij niet zo bekoren.
@powerblue: ik spaar nog even door. De Ferrari is een stapje hoger dan de Porsche 928. (Ongevee hetzelfde concept)
@xiran: 928 is ook supervet! En ook deze worden tamelijk prijzig.
‘Maar Erick Patrick Clapp (zijn echte naam) is natuurlijk niet (meer) de persoon voor een pimpelpaarse 360 met twinturbo-conversie en 22″ velgen plus satijn-fluwelen koetswerk.’

Wie wel?
@sportevo: rappers. Allemaal.
@sportevo:
Boef..
Mooi man: een schitterende Ferrari van een legendarische artiest, die goeie muziek kan maken. Wat wil je nog meer?
@toyotafortuner: een mooie Ferrari
Een 612, en dan ook nog van eric clapton. Man wou ik dat ik het geld had…
Ik ben al jaren fan van de muziek van Eric Clapton. Ik heb wat cd’s van Clapton.

Naast zijn Ferrari liefhebberij is hij nogal dol op Rolex.
Een grappige gebeurtenis is de affaire met de vriendin van George Harrison. Hij had toendertijd een lieve en knappe vriendin, maar hij moest en zou de vriendin van Harrison hebben.
Hij was ook goed bevriend met Jimmy Hendrix, de beste gitarist ooit.

Wat zijn Scag betreft, ik vind het een pracht van een Ferrari die notabene in mijn favoriete Scag kleur uitgevoerd is, alleen zit het stuur op z’n Brits erin en ik wil uiteraard het stuur links hebben.
@tarquesh:
Daar heeft’ie Layla voor geschreven, de onbeantwoorde liefde van Patti Harrison, maar later is het allemaal toch goed gekomen, als in een soort van sprookje.
Er zij zoveel Ferrari’s die ooit van Eric Clapton zijn geweest, dat heeft zo zijn weerslag op de waarde van die dingen.
Die Nokia afstandsbediening op de middenconsole verraad zijn leeftijd (Eric en de auto).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).