Koop deze Volvo S60 R met Heico-goodies op Marktplaats

Auteur: , 47 Reacties

Een hete Zweedse gehaktbal met 339 pk en mooi bruin leder.

Tegenwoordig steelt Polestar de show als het gaat om snelle Volvo’s. Volvo kocht in 2015 officieel het Polestar-label van het gelijknamige raceteam dat onder hun vorige naam Flash Engineering nog de legendarische 850jes van Tom Walkinshaw inzette in het STCC (Swedish Touring Car Championship). Je kan deze situatie enigszins vergelijken met de overname van AMG door Mercedes.

Voor concurrerende tuners is zoiets een vloek en een zegen. Aan de ene kant hebben zij niet dezelfde steun van de fabriek die de in house tuningsdivisie heeft. Aan de andere kant wordt zo’n geassimileerde tuner uiteindelijk ook zo ‘normaal‘ dat mensen toch weer geneigd zijn iets exclusievers te zoeken. Mercedes tuners als Brabus, Carlsson en Väth zijn dan ook niet over de kop gegaan. Het devies is verder gaan waar AMG ophoudt.

De Duitse Volvo-tuner Heico zal dat waarschijnlijk ook wel begrijpen. In het verleden pompten ze bijvoorbeeld al deze S60 R op, die je zou kunnen zien als de voorloper van de S60 Polestar. De eerste generatie S60 kreeg er 39 pk bij voor een totaal van 339 pk. En jij kan ‘m nu kopen voor 19.850 Euro!

De strakke sedan die je zou kunnen zien als een van de eerste ‘vierzits coupé’s’ heeft 94.111 kilometer op de de teller staan. De Zweed is niet uitgevoerd in het voor dit model kenmerkende Flash Green Metallic, maar in een nette blauwe kleur. Het bruine ‘Atacama’-leder is echter wel aanwezig, evenals verschillende lines en een epische dubbele uitlaat. Die laatste zal de vijfpitter onder de kap vast lekker laten klinken. Koop dan?

Dank aan Rachid voor het tippen!47 reacties

Mooi, alleen had ik liever zwart leer gezien.
@bmwfreak038: ondanks de lelijke kleur van het leer heeft deze man hem perfect samengesteld. Die lelijke stoelen horen hier in!!
@kennone: die lelijke stoelen zitten echter wel heel lekker! Tot nu geen betere standaard autostoel gehad.
@bmwfreak038: eens.
En een uitlaat die er fatsoenlijk onder zit.
@awesome: Die uitlaat ziet er echt niet uit idd. En dat bij een auto van 11 jaar oud die 20k moet kosten.
@bmwfreak038: zwart leer. Hoe kan je het bedenken ook nog zwarte velgen zeker ? Betere kleur had er niet in gepast. Geweldig.
@gerjan: dus na een avondje chinezen vind je deze kleur ook mooi in de pot?
@bmwfreak038: ja, want dat is het criterium. Sterk argument.
via Android app
@bmwfreak038: Pindakaas leder! Awesome!
Heerlijke wagen, kleuren van interieur en exterieur zijn ook perfect.
@kennone volvo. Mooie 850 opvolger.
@peug206: ja dat zou een hele mooie vokgende kunnen worden maar dan wel in V70 trim. 👌🏼👌🏼
Leuke bak! Maar 20K… Dan liever een F30 320i, en chippen naar 300PK. Althans, dat zou mijn voorkeur zijn, moest ik in dat budget moeten shoppen.
@camber24: Je kiest voor een Volvo omdat je een liefhebber van bent niet wat je andere opties zijn voor dat geld..
@werf76: de meeste hier zijn geen liefhebber he. Maar fanboy.
Dit schreeuwt om een Autoblog (occasion) test!
Naast Flash Green toch wel de mooiste kleur voor een S60R. De velgen zou ik persoonlijk toch terug veranderen naar de originele 18 inch Pegasus, vind deze niet zo heel geslaagd. De uitlaat vind ik persoonlijk ook wat minder, steekt te ver uit en doet daardoor afbraak aan het geheel.

Ondanks dat, zet maar naast de T-5R neer hoor, kunnen ze vriendjes worden!
@ej20g: helemaal met jou verhaal eens
@ej20g: zelf vind ik “sonic blue” ook wel heel erg dik
Leuke auto, zeker. Leuk ook dat het een handbak is. Weet niet of dit normaal was bij Volvo, ben niet zo thuis in het merk.

Moet wel zeggen dat het echt de lelijkste pook is die ik ooit heb gezien.
@viezefreddyw: nee, de meeste S60R’s en V70R’s zijn automaten, die wil je niet.

Die pookknop heet overigens de Space Ball en was standaard op de R’s. Optioneel ook leverbaar op de normale handgeschakelde S60 en V70. Vele malen mooier ook dan de normale lederen pookknop en hoes vind ik zelf, maar dat is uiteraard smaakgebonden.
@ej20g: Ah, helder. Bedankt voor de uitleg.

En inderdaad, ieder zijn eigen smaak. Ikzelf vind het erg lelijk.
@ej20g: het laatste type had wel een sterke automaat hoor. En de minder sterke zijn stiekem ook best sterk. Ik rijd met over de 400nm op een 4traps die maar 300nm mag hebben. Na 252000km nog steeds heel👌🏼👌🏼 het is alleen wat minder snel met de 0-100 sprint. Maar heel fijn voor de tussen sprint
@kennone: de 4traps zijn toch juist wel sterk?! Alleen de 4-awd niet.
@kennone: ze zijn wel sterk ja. De Geartronics zijn, net als de oude 4-traps, prima als je normaal aan het rijden bent. Naar mijn mening hoort een automaat niet in een R thuis, dat doet afbraak aan het geheel.
@ej20g: de vijftraps Geartronic is niet de sterkste bak, maar de laatste modeljaren R waren verkrijgbaar met een 6-bak automaat, die kan tot 460 nm probleemloos aan en past qua karakter prima bij een R. Heb beide bakken gehad.
@viezefreddyw: dit is de space ball pook. Ik vind het prachtig en had het ook op mijn s60
Voor mij zijn dit de ultieme Volvo’s. Lekker bonkig, zowel van binnen als van buiten. Deze auto verouderd gewoon niet. Dat zie ik met de Volvo’s van erna niet zo snel gebeuren.
Mooie en snelle bak voor weinig. Top!
Nope, niet voor 20k.
Toen waren Volvo’s nog mooi.
@sntial: Nu zijn ze schitterend.
@SimonMc: let’s agree to disagree
‘evenals verschillende lines’?!
Ik krijg hevige uitslag van die rare scheve stand van het navi-scherm. Echt. Ik sla dus over.
@davelepeef: esthetisch gezien is hier inderdaad wel wat op aan te merken, maar ergonomisch gezien helemaal niet verkeerd. Sterker nog, de meeste auto’s zetten dat ding in het midden van het dashboard of de middenconsole, waardoor deze eigenlijk net te ver buiten het gezichtsveld van de bestuurder staat.

Waar ik bij deze Volvo eerder over val is de mate waarin deze is verlaagd; ik mag hopen dat deze instelbare dempers heeft, want anders komt dit het rijgenot (keihard afgeveerd) waarschijnlijk niet ten goede. Of je moet hem allen voor trackdays gaan inzetten, misschien.
@davelepeef: die is gericht op de bestuurder. Hadden ze toen allemaal.
@davelepeef: Is zodat er geen licht op reflecteert en het scherm leesbaar blijft. In die tijd had je nog niet zulke mooie schermen als nu.
@redactie: een NSFW tag was op zijn plaats geweest… wat een pornobak! Is het uiterlijk mwahhh? Ja. Is de kleur van het leer smerig? Ja.
Maar wil je het rijden?! JA!
Als een kind dat slecht kan tekenen een auto zou schetsen……man man man, degradatie van dit model m.i. Wat ziet dit er cheap ass uit!
Heerlijke bak, maar wel een kleine correctie op het verhaal. Polestar heeft niks met Flash Engineering te maken, die teams hebben zelfs nog tegen elkaar geraced in het STCC. De oprichter van Flash Engineering, Janne ‘Flash’ Nilsson geeft wel met 850’s en S40’s geraced, maar toen was van Polestar nog geen sprake.
Wat mij betreft qua in en exterieur kleur perfect, alleen die heico zooi ben ik niet zo gek van . Die wielen ogen goedkoop en die uitlaat lijkt wel zo’n opzetstuk uit de auto style catalogus!
Ik ben blij dat de auto niet in Flash Green Metallic is. Wat een hondslelijke kleur is dat zeg.
Ik vind dit wel een geslaagde combinatie. De auto ziet er nog goed uit.
Grijze hemelbekleding. Hoor ik niemand over 🤢
De kleurencombi is gruwelijk op deze wagen, niks zwart leer, gewoon lekker cognac en dan met die exterieur kleur, geweldig!

Alleen die petjes uitlaat even eronderuit
De eerste vierzitscoupé? Een stuk of 200 modellen gingen hem voor. De eerste vierdeurscoupé daarentegen…
Jammer dat het geen automaat is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).