Koop dit Bugatti Chiron horloge, of een 911 Turbo

Auteur: , 34 Reacties

Hebb0n?

Koop dit Bugatti Chiron horloge, of een 911 Turbo

Auto’s en horloges hebben een verhouding waar ondergetekende niets van begrijpt. Op de één of andere manier zijn er talloze petrolheads helemaal weg van een fraai klokje, met name wanneer ze een beetje geld hebben. Ben je nu écht smerig rijk, en wil je je hobby naar haar meest extreme vormen laten evolueren, dan is de kans groot dat je dit wel een puik uurwerk vindt.

Het klokje is gemaakt door Parmigiani Fleurier, naar aanleiding van de onthulling van de Bugatti Chiron Sport. Het horloge is op zijn beurt weer gebaseerd op een vorig horloge dat de klokkenmaker vorig jaar lanceerde om de reguliere Chiron te vieren. Dit was de zogenaamde Bugatti Type 390, een zeldzaam horloge waarvoor men tenminste 200.000 euro af mocht rekenen.

Koop dit Bugatti Chiron horloge, of een 911 Turbo

Zoals je waarschijnlijk al uit de kleuren kunt opmaken, past dit horloge veel beter bij de Chiron Sport. De materialen op het klokje spreken tot de verbeelding. De rode, alcantara details, het naakte carbon en uiteraard ook het witgoud zijn allen aanwezig zodat de drager zijn overvolle portemonnee thuis kan laten, en in plaats daarvan simpelweg zijn mouw iets verder hoeft op te stropen om zijn welvarende status wereldkundig te maken. Het horloge heeft nog geen exacte prijs, maar het is niet ondenkbaar dat het speciaaltje duurder zal zijn dan het origineel.

Parmigiani Fleurier, die al vaker excentrieke ideeën uitwerkte, creëerde het uurwerk met in totaal 300 onderdeeltjes. Je kunt erover discussiëren of het klokje het geld wel waard is, maar de Zwitserse klokkenmaker heeft er absoluut een draagbaar kunstwerk van gemaakt. De discussie daargelaten, op een gegeven moment maakt het niet meer uit hoe fraai iets wel of niet is, zeker niet wanneer je 3 à 4 miljoen euro afrekent voor de bijbehorende bolide.34 reacties

Daar worden de kopers vast wijzer van! Gelukkig wordt bij dit soort artikelen niet echt op de cijfers gelet. Of denkt men wel wat uren na voordat ze zoiets aanschaffen?
@rike: nee, te laat. Zomertijd is al ingegaan dus nu tijd voor coole grappen.
@stephane8200: een hoop mensen hebben een horloge, maar weinig mensen hebben de tijd
@shalomleon: Badum tsss
@shalomleon: je mag de microfoon houden.
Toch knap dat er iets op de markt is waarvan je van het Apple-alternatief zou zeggen: koopje!
Ik had zo’n Apple Watch en ik vind het al lastig om zo’n fragiel ding in je broekzak te hebben, laat staan om je pols. Niks voor mij dus.
Draag momenteel zelf geen meer horloge en als ik het wel zou doen een waterdichte graag, dus doe mij die 911 Turbo maar.
Vind het best een tof horloge! ik zou hem zo bij m’n Chiron bestellen. Als je dan toch met de optielijst voor je neus zit…
Auto’s, motorfietsen, racefietsen en horloges, de verbindende link is de voorliefde voor mooie techniek. Het gebruiksvoorwerp tot kunst verheffen.

Persoonlijk vind ik dit geen mooi ontwerp, ziet er een beetje goedkoop uit met die felle kleuren en rare lettertjes.
Ik hou ook zeker van een leuk klokje, maar mijn idee van een leuk klokje kost minder geld dan het maandsalaris van een 17 jarige..
Dit soort prijzen gaan mijn petje te boven, zelfs al had ik miljoenen op de bank dan nog steeds zou ik dit belachelijk vinden..
Máár, ik vind m wel mooi, mocht ik hem zien liggen op de grond ergens dan zou ik hem best oprapen..
@bierbuik: heb zelf een Casio van 20 euro.. :)
@ikschrijfookoverautos: ik een mooie Micheal Kors en paar horloges van ali express a 3 euro ofzo
@shadowbroker: Micheal Kors…

Van niet te dichtbij valt het niemand op.
@moveyourmind: Hoebedoel je?
@shadowbroker: Omdat op de echte Michael Kors staat,

Maar jou een beetje kennende zal je ongetwijfeld een echte hebben. Zijn trouwens mooie uurwerken.
@moveyourmind: ach zo…hahah ja foutje. Heb inderdaad gewoon een echte. Was niet al te duur vergeleken met de Bugatti hierboven.
@shadowbroker: ik heb een automaat van fossil. A 220€ vind dat al geld genoeg. Wel een prachtig klokje met dito techniek.
@bierbuik: Dit verzamel je als je miljoenen op de bank ziet verdampen. Dit draag je niet…
Zoals met alles: geld maakt geld… Dit klokje is een stuk waardevaster dan die Porsche! Dus doe deze maar. Hoe werkt dat verder? Sturen jullie hem op ofzo?
Wie gebruikt er tegenwoordig nog een horloge om te kijken hoe laat het is? Kan je net zo goed de smartphone voor gebruiken, want daar zit je toch al de godganse dag naar te kijken…

Bovendien, niemand die jouw dure klokje ziet, want anderen zitten ook de hele dag autistisch naar hun smartphone te kijken.
@moveyourmind: Ik.En ik draag een mooie klok voor mezelf, niet voor een ander.
@moveyourmind: dit kan alleen gezegd worden door iemand die geen snars van de esthetiek van een mooi horloge begrijpt. Het enige sieraad wat een man fatsoenlijk kan dragen.
@bfvo: wat is er mis met mijn leren enkelbandje dan!?
@gulli: het is wufterig 😄
@bfvo: IJdelheid kent geen tijd…
Prachtig kunstwerk en heel bijzonder. Mensen die niet snappen waarom een auto wel 3,5-40 miljoen opbrengt maar een horloge dat 200.000 euro kost belachelijk vinden, snappen het dus eigenlijk niet helemaal. En dat heb ikzelf weer met ‘kunst’, zoals een Karel Appel. Ik vind het foeilelijk maar snap wel dat er mensen miljoenen neer leggen voor die kleurplaat, al verklaar ik ze voor gek.
Nice
Ik zou echt niet weten waarom je zoiets zou kopen. Begrijp mij niet verkeerd, ik waardeer het vakmanschap dat er in zo’n bijzonder klokje zit en ik snap de waarde er ook wel van. Maar als je zoveel geld kunt en wilt uitgeven aan een horloge, maak je je toch helemaal niet meer druk om merchandise. Waarom zou je dan geïnteresseerd zijn in een logo met een Bugatti logo erop?
@edge: In een horloge met een Bugatti logo erop*
@Edge: Denk dat het model wel exclusief is verbonden met Bugatti. Niet dat er volgende week een andere uitvoering van het model in de schappen ligt. Althans dat lijkt mij logisch voor 2 ton!!
Ik vind het jammer dat de schrijver van dit stuk denigrerend doet over personen die ook onder de indruk zijn van een mooi horloge. Ik vind de techniek en het design van sommige horloges echt mooier om naar te kijken dan autos.
@rutger97: eensch! Ben zelf echt een liefhebber , maar zit meer in prijsklasse tot €2000.-
Heb nu een mooie Tag Heuer automaat…. zag dat TH een mooie klok met aston martin heeft gemaakt, dus ik kan weer gaan sparen!
@houthakker: zou erg graag een Carrera willen hebben, krijg het er thuis alleen nog niet doorheen. Hij hoeft niet eens te gecompliceerd te zijn, gewoon een mooie automaat met datum ofzo. Heb nu wel een mooie Breil automaat maar het blijft kriebelen 😊
@gulli:
Er zijn voordelen aan vrijgezel zijn.
Ik kreeg opvallend weinig negatief commentaar uit de spiegel toen ik 9 jaar terug een TAG Heuer Monaco wilde kopen.
Eigenlijk is het polshorloge of horloge en eventueel uurwerk, maar zeker geen klok of klokje, immers klokken hangen aan de wand. Dit alles staat natuurlijk geheel los van de prijzen haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).