Lezersvraag: de mooiste F1-bolide van 2017?

Auteur: , 77 Reacties

We hebben alle presentaties inmiddels achter de rug. Kies je favoriet!

Ferrari

Afgelopen week hebben we kennis kunnen maken met de F1-auto’s voor het aankomende seizoen. Williams trapte op de 17de al af met de FW40. Daarna volgden Sauber, Renault, Force India, Mercedes, Ferrari, McLaren, Red Bull, Haas en hekkensluiter Toro Rosso.

Het ene team koos voor heftigere wijzigingen in vergelijking met het vorige seizoen dan de ander. Het onderwerp van de week was natuurlijk de toevoeging van de haaienvin, maar ook op dat gebied is de ene vin de andere niet. De haaienvin van Haas heeft bijvoorbeeld een diepe snede, terwijl die van Ferrari een stuk subtieler is. Bij Mercedes lijkt de haaienvin juist te ontbreken.

Maar welke is nu het meest geslaagd? McLaren roept herinneringen op aan Jos Verstappen door de oranje-zwart livery. Bij Ferrari vonden ze het allemaal wel prima en qua kleurtjes is er weinig veranderd. Hetzelfde geldt voor Red Bull. Alle bolides voor het aankomende seizoen check je hieronder. Welke is jouw favoriet en waarom?

Williams FW40
10
Sauber C36
9
Renault R.S.17
7
Force India VJM10
6
Mercedes W08
5
Ferrari SF70H
4
McLaren MCL32
8
Red Bull RB13
2
Haas F1 VF17
3
Toro Rosso STR12
177 reacties

Ik vind de Renault, RedBull en McLaren veruit het mooist qua livery. Met als sidenote dat de nieuwe regels (en vooral de bredere banden) er voor gezorgd hebben dat alle auto’s er vele malen beter uitzien dan vorig jaar als je het mij vraagt. Geen GP2+ auto maar weer een echte Formule 1 auto!
Ik ga voor de Toro Rosso. Ze hebben niet alleen een enorm toffe livery, maar hebben ook een enorm innovatieve auto gebouwd. Als een klein team met beperkte middelen een innovatieve auto maakt, scoort dat bij mij sowieso altijd wel hoog.
Torro Rosso heeft een mooiere bolide dan RBR zelf… echt een gave bak!
@neleev: Helemaal eens, ik kan niet wennen aan de ‘kruimeldief’-neus van de RB13
Torro Rosso en Mercedes, de enigste met een normale neus. Vind ze beide retedik ogen ook.
Ik vind juist het cleane van de redbull heel gaaf. En nee, niet omdat het max zijn auto is. Ik ben sowieso fan van de slankere, flapjesloze Newey wagens. Kijk nou naar de Ferrari, al die flapjes, floepjes, vleugeltjes. Het toont als een onsamenhangend geheel.
Ik vind de Renault het mooiste totaalplaatje hebben, zowel qua vormen als qua graphics. De Force India vind ik de meest storende graphics hebben, en dat is jammer, want de vorm is prachtig!
Ik ben denk ik de enige die de Toro Rosso niet mooi vind. De Red Bull vind ik dan wel weer mooi.. Maar de mooiste is wat mij betreft de Sauber. Ik vind dat zij een fraaie kleurencombinatie hebben. Op plek twee komt de McLaren denk ik en op plek drie staat de Mercedes.
@viezefreddyw: wees maar niet bang..
Ik houd je wel warm..

Want ik vind hetzelfde.
Ik vind ze allemaal niet echt mooi eerlijk gezegd. Maar de minst lelijke zijn de Mercedes en de RB13
@baklava: ik zat ze allemaal nog eens te bekijken en moet je gelijk geven! Al lijkt het me wel heel lastig om van zo een auto iets moois te maken.
Qua vorm de Mercedes want minder nadrukkelijke lelijke haaievin. Qua bestickering de Williams.
2017 wordt een jaar van snelle f1 auto’s maar niet van mooie F1 auto’s.
@mashell: Deze redenatie kan nu ook de prullenbak in. Hamilton is zojuist de baan opgegaan met een auto waar een haaienvin op zit.
@Breinstein: alhoewel deze nog steeds minder nadrukkelijk aanwezig is ;) Is toch echt een stuk kleiner vergeleken met andere teams
Ik vind de Ferrari erg mooi??
@felixferrari: Ik heb geen idee, je bent de enige die daar antwoord op kunt geven…
@Jochempie, @Felixferrari: blijft handig he, die functionaliteit van voor de millenniumbug. Geen smileys en geen edit functie….
Hier een galerij van de auto’s op de baan vandaag. Renault en Torro Rosso hebben naar mijn idee de mooiste auto. http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/14194/formula-1-test-at-circuit-de-catalunya-27-february-2017/
@bassx: mooie galerij, maar wat ziet die T-spoiler van Mercedes er belabberd uit.
@ippy: inderdaad! Kan iemand mij vertellen waar dit T-vormige kapstokje voor wordt gebruikt?
De renault en de redbull
Renault, Haas, Red Bull
Sowieso staan Toro Rosso en McLaren bovenaan. Toro Rosso omdat hij gewoon zo retevet is, de McLaren omdat ze een klassieke kleur gemengd hebben in een mooie, simpele nieuwe livery. Van Red Bull had ik iets meer verwacht, maar van de andere kant is de livery van vorig jaar nog steeds goed te pruimen. If it ain’t broke, don’t fix it, hebben ze denk ik gedacht. De Ferrari en de Sauber zeggen me dan weer weinig.
Sowieso staan Toro Rosso en McLaren bovenaan. Toro Rosso omdat hij gewoon zo retevet is, de McLaren omdat ze een klassieke kleur gemengd hebben in een mooie, simpele nieuwe livery. Van Red Bull had ik iets meer verwacht, maar van de andere kant is de livery van vorig jaar nog steeds goed te pruimen. If it ain’t broke, don’t fix it, hebben ze denk ik gedacht. De Ferrari en de Sauber zeggen me dan weer weinig.
Renault heeft toch wel de vetste
Kan me niet herinneren dat er ooit zoveel aandacht is besteed aan het uiterlijk van de wagens…
Ik heb zelden een seizoen gezien waarbij ik zo tevreden was met alle auto’s in de grid. Ze zijn allemaal mooi op hun eigen manier. Ondanks dat kiezen moeilijk is, nummer ik ze hier van mooi na minder mooi (absoluut niet lelijk) en waarom.
1 McLaren
Agressief aërodynamisch design met een schitterende livery. Naar mijn mening de mooiste interpretatie op de nieuwe regelgeving.
2 Ferrari
Natuurlijk een beeldschone livery, met eigenaardige aero. T wing is niet mooi, maar de sidepods en toebehoren zien er heel low drag uit en daarmee zijn ze zeker uniek op het veld.
3 Toro Rosso
Ik probeer de rode strepen graag te vergeten, maar het design van de auto is misschien wel het mooist. Super lage vleugel en een neus zoals eigenlijk elke F1 auto zou moeten hebben. Livery zou ook verassend mooi zijn geweest zonder zo veel rood, maar met een Red Bull Cola blikje als grootste inspiratie is het wel begrijpelijk.
4 Sauber
Verreweg de meest verassende auto van het veld. Erg unieke livery die de auto zeker goed staat. Qua design is de auto niet super spannend maar omdat de livery zo oldschool is, in combinatie met de dikke banden zeker één van mijn favorieten.
5 Mercedes
Enige auto zonder haaienvin, en met de snoekneus. En het staat hem prima. De bespoilering tussen de voorwielen en luchtinlaten zijn fascinerend en zeer complex, maar de rest van de auto ziet er nogal simpeltjes uit. Komt onder andere door het grijs. Toch vind ik de zilvere arrow echt een mooie auto.
6 Renault
Zeer agresief gestyled zoals de McLaren, al staat het de McLaren velen male beter. Vond de sidepods nogal raar maar het geel stond hem zeker prima, maar hij mist iets wat de McLaren niet heeft.
7 Haas
Was goed verast toen ze hun livery hadden aangepast, op de foto’s zag het er erg goed uit, maar zo in vergelijking met alle andere auto’s valt het toch een beetje tegen. Hij is zeker mooi, maar hij mist iets wat de andere auto’s allemaal wel hebben.
8 Red Bull
Had bij de red bull vergelijkbaar spoilerwerk verwacht als bij de Mercedes. Maar dat viel best wel tegen. De neus heeft vast een goede functie maar maakt hem wel erg lelijk. Voor de rest veel overeenkomsten met de 2015 auto’s.
9 Force India
Het eigenaardige neusontwerp is gewoon erg lelijk maar voor de rest is de auto niet heel erg opvallend. De haaienvin vind ik verreweg de lelijkste van de grid, en hij had niet grijs moeten zijn. Voor de rest is de livery goed maar wel saai.
10 Williams
Martini livery is zeker mooi, maar het is naar mijn mening een simpele 2016 auto met 2017 spoilers.
De Ferrari in topic foto is echt retedik!
Voor mij op 1 sauber
2. Red bull
3. Toro rosso
4 Mercedes
5 Haas
6 Williams
7 Ferrari
8 Renault
9 mclaren
10 force india
1) Torro Rosso
2) Mc Laren
3) Sauber

Die haaienvinnen (begrijp de naam niet want t is meer een Blue Marlin vin dan een Haaienvin) maakt ze er absoluut niet mooier op…
Renault, sauber en Williams
Renault! Gewoon erg fraai. sauber en Red Bull komen er vlak na.
En ik moet zeggen de nieuwe Torro Rosso is ook goed uit de verf gekomen
RedBull natuurlijk! Dat is de wagen die onze Max kampioen gaat maken! Maar eigenlijk vind ik die andere stier, torro rosso dus, het mooist.
Ik denk dat de renault gaat winnen! Krijgt ook mijn stem.
Sauber, wat een mooie kleurencombi zeg.
1. Sauber
2. Torro Rosso
3. Mercedes
4. Renault
5. Red Bull
6. Haas
7. Ferrari
8. Mclaren
9. Williams
10. Force India
Ik ga voor de Renault R.S.17, Black&Yellow bitch#s!!
Een van de weinigen die Williams op 1 heeft staan zo te zien. Martini doet het altijd goed bij mij!
@2wheeler: ik ga ook altijd lekker op Martini’s. Misschien kunnen we samen eens een Martini drinken?
@87sandyd: It’s a date <3
Renault
Haas
Renault veruit mooiste qua livery en de Mercedes de mooiste auto omdat die niet zo’n lelijk hoge haaienvind heeft. Vind die aflopende achterkant wel wat stoers hebben.
Voor mij is het nog steeds een raadsel waarom niemand een normale neus kan installeren? Daarom zijn het voor mij Mercedes en Torro Rosso
De Toro Rosso heeft voor mij de meest aansprekende kleurencombi. Force India en Haas staan onderaan de lijst.
Toro rosso, 100% zeker, mercedes neus staat netjes, en de kleuren zijn geweldig. Al mis ik het geel/koper op de neus een beetje.
Hoewel geel niet mijn kleur is, ga ik toch voor de Renault. Ik vind het heel smakelijk vormgegeven. En als we toch bezig zijn, dan nomineer ik de Force India als de auto met de lelijkste livery. Ik vind de kleurencombinatie niet erg geslaagd. Die van Williams vind ik overigens ook niet echt fraai.
@berlinetta: de Renault heeft iets agressiefs over zich heen, wat de auto imo erg sexy maakt. De zwart met geel combinatie werkt altijd wel goed eigenlijk.
De Mercedes. Ook met sharkfin
De toro rosso is wel erg mooi maar de red bull ook wel
Mercedes dat is een ding zeker. Rb, Renault, Williams. McLaren lijkt alsof het in een uur tijd gespoten is had een betere afwerking verwacht. Wat betreft de kleur mooi
Ik zie nauwelijks verschil, op de kleurstelling en sponsoring na. Wat dat betreft zou het wel fijn zijn als er wat meer vrijheid komt in de specs van de auto’s.
De Arrows A21. Maar die stond er niet bij. Dan de Haas, vanwege het vuilniszakkengrijs.

En natuurlijk die van MAX #33 !!!1!1!
Ik vind dat het een mooi startveld is dit jaar.
Als ze allemaal klaar staan voor de start toont het zeker goed want ze zijn allemaal erg herkenbaar.
Ik vind de auto’s zelf geen van allen echt beauty’s. De enige die ik dan iets meer te pruimen vind is de Mercedes zonder haaienvin. Qua livery is het een ander verhaal: 1} STR 2} McLaren 3} Renault.
Dat idee van de haaienvin doet mij denken aan de auto’s van seizoenen terug waarbij de “vin” min of meer door liep in de achterspoiler. Het zal functioneel zijn geweest, of er werd gedacht dat het functioneel was, maar mooi was het allerminst.

Toch oogt het bredere van de auto’s in combinatie met de bredere banden niet verkeer. Maar nogmaals, mooi vind ik de auto’s geen van allen. De kleurenschema’s daargelaten.
McLaren, Renault, Sauber en Red Bull, in no particular order.

Onderaan bungelt Force India. Een ongelofelijk sympathiek team, maar een totaal inspiratieloos ontwerp qua livery. En maar nét daarboven de Williams bolide. Die Martini livery kan zó veel spannender.
Qua kleur toch echt wel de sauber, qua vorm alles zonder de haaienvin
Sauber! Hele gave, soort retro look.
Martini zelf is bocht, maar van de kleurstelling word ik hitsig. Minder is meer, dat idee. Zoals Gulf-kleuren, British Racing Green en de kleuren van een BMW M-versie. Martini livery is iconisch.
Martini zelf is bocht, maar van de kleurstelling word ik hitsig. Minder is meer, dat idee. Zoals Gulf-kleuren, British Racing Green en de kleuren van een BMW M-versie. Martini livery is iconisch.
Williams, want Martini livery. Maar stel je de Sauber eens voor met Gauloises erop. Oh the good ol’ days
Ik ga voor Sauber,Ferrari en Williams als een,twee en drie, de kleuren van Sauber zijn erg mooi.
De Ferrari, RB13 en de Renault vind ik het mooist
1. Red Bull
2. Williams
3. Renault

Torro Rosso vind ik in tegenstelling tot de meeste geen mooie Livery. Over het algemeen vind ik de 2017 auto’s een enorme verbetering. Zie zien er weer ‘dik’ uit. Als de achterspoiler wat hoger was uitgevallen waren de verhoudingen nog wat beter geweest. Laten we maar gaan beginnen :)
Voor de liefhebbers; er is een livestream op youtube.
sauber vindt ik het mooist.
@bmwfreak038: edit: en daarna de renault dan de williams.
1. Ferrari
2. McLaren
3 Renault
Mclaren qua auto/kleurstelling maar livery is handsdown Torro Rosso
Toro Rosso. Ik zou bíjna willen voorstellen Max weer terug te wisselen.
Vind het wel fijn dat ze de torro rosso en ande kleurtje als de redbull hebben gegeven.ik had regelmatig dat als een kopje koffie tijdens de race pakte en dan effe niet goed oplette dat ik dacht dat er wat veranderd was maar dan zag ik max voorbijrijden en dan wist ik dat ik me weer vergist had.maar dat max een aantal races in de torro heeft gereden zal daar ook wel mee te maken hebben
Ik vind het 2017 model niet mooi. Ik had de hoop dat ze wel gaaf zouden zijn na het lezen dat de banden breder werden en de vleugel naar achteren hing, maar nee, het is/zijn ab-so-luut geen mooie auto/auto’s geworden.
Deze wel:
https://wtf1.co.uk/wp-content/uploads/2015/03/image5.jpg
Renault ! Mooie kleurstelling
renault en williams!
Renault heeft de mooiste kleurstelling
livery van de Renault (of de williams)
“vin” van Mercedes of van Renault
Neusje van STR, (die andere neuzen zijn allemaal spuuglelijk)
@wouterjeuring: De martini livery is sws lekker, maar nu ik beter kijk kan dit neusje er ook wel mee door, daarnaast een lekker cleane auto met mooie lijnen, ik houd niet zo van 83 spoilertjes en vinnetjes en luchthappers per vierkante centimeter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).