Zie hier, Red Bull’s cadeau aan Max Verstappen

Auteur: , 27 Reacties

Dit zijn de betere cadeaus.

Max Verstappen krijgt Aston Martin Valkyrie cadeau

De niet geheel toevallige bijkomst van actief zijn in de Formule 1 is dat je je werknemers (lees: de beste coureurs ter wereld) kunt inzetten voor testwerk buiten de autosport. Als een hedendaagse Ayrton Senna heeft Max Verstappen, die toch al regelmatig met de legendarische coureur wordt vergeleken, de afgelopen maanden zijn vaardigheden ingezet om een nieuwe hypercar te ontwikkelen. Als een gebaar van dank schijnen Aston Martin en Red Bull deze auto, ter waarde van enkele miljoenen euro’s, binnenkort aan de 21-jarige Nederlander te geven.

Het is niet precies bekend in hoeverre Max Verstappen heeft geholpen om het liefdeskind van Red Bull en Aston Martin te verbeteren, maar als het ook maar enigszins in de buurt komt van Senna’s bijdrage aan de Honda NSX, dan begrijpen we helemaal waarom zijn huidige werkgever en de Britse autofabrikant hem belonen met de peperdure en zeer zeldzame Valkyrie. Naar verluidt wist Senna de NSX met slechts een aantal kritische opmerkingen na zijn testrit op Suzuka (video) te transformeren van een goede tot een fenomenale massaproductie sportauto.

De Aston Martin Valkyrie is de allereerste hypercar van Red Bull en Aston Martin. Het project wordt overzien door de gevierde Formule 1-ontwerper, Adrian Newey. De bolide krijgt een 6,2-liter V12 van Cosworth die in combinatie met een KERS-systeem ruim 1.000 pk moet produceren. Het vermogen is slechts een van de pilaren waarop de Valkyrie steunt, want ook het lage gewicht (1.000 kg) en het hypergecompliceerde design dragen bij aan de krankzinnigheid van de auto. In totaal moeten er slechts 150 exemplaren op de markt komen – deze zijn allemaal al uitverkocht. Tevens worden er 25 AMR Pro-modellen gemaakt en ook deze zijn al verdeeld onder de kopers.

Hoewel het een redelijke open deur is dat Max Verstappen voor zijn testwerk wordt beloond met een eigen Valkyrie, heeft de Red Bull-coureur dit feit deze week bevestigd tegenover Supercar Blondie. Max zal de auto in zijn garage in Monaco plaatsen.27 reacties

Wat is dit tenenkrommend slecht (de Nederlanders dan; de blondie is op zich nog wel goed). Je zou er plaatsvervangende schaamte van krijgen als je daar als gast staat: dat al deze mensen zo’n slecht toneel opvoeren voor jou als gast.
Ik heb van die dagen in de maand dat ik goedkopere cadeau’s krijg.
@cossiekiller: krijg je ook wel eens duurdere cadeautjes?
@lekkerlinksrijden: Dat is allemaal relatief.
@cossiekiller: mooi antwoord ;-)
@cossiekiller: Tja, alles is relatief… …behalve de lichtsnelheid…😌
Is dat een extra auto of een van de 150? Bv een special edition voor max?
@rolov: de Ocon-edition
@lekkerlinksrijden: maar die is toch al gecrasht dan?
Krijgt Ricciardo er ook 1? Of moet die aankloppen bij zijn nieuwe werkgever voor een Twingo?
@harrie: heeft er volgens mij zelf al één besteld.
@foramen: bel m ff
Twizzy
Wanneer gaat Casper of Wouter eens kijken bij de garage van Max in Monaco?
Gaaf. Ik ben blij voor hem.
Ik vind eigenlijk wel dat Max met dat ding ff een paar records aan flarden zou moeten rijden. Leuk voor de recordboeken en leuk voor alle andere eigenaren.
@w0o0dy: even de ring over
Ik zie blondine niet bij de trefwoorden staan.
ik kan me een artikel herrineren waarin hij vertelde liever 10 auto’s van hetzelfde geld te kopen als alleen deze?
@gwnbmw: ik ook. Maar daar hadden ze het niet over krijgen.
@gwnbmw: inderdaad dat klopt. alleen krijgen is iets anders als kopen
@gwnbmw: deze koopt ie toch niet?
@gwnbmw: klopt maar dit gaat over krijgen.
@gwnbmw: hij hoeft deze dan ook niet te kopen zo lijkt het. Maar je hebt inderdaad gelijk. Bovendien was deze toch te snel voor op de weg…
Zou die op nl kenteken worden afgeleverd.. ? zou bpm btw technisch een cadeau op zich zijn. Benieuwd of max hierin gespot gaat worden. Mooie barfind over 100 jaar anders.
@sel777: doe mij maar een fluitje en die auto daar in de hoek.. En zet ff een leuk deuntje op wil je?
@sel777: natuurlijk niet, dat kost miljoenen extra en bovendien is hij inwoner van Monaco

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).