Mercedes lanceert nieuwe CLA op opmerkelijke beurs

Auteur: , 25 Reacties

Nee, niet op de AutoRAI.

Mercedes-Benz CLA '19

Het is misschien wel de meest prestigieuze en prijzigste C-segment auto die je kon en kan kopen; de Mercedes-Benz CLA. Op basis van de A-Klasse introduceerde Mercedes-Benz een kleine vierdeurs coupé. Sterker nog, Mercedes-Benz spreekt zelf van ‘CLA Coupé‘ en de stationwagon-variant heet ‘CLA Shooting Brake‘. Complete marketing-nonsense natuurlijk, want beide uitvoeringen hebben twee deuren teveel om als dusdanig gekenmerkt te kunnen worden. Het wordt helemaal raar als je achterin plaats wil nemen en erachter komt dat de hoofd- en beenruimte echt minimaal is, zelfs voor kinderen houdt het niet over.

Mercedes-Benz CLA200d AMG Package (C217) '18

Maar ja, het is allemaal super-premium en dat heeft zijn uitwerking niet gemist in de verkopen. Alleen in Nederland zijn er dik 8.400 exemplaren van de leasetopper verkocht, waarmee de CLA in de top 10 staat van de best verkochte Mercedessen in Nederland aller tijden. Op plaats 10, maar toch. Wat heel bijzonder is en werkelijk uniek in autoland: per jaar heeft Mercedes-Benz méér exemplaren weten te slijten dan het jaar ervoor. Meestal verkoopt een model de eerste paar jaar het beste, waarna de verkoopcijfers in gaan zakken. Dan komt er een facelift die de verkopen weer een beetje opkrikken en vervolgens lopen de verkopen terug totdat het nieuwe model komt. Bij de CLA was dit precies andersom. Je zal er geen dame meer door versieren, maar nu weet je het.

Mercedes-Benz CLA Star Wars Edition (C117) '18

Dit jaar konden we kennis maken met de nieuwe A-Klasse en zelfs een A-Klasse Sedan. Het leek erop dat dat de opvolger van de CLA zou worden, maar gezien het succes zou Mercedes-Benz wel gek zijn om niet met een echte opvolger te komen. Mercedes-Benz heeft de nieuwe CLA inmiddels bevestigd en ook het moment dat de auto wordt aangekondigd is al bekend. Normaal gesproken is dat op een autobeurs of een eigen event. Niet dit keer: Mercedes-Benz lanceert die auto namelijk op de CES, de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Mercedes-Benz CLA

Dat is dé beurs die door onze collega’s bij Apparata.nl in de gate wordt gehouden. het is namelijk een gigantische beurs op het gebied van tech, elektronica, gadgets en dergelijke. Mercedes heeft de beurs gekozen omdat de CLA voorzien zal zijn van het MBUX infotainment-systeem. Het is de opvolger van het oude COMAND-systeem en is bijvoorbeeld ook al leverbaar in de nieuwe A-Klasse. De CLA krijgt een geëvolueerde versie daarvan. Mercedes-Benz is vooralsnog niet scheutig met info over de nieuwe features van het MBUX systeem. Wel wordt er een afbeelding vrijgegeven: een aflopende daklijn (afbeelding boven). Wie had dat gedacht? In technisch opzicht is de auto gelijk aan de A-Klasse, dus ook (grotendeels) dezelfde motoren. Uiteraard zullen en CLA 35 AMG en CLA 45 AMG op termijn verschijnen. De première van de CLA staat gepland voor 8 januari.25 reacties

Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe CLA. De huidige versie begin ik eigenlijk ook steeds meer te waarderen.
Volgend jaar maar eens een uitstapje maken naar de Mazda dealer voor de nieuwe 3 sedan en de Mercedes dealer voor de nieuwe CLA.
Ik kan en zal nooit wennen aan die afschuwelijke aflopende bananen lijn. Van mij mag het gehele MB gamma volledig op de schop.
@cpp1: heb 2 weken geleden mijn witte Shooting brake opgehaald in Duitsland!

Ben oprecht blij dat er zoveel mensen zijn met jouw mening, want liever dit dan al die uitgekotste Volvo V40 en Renault Clio Estates lease toppers :D
@stuko: Je vergeet een auto in het lijstje met uitgekotste leasetoppers, de CLA.
@kuyl: die stond al genoemd in het artikel.. haha
@stuko: Als hij de huidige Mercedessen niet mooi vindt… Waarom zou hij dan opeens heel leasend NlL wel mooi vinden????!
@cpp1: ik vind de sedan altijd net een naaktslak, zeker met AMG kitje waardoor hij nog gladder over de weg lijkt te glibberen
Huh er komt een nieuwe CLA? Dacht dat de A klasse sedan de opvolger was.. Zie door de bomen het bos niet meer bij Mercedes
Hier in de Parel aan de Maas is de CLA vrij populair bij ‘mannen’, die ook wat met schoudertassen hebben. Wordt kennelijk als status-verhogend/bevestigend beschouwd. Interessant fenomeen.
@amghans: mits in wit, zwarte wielen, panoramadak geopend
@el-loco: een zwarte met 20-spaaks AMG velgen is ook zéér en vogue.
Tja, als je een van de weinigen automerken bent ipv een van de vele op de beurs, dan heb je wellicht meer aandacht.
Het goede is, de CLA kan alleen maar minder lelijk worden.
@mashell: Dat dacht ik ook over de Prius… En die hebben ze ook nog lelijker weten te maken.
Zo opmerkelijk is dit niet aangezien CES tegenwoordig de grootste en belangrijkste autobeurs van Amerika is. Wellicht geen stands zoals normaal, maar veel testlocaties, autonoom rijden, innovatie, 5G, dat soort dingen. Dit is ook de reden dat de autobeurs in Detroit vanaf 2020 naar juni is verplaatst ipv januari, dat is te dicht op CES..
https://www.azernews.az/bloomberg/75719.html
Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die de CLA wel mooi vind. Erg jammer dat ze vooral worden bestuurd door mensen die fulltime in een caravan wonen of ook in de zomer een bontkraag dragen.
@henk_he: Ik zie toch voornamelijk ‘accountmanagers’ in de CLA rijden.
@henk_he: eens, maar hé, als je in Friesland woont heb je daar geen last van ;) Hier tuf ik prima in mijn CLA zonder dat Mohammed denkt dat zijn neef voorbij rijdt
@stuko: Nee, want daar wonen ook alleen maar van die rare boeren die een onverstaanbare dialect praten
@realracing3: ik verwacht dat de meeste boeren hier beter Nederlands schrijven dan jij. En dan laat ik de correctheid van je bijdrage nog maar even buiten beschouwing.
@realracing3: Fries is geen dialect, maar een taal.
Ik vermoed dat de verschillen ten opzichte van de A sedan nog kleiner zullen zijn dan die tussen de CLS en de AMG GT sedan.
Begrijp Mercedes niet met dit design. Jammer, ik zal er nooit een kopen.
CES wordt steeds belangrijker voor de auto industrie. Daarom ga ik er ook weer dit jaar heen. Auto’s zijn ook steeds meer rijdende mobieltjes geworden natuurlijk.
Meh../

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).