Nieuwe Volvo S60 krijgt configurator, inclusief abonnement

Auteur: , 15 Reacties

Volvo geeft ons meer info over de nieuwe "sportsedan".

S60 configurator

Met het onthullen van de S60 is de 60-serie van Volvo bestaande uit sedan, estate en SUV, compleet. Nou kun je de S60 bestempelen als gewoon een V60-sedan of een ingekorte S90, maar de auto brengt een paar ingrijpende wijzigingen mee voor het hele merk. Een paar daarvan worden duidelijk in de configurator.

De inhoud van de configurator is niet veel anders dan die van de V60. Behalve dan dat de S60 ook een R-Design pakket krijgt, naast nog twee andere “trims”. Namelijk Momentum en R-Design Subscription. Zouden ze overigens Inscription Subscription om die reden overgeslagen hebben?

De twee Subscription-pakketten duiden overigens een abonnement aan, waardoor ook de S60 – vooralsnog in de VS – geleverd kan worden met een maandelijks abonnement. Hierdoor worden de Polestar-invloeden nogmaals bevestigd.

Dan de prijzen, volledig aangekleed in de configuratie van ondergetekende mag de S60 mee voor 60.790 dollar, een grove 52.500 euro. Gezien het feit dat de V60 in zijn topconfiguratie in Nederland bijna de 80 mille aantikt zal er nog wat belasting overheen komen. Niet te veel hopelijk, want voor die 53.000 euro krijg je heel wat auto voor je geld. Zodra de auto gaat prijsvechten met de nieuwe 508 wordt het moeilijk kiezen in het D-Segment.15 reacties

Als er één optie is die ik aan zou vinken zou het wel de ‘V’ zijn.

De ‘V’ van V60. De S60 is een hele mooie auto… Totdat je hem vanuit deze hoek ziet:

https://goo.gl/images/G6mrFi

Vind die achterflank er vanuit dit perspectief echt raar uitzien. Net een soort eendekont. En laat dit nou net het plaatje zijn wat je ziet als je na aankomst uitstapt en je je als trotse eigenaar ziet als je je nog even omdraait om je nieuwe aanwinst te bewonderen.

Dat terwijl de V60 er zo schuin van voren juist van een hele mooie kant laat zien. Juist erg voornaam, onverzettelijk en heel erg herkenbaar als Volvo.
@moveyourmind: ja ik ga ook altijd ff gehurkt voor mijn auto zitten voordat ik de Appie inloop.
@harrie: Bedankt, alle koffie over m’n schoot van het lachen… 😂😉
@harrie: Lekker lullig, Ik heb het syndroom van Schneider, ben maar 1 meter tien…
@moveyourmind: verdorie dat is soms best handig!
@harrie: verkeerde link gok ik
@harrie: altijd ff de Slav Squat doen he, is goed voor je hamstrings
@moveyourmind: mooi verhaal.
@moveyourmind: ik snap je, dit ook met bijv de nieuwe 8 serie komt voornamelijk door die raamlijsten ad achterkant denk ik
Helaas ook bij de s60 staat de t6 plugin hybride niet in de configurator nog
Lekker veel info over dat abonnement ook.
@720s Je verwijst naar de Polestar invloeden, wil Geely het aanbieden op abonnementsbasis ook niet toepassen met Lynk & Co en hun kleine SUV gebaseerd op de XC40?
Pfff dit is even schrikken, heb vorige week mijn Lexus IS300h besteld..
@peurst: dan ben je sowieso een baas 🤛🏻
Ehm, ondertussen is de nieuwe V60 ook in R-design gepresenteerd… wellicht interessant als itempje?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).