Pirelli gaat voor nog zachter rubber

Auteur: , 7 Reacties

Zodat het plakt als pindakaas op je gehemelte.

Pirelli

We zitten nu al ruim over de helft van het Formule 1 seizoen 2017. Voor de Max Verstappen devoot misschien niet de fijnste periode, maar er zijn wat wijzigingen doorgevoerd dit jaar, om het voor de neutrale toeschouwer wat leuker te maken. Een belangrijke wijziging waren de banden. De Pirelli stick werden voor dit jaar aanmerkelijk breder. Uiteraard is de bandenleverancier bezig met de wijzingen voor volgend jaar. De breedte blijft gelijk, maar Pirelli gaat zelf wat andere dingen doorvoeren.

In 2018 is het nog steeds enkel Pirelli dat de teams van banden voorziet, net als dit jaar. Er was nogal wat kritiek op de Italiaanse bandenfabrikant. Met name de hardere compounds waren niet naar wens. De band lijkt niet helemaal te passen bij de snellere auto’s. Er zijn nog maar weinig coureurs die voor de hardste compound hebben gekozen.

In gesprek met Speedweek geeft Pirelli F1-baas Mario Isola een reactie op de hele situatie. De harde compound worden de komende races in (waaronder Sepang, Suzuka en Braziliƫ) niet meer aangeboden. Daarbij heeft Isola aangegeven dat de banden in 2018 een stukje zachter gaan worden.

De Ultra-soft band is volgend jaar een super-soft. Logischerwijs is de super-soft een gewone soft-band en wat nu soft is, is in 2018 medium. Pirelli is er dermate druk mee dat ze bij de GP van Abu Dhabi al getest kunnen worden door de teams.

Afbeelding: uit de Pirelli-kalender van 2015.7 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Met die foto dacht ik gelijk dat ze condooms gingen maken.
@breakingpoint: haha met gladde slicks voor het droge en met flinke groeven voor als het nat is?
Goed plan. In het begin was er nog spraken van een eventuele megasoft of hypersoft die erbij zou komen, maar dit plan is een stuk beter aangezien de harde band toch al niet gebruikt wordt.
Scheelt weer een naam verzinnen idd en kleur
via Android app
Nu nog een artikel waarin duidelijk het verschil wordt uitgelegd.
Dus dan zijn de compounds qua naam weer hetzelfde als vorig jaar.
Lekker consequent van Pirelli.
En die banden houden het 8 rondjes vol?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).