Porsche 911 Turbo S crasht in Deventer tijdens rally

Auteur: , 71 Reacties

Op een zeer onfortuinlijk wijze.

Wij autoliefhebbers vinden het vaak vervelend dat veel sportwagens zo vaak in garages of loodsen staan. Dat zijn auto’s die je elke dag voorbij wilt zien komen, maar helaas is dat niet vaak het geval. Gelukkig is er altijd een uitzondering geweest in het geval van de Porsche 911 Turbo. De supercar voor elke dag.

De 911 Turbo (S) is niet alleen bijzonder snel, maar ook zeer competent. Dankzij vierwielaandrijving en een enorme hoeveelheid electronica kun je bijna alles met deze auto. We zeggen bewust bijna, want gistermiddag ging het fout een met 911 Turbo.

Er werd een rally gehouden langs de Kappeweg bij Wijhe, een dorpje tussen Zwolle en Deventer. Daarbij is een 911 Turbo in een droge sloot gecrasht. Het was geen rally waarbij gereden werd voor de snelste tijd of de gemiddelde snelheid. Het was een rally voor het goede doel, georganiseerd door De Miglia Daventria, de rotary club van Deventer. De opbrengst van deze rally zal gebruikt gaan worden voor een tribune voor geestelijk gehandicapten tijdens het evenement Deventer op Stelten.

Terug naar het onfortuinlijke ongeluk. Het is vooralsnog niet exact duidelijk wat er is gebeurd. Wel is bekend dat er twee inzittenden waren tijdens de crash. Deze werden allebei per ambulance getransporteerd naar het ziekenhuis. Bij nader onderzoek bleek dat er weinig tot niets aan de hand was met hen, gelukkig. Beiden werden namelijk diezelfde middag ontslagen uit het ziekenhuis.

Fotocredit: De Vries Media71 reacties

Zonde hoor, boender je voor t goede doel, gebeurt er zoiets!
“geestelijk gehandicapten” …………………………. daar mogen jullie over nadenken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Verstandelijke_beperking
@erik2907: Nee hoor, niets mis met de term geestelijk gehandicapt …. alleen genderneutrale sneeuwvlokjes zeuren over decennia of zelfs eeuwenoude synoniemen die wel-of-niet-acceptabel zouden moeten zijn op ‘s(a)ociale media’.
@dawwg: +500 wat een gemiep over een algemene breed ingeburgerde term.
@erik2907: moraalriddertje? Of gewoon een overgevoelig millennium product?
@erik2907: mongool
Oef, gelukkig beide inzittenden ok. Dat zal heftig schrikken zijn geweest!
Lijkt wel een aflevering van Jiskefet ..
Rally met een stock Turbo S? En dan ook nog crashen op een kaarsrechte weg, was de navigator van de wap of is het gewoon onkunde van de coureur?
@alcantara: dat kan jij beslist beter..
@alcantara: Ik denk dat je het begrip ‘rally’ iets te letterlijk opvat in dit geval. Denk dat dit meer in de buurt komt van een puzzeltocht
Lijkt me niet dat de gladde omstandigheden de oorzaak zijn van het ongeval. Zal een combinatie zijn van een te hoge snelheid en overmoedig rijgedrag… Zo’n heerlijke turbo nodigt ook wel uit voor een stevig ritje wel jammer voor de bestuurders en de auto dat het dan zo eindigt
@edward330d: waar baseer je je conclusie van te hoge snelheid en overmoedig rijgedrag op? Was je erbij?
@zukunft1:

Bij de politie zoeken ze nog “onderzoekers” ..
@lincoln: je was er laatst nog?
@zukunft1: als je naar het gras kijkt en de afstand, de onderdelen die er liggen en het feit dat hij over de oprit is heen gestuiterd heeft hij geen 50 gereden. Was jij erbij?
@rolov:50 is ook een beetje weinig op een buitenweg.
@rolov: nee ik was er niet bij. Waarom die vraag?
@zukunft1: aannames aannames. Ik neem aan dat het vrouwtje ook eens mocht sturen bij de suffe “rally” van de Rotary. Bolletje pijltje ellende. En toen schrok ze van iets. Een vlinder of zo. En ja, dan gaat het snel mis.
@porker:

“Het vrouwtje” ..

Nuff said ..
@porker: de Miglia Daventria is een van de hoogst gewaardeerde klassiekerrally’s van Nederland. Doe jij nog lekker een bolletje pijltje op je softijsje.
@maarten123: ja ja tuurlijk. Jij zit in de organisatie zeker. Joh heb er al tal van meegemaakt. Allemaal “klassiekers”? Net als deze Turbo S? Gewoon leuk dagje op pad en naar elkaars auto kijken. Niets mis mee maar spannend rijden is het echt niet. En heb al vaker gezien dat het misging. Ja, met de onervaren (en normaal de-) bijrijder achter het stuur.
@porker: die zijn er zeker, maar niet deze rally. Jammer dat zoiets op deze manier in het nieuws komt.
@zukunft1: Is het spoor brokstukken zelfs hier niet lang genoeg om misschien toch in de richting van te hoge snelheid en daardoor controleverlies te denken?
@mcshine: De auto ligt zelfs achterste voren in de rijrichting. 100% dat snelheid 1 factor schuldig aan het ongeluk is geweest.
@zukunft1: volgens mij is die combi verantwoordelijk voor 90% van alle ongelukken. Lijkt me dus geen verkeerde aanname.
@mark997gt3: Klopt, maar het gaat erom dat we met z’n allen lekker aan aannames doen. In plaats dat iedereen zijn vermoedens nou eens voor zich houdt totdat vastgesteld is wat de oorzaak was, ook al ligt het nog zo voor de hand.
@zukunft1: auto ligt op zijn dak en een spoor nalatend zo lang… Als het een A klasse was had je een punt maar met een 4 wiel aangedreven turbo Porsche is dat best een opgave.
@edward330d: misschien uit moeten wijken voor het 1 of ander? Uitwijken en in de berm de macht over het stuur verloren?
Niet leuk. Zonde van de auto, vervelend voor bestuurder en passagier. Gelukkig kunnen ze het navertellen.
Oei, we hebben wat tijd verloren bij die laatste checkpoint. Ik zal eens even laten zien wat die kan… Als je zo’n bordje op je auto plakt denken velen opeens héél goed te kunnen rijden…
@johnhert: dat begint al op het moment dat ze zo’n auto ophalen na aankoop.
@johnhert: oei wat een bekrompen persoonlijkheid moet jij zijn, arme familie etc van je
@m-tfsi: Valt nog goed mee als ik mijn gezin mag geloven, in de praktijk zijn er toch heel wat autos die schade rijden tijdens een “puzzeltocht”. Graag verdergaan met oliedrinken ipv azijn m-tfsi…
@johnhert:

Als je denkt dat er mensen zijn die tijdens een rally harder rijden dan de toegestane snelheid ..

Dan is er maar 1 juiste conclusie ..
Je opa was A.Hitler ..
@lincoln: Je hebt vaker dubieuze uitspraken, maar dit is er een van weet de bovenste categorie. Van mij mag je gewoon zelfs een ban krijgen. Heb je nou echt nooit iets normaals constructief bij te dragen of zit je 24u per dag paraat om iemand af te kraken. Bah,bah.
@laptom:

Zijn opa zou het helemaal met je eens zijn ..
@lincoln: Wat ben je toch ook een lijpo hahaha heerlijk!
@lincoln: Hitler had geen kinderen. Tenminste, niet in Europa.
Prachtig om die vlakke vloer te zien op zo’n Turbo!

Wel zonde. En gelukkig hebben ze niks.
Heb er heel wat zien rijden gisteren, allemaal lekker rustig aan het touren. Deze weg specifiek lokt wel een beetje uit tot hard rijden. Gelukkig geen slachtoffers!
Zonde! Nu kunnen ze de opbrengst van de rally stoppen in de reparatie van de Porsche.
Sommige mensen kan je ook echt niet op pad sturen voor een boodschap…

Vraag je om een tribune…

Halen ze een podium op internet…
Getuige de foto’s; rechte weg, overzichtelijk.
Even tandje terugschakelen en gas erop.
Uitbreken, links de berm in, gehapt in de grond en over de kop gegaan.
Dat is mijn vermoeden.
Jammerlijk einde van dit soort leuke dagen voor mensen met een beperking.
@vierkoloms: Uitbreken met vierwielaandrijving… dat is bijzonder.
@venividivici: maar niet onmogelijk, op zo’n klinkerweg maakt zelfs mijn oude s6 wat stapjes opzij als het vermogen volledig benut word.
@venividivici: maar niet onmogelijk!
Denk dat dit kwade opzet is geweest vanuit de gemeente Deventer ..

Want na dit ongeluk incident krijgen alle sponsoren hun geld terug ..
Das balen nieuwe halen!
Zo’n Turbo S is een een bruut apparaat.. Zo ontzettend snel!
Geen rally, maar een toertocht voor het goede doel.

Maar ja, rally klinkt meer “adventure” en trekt dus meer mensen. Of uit de USA overgewaaid. Daar noemen ze een rondrit ook een rally.

Ik denk bij een rally aan vliegende Finnen, Colin McRae etc. etc…..
@erikhj: als twee Chinezen enige tijd met elkaar pingpongen noemen ze dit ook een rally. Wat is je punt?
@maarten123: je zal het maar denken dat is altijd nog minder dan het echt ervaren
@erikhj:

Idd ..
Door die verdorven cultuur noemen we een melkschud een milkshake ..

Terwijl het gewoon een melkschud is ..
Wanneer je het Rally rijden net even te letterlijk neemt..
Hoe gaat het nou met de verzekering? Waarschijnlijk is dit de bestuurders fout, en is de auto afgeschreven. Betaald de verzekering (en dus ik ook) dit gewoon? Omdat deze flaprol niet kan sturen?
@kazaluna:
Natuurlijk betaald een verzekering dit, sinds wanneer betaald een verzekering niet wanneer het je eigen schuld is? Denk dat ze alleen niet betalen als er drank in het spel is of kan worden aangetoond dat er zo onbenullig hard gereden is.
@minicoopers: wordt lastig omdat het een als een rally te boek staat..
dus eigen rekening
@snuffel77: nope, gegewoongedekt zolang er maar niet spraken is van een competitie element
@kazaluna: Als hij all-risk verzekerd is wel. Met een WA-dekking (wat mij niet waarschijnlijk lijkt met een dergelijke auto) betaal je je eigen risico voor de kosten van derden, betaal je het afslepen, en heb je niets meer.
Naar de rechte, droge weg kijkend vraag je je oprecht af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Overstekende kat proberen te ontwijken ?
En zo ziet de onderkant er dus uit. 👍
De bestuurder van de Porsche zag de gracht voor en de gracht na de oprit. Toen besloot hij dat de gracht voor de oprit niet goed uitgebaggerd was en besliste dat hij dit zelf ging doen gebruikmakend van de onderkant van de 911 Turbo S…
@hacker:

Dit lijkt me de meest logische verklaring ..
Althans .. als ik het vergelijk met de andere theorieën op dit topic ..
Als je er zo vanaf komt geeft dit toch maar weer aan hoe veilig deze auto’s zijn.
Ik heb gisteren toevallig voor het eerst meegedaan aan een “rally”, ookvoor het goede doel. In vergelijking met eerdere georganiseerde ritten heb ik nog nooit zo langzaam gereden als bij deze rally omdat je ook op de omgeving moest letten om een foto-opdracht te maken (zet de plaatjes in de juiste volgorde). Oftewel, het kan wel.
Binnenkort bij Jet Cars Exclusive..
Mooi, weer een 911 minder.. ze rijden rond alsof het allemaal golfjes zijn
Zonde, heb zelf ook wel eens aan een Rally van een Rotary afdeling meegedaan… er wordt lang niet altijd netjes gereden, dus dat er een op zn dak ligt verbaast me niet echt.
Kop van het artikel klopt niet is namelijk in Wijhe gebeurd.
https://www.rtvoost.nl/nieuws/313110/Twee-deelnemers-toertocht-Miglia-Daventria-naar-ziekenhuis-nadat-auto-op-de-kop-in-sloot-belandde
Hier is ook nog een filmpje bij.
Politie is snel geweest om een WOK melding op de auto te zetten.
Ligt achterstevoren in een gracht overkop op een rechte baan… Niemand gaat mij wijsmaken dat die niet aan het spelen was. En ik doe ook veel puzzeltochtjes en nee daar wordt niet braaf gereden. Behalve dat ene dan in Vlaams Brabant die keer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).