Porsche doet goede zaken met de Panamera Sport Turismo

Auteur: , 28 Reacties

Het blijkt een gewilde auto.

Porsche

Het begon als een concept. Porsche peilde naar de interesse om een ‘Sport Turismo’ te maken van de Panamera. Uiteindelijk bleek er voldoende animo, want de auto ging in productie. Het is al even mogelijk om een order te plaatsen voor het model. Een goed moment om eens naar de eerste cijfers te kijken.

Deze cijfers zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Eén van de belangrijkste markten van Porsche. De Sport Turismo is in het land van The Donald goed voor ongeveer 10 procent van de Panamera-verkopen, aldus Porsche North America CEO Klaus Zellmer.

“Het is een niche en daar zijn we ons van bewust. Toch vinden mensen het een aantrekkelijke auto. Zelfs wanneer ze nog niet in de auto hebben gereden of gezeten.” De Sport Turismo wordt op dit moment nog niet geleverd in de VS. De orders die nu zijn geregistreerd, zijn op basis van enthousiastelingen. De Sport Turismo arriveert in het eerste kwartaal van 2018 in Amerika. Zellmer zegt zeer tevreden te zijn als de Sport Turismo op die 10 procent blijft steken. Eerder deze week werd bekend dat ook de Sport Turismo er als Turbo S E-Hybrid met 680 pk gaat komen.

Porsche verkocht het afgelopen jaar 4.403 Panameras in de Verenigde Staten. In de eerste acht maanden van dit jaar wist de Duitse autofabrikant al 4.068 stuks te slijten. Een stijging van 36 procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden.

Uiteraard hebben we navraag gedaan bij de Nederlandse importeur van Porsche, die het volgende wist te melden. 15% van de in Nederland bestelde Panamera’s is momenteel een Sport Turismo. Naar verwachting loopt dit cijfer op zodra de auto daadwerkelijk bij de dealer staat en op straat rondrijdt. Logisch, want veel mensen zien de Sport Turismo dan pas voor het eerst. En ja, er zijn dus liefhebbers die niet de hele dag Autoblog zitten te refreshen. Wij wisten het ook niet.28 reacties

Tja ideale auto voor de rijke papa die een normale station auto te vaderlijk vind…
@hollandbest: Weet je wat te vaderlijk is? Kinderen krijgen.
@jochempie: meen je niet? Wow
@hollandbest: Mijn punt is dat je misschien geen papa moet worden als je papa-dingen te vaderlijk vindt. Maar goed, iedereen z’n dilemma’s.
@Jochempie: sws BS. Heb geen kinderen maar prefereer 9 vd 10x een station boven een sedan. Niet om praktische overwegingen maar om esthetische.
@str8six: ik vind stations ook geweldig inbegrepen deze sport turismo!
@str8six: Same here. Ik rijd meestal in m’n station met de achterbank plat. Grote mensen fiets erin en gaan.
@Jochempie: suggereer je nu met “fiets erin en gaan” dat je een fietsendief bent?
@mashell: Duitse stations zijn dan ideaal!
Ook al be ik fan van dit soort auto’s (lees: shooting brakes), toch moet ik nog wennen aan de daklijn, het dak had misschien nog wel iets verder mogen doorlopen.
@granlusso: Maar het is een station? Mercedes heeft de term shooting brake eigenhandig verkracht met de CLA en CLS stations en nu roept iedereen bij een leuk gestylede station meteen dat het een shooting brake is.
@Edge: Nou, ik denk dat het alleen maar slim is om de auto zo te noemen, want als je de bagageruimtes van dit soort auto’s vergelijkt met die van een Volvo V70, Mercedes-Benz E-klasse Estate of Skoda Superb Combi, vallen ze gruwelijk door de mand.
@granlusso: wat neem je allemaal mee dan? Zit jou auto tot de laatste liter bagageruimte vol dan?
De eerste Panamera die ik zou overwegen als ik in deze prijsklasse mocht shoppen. Hoewel het uiteindelijk toch een Range Rover zou worden waarschijnlijk.
@tvklarenbosch: leuk, twijfelde inderdaad
via Android app
Prachtige wagen! En tja, waarom niet?? Helaas ben ik eerder voor een Opel Vectra B station in de markt dan voor een Panamera, maar pfoe erg lekkere wagen!
Porsche stationwagon
@shadowbroker: Beter dan Porsche SUV, maar die is ook al 14 jaar onder ons..
“Sport” ..

Yeah right .. ding weegt dik 2 ton ..
@lincoln: kogelstoters en sumoworstelaars zijn ook athleten?
Vind het maar raar lang ogen. Zoveel praktischer dan een normale is het nou ook weer niet.
@jorden: wat denk je van de “gewone” panamera dan? Die is ook vrij lang.
Als dit een hit word is het wachten op een A8 Avant.
Gaat dit ten koste van de normale Panamera? Ik vind hem de meerprijs namelijk absoluut waard!
@dutchdriftking: blijkbaar niet. +36% in de USA, en ‘slechts’ 10% van de verkopen is de tourer.
Wow heftig ik besef dat ik echt bijna elk uur de autoblog app refresh of er nieuw nieuws is😵
Die sport turismo ziet er in het echt een stuk beter uit dan op foto’s.
Nee. De nieuwe gewone Panamera vind ik echt prachtig (tov zijn voorganger zeker).
En aan een station geef ik bijna altijd de voorkeur, maar dit ding kan amper een melkpak extra meenemen tov een gewone…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).