Porsche gaat het de Tesla Model S lastig maken

Auteur: , 19 Reacties

De Duitsers zouden bezig zijn met een volledig elektrische vijfdeurs, die kleiner wordt dan de Panamera.

Porsche Panamera Sport Turismo concept

Daarmee komt er naast de Panamera S E-Hybrid, Cayenne S E-Hybrid en niet te vergeten de 918 Spyder dus nog een groene rakker in het gamma van de fabrikant. Dit trio maakt alleen nog wel (mede) gebruik van verbrandingsmotoren, waar de nieuweling het slechts met een elektromotor en een zooitje accu’s zal moeten stellen.

Het uiterlijk van de nieuwe Porsche zou weleens gelijkenissen kunnen vertonen met de Panamera Sport Turismo conceptcar. Deze Panamera met shooting brake-kont is al eens rijdend gespot, al moet gezegd worden dat deze conceptcar naast elektromotoren ook een verbrandingsmotor onder de kap had liggen.

De prestaties van de nieuwe Porsche moeten ongeveer gelijkwaardig zijn aan die van de Tesla Model S, die met meer dan 400 pk goed is voor een actieradius van 400+ geruisloze kilometers, maar veel details zijn er op dit moment nog niet bekend. Wel duidelijk is dat we deze hypothetische leasetopper voorlopig nog niet in de showroom hoeven te verwachten, want naar alle waarschijnlijkheid brengt Porsche de nieuwe modellijn niet voor 2018 op de markt.

Foto: Porsche Panamera Sport Turismo Concept (2012)19 reacties

via Android app
2018, dan is de model S alweer bijna aan vervanging toe. De wet van de remmende voorsprong gaat niet zo extreem snel op
Na apers…
Snap niet dat ze die Sport Turismo nog niet in productie hebben genomen. Een goede Ghibili concurrent. En beeldschoon.
jagmaseratiferrari
@SCscreamGT2: De Quattroporte, Ghibli, XJ of een XF vind ik beeldschoon, die Porsche SP niet.
jagmaseratiferrari
@jagmaseratiferrari: dat ligt aan jou
@thomcarspotter: ze naam zegt genoeg he ;-)
@3246cm252kw: haha helemaal gelijk!
@SCscreamGT2: Wacht maar… De G2 (nieuwe generatie Panamera) zal nagenoeg identiek zijn aan het ontwerp van de Sport Turismo. En dit geeft hem naar mijn mening een veel sportievere en meer Porsche-like uitstraling dan de G1 en G1 II ;)
Porsche, what are you doing..
Porsche, STAHP
Die sport turismo was al lelijk dus dit ook! Kap eens met die cayenne designtaal + daklijn!!! Word gewoon een sportwagenmerk of ga gewoon eervol kapot!
De concept heeft een prachtige basis dus ik zou het geweldig vinden maar als hij in 2016 komt is het denk ik te laat met de nieuwe bijtellingscategorieen
sdm via Android app
Porsche ontwikkelt geen model speciaal voor een NL bijtelling categorie, leuk als deze daar in valt maar meer ook niet. Dus kunnen we daar alsjeblieft mee ophouden.
Daar naast lopen de Duitse merken dik achter op het gebied van volledig elektrische aandrijflijnen. Porsche gaat dit model ook niet goedkoop in de markt zetten dus ik verwacht een model wat in de basis al 50k boven de tesla model s gaat zitten, dus voordat je de Porsche optie encyclopedie er bij pakt. Tegen die tijd heeft Tesla de D segment concurrent klaar en lopen de Duitse merken nog verder achter. Iets met op het verkeerde paard wedden.
Jee wat een partij lelijkheid weer. Ff mijn ogen druppelen :(
Tesla +10
Porsche Suezera -10
De geruchten waren ook dat Hackenberg geroepen zou hebben dat Audi een Tesla concurrent zou moeten hebben. Als Audi aan een elektrische A7 achtige werkt dan kan Porsche daarop mooi meeliften.
Een elektro Porsche van ’t formaat van en de ‘vormgeving’ van de 914,… Dat zou een knaller zijn geweest,… Naast de Tesla Roadster, een jaar of 10 terug.
Wat een dikke fail toch om volledig in te zetten op hybrid. Tssss ik hoop echt dat ze er in 2015 geen een verkopen. Een Porsche moet een dik geluid maken. Al die regels van de EU. Dat ze daar maar eens wat mensen ontslaan. Zo is autorijden toch niet leuk meer. Vraag me af wie zo’n Porsche hybrid koopt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).