Premium elektrische sedan: wat er gaat komen

Auteur: , 25 Reacties

Een segment dat nog moet groeien is dat van de premium elektrische sedan. Dit kunnen we verwachten.

Premium elektrische sedan: wat er gaat komen

Het landschap der premium elektrische sedans is mager, erg mager. Je hebt de Tesla Model 3 (een echte sedan) en een Tesla Model S (eigenlijk een liftback). Wat dat betreft heeft Tesla al een lange periode het rijk voor zichzelf. Daar gaat echter verandering in komen. De komende jaren komen er vanuit allerlei hoeken elektrische sedans op de markt. In dit artikel een overzicht wat er zoal op de agenda staat.

1. Porsche Taycan – januari 2020
Volgend jaar is Porsche aan zet met de Taycan. Het is geen sedan in de traditionele zin van het woord. Wat dat betreft kun je de layout vergelijken met een Model S. Voor Porsche begint er een nieuw hoofdstuk met de Taycan. Het is namelijk de eerste elektrische auto. Spannende tijden! De Taycan komt in meerdere varianten op de markt (Turbo, Turbo S). Onze rijtest + video met de Taycan kun je HIER lezen en bekijken.
Premium elektrische sedan: wat er gaat komen

2. Audi e-tron GT – 2020
Audi ontving veel lof met de presentatie van de e-tron GT. De fraaie elektrische auto is nu nog een concept, maar uiteindelijk komt er ook een productiemodel. Nu hopen dat Audi niet te veel gaat sleutelen aan het ontwerp van de e-tron GT.
Premium elektrische sedan: wat er gaat komen

3. Polestar 2 – medio 2020
Waar de Audi e-tron GT, de Porsche Taycan en de Tesla Model S vooral liftbacks zijn, heeft Polestar de 2 trekjes van een crossover meegegeven. Je ziet dat autofabrikanten met ontwerpen spelen. De Polestar 2 komt voor 59.800 euro naar Nederland in 2020. Wanneer de exacte lancering is van deze auto is nog niet bekend.
Premium elektrische sedan: wat er gaat komen

4. Jaguar XJ – 2020
De Jaguar XJ krijgt een vervolg, maar niet zoals we de sedan nu kennen. Jaguar Land Rover heeft een elektrische aandrijflijn in petto voor de XJ. Hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de Jaguar I-PACE gaat zich ontfermen over de elektrische XJ. Op dit moment is nog niets bekend over het model. Het is dus afwachten wat we kunnen verwachten.
Premium elektrische sedan: wat er gaat komen

5. Lucid Air – mogelijk in 2021
Een nieuwe naam en ze komen met een dikke elektrische sedan. In tegenstelling tot de andere merken is het afwachten wanneer we iets concreets van Lucid kunnen verwachten. Al sinds 2016 horen we over dit merk, maar een productiemodel hebben we tot op heden nog niet gezien.
Premium elektrische sedan: wat er gaat komen25 reacties

Die Lucid ziet er lekker uit
Ik neem aan dat de E-tron GT enorm overeen komt met de Taycan? Overigens is dat natuurlijk alleen maar positief.
@dutchdriftking:
Volgens mij in de basis dezelfde auto inderdaad.
Zal dus waarschijnlijk ook niet bepaald een prijspakker worden.
@harrie: wellicht wel tov de Porsche?
@dutchdriftking: ik verwacht dat die net onder de ron gaat beginnen….. helaas is elektrisch vaak synoniem aan duur! Geef mij dan toch maar die nieuwe miniE
@mp014: ron95 of ron98 ?
@chills: 98 natuurlijk 😀
@dutchdriftking: Volgens mij toch anders. Gebaseerde techniek van de huidige suv e-tron dacht ik..
@laptom: Als ik op internet kijk dan komen de specificaties vrijwel overeen met die van de Taycan. Dus ik denk dat deze dezelfde aandrijflijn genieten. De Q4 e-tron zal denk ik wel op basis van de huidige e-tron zijn. Bron: ev database
@dutchdriftking: yes. Die gaan veel delen, maar Porsche zal wel topdog blijven.
Podverdorrie, wat is zo’n XJ toch een fraaie bak.
Ik word zelden enthousiast van een Audi, al helemaal niet de laatste jaren. Maar wat is die GT een heerlijke wagen zeg!
@karhengst: ik had precies hetzelfde!
Mooie wagen, die Audi, jammer dat het zo’n accubak wordt. Leg er een lekkere, sappige ICE in, in plaats van een steriele zwaren aandrijfcombi met een chronisch en toenemend gebrek aan actieradius.
@kempenaer: 2010 belt of je zijn techniek niet belachelijk wilt maken.
Die Audi ziet er toch wel heel erg goed uit! Lang geleden dat ik dit gezegd heb over een audi
@cpp1: Inderdaad. Die concept reed zelfs ook al, ze hebben hem als stunt wel eens in een stad geparkeerd voor wat fotootjes.

Maar kijk eens naar de Mission E en de uiteindelijke Theekan. Dit wordt in productie gewoon een Audi A5 sportback met iets plattere lichtjes… Jammer, maar de realiteit.
@cossiekiller: kans is helaas groot inderdaad. Maar je weet het nooit. De nieuwe RS6 is ook bruut geworden. Als je niet beter zou weten zou je zo kunnen denk dat het ook een prototype is.
Lightyear? Zal niet in grote oplage geproduceerd worden maar goed.
De audi. Had ze al,getweet if ik een plekje kon reserveren op de productieband. Helaas nog niet. Hebberig van.
Ik hoop nog steeds op zo’n Peugeot e-Legend. En dan ook met dat velours interieur. Helemaal mijn ding.
Premium dat is toch BMW 5, Audi A6, Mercedes E en vooruit ook Jaguar XK en Volvo V90?
Als deze versies van de premium merken nou eens in EV versie komen incluisief hun station/touring varianten met een bereik van zeg 600km en goed rijdend met bochtengedrag die niet alleen maar rechtuit willen (Hoezo Tesla model S?)
PAS DAN wordt het interessant
Lekker die Audi :)
BMW i4 – 2021

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).