Rallykoning Sébastien Loeb is het kunstje niet verleerd

Auteur: , 14 Reacties

De meester is terug.

Rallykoning Sebastien Loeb is het kunstje nog niet verleerd

Met nog twaalf stages te gaan lijkt het aardig te vlotten voor negenvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb. De Rally van Mexico is zoals gebruikelijk een enorme slijtageslag, maar de Fransman lijkt zich er weinig van aan te trekken. Loeb, die na 2012 stopte met full-time WRC-rijden, staat momenteel tweede, op luttele seconden achterstand van zijn ex-teamgenoot en Hyundai-rivaal Dani Sordo.

Op de eerste volledige dag van de Rally van Mexico werden er genoeg coureurs geteisterd door problemen, zowel dankzij eigen toedoen of door technisch falen. De leider in het kampioenschap, Thierry Neuville, kende een onprettige dag. De Belg verloor halverwege de eerste dag brandstofdruk en kreeg, terwijl hij het probeerde te repareren, zijn portier keihard tegen de arm.

Het team van Toyota deed het niet veel beter. De coureurs van het fabrieksteam kregen stuk voor stuk met technische mankementen te kampen, of reden simpelweg van het pad af. Bij M-Sport was het eveneens raak, en goed ook. Derde rijder Teemu Suninen crashte zijn Fiesta in de zevende stage, terwijl Elfyn Evans enkele stages eerder ongelooflijk hard over de kop ging, waardoor zijn co-piloot zelfs naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden met een hersenschudding.

Rallykoning Sebastien Loeb is het kunstje nog niet verleerd

Ondanks alle drama van de concurrentie kwamen Sébastien Loeb en Daniel Elena prima de vrijdag door. Het duo reed direct naar de derde tijd, waarna een verbetering naar de tweede positie snel volgde. Niet veel later zakten ze iets terug, om vervolgens in de namiddag weer op te klimmen naar de tweede positie. Dit dankzij twee winnende tijden in zowel de zevende als de achtste stage.

Het is geen verrassing dat Loeb nog altijd rijdt alsof hij op rails staat. De Fransman deed het voorheen ook aardig in het WRX-kampioenschap en zal zijn kwaliteiten dit weekend ongetwijfeld wederom tonen. Wellicht dat hij zelfs de algemene overwinning naar zich toe weet te trekken? Mocht het niet lukken, dan kan hij het later dit jaar nog twee keer proberen. Loeb zal zowel in Corsica als Spanje aan de start verschijnen.14 reacties

hoe oud is loeb ondertussen eigenlijk?
@gwnbmw Hij is een paar weken geleden 44 jaar oud geworden.
Toch wel een legende in wording, als hij dat al niet is.
@ikleesookoverautos: zeker mee eens
@ikleesookoverautos: ja dat is hij al lijkt me met 9 wereldkampioenschappen WRC op zijn naam
Altijd vreemd gevonden dat de combo Loeb-Citroën nooit de legendarische proporties heeft weten te bereiken als de combo McRae-Subaru; want eerlijk is eerlijk Loeb is zo’n beetje het aller, aller beste wat er ooit in ’t rally geweld heeft rondgereden.
@desjonnies Er zijn sowieso weinig mensen die zoveel kampioenschappen hebben gewonnen als hij, buiten het WRC om. De enige die ook maar een beetje met hem te vergelijken zijn, zijn Schumacher (7 titels), Rossi (7 titels), Jimmie Johnson (7 titels), Richard Petty (7 titels), Dale Earnhardt (7 titels) en Tom Kristensen (9x Le Mans).
@ikschrijfookoverautos: Rossi heeft 9 titels
@wrx23: wauw, je hebt helemaal gelijk inderdaad, stom foutje. En ik was Agostini en Nieto (15 &13) zelfs nog vergeten.
@desjonnies: en niet zo’n beetje het aller allerbeste.

Natuurlijk moeilijk vergelijken maar ik sla Loeb hoger aan dan Schumacher.
@w0o0dy:
#metoo
@desjonnies: Loeb en Citroen, allebei Frans. Over het algemeen niet erg geliefd in de wereld.

Mcrae een Schot in een Japanse machine die je in de WRX versie ook zelf zou willen rijden. De auto zelf is eigenlijk ook al een legende. En die er toentertijd ook ongeveer hetzelfde er uit zag als de rally uitvoering waar Mcrae in reed.

Waar Loeb in reed/rijdt lijkt niet meer op de straatversie en de straatversie in welke uitvoering dan ook wil verder ook niemand, op wat bejaarden na.

Ook de vele verschillende rally spelletjes met Mcrae’s naam erop hebben het altijd goed gedaan.

Volgens mij was rally in de tijd van Mcrae ook heel wat populairder. Ik kon het tenminste gewoon op tv zien, nu heb ik geen idee waar ik het zou moeten zien.

En dan nogeens de tragische vroege dood van Mcrae helpt erg mee aan de legende status.
@ikleesookoverautos: redbull tv via internet kan je kijken naar uitgebreide samenvattingen van de drie dagen
Leuk artikel! Dit mag van mij vaker terug komen op AB. Goed bezig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).