Superbike wereldkampioenen die je voor 6 duizend euro kunt oprapen

Auteur: , 70 Reacties

En soms nog voor veel minder. Welke motoren met een succesvol Palmarès zijn goedkoper dan je denkt?

6 wereldkampioenen die je voor minder dan € 6.000 kunt oprapen

Ga een uurtje speuren op de tweedehandssites en je weet het direct. Met een paar duizend euro in je achterzak kan je wel zaken doen. Maar wat als je de zinnen hebt gezet op een motorfiets die kan bogen op een succesvolle racecarrière, een echte winnaar zelfs? Wij zochten 5 wereldkampioenen voor je uit waarvan je de straatversie gewoon op marktplaats of bij de lokale motordealer kunt vinden. Het zal je niet verbazen dat we dan (voornamelijk) naar het Wereldkampioenschap Superbike hebben gekeken.

Yamaha YZF-R1 (Ben Spies, WK Superbike kampioen 2009)
6 wereldkampioenen die je voor minder dan € 6.000 kunt oprapen
We beginnen met de meest recente ‘winnaar’ van dit lijstje. In 2009 pakte Spies met de vernieuwde R1 de titel als rookie. Een briljante prestatie op het wereldpodium die Ben geen vervolg kon geven de jaren erna in de Motogp, waar hij tamelijk anoniem mee reed eerst in een Yamaha klantenteam en vervolgens op een fabrieks YZR-M1. Spies is meer recent vooral bekend van zijn online fitties met Amerikaanse coureurs in het Amerikaanse kampioenschap maar dat doet niets af aan zijn prestatie. Of die van de R1. Geïntroduceerd in 1998 haalde Yamaha in 1 keer op straat de achterstand op de Fireblade van Honda in.

Even wat specs: een kleine 177kg drooggewicht en 180pk bij 12.500tpm en onder de 3 sec naar de 100 km/u als je vinger-pols-voet coördinatie het bij kon benen. De R1 die van 2009-2014 werd geleverd kan je met enige moeite vinden voor zesduizend euro. Als je geduld hebt tot de herfst moet dit zeker lukken. De generaties ervoor wonnen nooit het wereldkampioenschap maar als jij genoegen kunt nemen met de 150pk van de eerste generatie zit je gewoon vanaf een dikke tweeduizend euro op een R1 van de eerste generatie.

Ducati 999 (Troy Bayliss, WK Superbike kampioen 2006)
6 wereldkampioenen die je voor minder dan € 6.000 kunt oprapen
We hadden net zo goed James Toseland in 2004 of Neil Hodgson in 2003 kunnen noemen, maar als je een van de Troy’s kunt aanhalen, dan moet je het zeker niet laten. De andere Troy volgt zo. Deze Troy (Bayliss) is inmiddels 50 en ook in 2019 neemt hij nog steeds deel aan het Australisch kampioenschap. De Australiër was dus niet de eerste die met de 999 het wereldkampioenschap behaalde. Hij was wel de laatste, want na zijn winst stapte Ducati over naar de 1098, een model dat ook voorzien was van iets minder omstreden bodywork dan de 999. Want hoe zullen we het zeggen, de 999 viel na de oogverblindende 916/996/998 niet echt direct in de smaak. Dat zorgt er ook voor dat deze destijds exotische Italiaan nu voor haalbare prijzen op te rapen is voor een robbertje klaverbladrijden.

Een snelle zoektocht op Marktplaats levert zelfs een aantal 999’s op rond de 5 duizend euro en zelfs een onvervalste Troy Bayliss replica voor onder 6 duizend euro. Misschien is dat dan ook wel de slimste aankoop, want dan kan je direct verwijzen naar de racing-heritage van het model. We zijn er van overtuigd dat er namelijk over een aantal jaren geen overzichtstentoonstelling in het Ducati Museum aan de 999 gewijd zal worden. Zo als nu WEL voor de 916 het geval is. Nog even wat specs, 186kg droog met een vermogen van rond de 130pk bij 7.500tpm (v-twin). Ja hoor ik de Ducatist al zeggen, dat is de gewone 999 en niet de S of de R, die laatste woog 180kg en ‘deed’ 150pk. Maar die is inderdaad ook wel wat gewilder. Voor een R betaal je nog tegen de 15 duizend euro bij ‘de handel’.

Honda CBR1000RR (James Toseland, WK Superbike kampioen 2007)
6 wereldkampioenen die je voor minder dan € 6.000 kunt oprapen
Honda kan sowieso natuurlijk elke discussie aan gaan als het om racesuccessen gaat. Niet alleen in de Grandprix’s maar zeker ook in het Wereldkampioenschap Superbike. Sterker nog. De eerste twee titels gingen naar het Japanse merk met aan boord de Amerikaan Fred Merkel. Maar de motor waar hij zijn successen op behaalde ligt helaas ver boven onze prijslimiet. Een RC30, want daar hebben we het dan over, vind je eigenlijk sowieso niet. Als je hem wel aangeboden ziet worden dan gaat de prijs niet zelden voorbij de 40 duizend euro. That ship has sailed..

Terug naar de CBR1000RR, een directe afstammeling van de Fireblade. Een icoon op zichzelf natuurlijk als motor die een enorme sprong maakte bij zijn lancering in 1992 door zijn destijds revolutionair lage gewicht en stevige vermogen. Maar de CBR1000RR waarmee Toseland in 2007 het kampioenschap binnenhaalde was er net nog eentje van de 8e generatie, met inmiddels 170pk aan de krukas bij 11.250tpm bij een gewicht van 193kg. Wij vonden direct zowel bij motorzaken als bij particulieren online meerdere exemplaren van deze generatie onder de 6 duizend euro.

Honda VTR1000 SP1 (RC51) (Colin Edwards, WK Superbike kampioen 2000)
6 wereldkampioenen die je voor minder dan € 6.000 kunt oprapen
Kijk, het is heel simpel, als er ruimte in de schuur was dan kwam er direct een Honda SP1, al was het alleen maar vanwege zijn briljante rood/zwarte Honda Racing kleurstelling. En sterker nog, dan zouden we alleen maar op verjaardagen vertellen dat we in het bezit waren van een RC51, de opvolger van de RC30 en RC45. Want naast de RC30 zijn ook de prijzen van de RC45 richting stratosfeer verdwenen. Voor beide modellen geldt dat dit in grote mate te maken heeft met de lage productieaantallen. De 30 en 45 werden noodgedwongen als homologatiemodel ook geleverd voor op de straat en de SP1 (RC51) waar we het hier over hebben was daadwerkelijk WEL een verkoopsucces.

In de verte gebaseerd op de veel tammere Honda VTR 1000 Firestorm stond er een imposant ogende machine met een voor Honda afwijkende V-Twin motorisering. Colin Edwards pakte in Castrol uitmonstering de titel in 2000 en het jaar daarna pakte Ducati de titel terug. Alleen maar om de titel in 2002 weer aan Edwards op zijn RC51 in te moeten leveren. De specs? een kleine 199kg drooggewicht en een vermogen uit de V-twin van circa 133pk. Op internet worden ze aangeboden voor prijzen die starten onder 5 duizend euro. Wacht we maken wel wat ruimte in de schuur..

Suzuki GSX-R 1000 (Troy Corser, WK Superbike kampioen 2005)
6 wereldkampioenen die je voor minder dan € 6.000 kunt oprapen
En daar is de tweede Troy, inmiddels ook 48 als we ons niet vergissen. Corser kan je ook nu nog tegenkomen op de circuits in Europa, in dienst van BMW waar hij als voorrijder fungeert. De lijnen leren van een wereldkampioen, het kan slechter. In 2005 won Corser het Wereldkampioenschap op de GSX-R1000 van het Alstare Suzuki team. Het zou de enige titel zijn tot nu toe die het Japanse Suzuki ooit in het kampioenschap behaalde. Het werd de tweede titel van Corser, na zijn eerste titel in 1996. Overigens reed er bijna niemand voor meer teams in het kampioenschap dan Troy. Telt u mee? Ducati, Aprilia, Suzuki, Yamaha, BMW en zelfs nog Petronas.

Maar het ging hier ook om de motorfiets. De afkorting GSX-R staat al tientallen jaren voor Sportief Suzuki Sturen. De Soes waar Corser en zijn teammaat Kagayama op streden was een GSX-R1000 K5 die in 2005,2006 leverbaar was. Het drooggewicht bleef op 166kg en het vermogen voor de straatversie bevond zich rond de 178 pk. Ook hier meerdere exemplaren van de K5 en opvolgende K6 uitvoering voor minder dan zesduizend euro, kies maar een kleur. Als het maar wit/blauw is.

Nu hebben we alleen maar naar het WK Superbike gekeken, maar welke modellen hadden volgens jullie ook in dit lijstje kunnen staan?70 reacties

Midden jaren ’80 heeft een voorloper van de Honda CBR 1000 R er nog voor gezorgd dat ik een tijdje op de fiets naar mijn werk mocht :( Motor laten tunen bij Misano in Schagen.. ’s avonds laat van ‘kom we gaan hem eens testen op de Afsluitdijk’ (half 10 ’s avonds) op de heenweg richting Kornwerderzand zag ik al dat het heel rustig was op de weg, dus kleine hoera onder de helm laten ontsnappen.. In Friesland keren en zodra de sluizen achter mij lagen. op die handel, soepeltjes naar de 12.000 rpm richting ongekende snelheden vliegend.

Vrachtwagenchauffeurs zullen hebben gedacht, werd ik nu wel of niet gepasseerd…. op 1 na, die zal de hele weg wel hebben gelachen.. Op het moment dat ik hem voorbij rij/race/vlieg zie ik dat voor hem een politieauto rijdt. en niet veel later bij Den Oever agenten klaar staan om mij op te vangen.

AI..AI..

Eerste vraag wat mij bezielde om zo snel te rijden over de Afsluitdijk (bleken ze een radarcontrole te houden vanaf het fietspad :( ) ik: eeh nou net getuned dus wil toch eens kijken wat de motor nu kan.. Veel dus, heel veel voor jaren 80. En het fabeltje van boven de 220 km/u konden ze je in de jaren ’80 niet meten werd ook direct ontkracht, mijn snelheid 288.5km/u :(

Resultaat: komt ie. klaar voor? 6 maanden niet rijden, zowel auto als motor, 1280 gulden boete en een booskijkende rechter.. die wel na afloop vroeg hoe het nu voelde om zo snel te rijden op een motor..
@Soulmaster: ik vind dat een hele prima straf voor wat jij flikte
@Soulmaster: kom je tegenwoordig veel slechter mee weg. Bovendien, je moet er wat voor over hebben, toch?
@rickthestig: yep.. was er ook niet boos over, maar toch, zonde geld :)
@Soulmaster: vind het wel mooi dat de rechter achteraf nog even vraagt hoe het voelt. Boefje wilde het ook wel een keer doen denk ik dan
@lekkerlinksrijden: hij reed zelf HD inclusief vuilniszak om alle onderdelen die zie motoren in die tijd verloren op te vangen :)
@Soulmaster: Dat is waar maar hobby kost geld.
@Soulmaster: Hahaha wat een mooi verhaal. 👌🏼
@Soulmaster: motor mogen houden?
@michaelras: yep, er is geen misdrijf meegepleegd he , dan mogen ze een auto of motor niet in beslag nemen.
@Soulmaster: verdubbeling maximum snelheid of onbeschoft weggedrag is tegenwoordig voldoende om je spullen in te leveren hoor ;)
@stuko: klopt, maar na de rechtzaak krijg je gewoon je spulletjes terug mits je dus geen misdaad hebt begaan en gelukkig voor velen is te snel rijden dat (nog) niet in Nederland, zeker niet in de jaren ’80.
@Soulmaster: 215 kmpu op een 80 weg. 6 maanden geen rbw, enkele duizenden euros boete en motor verbeurd verklaard.

Het kan wel..
@ricksmits: anno nu ja.. in de jaren 80 niet, toen mochten ze enkel hem tot de uitspraak van de rechter in beslag nemen en houden
@ricksmits:

Maastunnel Rotterdam, van noord naar zuid. Honda V65 Sabre.
Eind jaren ‘90. Uiteraard laat in de avond. Helemaal niemand op de weg.
Vol weg bij het stoplicht, niet teveel gas, eerst die lichte bocht naar links in de tunnel voorbij, niet harder dan 110. Na die bocht gas er vol op.
Bij 180 gas dicht. Had harder gekund, maar de gelegenheid heeft zich nooit meer voorgedaan en nu is er trajectcontrole op 50 per uur.
@Soulmaster: dat mag wel.. helaas 😂
@Soulmaster: met 290 vrachtwagens inhalen, klink aardig levensmoe.
@Soulmaster:

Dapper, met een Honda uit de jaren ‘80!
Die frames waren nou niet de meest stevige. Heb zelf een V65 Sabre uit 1985 en rij daar niet sportief mee, en dat is maar beter ook.
Welk type heb je dit mee gedaan?
@sabrerator: stuurdemper, ballen als een olifant en ‘nog jong he’ … en deze

https://raresportbikesforsale.com/wp-content/uploads/2011/07/CB_3.jpg
@Soulmaster:

Oeh. Gaaf!
Ik heb een zwak voor Honda’s uit de jaren ‘80.
@Soulmaster:

Stuurdemper is dan wel nodig!
Die Sabre van mijn wordt aardig onrustig boven de 190. En het ding schijnt 240 te kunnen.
Op de vorige die ik had (zie verhaal Maastunnel hierboven) heb ik ooit met windschermen krauser-kofferset de 220 gedaan, vanaf de 200 met best schuddende voorkant. Zodra de 220 was gehaald de kraan dicht en gezworen dit nooit meer te doen.
En me daaraan gehouden.
@sabrerator: m’n vader heeft een V65 Magna, fantastisch motorblok maar dat frame begint boven de 140 echt mega te zwabberen hahaha!
@Soulmaster: Tering, mooi verhaal.
Als ik zie wat een snelle weekendauto hebben allemaal kost, denk ik vaak van “koop gewoon een snelle moto voor 5000 euro tweedehands en je zal evenveel plezier hebben”. Zeker aan banden en tax alsook verzekeringen een groot verschil op jaarbasis. België lijkt me echter een land met veel te veel auto’s op de baan om veilig met de motor te rijden.
Is er iemand hier die bewust die stap zette om diezelfde reden en er heel tevreden van is?
Thanks
@woudloper: in België is motorrijden gewoon niet zo leuk. Vooral niet vanwege de lintbebouwing, de vele zijwegen en de onoplettendheid en onkunde van de gemiddelde chauffeur. Tel daarbij op dat de wegindeling soms zelfs bewust ingeregeld lijkt te zijn om duidelijke slachtoffers te maken en dan heb je de redenen wel te pakken waarom ik m’n motor verkocht heb.
@woudloper: Ook al ben ik meer auto-man, ik ben om die reden begonnen met een motor. De gedachte was “de goedkoopste manier” om heel snel te rijden. Ben begonnen op een Suzuki GS500E uit ’89 en zelfs op zoiets heb je al zo ontzettend veel lol en het is tov auto’s altijd relatief snel. Na mijn studie anderhalf jaar heel hard gespaard en een nieuwe GSX-R 600 gekocht. Gaf mij toch wat meer vertrouwen in de techniek dan een oud beestje. En het is geweldig. Heb nooit de behoefte gehad naar een 1000 te gaan. 600 is licht, wendbaar en of je nou ipv 7 seconden in 9 seconden naar 200 kan maakt niet zoveel meer uit in NL. Het is echter ook totaal anders dan een snelle auto. De bewegingsvrijheid die je ervaart, snelheidsbeleving en potentieel, het is allemaal onvergelijkbaar met een snelle weekendauto. Later is er een ’08 Porsche Cayman S bij gekomen, maar de motor gaat echt niet weg. Ook als je nog wat snellers hebt dan een Cayman, komt het niet in de buurt van wat een motor kan bieden, maar andersom geldt dat ook. Het handmatige schakelen met een 6 cilinder boxer, het geluid en bocht gedrag, de mogelijkheid om heel snel grote afstanden af te leggen, comfortabeler met bagage/passagiers, maar ook de veiligheid; met de Cayman ga ik incidenteel eens over de Ring, met de motor van ze lang zal ze leven niet.

Vanwege de lage vaste lasten hoeft de motor niet weg en zo nu en dan maximaal genieten/adrenaline blijft zo uniek dat de auto dat niet kan overnemen.
@woudloper: ik heb de keuze gemaakt voor een trackday auto. Op het circuit kan je pas echt op de limiet rijden en er staan ook geen bomen;) Relatief dure hobby maar valt in het niet bij de afschrijving van een nieuwe auto.
@woudloper: precies wat ik gedaan heb, maatje, ik woon in NL
@koekwaus: “maatje” moest zijn “maar” … autocorrect ftw
@koekwaus: klonk wel aardig bedoeld 😊
@koekwaus: ik ben heropgestapt toen ik weer in Nederland kwam wonen. België is gewoon echt anders, vooral op de motor.
@coffeecup: ik ben juist afgestapt toen ik weer in Nederland kwam wonen. Ik was wegen zo glad als biljartlakens gewend. Brede wegen, fijne bochten en nooit tegenliggers. Terug in Nederland was de lol helemaal weg. Na een jaar en slechts 500km heb ik hem weggedaan, mijn Yamaha R1SP.
@siemi: waar heb je gewoond dan…. 🤔
@coffeecup: Singapore. Iedere dag op de motor naar mijn werk. Heerlijk was dat.
@woudloper: heb het ook gedaan. En ben er heel tevreden van geweest. (Geen motor staan op dit moment) overal door de files. Vooral de Antwerpse ring.. waardoor je toch wel vaak thuis was alsof er geen file was met de auto. En ja heb ook snel gereden. Max was 275 voor mijn Hondatje. Maar het is vooral opletten geblazen. Vele autobestuurders letten te weinig op bij rijstrook wisseling of dergelijke. Geen parkeerproblemen meer. Geen parkeer meters in te stellen. Enige wat ik moet meedelen is dat ik de enige was die met de rijexamens er van overal van de 1ste keer door was. Van de 9 dat we waren op het praktijk examen.
@woudloper: ik heb vorig jaar een XSR700 gekocht, klinkt heel wat maar is een hele brave naked retro. Ik heb hem gekocht omdat ik me dagelijks in een spaardiesel beweeg en je daar niet bijzonder veel lol aan beleeft. Ook was het een jongensdroom om ooit motor te rijden sinds mijn klasgenoot met zijn 125cc Repsol bestickerde schakelbrommer het schoolplein op kwam.

Op de snelweg rijden met een naked is geen pretje. Max 140 en dan hang je aan je stuur alsof je leven er vanaf hangt en turbulentie van een van de vele busjes op onze snelwegen probeert je hoofd alle kanten op te duwen (en slaagt daar aardig in).
Daar bovenop heb ik van de week besloten dat ik nooit, maar dan ook nooit op de motor via de snelweg naar mijn werk ga zolang men in Nederland nog steeds de mobiel de voorkeur geeft boven de voorruit of de spiegels. Ik rij ‘s ochtends doorgaans rond half zeven over de A12 en de helft slaapt en de andere helft houdt whatsapp en Facebook in de gaten. Zelfs in mijn auto ben ik op één dag twee keer van de weg geduwd door zo’n idioot die alleen met zichzelf bezig is en hem naar links knalt zonder te kijken.

Mijn plaats is dus op de N-wegen. Oneindig veel leuker dan de snelweg en zo’n 100x veiliger 😄
@woudloper: ik heb een motor gekocht omdat het tijdsverlies in de file niet goed was voor mijn mentale gezondheid.
Als bonus komt daarbij dat de 650cc v-twin met 76pk qua sensatie per euro een geweldige deal is.
In België kost die geen 60€ per jaar aan wegentaks.
Voor 400€ per jaar heb je een goede verzekering.
Het verbruik is met 10000 km per jaar iets van 720€.
Onderhoud en banden kost ongeveer 600€ per jaar.
Aankoop was 6300€, waarvan je pakweg 800€ per jaar afschrijft.

Doe de oefening maar eens voor een e92 m3.
Ik ben afgehaakt bij ruim 4000€ taksen het eerste jaar.
@tjorque: “Als bonus komt daarbij dat de 650cc v-twin met 76pk qua sensatie per euro een geweldige deal is.”

Hier idem. 75pk uit mijn 700cc parallel-twin is niet veel, maar op 180 kilo is het gegarandeerd lol hebben 😊 Beste investering ever
Elke sportmasjien van 1000cc komt in aanmerking. Je hebt echt niks aan het feit dat een pro ooit wk werd met een totaal verbouwde versie van jouw fiets. De oude R1 heeft een totaal ander en nerveuzer karakter dan die hier genoemd wordt en toch wordt gedaan of een R1 een R1 is. En btw die Spies was wel degelijk potten aan het breken toen hij net de MotoGP in kwam. Valt niet op als je enkel ff snel zijn totaalpunten erbij pakt. Spies ging zonder reden enorm achteruit. Hij was dan ook teammaat van ene doctor die al menig teammaat gek heeft gemaakt als ze bedreigend waren. Beetje geforceerd stuk. Koop zon fiets al is ie 20 jaar oud dan nog (of mss juist dan) haal jij er toch nooit het maximale uit. Ook niet op het circuit. Zelfs niet met een heel gaaf racepak aan.
@niex: alsof 99% van de coureurs überhaupt in de buurt komen van de limieten van de machine… oh en superbike is vrijwel 1 op 1 gelijk. Alleen de ophanging en de tune is anders maar verder zijn ze in principe gewoon straatlegaal.
@peug206: dat is niet helemaal waar… wellicht Superstock motoren, maar de WSBK motoren zijn volledig verbouwd en gaan al snel richting 240pk. Dat red je niet met enkel een andere tune.
@racerx: uitlaatrestrictie levert je al gauw een pk of 20 op. Een wsbk had in 2000 ook geen 240pk. En last but not least: welke autoblogger gaat het voor elkaar krijgen om op een stock R1 op de limiet te rijden?
@peug206: nog 10 seconde van mijn rondetijd en ik kan world supersport mee doen. En ik rij al onder FIM licentie. Goed genoeg?😅😂
@peug206: klopt, maar toen hadden straatmotoren ook geen 200pk… Superstock is voor standaard blokken met andere pijp/software, Superbikes hebben ook andere internals (concession parts), bijvoorbeeld klepveren en nokkenassen.
@peug206: vwb je bruinbaarheidsvraag: geen idee, mijn S1000RR of zelfs mijn K1200S rijd ik niet op de limiet op de openbare weg. Daar gaat het ook helemaal niet om, de gemiddelde leaser rijdt zijn of haar dieseltje ook niet op de limiet. Het zijn gewoon gave bikes, lekker boeiend dat je er niet 24/7 volgas mee kunt gaan. Goed platleggen kun je wel leren, ook op een 1000, dat doe ik wél regelmatig.
@racerx: bruikbaarheid*
@michealras: doe even wat meer huiswerk over Ben Spies. Zijn debuut in de MotoGP was bij Tech 3 Yamaha waar hij erg mooie dingen liet zien, waaronder een pole position! Het jaar erna ging hij naar het fabrieksteam, waar hij een overwinning behaalde. 2012 was zijn laatste jaar bij het fabrieksteam en hij leek niet meer te kunnen rijden: er was totaal geen chemie meer met de Yamaha. Zo doofde dit talent helaas uit na zijn stormachtige debuut…
@markos78: fijn te weten dat nog iemand zich hier aan stoorde 😁
@niex: je typte net wat sneller dan mij ;-)
Dit artikel doet Spies gewoon te kort.

Ik stoor me op deze site helaas vaker aan dit soort slechte achtergrondchecks. Hoeveel moeite is het nou om even de feiten te checken en er een degelijk artikel van te maken?
@markos78: goedemorgen Ben Spies fanclub ;-) . Dank voor je opmerking ik heb er een regeltje bijgezet
Wat een leuk artikel zeg, complimenten! Grappig dat je de 1st gen Yam R1 en de Honda RC51 noemt, dat zijn motoren die vermoedelijk binnen nu en tien jaar echt niet meer voor 5-6K te krijgen zijn. Het is dat ik al twee motoren heb en geen ruimte voor een derde, anders prakte ik er een VTR1000SP2 of een 999 bij.
@racerx: trouwens, voor dit bedrag koop je ook een erg nette Aprilia RSV1000R (misschien zelfs een Factory), Kawa ZX-10R of een Triumph Daytona 675. Als je bereid bent in Duitsland te shoppen (of een hogere km stand voor lief te nemen) behoort een Duc 1098 ook tot de mogelijkheden voor 6K.

Idee trouwens om een artikeltje aan de nu al legendarische Peter Hickman te wijden? 7 races in de Ulster GP gewonnen afgelopen week, waarvan 5 op 1 dag. Die man is een machine die zowel op de weg als op circuit presteert.
De “vinger-pols-voet coordinate” is bij veel van deze motoren niet eens nodig om een snelle 0-100 te doen, meer het voorwiel controleren. Aangezien ze allemaal een 1e versnelling hebben die boven de 100km/h ligt.
Na de Soes al gehad te hebben, denk ik dat ik voor de SP1 zou gaan.
Leuk artikel met wat diepgang! Complimenten!
Deze zondag morgen uitstapjes naar motoren vind ik wel geslaagd. Leuke verbreding van content voor de website.

Deze motoren zorgen bij mij niet voor een marktplaats zoekopdracht. Vroeger zonder rijbewijs wel eens met zo’n 1000cc racemonster gereden. Toen wist ik dat dat niets voor mij was. Veel te snel.

Maar het idee van een motor rijden begint wel te groeien door deze artikeltjes. Leuk!
@reactief: pas op, als het virus je eenmaal te pakken heeft kom je er niet meer van af!
Ik heb helemaal niets met motoren (de meeste bestuurders beschouw ik als potentiële orgaandonor op wielen), maar dit artikel leest lekker weg.

Ik snap ook beter waaróm mensen zich zo snel (duh…) als wannabe-coureur gaan gedragen; de drempel hiervoor ligt feitelijk absurd laag.
Net als supercars totaal overbodig…….. maar ohw zo leuk
Niet mogelijk maar als je iedereen verplicht wie autorijbewijs ook de motor moest halen…kan ik vertellen dat er minder ongelukken op de weg zou zijn
Wat is zo’n Ducati 999 toch een plaatje
@shibby: inderdaad. Veel mooier dan de 916 en opvolgers.
@mercedesbenze350cdi: Dat zullen weinig mensen met je eens zijn. Het lelijke eendje van Ducati.
Dan spaar ik liever even door tot €8.000 om dan een BMW S1000RR te kopen van de eerste generatie. Die machine vermorzelde destijds de competitie en is vandaag de dag nog steeds de gouden standaard.
@brent_decat: Niet op het circuit.
@karaya: klopt, daarvoor heeft BMW er niet genoeg effort in gestoken in WSBK… eens zien hoelang ze het nu volhouden. Daarentegen is de S1000RR al jaren de te kloppen motor in de Road Racing kampioenschappen.
Net een BMW R1200GSA gekocht, een race bike is echt niks voor mij! Wel gaaf om te zien/horen rijden:-)
Ooit komt er een R1 in het paars met witte velgen.
Ik heb al jaren een racer. De GSX-R750. De motor waar het allemaal mee begon. Maar welke superbike je ook neemt, ze zijn eigenlijk allemaal ruk. De zitpositie/ houding is niet meer dan een uur of 2 vol te houden. De ontwikkeling van motoren gaat echter veel verder en veel sneller. Recent op een Yamaha MT-10 gereden en ook al vaker op een Kawa Z-750. Dat soort motoren zijn veel beter/ leuker om te rijden dan welke racer ook.
De Aprilia RSV
Mooi artikel! Nog meer reden extra blij te zijn met mijn Honda VTR SP-1 uit 2001, zwart/rood. Een motor met een heel eigen karakter en unieke sound! Ik heb ‘m nu een paar jaar en bij elke rit geeft ie me weer een dikke glimlach! Kijk regelmatig naar een 916/998/999 of 675R of RC8R of iets nieuws, maar er kan weinig op tegen de kwaliteit van een echte HRC motor. Het is echt een beest die je moet temmen, maar als ie bij je past kan je er op het circuit helemaal mee los gaan, snelheid zit er ook genoeg in (296km/u aangetikt) en ben er bv ook comfortabel mee naar Monaco gereden. Geloof me, het is de beste 5-6 duizend euro die je uitgeeft! Die van mij gaat iig nooit meer weg. Ik zeg sparen en doen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).