Sweet! Porsche zoekt heuvelkoning met Cayman GT4

Auteur: , 11 Reacties

If I only could...make a deal with god...

Het is altijd belangrijk om te bepalen wie die koning van de aperots is. Rangen, standen, bewust of onbewust drijft onze maatschappij er nog steeds op. Probeer een communistische samenleving te organiseren en iedere keer blijkt toch weer dat sommigen toch iets ‘gelijker’ zijn dan anderen. Een logisch gevolg van het feit dat we sociale wezens zijn. De pikorde kan op verschillende manieren bepaald worden. Zoals we in Broabant zeggen is ‘wie je kent’ soms helaas belangrijker dan ‘wat je kent’. In de racerij telt dat ook, maar het dichtst bij de ideale situatie, waarbij de numero uno op merites bepaald wordt, is een ‘one-make’ serie waarin iedereen (in principe) de strijd aan gaat met ‘dezelfde’ auto.

We kennen dit bijvoorbeeld van de Formule 2 of de Porsche Supercup, maar bij de meeste race-evenementen gaat de strijd tussen allerlei auto’s van verschillende merken. Zo ook bij de legendarische Pikes Peak heuvelklim, waarbij voertuigen van allerlei allooi aan de start verschijnen. Eventuele records zijn zodoende nog steeds wel indrukwekkend, maar hoe goed is Romain Dumas echt als coureur als hij dit jaar de tijd van Sébastien Loeb uit de boeken rijdt? Immers kunnen we die prestaties in twee totaal verschillende auto’s nooit helemaal goed op waarde schatten.

Porsche komt dit jaar met de oplossing, om echt te bepalen wie de koning van de heuvel is. Aan de start zullen dit jaar namelijk ook acht Caymans GT4 verschijnen, die een race binnen de race uitvechten. Helemaal identiek zijn de auto’s overigens alsnog niet: er zijn namelijk drie verschillende specs van de auto toegestaan: de ‘standaard’ Clubsport, de GT4-spec Clubsport MR en de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge GS-spec Clubsport.

Alleen teams die door Porsche uitgenodigd zijn kunnen meedoen aan de race. Alle bestuurders van de Caymans krijgen begeleiding van Romain Dumas en Pikes Peak-veteraan Jeff Zwart (video). Mits het evenement een succes wordt, overweegt Porsche de serie vaste prik te maken tijdens de jaarlijkse Pikes Peak bestorming en wellicht uit te breiden naar andere heuvelklims. Hmm, een heuvelklim-revival, wij zijn alvast voor.11 reacties

Nice!
Ik verheug me nu al op de Autoblog Porsche Supercup Edition Pikes Peak workshop…

Wanneer kunnen we ons inschrijven?
Gaaf!! Nu nog een blubberdikke wrx uitvoering…! Knalle als een malle! Yolo
Is de spoiler verkeerd om gemonteerd of zijn de letters verkeerd geplakt?
@gezondverstand: Nee? Stickers op die plek zijn meestal naar voren gericht.
Gezien achtervleugels naar voren aflopen zijn ze vanaf die kant het beste leesbaar.
Hillclimbs zijn de toekomst!
Hillclimbs zijn hillclimbs. Daar moet je never nooit een teamrace van maken. Jammer dat dit gebeurd.

Volgend jaar daagt BMW Porsche uit met een aantal teams, het jaar erna doen Renault en Mercedes ook mee, en ga zo maar door. Voor je het weet hebben die grote merken de hillclimb overgenomen. En dat neemt de complete charme van een hillclimb weg.
@87sandyd: komt er vanzelf weer een afsplitsing van een klasse. Ben juist blij dat Porsche (en andere) het eens een keer niet over batterij auto’s heeft.
Blijf het jammer vinden dat Pikes Peak tegenwoordig volledig geasfalteerd is, was vroeger toch spectaculairder…
Ziet er goed uit. Eigenlijk vraag ik me ook af wanneer en of Porsche het aandurft om een Cayman op de markt te brengen die gelijk of misschien wel beter is dan de 911.
Dat de motor van de 911 achter de achteras is gemonteerd is traditie maar niet echt de beste plaats voor de balans van de auto. De Cayman daar in tegen heeft met zijn middenmoter een groot voordeel.
Wanneer staat de Vaalserberg op het programma?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).