Toyota presenteert twee nieuwe versies van de Yaris

Auteur: , 39 Reacties

Hierboven zie je er maar één.

Toyota presenteert twee nieuwe modellen van de Yaris

Net als Kia eerder vandaag is het nu aan Toyota de beurt om een tweetal auto’s op ans af te vuren. In tegenstelling tot haar continentgenoten, houdt Toyota het bij één model. In beide gevallen krijgen we te maken met een variatie van de Yaris.

Yaris GR Sport
Vorig jaar lanceerde Toyota het GR Performance-label met de verschrikkelijke toffe Yaris GRMN (rijtest). Nu, ruim een jaar na de officiële onthulling van de GRMN, laat Toyota de Yaris GR Sport los. Dit is in feite niets meer dan een mildere versie van zijn krachtige broer.

Net als we eerder al zagen bij de Toyota GT86 GR Sport, kan ook de Yaris GR Sport op allerlei verschillende aanpassingen rekenen. Echter, waar de GRMN meer vermogen heeft om zich van de doorsnee Yaris te onderscheiden, moet de GR Sport het zonder motorische upgrades doen. Dit betekent niet dat er niets veranderd is op technisch gebied, want naast aanpassingen aan de wielophanging, heeft de GR Sport-uitvoering een stevige stabilisatorstang en Sachs Performance-schokdempers gekregen. Afgezien daarvan staat de auto 11 mm dichterbij de grond en zijn de wielkasten met 18 mm gegroeid. Niet onbelangrijk is dat de GR Sport op dezelfde banden staat als de sportieve Yaris GRMN. De auto wordt aangedreven door de 1,5-liter hybridemotor.

Op het technische gedeelte na, geniet de GR Sport ook van allerlei aanpassingen om hem er aantrekkelijker uit te laten zien. Bij de Yaris GR Sport betekent dit dat de auto talloze kleurrijke accenten krijgt, evenals een achterspoiler en een honingraatgrille. Binnenin de auto vinden we o.a. sportstoelen en het stuur uit de GT86 (rijtest).

Begin volgend jaar komt de auto op de markt. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend.

Yaris Y20
Over de jubileumversie van de Yaris kunnen we korter zijn. Dit maakt hem echter niet minder speciaal. Integendeel, het is eigenlijk hartstikke fijn wat Toyota hier doet. Hoewel het niet bepaald de meest speciale uitvoering is, is het wel degelijk een mooi gebaar om het verleden van de auto te herinneren.

De Yaris Y20 debuteert volgende maand namelijk op de Paris Motor Show, 20 jaar nadat de allereerste Yaris op dezelfde beurs werd gelanceerd. Het is vrij logisch dat Toyota de verjaardag van de Yaris niet onder de mat wil schuiven, want het is haar meest succesvolle auto in Europa.

De jubileumversie van de Yaris wordt geleverd in een gouden tint en hij heeft een donkergrijs dak. Daarnaast vinden we verschillende grijze accenten op de rest van de bolide. Niet alleen zijn de velgen uitgevoerd in de donkere kleur, ook de spiegelkappen, de grille en zelfs de mistlampomlijstingen worden geverfd. De binnenzijde ondergaat dezelfde behandeling.

In totaal komen er slechts 200 exemplaren naar Nederland. In december kun je hem oppikken bij de dealer.39 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@dijan: Vooruit, nieuwe uitvoeringen. Versies. Varianten. Kiest u maar!
@daihatsucuore: maar die hoef je toch niet op Ans af te vuren?
@ikschrijfookoverautos niet onbelangrijk: hoeveel pk en Nm heeft die GR Sport (en hoeveel meer heeft de GRMN er dan)?
@henk_he: volgens de tekst is er motorisch niks aangepast aan ten opzichte van de gewone Yaris, dus een schaap in wolfskleren.
@civicfk3: Vergelijkbaar met een AMG-Line exterieur bij Mercedes of S-Line bij Audi dus
@civicfk3: ja en? Hoeveel heeft de standaard Yaris, of zal ik zal ik dat zelf maar Googlen?
@henk_he: talloze kleurrijke accenten, een achterspoiler en een honingraatgrille. Binnenin de auto o.a. sportstoelen en het stuur uit de GT86. Zeker zo’n 35pk winst.
Leuke bakkies! Die GR sport zou leuk staan bij onze GRMN. Dan het liefst met de 1.5 met handbak.
Kijk daar is
de nieuwe Yaris
@frank2b: -_-‘
Voor de 60plussers met niet-vergane AutoStyle liefde…
@punicaoase: Hahaha, wat een topgrap! :-) :-) :-) Ik ga je een plusje geven! Hoezee! :-) :-) :-)
@tge1: Jij bent anders degene die 46k neerlegt voor dat koekblik. Dat vind ik pas een grap.
@berlinetta: Domme mensen kunnen me niet beledigen en intelligente mensen beledigen sowieso niet. Denk daar maar eens over na. :-) Tenzij je nog een leeftijd hebt tussen de 14 en 18 en nog niet droog achter je oren bent, dan neem ik het je niet kwalijk.
@tge1: Met mijn 29 jaar ben ik wijs genoeg om te snappen dat jij veel te veel hebt betaald voor je koekblik. Maar goed. Ik wens je er alle plezier mee hoor. Ben je ondertussen al de Master van de Nürburgring geworden?
@berlinetta: Wat een narigheid toch he. :-) Elkaar afzeiken is hier nu eenmaal de tendens, tenzij je een BMW van €80000 koopt. Mij heb je er niet mee! De Yaris staat keurig te pronken naast de Mazda 3 MPS en Mazda MX5! Heerlijk die keuzevrijheid. Wat voor mooie automobiel(en) sier(t)(en) jouw oprit? Ik heb namelijk wél interesse en respecteer de keuze van anderen wel zonder te oordelen.
@tge1: Jij bent hier degene die anderen gaat aanvallen omdat ze hun mening geven over deze auto. En dan om de reden om dat je die auto zelf op de oprit hebt staan. Zullen we dan afspreken dat jij je niet aangevallen moet voelen en ik niet zo op jou moet reageren?
@berlinetta: Ik voel me niet aangevallen hoor. Alleen is afkraken zó makkelijk. :-) Desalniettemin ben ik bijzonder benieuwd naar jouw vierwieler!
@tge1: Nou, gezien je reacties vind ik je behoorlijk aangevallen overkomen. En wat mij betreft: ik ben momenteel aan het kijken voor mijn eerste auto. Heb je nog tips? ;)
@berlinetta: Ik zou een Lamborghini kopen! Mijn persoonlijke voorkeur zou dan een Diablo zijn, het liefst een roadster variant! Iets anders zou ik niet weten….
@tge1: Ze zullen bij de verzekering in ieder in hun handjes klappen als ik die auto wil verzekeren. Misschien toch maar voor een iets veiligere keuze gaan. Een Yaris ofzo ;)
@berlinetta: Nee joh! Daar moet je nog 38 jaar mee wachten…!
@tge1: Tegen die tijd is mijn bierpens zo groot dat ik er niet meer in pas.
@berlinetta: :-) Zo praat ik graag. Luchtige flauwekul en een beetje relativeren is veel leuker dan smaak bruut afkraken. Keuze zat wat betreft leuke auto’s. Ik heb uiteraard geen idee wat voor merken je ambieert.
@tge1: Eens! Ik zit te kijken voor een B- of C-segment hatchback. Fiesta/Focus of Clio/Megane vind ik wel leuk. Liefst een uitvoering met een beetje pit en mooi uitgevoerd.
@berlinetta: Mooie keuze hoor. Een Fiesta ST of Focus ST zou mijn keuze in deze zijn. Potente wagens! Een Megane RS is al redelijk hardcore en naar het schijnt is de Clio RS een tegenvaller. Maar dat kan ik mishebben uiteraard.
@tge1: Helaas vallen die nog een beetje buiten mijn budget. Bovendien moet mijn vriendin er ook in rijden en die hoeft niet per se zo’n opgefokt ding.
@berlinetta: Focus/Fiesta ST line dan.
@berlinetta: Mocht je bezorgd zijn, ik hoef er geen boterham minder om te eten… Maar toch lief dat je met me inzit. :-)
Al geef je een Yaris gouden lak, het is en blijft een saaie bak…
@potver7: Potver(7)dikkeme, nog zo een pareltje van een opmerking! Plusje van mij. ;-)
@tge1: tsja sorry, ik kon ’t niet laten. Maar een gouden wrap hoort op een ‘fout’ getunede M3 of Range Rover. Af-fabriek gouden lak op een huis-, tuin- en keukenauto is op z’n best potsierlijk.
@potver7: Aangezien er twee Yarissen (waaronder een GRMN) deel uitmaken van ons “wagenpark”, is mijn mening gekleurd. Ik vind het leuke wagentjes, en de gelimiteerde gouden versie vind ik ook leuk.
Kan iemand er een bumper op shoppen?
Super leuk van ze, maar die achterkant is echt niet te pruimen
Doe mij maar een Y10.
200 stuks en je kunt ze bij de dealer ophalen? Bedoel je dat ze nog niet allemaal uitverkocht zijn voordat ze überhaupt aangekondigd werden?
@gulli: Valt mee ik heb een van de 50 444 Polo’s je moet er niet al te lang mee wachten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).