Vandoorne: “Ik moet Alonso kunnen hebben”

Auteur: , 23 Reacties

En nu even wat aandacht voor onze Belgische coureur!

Stoffel Vandoorne

Te stom voor woorden eigenlijk. We hebben het over Max-Mania bij de GP van België. Op zich allemaal begrijpelijk, want Verstappen is natuurlijk geboren in België en het is dicht bij Nederland. Echter, de race op Spa-Francorchamps is wel degelijk een écht een thuisrace voor Stoffel Vandoorne. Je weet wel, die goedlachse, ingetogen en vriendelijke coureur die alweer aan zijn derde seizoen bij McLaren bezig is.

Natuurlijk ben je geneigd om de Belg te vergelijken met de Nederlander. Stoffel was wat ouder toen hij in de Formule 1 terecht kwam, maar hij werd wel even kampioen in de Belgische KF2 Kart-serie, Formule 4, Formule Renault en de GP2-klasse. Niet verkeerd voor de man die bizar veel op zijn landgenoot Eden Hazard lijkt (de Belgische Arjen Robben, zeg maar).

Stoffel Vandoorne Mclaren

Er is nog een reden waarom Vandoorne enigszins zich anoniem voort lijkt te bewegen: zijn teamgenoot. Fernando Alonso geldt nog altijd als een van de beste coureurs van het gehele startveld. Dat was ook te zien in de resultaten. Alonso wist uit de McLaren-Honda net dat beetje meer te persen dan Vandoorne. Nu McLaren overgegaan is op Renault-krachtbronnen lijkt het verschil aanzienlijk kleiner te zijn. De afgelopen races gaat het ook iets beter. Nog niet in de kwalificaties, maar qua race-pace lijken Vandoorne en Alonso erg aan elkaar gewaagd. Via Autosport.com laat Stoffel weten dat hij zichzelf nu betere kansen toedicht om zijn teammaat te verschalken.

Vandoorne over Alonso:

“Hij weet het toch telkens voor elkaar te krijgen. Hij weet hoe hij in het weekend moet opbouwen om te zorgen dat hij klaar staat om op kritieke momenten toe te slaan. Dat is zijn grote kracht: dat hij ongeacht de omstandigheden hij altijd 99% weet te halen. Daar heb ik veel van kunnen leren en ik ben daar ook sterker door geworden. Zeker wanneer de omstandigheden niet perfect zijn. Als ik een wereldkampioen wil verslaan, moet ik hem kunnen verslaan”.

Fernando Alonso

Over zijn kansen op Baku zegt laat hij op de website van McLaren weten dat het de aankomende race bijzonder lastig gaat worden. Met name op het lange rechte stuk zal blijken dat ook de Renault-motor voorlopig nog wat vermogen tekort komt. Dan aan jullie de vraag: hoe groot schatten jullie de kansen in voor Stoffel Vandoorne? Hij heeft natuurlijk een ongelukkige start met zijn materiaal gehad. Kijken we hier naar een toekomstig wereldkampioen? Of worden zijn kwaliteiten zijn kwaliteiten overschat omdat hij een Spaanse semi-pensionado niet eens achter zich kan houden? Laat het weten, in de comments!23 reacties

Een goede leermeester is natuurlijk hartstikke belangrijk in F1, dus dat is een plus voor Stoffel; maar Alonso zoek rijden zie ik ‘m niet zo 1-2-3 doen…
Ik zie Alonso nog als één van de beste coureurs van het veld. Afgezien van het materiaal heeft die bewezen dat hij écht kan sturen. Hoop dat hij weer een Indy500 poging gaat doen.
Hij rijdt F1 dus talent heeft ie sowieso. Maar heb niet het idee dat hij van de kwaliteit is zoals Alonso/Hamilton/Vettel. Soms doet ie mooie dingen maar meestal hoor of zie je er niks of heel weinig van. Beetje een anonieme coureur vind ik. Nou heeft ie ook geen geluk gehad met het materiaal maar daar zijn er meer van. En die wisten er toch steeds net meer uit te halen lijkt wel.
@E34M5Touring: niet iedereen in de F1 heeft talent. Maar wel een zak met geld.
@ikleesookoverautos: @ikleesookoverautos: ook die sturen beter dan 99,99% van de wereldbevolking.

Leclerc heb ik ook al een paar keer zien spinnen. Maar die heb ik toch echt fantastische dingen zien doen vorig jaar in de gp2 en reed geregeld het hele veld zoek. Stroll won in 2016 de helft van de 30 races in de F3 meen ik.

Tuurlijk speelt geld bij sommigen een grote rol. Maar om nou te zeggen dat ze geen talent hebben slaat nergens op.
Zwaar overschatte coureur. Hoort niet thuis in de F1.
@baklava: Gho zwaar overschat zou ik nu niet durven zeggen… Heeft anders wel heel veel laten zien in de andere klasse. Laat me advocaat van de duivel spelen en vragen hoeveel meer max of Lewis hebben laten zien in die opstap klassen … Het moeten niet allemaal flamboyante persboys zijn in de F1. Laat een beetje West-Vlaamse nuchterheid daar maar wat op zijn plaats zijn. Hij is niet het jonge talent maar als mclaren hem daar zet denk ik dat hij zijn plaats meer dan verdient in de F1… Denk dat er andere rijders minder thuis horen in het f1 cirucs
Binnenkort laat hij ze allemaal in het stoffel bijten!
in de afgelopen 2 jaar heb ik nog geen enkele opvallende, mooie, gewaagde of perfecte actie zien maken. heeft ie uberhaupt wel inhaalacties achter zijn naam staan?
@gwnbmw: hij heeft vorig seizoen toch een paar goede starts gehad
@gwnbmw: Heeft toch nog niemand van de baan geramd…
@gwnbmw: jawel en meer dan je zou denken. Helaas voor hem zit er in de andere McLaren iemand die (terecht) commercieel interessanter is en die net iets meer risico kan/mag nemen.
Zo heeft Stoffel in Bahrein 12 inhaalmanouvres gemaakt waar er geen enkel op tv te zien waren. Ik hoop echt dat hij zich dit jaar wat meer (positief) in de kijker kan rijden. Al denk ik dat de orders van McLaren dit niet altijd toelaten. Alonso voor de actie en Stoffel op veilig.
Ik ben nog niet helemaal overtuigd van VanDoorne, maar ik wil hem ook nog niet afschrijven. Zijn materiaal was uiteraard ook niet om over naar huis te schrijven.
Tja helaas zien we erg weinig spectaculairs van Stoffel.. en veldvulling is er genoeg. Dus laat maar eens wat moois zien, zelfs als het soms fout gaat. Erachter rijden kunnen er velen, ervoor maar een enkeling.
Kijkend naar zijn resultaten en acties: een huis- tuin- en keuken F1 chauffeur. Snel, verstandig, weinig fouten maar ook niet uitblinkend. Daardoor heeft ie een zitje bij een (van origine) topteam met aardig budget weten te pakken.
Zo hebben we er nog 2 gehad de afgelopen jaren: Nico Hulkenberg (pakt nog altijd niet goed uit; wel bij een fabrieks & kampioens-team, maar veel pech). En Nico Rosberg; die na een aardig seizoen bij Williams samen met legende Schumi bij Mercedes aan mocht schuiven dat toen net het kampioens-team had overgekocht. Leek ook niet echt wat te worden; maar goed, 6 jaar later, in zijn 3e jaar in een kampioensauto, toch kampioen geworden.
Dus als die jongens van McLaren de snelste auto maken, zal Stoffel best zo zijn racejes kunnen winnen; door lekker een 310 km lange time-trial rijden. Echter; als middenveld coureur met een slimme vos als Alonso naast je; legt ie het toch af.
@gregorius: Erg treffend omschreven!
@gregorius: ik sluit me erbij aan maar misschien zit er nog groeipotentieel ergens om toch uit te blinken, ik hoop het.
Hij valt vooral op bij de pitstops
Rijdt meestal net te ver
En dat laten ze natuurlijk zien op tv
Zegt iets over dat hij nooit iets anders interessants laat zien
@supertjeduc: dat is 1 keer gebeurd. Overkomt de besten. Schumi heeft zo wel eens een paar keer een lollipop-man omver gereden. Zegt niets over de rijderskwaliteiten.
Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik hem moet inschatten. De kerel heeft 2 jaar op rij de GP2 absoluut overheerst en heeft een F1 zitje bemachtigd zonder
@alfapeter: zonder zelf één cent sponsorgeld aan te brengen. Dat is op zich al vrij uniek en bewijst dat Mclaren, wens oordeel ik voorlopig toch hoger inschat dan dat van pak weg baklava, in hem toch heel wat potentieel ziet.
Lichtgewicht die Vandoorne..geen toekomstig kampioen
Voor zover ik weet rijd Alonso ook bijna altijd met een nieuwere Mclaren dan Stoffel. Hij heeft altijd als eerste de upgrades en Stoffel pas de race erna, kan net die tiende verschil maken of iig eraan bijdragen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).