“Huidige talentenpoel in de Formule 1 beste ooit”

Auteur: , 9 Reacties

Van wie komt deze overtuigende stelling?

Mika Häkkinen ziet enorm uit naar volgend jaar. De ‘Vliegende Fin’ reflecteerde in zijn column op Unibet op het afgelopen seizoen en blikte alvast vooruit naar wat een schitterende strijd zou moeten worden. De wereldkampioen van ’98 en ’99 noemt naast verschillende rookies en talenten in opkomst echter vooral Max Verstappen als de meest opvallende rijder van het seizoen.

Hoewel Mika aangeeft dat Red Bull haar zaken vanaf het begin van het jaar op orde dient te hebben om kans te maken op de wereldtitel, kan hij er niet omheen dat Max een aantal hoogst indrukwekkende wedstrijden achter de rug heeft, zeker wanneer de auto het toeliet. Hierbij wijst hij ook op het feit dat zowel Ferrari als Mercedes geen moment rust kunnen nemen, omdat ze in de wetenschap leven dat Red Bull en haar coureurs hen ieder moment kunnen aanvallen.

Naast de indrukwekkende prestaties van onze landgenoot viel zijn oog ook op een drietal andere coureurs, ieder van verschillende teams. Mika keek namelijk verder dan de top 3 teams en zag dat ook de leiders van het middenveld het bijzonder goed voor elkaar hadden. Zo zat Sainz vrijwel direct op het tempo van zijn rappe en meer ervaren teamgenoot Hulkenberg, terwijl Mercedes protegé Ocon het praktisch heel het jaar met stalgenoot Perez aan de stok had.

Iets verder achteraan, bij McLaren, was hij eveneens onder de indruk van onze sympathieke zuiderbuur Stoffel Vandoorne, die met name in het tweede gedeelte van het seizoen goed mee kon komen met Alonso. Overigens denkt hij, door de ontwikkelingen rondom Honda en Renault, dat we in 2018 prima vier tot vijf teams vooraan kunnen vinden.

Het is altijd fijn om dergelijke geluiden te horen van gerespecteerde figuren binnen de sport. Mede hierdoor kan ik persoonlijk niet wachten op het volgende seizoen. Ach, wie houd ik voor de gek, dat was al zo!9 reacties

Het kan weer erg spannend gaan worden komend seizoen. En dat terwijl de sport langzaam doodbloed door onder andere de HALO, maar dat is een heel andere discussie…

Heel veel teams hebben potentie om een mooi seizoen neer te zetten. Ferrari kan zomaar een goed seizoen draaien zonder gekke dingen te doen en het kampioenschap pakken. Mercedes kan het natuurlijk ook. Met de Red Bulls verwacht ik dat ze dat niet gaan doen maar dat ze wel veel competitiever zijn. Maar achter de top 3 kan het heel leuk worden. Kan McLaren weer eens wat moois laten zien? Komt Renault weer eens terug op niveau? Gaat Williams eindelijk weer eens stappen maken? Wat gaat Force India doen? Zij doen al jaren leuk mee met een beperkt budget.

Gaat Toro Rosso weer groeien met een Honda motor? En wat doet Alfa Romeo/Sauber? Zij kunnen ook ineens grote stappen gaan maken natuurlijk. En welke gevolgen heeft dat voor Haas?

Het kan weer erg spannend worden. Ik kijk er weer naar uit!
@viezefreddyw: ik hoop eigenlijk wel dat Haas gaat falen. Dat bij elkaar gekochte zooitje met dat hoogst onsympathieke rijdersduo mag van mij onderaan eindigen.

Ik hoop dat bij Alfa/Sauber Leclerc het leuk gaat doen zodat hij in 2019 Kimi kan vervangen.

Alle overige teams mogen van mij op de top van kunnen presteren, zou leuk zijn voor de spanning.
Moet je wel het team van Williams niet meetellen
Ik verwacht veel van het nieuwe seizoen. We hebben een mooie mix van ervaren coureurs en talentvolle jonge honden, we hebben auto’s die sneller zijn dan ooit tevoren en diverse teams kunnen door een mix van nieuwe motorleveranciers, nieuw personeel en nieuwe sponsoren mooie stappen zetten. Bring it on!
Tja, ik ben benieuwd komend seizoen, ik hoop eigenlijk dat ze heeeeeeel veel kijkers verliezen door die zinloze klote halo, ik zou het eigenlijk doen, als ik wat anders ervoor te doen had op de zondagen…
Die HALO doet echt pijn aan m’n ogen; het lijkt wel een bieropener zo lelijk ontwerp is het. Vind de RB-variant al stukken beter ogen…. Zal serieus moeilijk wennen zijn volgend jaar vrees ik :(
Halo of geen Halo, maar ik ga echt wel kijken naar de F1.Ik verwacht een prachtig seizoen met meerdere aan elkaar gewaagde teams. Ouderwets spannend hoop, nee verwacht ik.
Verfrissend, zo zonder oranje bril. Stel dat de voorspelling van meester Mika uitkomt, dan kun je de situatie krijgen dan Verstappen de beste race uit zijn carrière rijdt en daarmee dan 5e wordt. Ik hoop dat het oranjelegioen dan haar teleurstelling weet te verbergen en toch van de race kan genieten.
In welke zin zou een 5e positie beter zijn, dan een van zijn 3 gewonnen GP’s ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).