Volkswagen strooit met flappen om diesels te verkopen

Auteur: , 22 Reacties

De nood is hoog bij de Duitse fabrikanten. Om ervoor te zorgen dat klanten diesels blijven kopen, hangt Volkswagen ze een dikke worst voor.

geld

De Europese auto industrie staat in brand. Na alle ophef rondom sjoemelsoftware leek de rust even weder te keren rondom zelfontbranders, maar recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat niets minder waar is. Dankzij een recente uitspraak van de Duitse rechter worden potentieel talloze diesels, waaronder ook veel recente, uit Duitse steden geweerd. Diesel lijkt zodoende niet veel toekomst meer te hebben. Wat heb je immers aan een auto die je aan de rand van de stad waar je moet zijn moet achterlaten om vervolgens alsnog in een stinkbus te stappen? De (rest)waardes van dieselauto’s staan zodoende enorm onder druk. Voor de auto industrie en aanverwante bedrijven zoals leasemijen, is dit meer dan voldoende reden om deze emoji in drievoud van stal te halen: 😱😱😱.

Wellicht tegen beter weten in, of in een cynische poging nog iets van vertrouwen uit te stralen in hun producten, proberen bedrijven als VAG en BMW vast te houden aan diesels. Waar we zeggen VAG, bedoelen we overigens de meeste merken van VAG. Porsche lijkt bijvoorbeeld geen fiducie meer te hebben in diesel, al kregen we toen we dit publiceerden direct een bezorgd bericht van Porsche Nederland om deze notie te ontkrachten. Het tekent de gespannen sfeer rondom het onderwerp. Aan de andere kant van het spectrum staat Audi, dat in Genève de splinternieuwe A6 op de beurs had staan met TDI op de achterklep.

Om potentiële klanten het idee te geven dat ze geen geld uitgeven aan een product dat binnen afzienbare tijd ‘niks’ meer waard is, neemt Volkswagen in Duitsland de volgende stap. Het merk ‘garandeert’ de waarde van hun diesels, door klanten het recht te geven hun nieuwe auto binnen drie jaar in te ruilen op een auto met een andere kractbron mits ze in hun woon- of werkplaats getroffen worden door een ‘dieselban’.

Uiteraard is de switch niet helemaal gratis. Bij inruil krijgen de klanten de dagwaarde van hun auto terug, plus een bonus van enkele duizenden Euro’s. De bedragen die hiervoor staan zijn afhankelijk van het model en baseren op de inruilactie die Volkswagen al heeft lopen sinds augustus vorig jaar. De bonusbedragen variëren van twee ruggen voor de Up! tot tien ruggen voor de Passat, Arteon, Sharan of Touareg. Je moet dus hopen dat dat genoeg is om het potentiële waardeverlies te compenseren.22 reacties

Het zijn de laatste stuiptrekkingen van dieselmotoren. Over een paar jaar zijn er geen dieselauto’s meer in de handel. Jammer, want ik ben er fan van.
@viezefreddyw: je moet wel fan zijn van diesel, anders zou je screennaam ook niet kloppen!
@marklevinson: Het schijnt dat je mijn naam op verschillende manieren kan interpreteren.
@viezefreddyw: ja dat geloof ik wel, je screennaam is toch projectie van hoe je eigenlijk in elkaar steekt. Die viezigheid zal over de hele breedte zijn, neem ik even aan.
@marklevinson: There is only one way to find out.
@viezefreddiew: Bij het lezen van jou comments/username verbeeld ik me vaak dat je na het reageren op autoblog in je Ferrari springt om hitjes als Watskeburt te knallen op ieder zomerfestival. T Gaat Te Fur!
@viezefreddyw: Jij wil toch geen diesel in je Ferrari hebben liggen?
@fanboy: Tsja “Fanboy”, sommige mensen vinden meerdere dingen leuk
@lekkaah: Hoef je mij niet te vertellen. Ik heb drie verschillende auto’s voor drie verschillende toepassingen.

Overigens bedoel ik dat niet patserig, want het is allemaal ouwe meuk :P
@viezefreddyw: En het komt allemaal door het idiote Europa met haar onzinnige emissienormen die nergens goed voor zijn.
Jazeker. Je 2005 g55 inwisselen voor 3000 korting op een nieuwe passat 1.4 tdi. Die inruilcalculatoren slaan nooit ergens op. Heb je een maand voor de verkoop een gloednieuw OEM motorblok erin gelegd. Kijken ze enkel naar de tellerstand.
@loserboi932: Een auto met een nieuw motorblok koop ik zelf sowieso al niet… Wekt geen vertrouwen vind ik, maar zal aan mij liggen.
@loserboi932: Vind je het heel gek? Het gros van de klanten zijn leken. Die kijken zelf óók niet verder dan de tellerstand, waardoor zo’n auto veel moeilijker door te verkopen is. Je zult als verkoper moeten lullen als Brugman om zo iemand te overtuigen dat die motor ondanks de tellerstand van 400.000 pas 25.000km heeft gelopen. Anderzijds zit je met het punt dat een auto op meer plekken aan slijtage onderhevig is dan alleen het motorblok. Dan is zo’n nieuw motorblok leuk en aardig, maar als de slijtage op andere plekken niet aangepakt wordt zit je nog steeds met dure onderhoudsrekeningen die jouw kant op komen. Daar zitten de meeste consumenten ook niet op te wachten.
Turnover Durch Incentives
Ongelooflijk hoe die Duitse merken achterlopen en achter blijven lopen op deze manier… Hier kan geen enkele protectionistische maatregel tegenop, diesel is dood.
@svenska_aeroplan_ab: SAAB ook. Wordt ook niet gemist.
Dit soort dingen kunnen heeeel duur uitpakken als ze verkeerd gokken.
Nou is 3 jaar relatief kort, dan heeft nog niet ieder dorpje een milieuzone (eh, denk ik, misschien wel)

Maar voor de consument, als die een auto koopt om 5 jaar mee te doen o.i.d. (lijkt me niet gek) en je diesel is bij die tijd geen reet meer waard, dan kijk je toch wel even verder. Dat gebeurt nu massaal al.
Is er een Up! Diesel dan???
“Bij inruil krijgen de klanten de dagwaarde van hun auto terug, plus een bonus van enkele duizenden Euro’s.”

Dat wordt dus 0 + enkele duizenden Euro’s. Als ze tegen dan hun staart niet hebben ingetrokken tenminste…
Ik heb een oude diesel gehad, terwijl er een inrijverbod milieuzone geldt in een aantal Nederlandse steden.
Nooit geen last gehad van inrijverboden milieuzone, omdat ik niet in zulke steden kwam. Daarnaast ebde ook die gedachte helemaal weg.

Zo als nu, wat heb ik in Köln te zoeken? Wel moet ik even opletten dat ik zo’n stad niet inrij. Vooral opweg naar een race weekendje.
@tarquesh: ik ook. Ik woon aan de Nederlandse grens en hier hebben we geen milieuzones. Ik had er dus geen last van. Tot ik door de eerste hulp werd doorverwezen naar het ziekenhuis in Krefeld, in een milieuzone. Ik ben gewoon doorgereden met het risico op een boete, maar het geeft wel aan hoe je er door omstandigheden die geraakt kunt worden. Het was mijn eerste een enige keer in Krefeld….
Je kan beter wel milieu gedeelte rijden en boete krijgen. Boete zal nooit hoger vallen dan taxi geld of om in stinkbus te zitten. Maar ja ik denk dat dit mij laatste diesel wel kan zijn gezien ik nog 3 jaar wilt rijden in 550d

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).