Zelfs de baas van de F1 wilde Grid Girls niet kwijt

Auteur: , 31 Reacties

En nee, we spreken nu niet over Bernie.

Zelfs de baas van de F1 wilde grid girls niet kwijt

De huidige baas van de Formule 1, tevens het hoofd van Liberty Media, Chase Carey heeft geen klap van de molen gekregen. Althans, dat zouden sommige mensen graag beweren, nadat het besluit om Grid Girls uit de F1 te halen vorige week officieel werd bevestigd.

Carey geeft aan dat de polariserende reacties hem niet verbazen. De pitbabes zijn immers sinds jaar en dag aan de sport verbonden. Het is niet vreemd dat mensen het einde der Formule 1 voorspellen wanneer een nieuwe, maar vooral onbekende, eigenaar abrupt ingrijpende veranderingen begint door te voeren. Carey heeft echter het hogere doel voor ogen om de koningsklasse naar de 21ste eeuw te verhuizen. Zo vertelde hij aan Auto Bild:

“We expected the reaction. Some people like the decision, others are worried – especially the fans who grew up with it. I respect that. If it was up to me alone: ​​I also liked the Grid Girls! And I also know that many women have done this job with great pride.”

Het is mooi dat Carey erkent dat het voor de vrouwen zelf vaker wel dan niet een baan was om trots op te zijn. Carey geeft echter aan dat, hoe goed ze het werk ook doen, de Formule 1 als grootste autosport op aarde bovenal een voorbeeldfunctie heeft.

“if there’s a significant portion who think grid girls are no longer fit for the world, do not shut them out. For many the concept was okay, but nothing more. […] then you should not be so stubborn to hold on to what made sense 20 years ago. The world keeps turning. That does not mean that we will not have any pretty girls in the races. Glamour and beautiful women will always belong to Formula 1, I can promise that.”

Met zijn laatste opmerking lijkt Carey op een compromis te mikken, al wilde hij nog niet ingaan op wat hij hiermee precies bedoelde. Wellicht dat hij de dames van Liqui Moly af en toe eens uitnodigt?

PS: de geweldige video over de pitspoezen-opvang gemist? Check ‘em op autojunk.nl.31 reacties

Logisch, een sport waarvan 90% van het publiek uit kerels bestaat kan eigenlijk ook niet echt zonder vrouwelijk schoon. Het is geen prioriteit, maar maakt het toch wat leuker om te kijken. We zullen ongetwijfeld genoeg mooie dames in en rond de paddock zien rondlopen.
Ik vind volvo rijders asociaaler dan bmw rijders
@mikje90: wat dacht je dan van Alfa-rijders? Die denken sinds Autoblog dat hun ouwe stinkalfa ineens een blitse wagen is…
@davelepeef: nee hoor dat dacht ik voor autoblog ook al
@mikje90: wat?? Bestaat er een tijd voor autoblog? :D hoe bracht je dan je dagelijkse toiletbezoek door. Toch niet met ordinair papier.
Feministen zijn vrouwen die zelf zo dik en lelijk zijn dat geen enkele man ze ooit aandacht heeft gegeven. Daarom zijn ze boos op alle mannen en jaloers op andere vrouwen die wél aandacht krijgen. Ze proberen op belangrijke posities bij zowel de overheid als het bedrijfsleven te komen om zo wijzigingen in het beleid door te voeren met als doel alles wat mannen doen naar vrouwen toe als seksistisch te markeren. Het is tijd dat we hiertegen in opstand komen.
@gop1: Hoor ik hier een verkapte toespraak van Milo Yiannoupoulos? Hulde!
@vonklausenburg: Haha ik kijk zijn video’s wel, maar ook veel MGTOW-video’s.
@gop1: Ik wist wel dat er nog meer mensen met verstand zijn hier!
@gop1: mgwatte?
@vonklausenburg: very true!
@gop1: Ja, pak je paard en zwaard en trek ten strijde! Het is tijd voor Remancipatie!
@gop1: feminazis, ook bekend als sjw, zijn dat. feministen (emma watson, bijvoorbeeld) zijn voor gelijke
kansen, lonen en banen etc. vooral ook in landen in het midden oosten waar vrouwen rechten niet bestaan.
@gop1:

Je klinkt als een feminist.
@gop1: ik werk momenteel voor de FNV, wat een feministisch bolwerk is dat zeg. Stampvol van die kortpittige taarten die de hele dag zichzelf belangrijk proberen te maken en heel ontevreden kijken. Wat dat betreft is een vakbond de perfecte omgeving voor ze, lekker de hele dag alles omver klagen!
Als je zo graag een voorbeeldfunctie wil uitoefenen, ga dan niet voor vrouwen bepalen wat ze wel en niet moeten doen en laat ze lekker hun eigen keuzes maken.
@berlinetta: Amen.
EDIT- die heb ik ook :)

@ikschrijfookoverautos: had je nu maar zo’n edit knop he..
@2wheeler: hahaha jammer dit!
Gelukkig is er een nobele Belg voor deze dames.

edit: dank u, we hebben het ook even in het artikel gelinkt
Natuurlijk wil de baas de grid girls niet kwijt, dat wil ik ook niet.
Het is toch gezellig dat die meiden er ook zijn?
@dirkv: Haha zolang je je vriendin/vrouw maar thuis laat wel, anders komt er een aardige boze blik (verschrikkelijk die vrouwelijke jaloezie) als je naar een zo’n mooie grid girl kijkt.
@venividivici: Gewoon blijven volhouden dat je die auto’s zo mooi vindt;)
Jammer dat een klein groepje het altijd voor de rest verpest.
Feministen of geen feministen, het blijft een lastig verhaal. Er was natuurlijk weinig mee aan de hand, en de dames hadden het ook naar hun zin. Dus jammer dat ze weg moeten.

Maar zodra er dan een vrouwlijke coureur komt die doorbreekt in de F1 gaat rijden, krijg je toch wel wat lastige situaties. Ga je dan naast die dame ook weer een grid girl zetten? Of dan juist een knappe vent? Dan haal je weer een heel nieuwe discussie aan de haal wat je al helemaal niet wil.

Dat soort ge-etter zou gaan komen als er een vrouw op de grid (in de auto) opgestelt stond. Nu is het mooi als dat soort gezanik niet op het bord komt van de eerste vrouwlijke coureur die de F1 een keer zal bereiken. Wie die dame ook mag zijn, haar wordt het dan niet aangerekend.

(gelukkig kun je op deze site niet minnen :D )
@fanboy: Al waren alle coureurs vrouwen, ook dan mogen er grid girls zijn. De grid girls zijn er toch voor het publiek? Het publiek van de F1 is overwegend mannelijk en die vinden het vaak niet zo erg om een paar van die leuke meiden te zien.
@dirkv: Zo kun je het ook zien. Maar als er ineens veel meer vrouwen op de tribune zitten? Dan ook maar wat mannen in mooie pakjes op de grid?

Ik snap ook wel dat het een traditie is (of was) binnen de F1. Maar het is niet echt houdbaar, qua argumentatie. Tenzij je wil dat het gewoon een mannenwereld blijft. Dat zullen er vast veel vinden.

En ik geloof ook meteen dat er vrouwlijke fans zijn of zelfs vrouwlijke coureurs zijn die geen aanstoot nemen aan de grid girls. Dus mooi als ze zouden kunnen blijven. Alleen niet echt houdbaar op lange termijn helaas.
@fanboy: Als er opeens veel vrouwen op de tribune en achter de tv naar de F1 gaan kijken dan kan ik me voorstellen dat er dan grid mannen rond gaan lopen, niet dat ik daar op zit te wachten maar dat zou wel zo eerlijk zijn.
@fanboy: 90% van de fans is mannelijk, denk ik zomaar. en over het algemeen (dus in alle raceklasses) is zo’n 98% van de coureurs man.

en door de gemiddelde interesse van vrouwen, veranderen die getallen niet echt. dus dat er ineens veel meer vrouwen op de tribune zitten slaat als een lul op een drumstel. ook rijdt er de komende 10 jaar geen vrouw in een officiele grand prix als vaste rijder, mark my words
Wat een bullshit, we hoeven niet diplomatiek te zijn, dan hadden ze de hele sport moeten opdoeken want de co2 uitstoot is immers alles behalve politiek correct… gewoon de gridgirls terug en f*ck the haters, waarom moeten we toch overal toegeven aan een minderheid in de wereld tegenwoordig?
@spykerboy: sign of the times spiekerjong ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).