De opvolgers van de Grid Girls zijn bekend

Auteur: , 54 Reacties

Allemaal om te appelleren aan de neutrale F1-kijker.

Gridgirls

Jarenlang waren we niet anders gewend: frêle dames met een bord + racenummer in hun hand. Die uitstraling was erg belangrijk voor de sponsor om hun bedrijfsnaam op te vermelden. Want oh ja, autosport is natuurlijk een mannensport. Mooie vrouwen en snelle auto’s is een garantie voor succes. De tijden veranderen echter en dan moeten we progressief zijn. Dat houdt in dat we meer broccoli gaan eten, dat we in Outlanders gaan rijden en dat gridgirls ontslagen moeten worden. Het is natuurlijk schandalig dat je anno 2018 dames inzet voor promotionele doeleinden. Het einde van de gridgirls hing dus al wat langer in de lucht.

Voor dit seizoen zijn de dames al naar huis gestuurd. Trouwens, ook de gridgirls zélf hadden niet zo’n probleem met hun werk. Toch waren er gekkies bij Liberty die vonden dat Formule 1 enkel uit lelijke personen met een plasser moest bestaan. Jullie aller @ikschrijfookoverautos vroeg zich in dit artikel af of vrouwen überhaupt wel in de F1 thuishoren. Maar ja, wat doe je dan?

Waarschijnlijk waren ze bij Liberty Media geïnspireerd door Lance Stroll, Max Verstappen en het gedrag van Sebastian Vettel. Deze kijkcijferkanonnen zijn door hun jeugdige leeftijd enorm interessant voor de jongere kijker. Waarschijnlijk, want de gridgirls worden namelijk vervangen door heuse gridkids. Het is geen nieuw fenomeen. Ook bij het voetbal worden de verwende puistballengladiatoren op het veld gebracht door kinderen. Voor de betreffende kinderen is het natuurlijk geweldig, zij kunnen met hun idolen het veld oplopen. Want dat gebeurde anders natuurlijk nooit.

Jenson Button - Max Verstappen

Het zijn overigens niet kansarme kindertjes die de sport van dichtbij mogen meemaken, welnee. Dat is te vooruitstrevend. Het zijn voornamelijk jongetjes (en meisjes) die meedoen in kartseries of lagere raceklassen. Tussen deze jonge coureurs wordt dan geloot. Volgens de FIA is dat erg handig, want dan weet de jonge garde waar ze het voor doen. Het is de bedoeling dat de kinderen zo nog beter hun best gaan doen om de F1 te halen. Over de gridgirls verder niets dan slechts, volgens de FIA: dat staat niet in lijn met de merkwaarden van de F1 en is maatschappelijk gezien niet langer verantwoord.

Qua kleding moet het goed komen. Felipe Massa heeft nu dan definitief zijn helm aan de wilgen gehangen en kan zijn race-overalls vast wel doneren aan de kindertjes. (via: bbc.com)54 reacties

Initiatief is zeker niet verkeerd. Kunnen die kids mooi eens meekijken in de grote mensen wereld. Maar eerlijk is eerlijk, ik vond de fraai gepresenteerde reclame/ sponsors ook zeker niet verkeerd. Gelukkig hebben we de MotoGP nog!
@densk: Ja, man zonder F1 zouden kids zich echt geen beeld van de boze mensenwereld kunnen vormen … tenzij ze het journaal zouden kijken, maar daar zijn ze te jong voor natuurlijk ! Dit is gewoon feel-good geneuzel – net zoals actie tegen kindermisbruik; je kan niet tegen zijn – met zielige kinderen. Alsof ook maar iemand F1 zou opzetten om zielige kinderen te zien ?!?!
@densk: vergeet de beurs babes niet.
@densk: Geloof me, die kids zien zo helemaal niks van de grotemensenwereld.
Ik vind dat de pitspoes bij F1 hoort!
@rufctr01: ik ook!
@rufctr01: helemaal eens, kijkend naar de foto bij het artikel word ik toch ‘ietwat’ verdrietig. Doet me denken aan de tijd dat ik namens Renault wat F1 wedstrijden heb mogen bezoeken. De domme pitspoezen waren er bij de borrel ook bij, heerlijk!
@rufctr01: En zwarte piet bij Sinterklaas!!!
Wat een lelijk kind heeft die Button zeg…
@svenska_aeroplan_ab: Wat een lief kind, zou Herman Finkers zeggen.
@donvincenzo: poeh. Uit de oude doos. Er komt een dag dat je ‘m moet uitleggen hè…
@donvincenzo: het liefste kind dat ik ooit heb gezien
@svenska_aeroplan_ab: lijkt een beetje op max
@fouadski: het IS Max….
Dan toch liever de vertrouwde dames met een bord voor hun kop…
het einde der tijden is dichterbij dan we denken….
Ik wil het op een akkoordje gooien: zet er allemaal meiden van 16 neer
Iedereen blij
Niks mis met het inzetten van jong racetalent hiervoor, maar ik snap dat hele standpunt van die FIA niet. Zolang vrouwen niet enkel en bewust worden ingezet als lustobject, zou je het afschaffen van gridgirls namelijk ook als discriminatie van vrouwen kunnen uitleggen. We zijn toch potdorie bij een belangrijk sportevenement en niet in Iran?
@9000cse: juist,

De Sharia is in gezet!!!

Kwam gisteren ook al bij me op, langzaam maar zeker.

De moslim kan hiervan smullen
@ff40: dafuq
@ff40: Het feit dat jij pitspoezen nodig hebt om aan je trekken te komen is al triest genoeg, maar dat je moslims de schuld gaat geven al helemaal!
@9000cse: Blijkbaar groeien we naar elkaar toe… we zien hier de door commercie gedreven westerse overdreven correctheid terwijl er in Iran ( nieuwsbericht van een paar dagen terug) blijkbaar getornd wordt aan de hoofddoekplicht omdat de meerderheid van hun bevolking daar inmiddels tegen is.
@dracae: Persbericht 2025 “Tijdens de eerste F1 van Iran is een oude traditie in ere hersteld. De gridgirl”
@dracae: Iran is ook, en altijd al geweest, het meest progressieve land in die regio. Hoog opgeleide, relatief moderne bevolking en een bestuur wat nog enigszins in de buurt komt van een democratie. Maar het westen is nou eenmaal matties met de meest conservatieve idioten van Saudi Arabië.
Wat een triest politiek correct zootje is het aan het worden…
@theracingelf: Nee joh, maak je niet druk. Dat is puur voor de show; stiekem zijn ze gewoon hartstikke ouderwets en fout als Bernie: ze duiken miljarden aan belastingen in de UK; geen enkele reden dus om Liberty Media af te vallen, ze zijn nog net ze sluw, fout en corrupt als vroeger; alleen richten ze zich nui op een makkelijkere prooi … ehhh ik bedoel hippere doelgroep: kinderen & tieners !
-Edit: de Caps Lock stond aan-
Wat blijft die header foto toch heerlijk🤤
@allesmetturbo: nou he! Man man man wat een jetsers!!!
@houthakker: allemaal prima karakters..
@houthakker: de linkse graag…
@allesmetturbo: ik hoor de stem van Jambers al: (start fout Belgisch accent >) ‘Doordeweeks acteert zij in erotische cinema… In de weekends is zij gridgirl…’
@davelepeef: in de weekends is zij grid girl, maar doordeweeks verandert zij…in een konijn…
Leuk idee ik zie mijn dochter al staan ………wacht ff dan mn zoon maar
De nieuwe bazen van de F1 zien dus liever kinderen dan vrouwen. Het lijkt de katholieke kerk wel.
Kinderarbeid! Kan écht niet. Liberty media zou zich moeten schamen.
toch niks mis mee die vijf knappe grieten in hun spanend latex pakje
Helaas zullen we dus nooit een Renate van der Gijp met haar volumptueuze boezem in een strak pakje naast Max’ F1 wagen zien staan.
@desjonnies: zit jij daar echt op te wachten?
Het duurde vrij lang voordat ik van de foto naar de eerste letters was gekomen…
@live4life: maar waar ging t nu over?
@live4life: Jij probeerde te liplezen natuurlijk…
Tsja, het moeten kinderen zijn, genderneutraal natuurlijk, van een onderdrukte minderheid, niet roken, geen alcohol, drux vrij, politiek correct. Ehm, hoe zit dat nu met kinderarbeid,.. ? Mag ook al niet. Nog ff en staat een hond naast. Maar zonder gekheid, een F1 zonder grid girls is gewoon toegeven aan stompzinnige politiek correctheid en nog een stukje afbraak van de F1 erbij. Op dit tempo en met dit soort bazen is het over 5 jaar afgelopen.
Rot op met die kids! Sentiment geneuzel. Naast auto’s gewoon een mooi wijf met een lekker lijf. Punt!
Zal ook niet lang duren, in deze tijden wordt dat snel gezien als kinderarbeid of slavernij ofzo..
Wat ben ik veel te laat geboren :-(
En hoelang zal het duren voordat er gezeik is om de oververtegenwoordiging van een bepaalde kleur/geslacht van de kinderen…? Race of 6 gok ik zo.

Of hebben ze 50/50 regels..

Ik kan niet kiezen…
De term kinderarbeid is bij Liberty nog niet bekend.
Doe dan een combinatie van de Dames en de kids, weten die Deernes ook, wat hun toekomst is.
De wereld is gek en de mensen van het geld lopen voorop.
Betutteling van de rechtse Garde, die alleen maar geld willen maken, van minder geld. Dan proberen wij toch gewoon het gewone volk te beteugelen. Dat gewone volk heeft geen normen en waarde en houdt de schijn niet op.
Maar daar neemt het gewone volk uiteindelijk geen genoegen mee, die wil recht door zee, eerlijkheid duurt het langst en laten zien waar je voor staat en laten zich niet bedotten door een stel machtwellustelingen.
Zowat iedereen die geld en\of macht heeft kan zijn handen niet van de vrouwen houden maar we moeten allemaal publiek correct zijn. Die pits poezen in de motorsport zeggen me niet zoveel maar wat zijn we de laatste jaren preuts geworden.
Pfff. Wat een dames op die foto zeg ! Het is dat ik ze niet als lustobject mag zien. Maar anders…. Er komen nu dus kleine jongetjes voor in de plaats. Zal vast wel weer smullen worden voor een ander verknipt gedeelte van de bevolking.
Volgens mij is het gewoon een commerciele overweging, zonder gridgirls kunnen ze de F1 in het Midden Oosten en streng Islamitische landen in Azie de wedstrijd ook reeds een uur voor de start kunnen uitzenden en dus op die manier meer reclamegeld genereren, omdat die landen de schaars geklede dames niet uit mogen tonen aan hun kijkers…
Met het afschaffen van de gridgirls in de F1 en de walkongirls bij het darten… is het misschien een goed idee om nu je aandelen in de siliconenindustrie te verkopen…
jammer voor de geilneven onder ons, maar commercieel zijn de gridgirls niet meer te handhaven. Tenminste niet indien er mondiaal gekeken wordt. Moslim landen en vrouw vriendelijke westerse landen zagen ze liever niet en dat is commercieel dus een makkelijke beslissing. Helaas voor de “handwerkers”, maar dat kan worden gekoppeld aan de MotoGP. Daar kunnen deze dames nog wel weer bewonderd worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).