Alle Porsches elektrisch, behalve de 911

Auteur: , 28 Reacties

En dit moet relatief snel gebeuren.

eRuf Greenster (997) '09

Porsche lijkt in een stroomversnelling als het gaat om vriendelijkheid voor het milieu. Deze week werd het heugelijke nieuws naar buiten gebracht dat Porsche stopt met het produceren van auto’s met een (vieze?) dieselmotor. Althans, ze komen niet meer terug. Ze waren immers al een tijdje niet meer te bestellen. Als het gaat om diesels in de ban doen, staat Porsche niet alleen. Volvo is er bijna klaar mee en Toyota in Europa ook. Porsche heeft, net als alle andere fabrikanten, aangegeven zich te gaan richten op geĆ«lektrificeerde en elektrische auto’s.

In het verleden liet Porsche-CEO Olive Blume al weten dat in 2025 een kwart van alle Porsches voorzien moet zijn van een elektromotor. Maar in het Manager Magazin laat Blume weten dat die plannen gewijzigd zijn. Het is nu de bedoeling dat in 2025 driekwart(!) van alle Porsches geheel elektrisch is.

In dat scenario zou het er dus op neerkomen dat elke Porsche een elektrische motor heeft, op de 911 na. Porsche heeft eerder al aangegeven dat de 911 voorlopig niet volledig elektrisch zal worden en dat die plannen er ook niet zijn. Het is echter wel mogelijk dat de Boxster en Cayman op den duur een elektrische aandrijving krijgen.

Ook zou de volgende Macan in 2022 volledig elektrisch zijn. De auto komt dan te staan op het ‘PPE’. Dat staat voor Premium Platform Electric en is een modulaire bodemplaat dat Porsche heeft ontwikkeld in samenwerking met Audi. De eerste volledig elektrische Porsche, de tegenvallende Taycan, komt in 2019 op de markt en de orders schijnen binnen te stromen. Op dit moment gaat Porsche uit van 20.000 exemplaren per jaar, maar dat kan nog opgehoogd worden.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hopelijk blijven ze voorlopig ook gewoon door gaan met brandstof motoren als leverbare opties. Porsche heeft het geluid vaak wel goed voor elkaar. Ook de nieuwe panamera hybride klinkt gaaf met sport uitlaat
Elektrische 911 lijkt me best vet eigenlijk
@wolfssjrd: kan dat mooi een concurrent worden van de Tesla Roadster
@wolfssjrd: Ja maar alleen als de elektromotor luchtgekoeld is en achter de achteras hangt, ben een purist he.
dus dan gaat die mooie unieke boxersound vervangen worden door het geluid van een Tesla of E-Tron of EQC of Nissan Leaf of i3 of …

wat een saaie autowereld wordt dat vanaf de “20ies…
@jantje_555: uit de speakers, of zelf geluid maken net als met je speelgoedautootjes vroegeršŸ˜‰
@jantje_555: nee hoor, want elektrische rijden geeft een heerlijk beleving. De power, trekkracht en instant koppel is echt een heerlijk ervaring, keer op keer. Voor diegene zeggen dat je dit alleen bij het begin doet, klopt niet, ik heb de auto 2 jaar met al 64K km en het blijft leuk!
@nownow: nu heb je verschillende dimensies aan je aandrijving: er is acceleratie, het geluid, het schakelen, eventueel heel and toe etc. Vervang je die aandrijving door zuiver elektrische motor… dan blijft er enkel die acceleratie over. En daar ben je niks meer mee. Ik had afgelopen maand vier snelheidsboetes; de Belgische politie flitst vanaf deze zomer met de redflex nk7 infraroodflitser. Super efficiĆ«nt ding precies.

De dag van vandaag vind ik het nog steeds de moeite om geld te leggen voor een fun car, die van mij heeft een atmosferisch blok dat revt tot 9000rpm… ik betwijfel echt of ik later nog een fun car zal hebben als de enige kick van snelheid van de elektromotor moet komen.
Mijn Porsche 790cc Braun scheerapparaat is allang elektrisch.
ā€œDeze week werd het heugelijke nieuws naar buiten gebracht dat Porsche stopt met het produceren van autoā€™s met een (vieze?) dieselmotor. ā€œ
Waarom heugelijk nieuws ?
@loveforsportcars: doordat er straks een overschot aan diesel overblijft en de die-hard dieselaars lekker goedkoop kunnen inslaan. #durftedromen.
Zoveel die Taycan niet tegen als de orders binnen stromen.
Het zal wennen zijn qua geluid, maar wel een briljant en bedrijfseconomisch een wijs besluit!
Geen geluid meer, dan gaat Porsche ten onder
@drommedaris: Zeker niet. Ik wilde eerst geen Porsche kopen, maar de Taycan komt wel op mijn oprit te staan en vele met mij zullen de elektrische Porsche omarmen en kopen.
Want elektriciteit is de toekomst! Belhalve in BelgiĆ«, hier zal het de stroom afgesloten worden in november van 17u tot 22u. Is er nu echt niemand met een haalbaar toekomstbeeld. De elektrische wagen zal het zeker NIET zijn. Er is niet voldoende stroom, voldoende lithium, de elektrische leidingen zelfs bij nieuwbouw wijken zijn niet dik genoeg,… om nog maar te zwijgen van de piek stroom als iedereen om 6u tegelijk zijn elektrokarretje inplugt.
@shiva: Op alle ontwikkeling is een oplossing, dus ook hiervoor. Ontwikkeling omarmen is voor vele moeilijk, ze zijn wantrouwend, sceptisch, maar uiteindelijk zwicht iedereen ervoor en als er geld te verdienen valt zijn er altijd partijen die met goede oplossingen komen.
@nownow:
Je ziet die ontwikkelingen nu al in Duitsland. Zo als oerbos kappen om bruinkool te winnen zo dat je milieu vriendelijk wagen opgeladen kan worden.
@shiva: zei de hater
Yes, yes, yes! Ondanks dat ze aangeven dat de Taycan tegenvalt (veel te kort door de bocht, want ze hebben het alleen over de acceleratie) ga ik er zeker voor! Prachtig een elektrische Porsche :-) Zodra in 2020 staat hij bij mij voor de deur. Ik heb nu een Tesla Model S, ook een heerlijke auto, maar een Porsche geeft zeker meer beleving!
@nownow: Wat voor beleving bedoel je dan precies?
@bj: acceleratie bij wegrijden, bij inhalen, altijd direct power. rug tegen de stoel aangedrukt worden, maar ook de rust. Als je wil kan je heel snel optrekken, maar ook heel rustig. Ik was altijd voor snelle benzine auto’s met schakelen, maar na 2 jaar elektrisch rijden, wil ik niet meer terug. Dus de combi van elektrische en over een tijdje de Porsche Taycan is voor mij de ideale combi van de ideale auto. Ik kijk uit naar de 1e proefrit
@nownow: en dat heeft die Tesla niet?
@bj: Jawel, maar een ‘merk’ geeft extra beleving, want anders reden wij allemaal Skoda. Een Tesla is een heerlijke wagen, maar het interieur is saai en de stoelen kunnen een stuk beter. Verder prima. Een Porsche heeft voor mij persoonlijk meer beleving
@nownow: Dan had je sportstoelen aan moeten vinken, die normale stoelen zijn inderdaad niet geweldig.
Ik ga pas elektrisch rijden als er voor dergelijke auto’s eerst een label komt met het exacte aantal kinderen in Afrika die grondstoffen verzameld hebben voor het het maken van de accu’s.
En als er minimaal 20 jaar garantie zit op de accu’s. Tot die tijd blijf ik de aarde fijn vervuilen met benzine stoken. :)
@specht: Stoer jonguh!
Die groene is trouwens geen Porsche.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).