Bottas beleeft enorme ‘baal-week’

Auteur: , 20 Reacties

Als het even tegenzit, zit alles tegen.

Bottas

De laatste Grand Prix staat voor de deur. Tijdens dat soort momenten gaan we toch een beetje de balans opmaken. Helaas voor Bottas betekent dat hij wederom niet perfect heeft gepresteerd. Natuurlijk krijgt Hamilton de voorkeursbehandeling bij het team, maar het is niet zo dat de auto van Bottas een halve seconde langzamer is.

De Fin wist enkele malen te verrassen, maar net als voorgaande seizoenen is het te weinig. Hamilton pakt overwinningen wanneer het team niet favoriet is, Bottas kan winnen wanneer alles mee zit. Om dit even luister bij te zetten, Valtteri Bottas heeft in zijn carrière minder overwinningen (7 in totaal) behaald dan Max Verstappen (8).

Misschien kan de Fin in Abu Dhabi wat goedmaken. Dan hopen we dat Bottas het best functioneert als hij getergd is, want hij beleeft op zijn zachtst gezet een baalweek. Ten eerste is er een gridstraf. Deze kan niet als een verrassing komen. Tijdens de Grand Prix van Brazilië viel Bottas uit dankzij een olielek. Er moest dermate veel vervangen worden dat Valtteri helemaal achteraan moet starten. De Mercedes van VB77 krijgt een nieuwe motor, turbo en MGU-H.

Valtteri Bottas

Maar Murphy’s Law is deze week van toepassing bij Bottas. Ook in de privésfeer heeft Valtteri het zwaar te verduren. Zoals sommige weten hoeven we normaal gesproken weinig medelijden te hebben met Bottas, want hij is getrouwd met de zeer frêle en wonderschone Emilia Bottas. Nou ja, is getrouwd moet eigenlijk zijn was getrouwd. Valtteri Bottas laat op social media weten dat ze ‘als vrienden uit elkaar zijn gegaan’ en dat het huwelijk ‘niet meer stand kon houden’ dankzij de carrière van de Finse coureur. Op het moment dat je ‘als vrienden uit elkaar gaat’ weet je een ding zeker: ze gingen niet als vrienden uit elkaar.

Bottas

Nu maar hopen dat Mercedes de motor vol open schroeft, zodat Bottas de race van zijn leven kan gaan rijden. Hopelijk weet Bottas zich te hervinden en het volgend jaar Hamilton wél lastig te kunnen maken. Om het verdriet op korte termijn te verwerken, lijkt landgenoot Kimi Raikkonen de ideale relatietherapeut. Na drie nachten doorhalen ben je wel enkele SOA’s en katers rijker, maar dan is het eerste gedeelte van het verwerkingsproces achter de rug. Kan Bottas weer vaker races winnen. Tot zover Autoblog Boulevard.

Valtteri Bottas20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
“Valtteri, it’s Emilia’s lawyer”
Ze zag er erg tegen op om hem over onze affaire in te lichten.
Is dat onderste gedeelte Fins of heeft hij gefrustreerd zijn hoofd over het toetsenbord gerold?
@mashell: beide. Zo werkt de Finse taal nou eenmaal.
Het is ook lastig, een relatie onderhouden als Formule 1 coureur or medewerker. 21 weken van huis vanwege de raceweekenden, testsessie hier, sponsor-evenementje daar, en dan nog al die “nutteloze” uren die je onderweg bent. Als je een vrouw hebt die het carrière-technisch voor elkaar krijgt om thuis te zijn als jij vrij hebt of de mogelijkheid heeft om je achterna te reizen is het wellicht nog te doen, maar als dat niet lukt houd je maar bar weinig tijd over om je relatie te onderhouden. En dat laatste was dus het geval voor Valtteri en Emilia, want zij houdt er een carrière als professioneel zwemster op na, en zal dus ook regelmatig van huis zijn vanwege trainingen, trainingskampen en wedstrijden.
@Edge: je kent ze persoonlijk?
@edge: Voorop gesteld : ze zwemt ook mij eruit. Maar ze kan – kijkend op haar Wiki – niet echt potten breken in het mondiale zwemcircuit. Op je 27e gaat dat ook niet meer gebeuren, dan moet je allang top tien materiaal zijn. Dus geloof niet, dat die zwemcarriere van noemenswaardige invloed is geweest op de breuk.
@amghans: top-10 materiaal is zo ook niet echt.
@amghans: 3 keer achtereen naar de Olympische spelen geweest, dus ze zal best wel aardig kunnen zwemmen
Misschien heeft ie een affaire met een data-meisje.
Tja, als je dit in je hoofd hebt ga je natuurlijk niet beter rijden…. Wellicht geeft dit hem de ruimte volgend jaar beter te presteren. Al zal hij het Hamilton natuurlijk nooit écht lastig gaan maken.
Ach, zolang ze geen kinderen hebben komt het allemaal wel goed.
Dit is hoe de wereld werkt tegenwoordig kennelijk. Vroeger schoof je aan bij Barend & Van Dorp, tegenwoordig laat je, “even ter info”, een bericht achter op Twitter.

Ik weet eigenlijk niet wat ik liever heb, dat laat ik in het midden, maar ik vind meer dat dit soort berichten er sowieso niet toe doen. Privéleven van mensen aan de grote klok hangen, lekker belangrijk.
@ghost: Het feit dat het op dit blog staat en jij reageert zegt al genoeg, er is interesse. Journaliste komen er toch wel achter, zo controleer je de berichtgeving een beetje. Ik ben het verder helemaal met je eens, daarom heb ik de voorkeur aan zo een kort berichtje.
Wie krijg de honden ?
Emilia frèle?? Een professioneel zwemmer is nooit frèle, schouderpartij zal aardig getraind zijn
Waarschijnlijk was Bottas in zijn relatie ook de vaste nummer 2.
Wellicht krijgt hij er wat energie en lol (en soa’s) voor terug tijdens de raceweekends. Als zijn ex steeds aan het zeuren was dat hij weer weg was haalt dat de lol er wel een beetje af.
Perkele!
Ik zie weinig negatiefs.
Hij rijdt in het beste team – terwijl hij zeker niet bij de beste, zeg, 6 coureurs hoort.
Hij krijgt dik betaalt.
Hij kan af en toe winnen.
Daarnaast heeft ie geen kids; dus is het gewoon ‘beter’ dat je dan nu uit elkaar gaat. Als zij ECHT de ware was geweest (en omgekeerd) dan waren ze er wel uitgekomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).