Charles Leclerc officieel sneller dan Sebastian Vettel

Auteur: , 26 Reacties

Een goed begin voor de Monegask!

Officieel: Charles Leclerc naast Vettel bij Ferrari

Tsja, Ferrari. Het ‘nét-niet-team’ van de F1 in 2018. Sebastian Vettel mag dan wel een tweede plaats in het kampioenschap hebben: het gat tussen Hamilton en de Duitser was errug groot. Ondertussen wordt Kimi Raikkonen, de gortdroge Finse snelheidsduivel, gedegradeerd naar het B-Team van Ferrari: Sauber. Hij wisselt met Charles Leclerc.

Laatstgenoemde lijkt misschien het nieuwe jonge bloed wat Ferrari nodig heeft om hard te strijden in 2019. De 21-jarige Leclerc presteert prima bij Sauber en in een Ferrari wil hij de nieuwe Lewis Hamilton worden. Hoe dat in de praktijk uitpakt, weten we volgend jaar. Maar zijn kansen worden verhoogd door het feit dat Leclerc na de GP van Abu Dhabi alvast wat oefenrondjes mocht rijden in de SF71H. De gemeten tijden zijn veelbelovend. Hij noteerde de beste tijd in de na-seizoense oefenrondjes en die tijden zitten op het niveau van Sebastian Vettel. Sterker nog: Leclerc klopte Vettel met een halve seconde. De Monegask noteerde een tijd van 1.36:450, terwijl Vettel in 1.36:812 de baan aflegde.

Komt de cliché: trainingen zijn vrij nietszeggend. Daarom moeten de échte resultaten nog blijken, maar dat Leclerc potentie heeft is nu wel duidelijk. Overigens mochten meerdere coureurs plaatsnemen in hun nieuwe bolides, evenals een paar derde rijders. Dat verklaart de relatief onbekende achternamen in het bovenstaande Twitter-bericht. Eén van de nieuwelingen is Gasly, die eveneens alvast mocht plaatsnemen in de RB14 van zijn nieuwe team. Ook hij reed een snellere tijd dan Verstappen, maar het scheelt weinig. Misschien dat deze jonge nieuwelingen volgend jaar verrassend goed gaan presteren.

Met dank aan Aernoud voor de tip!26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tijdens de bandentesten rijden ze met verschillende compounds voor volgend jaar, zonder dat de teams weten welke compound. Kan dus prima dat Vettel op kneterhard rubber reed en Leclerc op zacht. M.a.w. het zegt geen ene moer.
@menaz:
Nope, ze reden beide hun snelste tijd op hyper softs
@hape: ja en nee, LeClerc reed op de Hypersofts (Compound 5) van 2019 en Vettel op de Hypersoft van 2018

Echter Verstappen heeft zijn tijd op Ultra’s gezet en LeClerc ook op Compound 5 ofwel 2019’s Hypers
@maartenoosterbaan: waar ik hier refereerde aan LeClerc bedoelde ik Gasly, stop de tijd!
@maartenoosterbaan: wil je nog een joker inzetten?
@menaz: daarnaast.. Leclerq reed misschien met 50kg brandstof en Vettel met 100kg.. dus zegt idd vrij weinig deze gegevens. Wil overigens niet zeggen dat Leclerq geen goeie rijder is.. Sterker nog, t zou zomaar kunnen zijn dat hij volgend jaar de WK titel pakt en daarmee Vettel wegbonjourd… En Max dan ook.. maar t hoeft niet..
Voor mij zegt genoeg. Keizer Vettel is dood, Lang leve Keizer LeClerc
Eén goed rondje maakt nog geen zomer. Bovendien weten we niets over alle variabelen. Wellicht reed hij met wat minder brandstof. En trainingen zeggen inderdaad niet zoveel. Maar goed, we gaan het straks wel zien. ;)
Kan niet wachten om te zien wat de stoelendans tussen Ferrari en Sauber gaat doen…. Leclerc is een begaafd rijder, heeft al veel mooie dingen laten zien. Nestor Raikonen gaat ban onschatbare waarde zijn voor Sauber
Voor mij zeggen deze testen genoeg, ontslaJackPlooij…hashtag….
@Rick-dos: start een pietitie
@Rick-dos: ja en zijn mattie Mol ook.
Hier ook tijd voor jong bloed!
@Rick-dos: Heb niet echt het idee dat jullie hashtags hier op autoblog iets uit gaat halen… Behalve dat jullie hashtags overal bijna irritanter beginnen te worden als Jack Plooij en Mol tezame.
@notsobig: Dan hebben we nog wel even te gaan.
@notsobig: #ontslagJackPlooij #zerofucksgiven
@notsobig: ach, kneusjes moeten er ook zijn, je weet wel dat zijn van die kereltjes die dingen moeten vertellen met hashtags😂
Zegt weinig, maar wordt leuk volgend jaar! Let the Vettel begin..
De 2019 band gaat toch ook weer zoveel keer zachter worden als de 2018 band?
Leclerc, die acteerde toch eerst in Allo allo? (it is me, Leclerc)
@maferick74:

“René!!!!”
“You stupid woman, can’t you see she is collapse!”
“Ohh René, my hero”

Dan kun je je eerder verbazen over Stroll die 3 sec sneller is dan de Poolse belofte.
@healey: Poolse belofte?
Wat een clickbait artikel, dat de schrijver van dit artikel maar snel een andere baan mag vinden waar hij beter in is.
Even ter referentie: Leclerc reed een paar tienden sneller in de quali afgelopen zaterdag in zn Sauber (1:36.237)
En dit soort test zijn natuurlijk om de coureur goed te laten oefenen in een auto die steeds sneller wordt; want daar pak je punten mee in een GP; niet met het snelste rondje op nieuwe banden in een lichte auto.
Een keer pieken op een snelle ronde zegt veel, maar niet alles. De kunst is om elke ronde tijdens een volledige race constant te rijden. In theorie kan je zonder ooit een race te winnen kampioen worden, maar dan moet de rest van het veld wel wisselvallig rijden gedurende het seizoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).