Hier, de Audi e-Tron GT sijpelt het web op

Auteur: , 61 Reacties

Tip voor VAG: een paar kurken bestellen om die lekken te dichten.

We kennen allemaal de grappen over de designstrategie van de VAG-merken. Uitzonderingen daar gelaten (oude A8 vs nieuwe A8) klopt het inderdaad dat er voor de vele auto’s die het concern op de weg zet, geen grote schok ontstaat als ze dan eindelijk officieel worden. Kijk maar naar de Porsche 911. Vandaag onthuld, maar vanwege teasers en lekplaatjes was het eigenlijk wel bekend hoe de 992 eruit ziet. Nog voordat VAG kan balen dat hun pijplijn lek is, slaat het noodlot wederom toe.

Dit keer was het een Italiaans riool waar een tiental foto’s van de e-Tron GT Concept gevonden werden. Audi slingerde al een paar plaatjes van de tweede e-Tron de wereld in, met eenzelfde wrapfolie als de eerste om het definitieve design nog even geheim te houden. Nou staat hij op de planning voor de LA Autoshow van 2018, dus de definitieve onthulling zal niet heel lang meer duren.

e-Tron GT

Veel info is er daarom (nog) niet. Wat we al wel weten is dat de auto het Ingolstadtse zusje wordt van de Porsche Taycan. Waar de e-Tron (SUV) zijn actieradius van 400 km ietwat tegenvalt, wil de e-Tron GT ongeveer 500 km realiseren. De GT is natuurlijk aerodynamisch ontworpen, bovendien is de basis van de Taycan bedoeld om licht te zijn. Sportief, snel en een hoge actieradius. Win/win/win, toch?

De auto zal ongeveer even groot worden als de Audi A7, maar om de elektrische e-Tron van de niet-elektrische A7 te onderscheiden, krijgt hij een tof nieuw design mee. Een geinig detail is het integreren van een bliksemschicht in de LED-dagrijverlichting/knipperlichten. Ook doet de spitse neus denken aan de PB18. De e-Tron GT heeft géén cameraspiegels, wat vreemd is, gezien het hele cameraspiegel-circus van de afgelopen weken.

UPDATE: het is officieel, klik verder voor alle info over de Audi e-tron GT Concept.61 reacties

Audi E7? Ziet er wat mij betreft verder wel erg fraai uit.
@RRRobert: Mee eens. Wat ik alleen niet begrijp: waarom niet gewoon een elektrische A7 maken? De E-tron Quattro kun je zien als de Q6 maar dit is gewoon een A7 met ander design. Niet verkeerd overigens!
Stoffen bekleding? Niet alleen electrisch maar ook veganistisch!
@mashell: yup, dat is dé trend op dit moment. Ga je meer en meer zien in plaats van leer. ‘Redt de koe’ of zoiets..
@svenska_aeroplan_ab: Heel mooi en leuk, totdat de kinderen een ketchup vlek maken op het veganistische stof.

Leer all the way.
@loserboi932: niemand laten eten in je auto, was de vuistregel bij mij thuis vroeger, ookal was het een lease auto
@loserboi932: Heel mooi en leuk, totdat je na een dagje winkelen in zuid Spanje in de zomer je auto weer in stapt.

Stof all the way ;)
@loserboi932: Kinderen en huisdieren neem je mee in een boedelbak.
@svenska_aeroplan_ab: snap het volledig, veeteelt zorgt voor 18% van de uitstoot en transport voor 13% vraag me af waarom ze dan niet als de wiedeweerga wat gaan doen aan al die koeien
@mats106rallye: Helemaal mee eens. Alle koeien terug naar Koerdistan!
@kapitein: nee, naar Koe wei t
@mashell: helemaal geweldig, ben geen fan van lederen interieurs.
@mashell: Zo heeft een vegan auto ook geen PK’s maar kW’s.
Puik design! Waarom ziet niet elke Audi er zo uit?
@str8six: omdat ze dan nog steeds allemaal op elkaar lijken, net als nu.
@henk_he: ja dat was ook mijn dilemma toen ik ‘t opschreef. Maar ja, gewoon een mooie auto en daar heeft Audi er heel erg weinig van. Dus dacht; toch even positief en niet zeiken over dat ze allemaal op elkaar lijken.
@str8six: Absoluut, vind dit weer sinds lange tijd een mooie Audi.
@str8six: Omdat deze voor 90% door Porsche is ontworpen.
Eerst maar eens in het echt zien, er zitten een aantal hele mooie lijnen in, maar van de achterkant met het zwarte paneel dat moet suggereren dat de achterruit verder doorloopt wordt ik niet heel erg enthousiast.

En van het interieur krijg ik helemaal gemengde gevoelens, in basis erg mooi en clean, maar die bekleding…

Dacht dat de Russische concurrent van Ahrend in de jaren tachtig de laatste meters van die troosteloos ogende grijze stof had opgemaakt bij de productie van stoelen voor in de ondervragingskamers van de KGB.
@moveyourmind: wat mij vooral enorm stoort zijn die zwarte gedrochten waar je de gordel in klikt, verpest voor mij het hele interieur
@bierbuik: heb jij die bij jouw auto eruitgehaald?
@joppe: nee ik heb mn grijze interieur volledig ingekleurd met een zwarte stift, staat veel beter zo, ben er ongekend blij mee
Wauw! Lijkt wel een Porsche Theekan.. oh wacht. Maar wel bijzonder fraaie lijnen en een zeker voor Audi verfrissend front.
@forza: helaas geen likes meer voor mensen die altijd dezelfde grappen maken of hergebruiken van anderen. Adieu!
@barryyy: likes interesseren me niet. Mauwerds zoals jij ook niet. Een lekkere concept zoals deze Audi daarentegen wel. En daar mag ik wat van vinden. Toch?
@forza: het ging om de vergelijking met de Porsche. Nietszeggende comment zoals al tijden voorbij komt hier op Autoblog. Daar mag ik wat van vinden, toch?
@barryyy: ach meid toch, zit het zo diep?
@kirdian: ook die is best wel vaak gebruikt. Next! PS: het is wel irritant inderdaad ;)
@barryyy: Waarom lees je andermans reactie, als je er zelf geïrriteerd door raakt en daar dan ook nog op reageert, met een reactie, als “ik mag er wat van vinden”?
Het geeft een vertekend beeld van jezelf. Kijk dat je ergens wat van vindt, is prima, maar doe dat dan in een op zichzelf staande reactie.
(Oh, wat doen ik nu zelf, ook niet slim van mij?)
@loutervanplezier: wait. What? Begrijp je zelf wel wat je schrijft? Vermoedelijk moet je nog eens een keer de comments teruglezen, want je snapt mijn punt denk ik niet. Daarnaast is de ‘daar mag ik wat van vinden, toch’ een reactie op die van hem.
Nette lijnen, interessante kont, goedgekeurd! Nu alleen hopen dat het karakter ook positief interessant is.
Erg innovatief design, mooi ook! Goed te zien dat er geen leer meer wordt gebruikt, al mag het qua kleurstelling wel wat mooier binnenin.. ik heb wel interesse!
Ja hoor, de AMG GT four door en Porsche Dramamera concurrent is hier. Nu nog even BMW die 8-serie Kran Koepé onthullen en het feest is compleet.
Beetje Saab vanachter
@joppe: yup, dacht ik ook al (verrassend genoeg lol). Mooie hatchback achtige lijn. Zeg het niet snel van een Audi, maar ik vind hem schitterend
Eindelijk een 911 met 4-deuren…
via Android app
Als ze ooit een Supercharge netwerk hebben en alles wat ik nu ook heb (gratis updates en Autopilot) wil ik graag overstappen! Mooie auto!
@stfu: precies dit. Ziet er leuk uit deze auto maar vraag is wanneer het eindelijk te koop is in Nederland en wat het gaat kosten. Voor nu kan het niet tippen aan Tesla!
Een Audi waarvan de dashboardlijnen doorlopen in de portieren? Dit is voor hun wel heel erg vooruitstrevend!
@red5: nee hoor, dat had de Audi 80 in 1986 al.
@mashell: Bij één van de varianten zie ik en net zo mager als bij deze. Maar inderdaad, af en toe steekt dus een beetje lef op bij Audi.
Ligt erg moeilijk op ‘t netvlies…
Wat een vreselijk druk design. Nog erger dan de ‘normale’ Audi’s. Komt allemaal heel erg overgestileerd over. Vooral die doorlopende achterlichten… Vreselijk ‘eightties’…
@henrie: Helemaal eens. Sportief design staat tegenwoordig bijna gelijk aan ordinair. Doe mij maar het saaie design uit de jaren 90. Lekker saai, maar tijdloos.
uiterlijk vind ik hem zeer mooi,maar die zetelbekleding is wel van een zeer laag niveau ( ook al rijd ikzelf Audi) DIT KAN EN MAG NIET voor een premium merk
Ze kunnen wel een model ontwerpen dat geen kopie is van een bestaand model, de ouwe sjoemelaartjes (-;
Het Porsche-silhouet zit er wel heel sterk in. Verder gewoon veels te druk ontwerp. Zet ‘em in een andere kleur, en dat valt meteen extra hard op.
Hopelijk slaan ze niet zo door qua lijnen en plooien zoals BMW gedaan heeft. Ik vind het wel erg druk.
In tegenstelling tot de vijfdeurs AMG GT “4-Door Coupé” en de vijfdeurs Superhatch Panamera lijkt de Audi wel te zijn voorzien van een kofferklep i.p.v. Laadklep.

Audi mag nu wel hun skeumorfistische single frame ditchen op hun elektrische modellen want dit ziet er gewoon knullig uit. Wel leuk dat ze dezelfde motorkap louvre gebruiken als de F-Pace om de “trapped” air van de nepgril te geleiden naar de vooruit om vortices te genereren bij de motorkap-voorruit overgang. Krijg je mooi een lager luchtweerstandscoëfficiënt van.
Mission e audi edition
Prachtige Audi.
Lexus?
Zo productierijp zagen we de Porsche Taycan nog niet eerder! Nog even die Audi mule er af en hij is klaar voor het grote publiek.
@technofreak: Precies wat ik dacht. Het Porsche-design is wel erg zichtbaar hier, heeft men gewoon de Taycan in een Audi-jasje gegoten, nog steeds herkenbaar Audi. Maar ik vind het niet mooi, lelijk zelfs.
Het concept van vorig jaar, de Aicon (http://en.wheelsage.org/audi/aicon/pictures/) beviel mij beter, dit is een samenvoegsel van dat ontwerp en de Taycan, in mijn ogen.
Mooi ding, beetje bentley in de heupen, sporty passat (hoe heet die ook alweer) van achteren.

Leer en airco erin en gaan!
@piedlourd: Arteon of CC.
Aaaaiii dit is toch wel erg duidelijk een omgekatte Taycan.
Alles boven de heuplijn is hetzelfde, glaswerk inc. Alleen het losse plaatwerk en bumpers mochten de Audi ontwerpers hun gang gaan.
Ben benieuwd naar de Skoda versie.
Zo. Doen!
Shit ik voel me nu wel erg barbaars met diesel en leren stoelen.
In essentie een erg mooie auto, ik vind alleen die drukke / chaotische toeters en bellen (difuser, voorkant bij de lampen en onderbumper) afleiden van het geheel. Terwijl je een electrische auto juist zo rustig en gestroomlijnd mogelijk wil houden.
Mooie auto wel, de voorkant doet mij denken aan een Hyundai.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).