Definitief: AMG zal nooit een X-Klasse maken

Auteur: , 33 Reacties

Wie stiekem hoopte op een gruwelijk krachtige pick-up van Mercedes, kan die hoop bij deze door het toilet spoelen.

AMG gaat geen X-Klasse maken

Sinds het in Affalterbach gebaseerde AMG deel uitmaakt van Mercedes is een aanzienlijk deel van de modellen in zekere zin door ze aangepakt. Dit gegeven geeft de liefhebber hoop dat de Duitsers op een bepaald moment ook aan de slag zullen gaan met de relatief nieuwe X-Klasse. Vanaf vandaag kunnen we deze stiekeme wens bij het grof vuil mikken, want de president van Mercedes-AMG heeft laten weten dat er niets van datgene zal gebeuren.

Hoewel dergelijke berichten veelal zijn gebaseerd op halfbakken uitspraken die slechts doen vermoeden dat we de hoop kunnen opgeven, is de AMG-baas in dit geval juist heel resoluut over het besluit. Tijdens de Amerikaanse onthulling van de vierdeurs AMG GT vertelde Tobias Moers tegenover het Australische Car Sales doodleuk: “There will be no X-Class AMG. Never.

AMG gaat geen X-Klasse maken

Hoewel Mercedes-AMG voor de officiële onthulling van de X-Klasse nog een ogenschijnlijk krachtig studiemodel (zie header) lanceerde, zegt de in Stuttgart gevestigde autofabrikant vandaag de dag absoluut geen plannen te hebben een AMG-uitvoering van haar enige pick-up te maken. Zonde, want we zouden maar wat graag een Duitse concurrent van de Ford Ranger Raptor of F-150 Raptor (rijtest) zien.

De voornaamste reden dat Moers beweert dat AMG nooit haar handen zal laten glijden over de X-Klasse, heeft te maken met de basis van de auto. Immers, de X-Klasse is geen volwaardige Mercedes, maar een op de Nissan Navara gebaseerde bolide. De verschillende culturen zouden Moers niet goed bij elkaar passen. Een logischere verklaring vinden we in het feit dat Mercedes-AMG geen zin heeft extra ontwikkelingskosten te maken voor een auto waarvan ze weten dat hij waarschijnlijk toch verlies gaat draaien.33 reacties

Gelukkig maar.. Dat zou net zoiets zijn als een gezinswagen van Lamborghini. Oh.. wacht..
@postman91: haha inderdaad, of net zoiets als een voorwielaangedreven BMW met 7 zitplaatsen.. oh.. laat maar..
@bierbuik: of Audi die voorsprong door techniek houdt. Oh..
Er zijn vast nog genoeg andere tunertjes om de X-Klasse van een sportpakketje te voorzien.
@moveyourmind: tupperware komt met een tunigspakketje
@moveyourmind: er is nu al een Brabus X-Klasse.
Ach ja, dat zeggen ze nu. Volgend jaar hebben we de X45 amg
@boomhauwer: geloof er idd geen fluit van
Naja, voor de stoere pickups kies ik sowieso wel voor t Amerikaanse aanbod
Voor de Nissan Navara is voldoende aftermarket spul te vinden. Dat zal ook wel op de Mercedes werken. Daarnaast is de V6 met 260pk ruim voldoende. Ik denk niet dat AMG echt wat kan toevoegen aan de X klasse.
@robert110: Dat is te makkelijk en vooral veel te logisch gedacht. We hebben ook geen V12 met 630 PK nodig in een G-klasse, en moet de zakenlimo met lange wielbasis waarin je je laat rijden echt in 3,5 seconden naar de 100 kunnen? Natuurlijk niet, maar toch zijn die wagens er. Een X-klasse AMG was dan ook helemaal niet zo’n gek idee geweest, voetballers en dergelijke kopen hem toch wel.
@robert110: ze hebben ooit een V 12 in een G gemonteerd…
@boomhauwer: dat is het punt, het is inderdaad gemaakt én goed verkocht, terwijl het niet nodig is
Dan zou Nissan ook een Navara Nismo of iets dergelijks moeten maken. Klinkt al net zo overbodig ;)
@granlusso: met de gtr motor. Moet leuk zijn!
@granlusso: volkomen logisch! De juke is ook geleverd met de 6 cyl. Vd GTR
@granlusso: ‘Overbodig’ is een prima argument om een auto juist wél te maken.
@granlusso: goed idee!
Dus hij komt.
Dan maar een Brabus X 800
dan wachten we toch op de brabus? 1000pk, 1200nm, en luxe tot over je oren.
Niet dat ik hem zal missen maar als AMG onafhankelijk was geweest hadden ze hem wel gemaakt.
Het is helemaal niet zo gek dat ze ‘m miet maken. Eigenlijk elke auto die ze gezamenlijk met een andere fabrikant maken (vooral bedrijfsauto’s) hebben geen AMG-variant. Dan heb ik het natuurlijk over de Citan (Renault Kangoo) en de Sprinter (VW Crafter, MAN). Dat zijn natuurlijk bedrijfsauto’s, maar dat is de X-klasse ook. Je kunt hem óók als personenautovariant krijgen, maar dat is bij de Citan en Sprinter niet anders.
@granlusso:
Naar aanleiding van je reactie hoopte ik nog even dat er wel een AMG Vito zou zijn, maar helaas enkel een AMG-line voor de Vito/V-klasse.
@remco86: Haha, snap je denkwijze, maar had de Vito/V-klasse eruit gelaten omdat die auto voorzover ik weet alleen als Mercedes-Benz op de markt is. En dat AMG-pakket van de Vito en V-klasse had ik nog niet aan gedacht, maar is weer niet leverbaar op die andere modellen die ik noemde :)
@remco86: probeer eens met Brabus?
@granlusso: De nieuwe sprinter is een Mercedes eigen ontwerp, de vorige was met VW. VW doet het nu met MAN.
@smoked: Ah, dat is ook zo. De vorige Sprinter dan ;)
Tot Dubai een keer belt. Dan is hij binnen 24 uur geleverd plotseling
Dat is pas definitief als Mercedes besluit geen X-klasse meer te maken.
Er is zelfs een sprinter AMG, dus ik zie niet in waarom deze dan geen AMG keutel zou krijgen. Al zou het een one off worden.
@bmwfreak038: ☝️🤨 kietel moet dat uiteraard zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).