Deze bekende Peugeot 406 kun jij betalen

Auteur: , 38 Reacties

Dit wil je hebben.

Peugeot 406 Taxi

Auto’s en films zijn een goeie combinatie. De James Bond-reeks bijvoorbeeld, waarbij de meest schitterende Aston Martins op het witte doek voorbij kwamen. Of Mission Impossible, waar Tom Cruise gekke dingen doet met de nieuwste BMW’s. Ook de recent uitgebrachte Baby Driver bleek succesvol: een tiener die slim gebruik maakt van een oude Subaru Impreza steelt hierbij de show in de openingsscène.

Daarbij vinden er vaak achtervolgingen plaats. DB10 vs C-X75, Dodge Charger vs Ford Mustang, om een paar te noemen. De twee gaafste auto’s van het moment strijden in de film voor de goeie- en slechteriken, maar voor ons autoliefhebbers ook autofabrikanten tegen elkaar. En los daarvan speelt de politie vaak een rol in het opjagen van criminelen. Het leukste blijft toch wel als de sterauto van de achtervolgingsscène uit onverwachte hoek komt. De makers van de Taxi-serie hebben dat goed begrepen.

Taxi speelt zich af in Marseille. De Zuid-Franse havenstad is het toneel voor een jonge taxichauffeur die criminelen uitschakelt met een normaal ogende taxi. De auto die voor Taxi 1 gebruikt werd, is een Peugeot 406. Dat was toen een degelijk staaltje Franse middenklasse, maar werd ondanks Taxi een groot succes. Of juist dankzij Taxi? Anyway.

Op een Franse Peugeot-Citroën-veiling duikt bovenstaande Peugeot 406 met olijke bodykit op. De saaie 406 uit de film kon namelijk James Bond-style veranderen naar een straatraceauto. De straten van Marseille worden gebruikt om de 406 neer te zetten in een aantal onvergetelijke achtervolgingen. Met onder andere de ‘Mercedes-bende’ in hun 500 E’s, maar vooral de zeer ondergewaardeerde Franse middenklasser stal de show. En ja, het exemplaar hierboven is een 406 uit de film.

Interieur

Het is de 406 uit Taxi 2, want er werd voor een faceliftmodel gekozen in het tweede deel van de reeks. Verder bleven de te grote voorbumper, rallyvelgen, sportstuur en een giga spoiler, in combinatie met het taxibordje, die werden overgenomen van de pre-facelift 406 uit Taxi 1. Doet er verder niet toe, want de auto is komisch en karaktervol.

Bordje

Dan komen we nu op het punt dat ik helaas zou moeten mededelen dat dit stukje Franse filmgeschiedenis start vanaf 150.000 euro en je dus alleen maar kan dromen. Maar dat blijkt anders te zijn: de veiling verwacht dat het verkoopbedrag tussen de 8.000 en 10.000 euro ligt. Dat is meer dan een gemiddelde 406, maar niet elke 406 is er eentje zoals deze. Met filmgeschiedenis en een V6 voorin.

Motor

Het is dit keer eens niet onmogelijk om de wagen te bezitten. Dus grijp je kans, op 16 september in Marseille. Mochten filmauto’s je koud laten, dan biedt het veilinghuis ook talloze mooie PSA-producten, zoals Simca’s, Citroëns uit de jaren ’20, een aantal 504 Coupés en veel meer mooi spul. Weet je wat, kijk zelf maar.

Overigens werd voor Taxi 4 een Peugeot 407 gebruikt, die ook leuk was maar niet de status van de 406 kreeg. Wel leuk: Taxi is terug! Dit jaar is de vijfde serie uit de reeks op het witte doek verschenen. Voor een historische knipoog wordt de 407 uit Taxi 4 gebruikt, dus geen nieuwe 508. Dat zou een leuk welkomstcadeau geweest zijn voor de 407-opvolger.38 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ja! Hebben, hebben, hebben! En dan ook het ‘huis’ waar Daniel (hoofdrolspeler) woont: loods met een verdieping cq. slaapkamer, beneden de ‘keuken’ en een bank. Meer heb je toch niet nodig als autoliefhebber? Plemp heel die loods vol met oude bakken, nodig vrienden uit, trek een pilsje open en ga lekker sleutelen!
@joostie: dat huis uit tron is net zoiets . Daar ga ik voor ;)
@joostie: sleutelen is ook wel nodig met een Peugeot
@ruben_vandenberg: toch is de 406 één van de degelijkste Peugeots ooit gebouwd. Daar kunnen ze bij VAG de afgelopen 10 jaar alleen maar van dromen!
@ruben_vandenberg: verklaar je nader? Ik heb 5 Peugeots en 3 Citroëns gehad, de Peugeots waren probleemloos, zéér betrouwbare auto’s.
@406_v6: https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-zijn-tegenwoordig-de-meest-en-minst-betrouwbare-autos-114384
@ikleesookoverautos: Dit artikel wat je aanhaalt, gaat niet over auto’s als de 205, 306, 405, 406, 505 etc. maar over moderne -volgestouwd met electronica- auto’s. De Peugeots waar ik het over heb waren probleemloos, comfortabel en lekker sturend.
Voor de liefhebbers: de link naar één van de achtervolging scenes:

https://youtu.be/-bKeQZOQ9TM

Prachtige films zijn het ook. Heerlijk ‘fout’ en nep, en stiekem droomt iedere autogek ervan om op deze manier eens door de straten te scheuren. Die 407 mag dan wel weer iemand anders gelukkig maken. Leuk voor de film, maar zo in het echt toch wel erg lelijk.
@simonferrari: het was precies díe droom die regisseur en producent Luc Besson ertoe aanzette om de film Taxi te maken.
In een ver verleden heb ik zo’n taxi film uns gezien. Deed me niet veel.

De autofilm Herby deed me wel wat. Dat heeft zelfs geleid dat ik Volkswagen ben gaan rijden, en nu nog hou ik van Volkswagen.
In Pulp Fiction is Honda aanwezig, daarom al een super film!
@tarquesh: Ik keek graag naat Flodder :-)
@pallas: bij Groen in Andijk staat de Eend van Sjaakie. Sowieso is zijn 2CV een must voor elke Citroën-liefhebber.
@tarquesh: je bedoelt Acura denk ik. Zelfe fabriek. Dat wel. Sowieso een superfilm!
@zetje: Er zit óók een Honda in Pulp Fiction. Zo’n eerste generatie Civic…
@henrie: Baby where’s my Honda? I crashed it. Who’s bike is this? Zeds. Who’s Zed? Zed’s dead. Now stop asking things and hop on baby.
@neleev: – “Where did you get this motorcycle?”
-“It’s not a motorcycle baby, it’s a chopper, c’mon let’s go.”
– “What happened to my Honda?”
– “I’m sorry baby, I had to crash that Honda.”

– “Who’s motorcycle is this?”
– “It’s a chopper baby.”
– “Who’s chopper is this?”
– “Zed’s”
– “Who’s Zed?”
– “Zed’s dead baby, Zed’s dead.”
@boris9397: ik parafraseerde uit mijn blote hoofd, maar je hebt helemaal gelijk.
@neleev: Ik vond het toch even nodig om je te corrigeren op één van de meest legendarische filmdialogen.
@henrie: Tweede generatie.
Blijven leuke films!
Nee
Ja! Enige auto met bodykit die ik zou willen hebben. Precies fout genoeg.
Doe me dan maar zo’n oude S8 uit de film Ronin.
@borrelnoot: precies! Een stukje schrijven over achtervolging scenes in films met toffe auto’s en dan NIET de S8 noemen, oei.. 🤔
tijd voor een update aan t artikel hoor ;)
@720s dankjewel, nou heb ik een probleem! Want nou wil ik zo’n 504 Cabrio. Bloedmooi!
@mashell:
Kurt Obie in België, da’s de 504 Coupe en Cabrio man, kun je er gelijk zo’n mooi Monaco Tableau bijkopen (da’s een hele chique klokkenwinkel voor de 504 CC)
@desjonnies: dank je. Ik heb er bookmark bij en ga me verder inlezen.
@mashell: dat is inderdaad toch wel één van de mooiste Peugeots die er ooit is geweest.
Sla deze even over. Ik heb net de Ford Falcon ‘ Interceptor ” uit Mad Max gekocht. Oke, 1:18 maar toch.
Haters will say it’s a Fake Taxi 😂
@ghost: In een London Cab heb je achter toch wat meer bewegingsruimte.
Ik word nu al moe van die ‘jij’ titels. Dit is de dikste combo die JIJ gaat zien vandaag.
Deze auto’s ga JIJ niet kunnen kopen.
Deze bekende auto kun JIJ betalen.

Mag ik dat lekker zelf weten? En hoe weten jullie wat IK wel of niet zie of kan? Je kent me niet, dus stop met dingen voor MIJ te bepalen. Bedankt!
@gulli: jij hoeft helemaal niks.
@boomhauwer: Kijk, JIJ snapt het
De veiling is in Sochaux, niet in Marseilles. In Sochaux staat het Peugeot museum. Toevallig in juli daar geweest. Ik heb liever de 405 Ti16 ”Le Mans” – de richtprijs is echt voor de geef

http://www.leclere-mdv.com/html/fiche.jsp?id=9237617&np=1&lng=fr&npp=10000&ordre=&aff=&sold=&r=
Hij is niet gehomologeerd staat op de site. Geen geldig chassisnummer…
Anders had ik zelfs een bod durven doen als dat ding minder dan 10k zou gaan.
@cossiekiller: klopt idd ik had em ook al opzocht bij de veilig site, had wel wat meer foto’s verwacht. Top films gewoon hehe

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).