Deze M5 Touring heeft 5,5 keer de wereld rondgereden

Auteur: , 42 Reacties

Daar kunnen vast nog wel wat plezierige kilometers bij.

Stel: je kan een auto kopen die alles kan doen: oma ophalen van het station, op vakantie gaan, af en toe een trackday, zakelijke ritjes en boodschappen doen. Oh, en het budget is precies 23.500 euro. Wat zou jij dan kopen? Vandaag opteren wij voor deze alleskunner, de M5 Touring van de ‘E61’-generatie.

BMW en snelle stationwagons is niet zo’n gelukkig huwelijk. Slechts twee keer durfde BMW het aan om een Touring aan te bieden van een M-product. De eerste was de M5 E34. Deze werd in 1992 toegevoegd aan het gamma en was helaas geen groot succes, er werden er slechts 891 van verkocht. Schandelijk weinig voor zo’n gave auto. Bij de opvolger van de E34, de E39 M5, bleef een M5 Touring achterwege (ondanks dit lekkere prototype). In de tussentijd vergaarde Audi enorme populariteit met snelle stationwagons zoals de S4, RS4, S6 en RS6. Zelfs als er keuze was, ging de fijnproever voor frontovergang en onderstuur voor een ‘Avant’.

BMW M5 Touring (E34)
Fotocredit: @e34m5touring

Wellicht raakte BMW door Audi’s succes tóch gemotiveerd om toch weer een stationwagon te produceren op basis van een M-product. Met de facelift in 2007 van de reguliere 5 Serie en M5 kwam er wederom een M5 Touring. Je zou verwachten dat het wél een succes zou zijn, maar wederom viel het resultaat een beetje tegen. Er werden slechts 1.025 stuks van gebouwd. Nauwelijks meer dan de E34 M5 Touring, dus. Voor de context, van de sedan werden er 19.564 gebouwd.

BMW M5 Touring (E61) '07

Mocht je op zoek zijn naar een leuke gebruikte M5 Touring, dan kunnen we je teleurstellen. Ze zijn schaars en de exemplaren die te koop staan, zijn zeer prijzig. Het is een klassieker in de dop volgens de verkopers. Je bent al gauw 50 tot 60 mille kwijt voor zo’n ruimtewonder met V10. Dit exemplaar is echter een stukje goedkoper. Dat heeft te maken met de kilometerstand, want met deze M5 is daadwerkelijk gereden. De auto komt uit 2007 en heeft in 11 jaar tijd 220.000 kilometers erop zitten.

BMW M5 Touring (E61) '07

De auto ziet er niet meer uit als nieuw, maar daar is de prijs dan ook naar. Op onderhoud lijkt niet bezuinigd te zijn. Beter dat dan andersom. De auto is gespoten in Monacoblau metallic en heeft een Silver Stone interieur. Aan het interieur is helaas wel te zien dat de E61 een wat oudere auto begint te worden. De televisieschermen zien er hopeloos ouderwets uit en heel erg luxe komt het interieur verder niet over, ondanks dat bijna elke denkbare optie aanwezig lijkt te zijn. Gelukkig maakt die epische V10 met 507 pk op de achterwielen veel goed. Kopen? De advertentie check je hier.

Met dank aan Rick voor de tip!42 reacties

Dit blijft mijn droomstation!
@fmgarcia: Echt enkel door de motor, functie en schaarste. Zie er eigelijk niet meer uit.
@fmgarcia: vind het ook nog altijd een knappe verschijning!
Nooit gedacht dat ik een serieus moment van twijfel zou bespeuren om m’n geliefde ‘05 V70R op ‘t spel te zetten…
@volvo-s60-adept: het gevaar van de stukjes die willeme schrijft…
je krijgt er een kooplust van die vergelijkbaar is met die van een stel vrouwen op stap met een MasterCard gold waarvan ze ee rekeningen niet hoeven betalen tijdens een willekeurige soldedag in een stad vol dure boetiekjes…
@tjorque: Of Al Bundy in een stripclub. Maar je hebt helemaal gelijk. Hij maakt de speciaaltjes nog begeerlijker vaak!
@fmgarcia: true! Al moet ik zeggen dat de advertentie door de verkoper ook erg leuk geschreven is!
@volvo-s60-adept: nog niet in een milliseconde zou ik dat overwegen (!)
@volvo-s60-adept: Niet doen, ga je spijt van krijgen.
Vlasblom is toch de tuner als het om driften gaat, weet niet of dat met deze kilometers dan ook direct een aanbeveling is ;-)
@f31bmw320d: Vlasblom is daarnaast ook een op en top specialist. Onze M5 is daar ook in onderhoud en alleen al luisteren naar de kennis en ervaring is al een lust voor het oor.
Ik vraag mij toch af waarom mensen sneller gaan voor de audi dan bmw. Was het omdat auto goedkoper was? Of dat het onderhoudt vriendelijker was omdat er VAG producten in zaten. Meer pk’s? Wat waren de overwegingen des tijds?
@kimhung: het design?
@ikleesookoverautos: …is fantastisch!
@kimhung: Ik denk dat Audi voor veel mensen toch een “veilige” keuze is. Dus je koopt een RS6 wat natuurlijk bonkers is, maar je schoonvader is toch gerustgesteld dat het in principe een “nette” auto is. Denk ik. Toen had BMW een nog iets fouter imago wellicht, nu zijn de rollen omgedraaid.
@frederik: Wat jammer is.
En hoeveel keer is de versnellingsbak vervangen? Krijg je er een abonnement bij van Castrol?
@SimonMc: nee, wel een lagerschalen-abonnement!
@simonmc: Hoezo is hier iemand die durft te beweren dat het bij BMW ook niet heilig is.
@wimof: Voor mij is niks heilig. Ik ben de anti-fanboy.
Stoere wagen… in BE staat een 2007 te koop voor €33k met 96k aan kilometers voor de liefhebber :)
@imarinos: Haha en wij domme Hollanders maar denken dat het goedkoop is hier🤪🤦‍♂️
@bmwfreak038: Belgische kilometers moet je minstens verdubbelen dankzij hun magistrale infrastructuur. Dan blijft het alsnog een duurkoop :p
@rd1991: Het grootste probleem zit achter het stuur.
Hele fraaie wagen… en met epische V10. Het geluid van deze M5 is echt geweldig. Ok, ik wil 😍
Let op dat het niet je laatste 23K is want deze jongen is enorm dorstig :)
@evdw: Denk dat je ook een cursus warmrijden kunt gebruiken.. Dan zijn de rapen pas echt gaar! Brandstof is bij alles boven 300pk onbetaalbaar.
@fmgarcia: afhankelijk van hoeveel je ermee rijdt. En onbetaalbaar is relatief. Je kan het betalen of je verdient niet genoeg/ hebt te weinig winst uit onderneming.
@evdw: niet alleen dorstig. Je gaat bijna failiet aan zo’n ding. Wegenbelasting verzekering benzine en onderhoud. Allemaal verschrikkelijk duur.
Mooi stukje Willem ! Hulde …..
Grappig. Ik ken de huidige eigenaar en dat is in ieder geval iemand die zuinig en zorgvuldig met zijn spullen om gaat volgens mij.
Leuk stuk om te lezen en mooie M5 Touring. Waanzinnige auto om te bezitten en dat ze in waarde aan het stijgen zijn is mooi meegenomen.
Wilde eigenlijk een sedan kopen, maar ben zo blij dat het een M5 Touring is geworden. Echt een aanrader.
Hebben jullie dat nou ook wel eens, dat je bij het lezen onbewust woorden uit de volgende zin meeneemt? Ik las in de eerste alinea dat je je oma van een trackday moet ophalen. Watte? Als ze naar een trackday moet dan ziet ze zelf ook maar dat ze thuis komt.

OT: als liefhebber van snelle stations staat zoiets wel hoog op mijn verlanglijstje. Snelle stations zijn ubercool. Maar nog liever een E34 M5 touring.
Hele goede advertentie trouwens, ik krijg meteen de indruk dat de eigenaar oprecht is.
Blijft een plaatje van een wagen! Die E61 is ook leuk. Wil ik nog een keer.
Prima advertentie, gewoon eerlijk zijn en er een leuk verhaal van maken!
Dit is een gave station, alleen niet te betalen in onderhoud!
Schitterende auto.
Mij boeit het echt niet dat de schermpjes verouderd zijn, dat is bijzaak.
Dik hoor. Pas maar op voor diefstal want de Oost Europeanen zijn hier gek op. OBd slot kopen en het slot verplaatsen naar een geheime plek
Een auto is na 200.000 km niet versleten, vermits er met verstand mee omgesprongen is.
Kan ik dag na dag bewijzen.
( VW 2.5 tdi 410.000 geheel origineel, buiten onderhoud en een nieuwe aircocompressor vorig jaar)
Als alternatief voor een M5 station, een Alpina station (B10S)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).