Hier, de coolste auto die jij vandaag gaat zien

Auteur: , 30 Reacties

Zelfs de Mercedes-Benz GLE 400d 4-Matic kan er niet tegenop.

De Amerikaanse autoindustrie vierde in de jaren ’60 zijn hoogtijdagen. Vergezeld door de klanken van Bob Dylan, The Beatles en The Rolling Stones werden de meest briljante auto’s ontworpen. We hebben al eens een boom opgezet over de Cadillac Eldorado, maar vandaag breken we een lans voor de Chevrolet Corvette. Vanuit designstandpunt is de Corvette uit dit decennium niet te overtreffen. Of je nu de C1 of C2 (generatie 1 en generatie 2) hebt, maakt bijna niet uit: ze zijn beeldschoon. De ‘Split-window‘ is het meest iconisch en dus het meest waard, maar ook de andere Corvette’s uit die periode zijn niet de versmaden.

Nadeeltje: die oude Amerikanen uit de jaren ’60 rijden niet allemaal even perfect. Het is natuurlijk een hele beleving, maar zoiets als ‘wegligging’ heeft een compleet andere betekenis. Gelukkig is daar altijd nog wel wat aan te doen. In de Verenigde Staten hebben ze het restomodden tot een kunst verheven voordat de Europeanen eraan begonnen. Je kan zelf een oude klassieker kopen en deze opknappen, of voor de auto gaan die je op de afbeeldingen ziet. Het betreft een Corvette uit 1962 en zoals je kan zien is het project niet helemaal standaard meer.

Deze Corvette is gebouwd door All American Street Rode uit Gainesville, Virginia en deze firma is zo’n 10.000 manuren aan de auto kwijt geweest om ‘em te krijgen zoals deze is. Zoals bijvoorbeeld met een compleet nieuwe neus, die eigenlijk thuishoort op een Corvette uit 1957. De auto staat voor op 18″ lichtmetalen velgen en 20″ achter. De auto is voorzien van een hardtop. Maar wat je echt wilt weten is wat er onder de kap huist: een heuse LSX 454 V8 van General Motors. Dat houdt in: 7.4 liter slagvolume, 627 pk en 795 Nm uit een atmosferische achtcilinder. Deze levert zijn krachten via een eenvoudige maar ijzersterke Chevy Supermatic 4L80E transmissie. Enige nadeel is de prijs: 200.000 dollar wil de eigenaar ervoor hebben. Kopen? Check hier de advertentie.30 reacties

Doe maar 3 maar.
@tjongejongen: doe maar gek
@tjongejongen: Van de mercedes dan graag…
Hmm tja hmmm… Ik zeg het niet snel, maar het is me wat too much fake.
Dit gaat nog spannend worden: het koelt hier momenteel af naar zo’n -10 en de auto staat al een tijdje stil, dus het zou best nog eens een hele coole auto kunnen worden. Wel een klein nadeeltje: het is een hot hatch…

Ok, je hebt gelijk. Cooler dan dit gaat het niet worden vandaag.
Zonder die taartschep…..misschien…Wil hem gaaf vinden, maar voel hem niet echt.
Vind de vliegtuigen erachter nog cooler
@kannito:
Zwarte lijkt een Grumman Avenger, waar Bush Sr nog op gevlogen heeft.
Zeker fraai, maar dan vind ik deze toch cooler:

https://www.youtube.com/watch?v=4f6rCx8_zEU

Die gozer heeft ‘m compleet opnieuw opgebouwd, grotendeels in een schuur naast het huis van z’n ouders.. Compleet met 6,5L Dart Pro Stock V8 die meer dan 10.000rpm aan kan (compressieverhouding van 16¼ : 1).

http://www.stanceworks.com/2018/11/the-benchmark-riley-stairs-1970-pontiac-trans-am/
https://www.instagram.com/rileystair/
Technisch mooi uitgevoerd, maar de looks doen het niet voor mij.
Mooie restomod
10.000 uur in steken en dan verkopen voor 200.000 USD. Schrijft meer af dan een Koreaanse Alfa Romeo met sjoemeldiesel onder de motorkap.
Kwestie van smaak ,maar ik vind dit echt niks.
Het is een echte trailerqueen… ik vind het niets, auto’s die zo glimmen aan de onderkant rijden niet. Auto’s die niet rijden hebben geen ziel want zijn feitelijk geen auto’s maar objecten.
Het is zondermeer de auto met de mooiste starre achteras ever.
@willeme; door het plaatsen van die Maserati klopt de titel niet meer ;)
Vind je??? ik vind het bijzonder pauper deze over de top Amerikaanse flut auto.
Apart is het iig wel; en opvallend. Leuk die foto’s van de onderzijde, ziet er fraai uit.
Wat een afschuwelijke velgen. Wat een wansmaak. Het origineel zou ik daarentegen graag in de garage hebben staan.
Te laag, te grote velgen, overdreven spoiler. Verder wel cool inderdaad.
Niet mooi. Nee, dank u. U mag ‘m houden.
Cool!
Wat een kermisattracties
@kukuk: -s
Die velgen.. je verzint het niet, maar iemand anders blijkbaar wel. Maakt wat mij betreft de hele auto waardeloos. Gelukkig kan je ze er makkelijk afschroeven en in de shredder gooien.
Deze ombouw vind ik niet super maar wat er mogelijk is daar kwa aanpassen/customizen is geweldig!!! En vooral de prijzen vallen mee.
Prijs valt me nog enigzins mee. Maar voor dat geld laat ik zelf iets restomodden naar mijn eigen smaak.
Een paar normale wielen er onder en hij is af!
Zie je het al voor je? Met dat ding hier in de pekel? Dan schrijf je zo weer een ton af.
Ik verwachte een schroef aan de staart ,en dan varen over de baren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).