Bevestigd: AMG GT R PRO zien we volgende week

Auteur: , 15 Reacties

Het is maar goed dat de Nürburgring is gesloten.

Bevestigd: AMG GT R PRO komt volgende week

Over iets meer dan een week is Los Angeles het toneel van zijn jaarlijkse Auto Show en talloze fabrikanten hebben al aangegeven met een goede verzameling bolides aan te komen. Mercedes is eveneens van de partij en de Duitse autofabrikant heeft vandaag zijn line-up voor de beurs aangekondigd. Naast de auto’s waarover Mercedes al had gesproken, zien we nu echter ook een onbekende nieuwkomer: de AMG GT R PRO.

Goed, helemaal uit het niets is het circuitgerichte wapen niet gekomen. Het hoofd van Mercedes-AMG, Tobias Moers, heeft het bestaan van een zogenaamde “Clubsport-uitvoering” in de afgelopen maanden namelijk al eens laten in vallen in een gesprek. Een goede eigenschap van de Duitser, als je het ons vraagt.

Enfin, deze week durft Mercedes-AMG eindelijk te bevestigen dat de AMG GT R PRO volgende week inderdaad zijn opwachting zal maken in de Verenigde Staten. De autofabrikant heeft vooralsnog geen concrete details bekendgemaakt over zijn meest agressieve AMG GT. Wel hebben ze medegedeeld dat de gelimiteerde AMG GT R PRO nog veel sportiever zal zijn dan de “normale” AMG GT R, dankzij allerlei aanpassingen die vrijwel direct zijn overgenomen van Mercedes’ activiteiten in de verschillende GT-klassen. Zowel de AMG GT3 als de AMG GT4 hebben sterk bijgedragen aan de uiterlijke vormen van de PRO-versie. Echter, de AMG GT R PRO neemt naar het schijnt ook karakteristieken over van de zeer luxe, nieuwe vierdeurs coupé.

Afgezien van de AMG GT R PRO neemt Mercedes nog de nieuwe GLE, de A-Klasse, de verschillende E 53 modellen, de CLS 53, de G 63 en de gloednieuwe Sprinter mee naar Los Angeles.15 reacties

”Het is maar goed dat de Nürburgring is gesloten”
Echt heel fijn….
@ownkruid: het is ook niet alsof afgelopen zomer er steeds een gecamoufleerde GT R rond aan het stampen was…
Wat dachten ze bij Mercedes, laten we de meest generieke benamingen voor sportieve auto’s gewoon achter elkaar plakken en het daarbij laten? Zowel GT als R als PRO worden door andere merken gebruikt. Het enige wat nog mist is CS of Clubsport ergens ertussen. Dan had Black Series in mijn ogen toch veel meer uitstraling
Los daarvan lijkt het wel een geweldig beest van een auto te worden.
@Edge: Pro klinkt cool, want raceklasse. Denk ik, ik ben het namelijk volledig met je eens. Ik beeldde me al in dat we over een paar jaar een Mercedes AMG GT C RS Black Series konden kopen.

Daarentegen is het ook een trend volgens mij. Probeer maar eens Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo in 1 adem uit te spreken…
@Edge: black series zijn niet persé sneller, maar vreten gewoon meer banden.
@Edge: Het klinkt als iets wat door Nikko wordt geproduceerd.
@Edge: Sport plus!
Uhm.. black series is deud?
@janmetdelangeachternaam: Kan ook niet meer in deze tijd van politieke correctheid. Een auto is niet alleen genderneutraal maar ook blind voor racisme.
@pielemuis: gewoon te idioot voor woorden.
@pielemuis: en met black friday staan ze allemaal voor aan
Nu is de AMG GT serie echt officieel de 911 van Mercedes…
Ze hadden PRO beter gewoon kunnen vervangen voor BS (voorheen Black Series) en nu voor BullShit omdat het niet meer kunnen voeren van de black series (want racistisch) eigenlijk dikke onzin is.
Super geil…. elke keer als ik amg gt of mclaren ziet vind ik ze bijna buitenaards

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).