Huppakee! Dit zijn de prijzen van de nieuwe BMW Z4

Auteur: , 62 Reacties

De bedragen zijn niet mis.

Huppakee! Dit zijn de prijzen van de nieuwe BMW Z4

Terwijl Toyota nog altijd aan het dubben is of het de nieuwe Supra nu eindelijk eens aan de wereld moet tonen, is BMW de Japanners al ver voor met het technische evenbeeld van de auto. De nieuwe Z4 is een drietal maanden geleden officieel onthuld aan de wereld en deze week nemen de Beieren de tijd om de Nederlandse prijzen van de auto te onthullen.

In tegenstelling tot de officiële onthulling van de Z4, waar we enkel de krachtige M40i te zien kregen, doet BMW ditmaal alle uitvoeringen van de vlotte Roadster uit de doeken. Dit betekent dat diep in de buidel tasten geen vereiste is, want ook de beter betaalbare sDrive20iA en sDrive30iA krijgen een prijskaartje.

We zeggen dit nu wel vol overtuiging, maar eigenlijk is ook het instapmodel van de nieuwe Z4 nog behoorlijk prijzig. De meest kale en goedkope Z4 die je kunt kopen, zet je 52.214 euro terug. Voor dit bedrag krijg je uiteraard de sDrive20iA, die voorin de 197 pk sterke tweeliter viercilinder heeft liggen. Standaard krijgt ook de goedkoopste tweezitter van het stel de achttraps Steptronic-automaat. Grappig is dat je voor praktisch hetzelfde bedrag ook de nieuwe 3 Serie kunt aanschaffen. Keuzes, mensen, keuzes.

Enfin, de meer potente sDrive30iA kost 55.844 euro. Deze uitvoering heeft exact dezelfde tweeliter benzinemotor, maar in deze bolide produceert de krachtbron 258 pk. Tevens gaat de auto 10 km/u harder (nu 250 km/u) en is hij 1,2 seconden sneller in een sprint naar de 100 km/u. De 30i heeft 5,4 seconden nodig om de klus te klaren. De drieliter zescilinder in de M40i is op zijn beurt weer 0,8 seconden sneller, wat betekent dat hij de sprint aflegt in 4,6 seconden. De 340 pk sterke Z4 is een flinke klap duurder dan zijn broers zonder BMW M-sticker. Wie een pittige zes-in-lijn voorin zijn Z4 wil hebben, moet 78.011 euro afrekenen. Kies je dan ook nog de First Edition van de M40i, dan betaal je 9.990 euro bovenop dit bedrag. Yeesh…

Meer lezen? Bekijk HIER onze vergelijking tussen de oude en de nieuwe BMW Z4.62 reacties

Het is maar goed dat auto’s dankzij de WLTP niet duurder worden volgens de regering, moet je nagaan wat ze anders zouden moeten kosten…Oh wacht…
@jaapiyo: De meerprijs van een nieuwe sDrive20iA t.o.v. een sDrive 20i met automaat van het oude model is nog geen 1000 Euro. Instapprijzen van de lagere motoriseringen zijn lager dan bij het uitgaande model. Nou zal de standaarduitrusting ook wat kariger zijn, maar ik denk dat de WLTP-bonus voor de Z4 nog behoorlijk mee valt.
@potver7: BMW’s met minder dan zes pitten bestaan voor mij niet. Muv brabham-BMW en E30 M3.
@jaapiyo: BMW 02-tjes zijn toch leuk?
Duurt bizar lang voordat BMW de NL prijzen van de nieuwe 3 serie bekend maakt?.
@rudy:

Valt wel mee:

https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-zijn-de-prijzen-van-de-bmw-3-serie-sedan-117099
@willeme: ik doelde eigenlijk op de configurator ;).
@rudy: BMW.de staat ie al een tijdje op.
@berlinetta: maar daar vind je volgens mij de NL prijzen niet toch?
Als deze evenveel kost als een 3 serie sedan met dezelfde motor dan is de Z4 toch eigenlijk relatief goedkoop? Ik had deze echt duurder dan de 3 serie sedan verwacht.
Wat is dat gezeik toch overal met “first edition”. Je koopt dan de auto met meeste kinderziektes en je betaalt meer.
@boomhauwer: gezeik zou ik het niet willen noemen. Maar het zit als volgt, je krijgt voor een ‘geringe’ meerprijs aardig wat opties welke veel duurder zijn als je ze los aanvinkt. Resultaat de eerste auto’s zijn completer uitgerust (met dezelfde reden zijn de instapmotoren niet beschikbaar), waardoor ze na 2 á 3 jaar nog een aanzienlijke restwaarde hebben.
@b088y: dit, plus de fabrikant vindt het ook wel lekker als de eerste modellen die op de weg verschijnen ‘lekker dik’ zijn. Andere mensen die ‘m dan zien denken dan toch wellicht eerder ‘hé, gaaf ding’, zodat ze naar de dealer kunnen voor een schraapversie.
@boomhauwer:
Dat is nou marketing. Je kunt het stom vinden. Het werkt wel. En dat telt.
20k extra voor een 6 in lijn, wow.
De 3.0 lijkt me qua prijs/prestatie de beste keuze. 20k meer voor de 6 cil. is wel heel veel geld.
@lekkerlinksrijden: Ik moest even 2x lezen wat je bedoelde, want eigenlijk is de 3.0 de zescilinder. Jij bedoelt waarschijnlijk de 30i.
@berlinetta: ja sorry was ff een foutje. De 30 idd. Tijd voor een borrel
@lekkerlinksrijden: In de 20i ligt exact dezelfde motor, maar dan met andere software. 20i + chiptuning lijkt me dan de voor de hand liggende keuze. Dat moet voor 600 euro kunnen en daarmee bespaar je 3k.
@drf76: het aloude vrrrrhaal van de verloren garantie. Of je mot het bij een gerenomeerde chipboer laten dien en dan kost het weer meer…
@jaapiyo: maar niet meer dan 3.600 euro die nu het prijsverschil is….
@drf76: zal dat het enige zijn, of zitten er nog opties op de 30 die standaard niet op de 20 zitten?
@lekkerlinksrijden: Voor zover we nu weten verder identiek.
@lekkerlinksrijden: bizar idd. Misschien eens bestellen zonder motorblok. Dan maandje later nieuw blok bestellen. Zou dat werken?
Wel duur, maar is de prijs inclusief alle garagebezoeken? Zo ja, wil ik er wel een, de BMW-dealer in de buurt heeft een wachtzaal met een showroom waar het fijn vertoeven is!
@Volvo_440_turbo: de eerste twee jaar wel. Garantie heet dat geloof ik ;-)
@punicaoase: dank je voor je advies!
@Volvo_440_turbo: graag gedaan!
@punicaoase: Ik ben nu eenmaal zo wereldvreemd dat ik dit niet wist ;) , gelukkig hangen er hier nog slimmerikken rond! :D
@punicaoase: 3 jaar
@volvo_440_turbo: hoe heet ze?
@jaapiyo: Vandeperre, mooie showroom, veel leuks om van te snoepen daar, uiteraard voor mensen die het dure onderhoud kunnen betalen…
Ronduit gestoord. Ik vind het een leuke auto, maar als ik een vervanger voor onze MX5 wil, ga ik toch weer shoppen bij Mazda.
@tge1: de 180 pk versie daarvan kost ook al 42K… Ik zou doorsparen…
@punicaoase: €10000 voor 12 PK en een BMW badge? Nee, ik blijf bij Mazda.
@tge1: Ik verwacht ook wel wat meer ruimte, comfort en luxe… hoewel je voor dat laatste waarschijnlijk nog wel wat moet bijdokken ;-)
@tge1: Een vervanger voor een MX5? Dan moet je toch echt een segment lager shoppen.
@skinnybmw: Als jij dat een segment lager vindt, dan shop ik daar inderdaad. €10000 voor wat extra vermogen en een BMW badge vind ik niet te verantwoorden voor mezelf.
@tge1: Alleen al het aanbod in motoren is een stap hoger qua segment. Moet ik nog verdergaan?
@skinnybmw: Ga door! Ik ben gevoelig voor rijplezier voor een aannemelijke prijs. Varkensleer, 500pk en schermpjes en lichtjes in een roadster boeien me niet veel.
@tge1: Dat staat los van het segment, jouw rijplezier😉
@skinnybmw: Ik zou dan graag weten wat het verschil in segment is bij deze twee auto’s? Misschien logobeleving en mogelijkheid tot aanschaffen van een overbemeten en bijzonder dure motor? Ik zie verder weinig redenen om deze, overigens best mooie, BMW te kiezen tov een, ook erg mooie, MX5. Aan je gebruikersnaam te zien ben je sowieso wel BMW liefhebber, dus ik denk dat deze discussie niet op iets gaat uitlopen. :-)
@tge1: Ik heb inmiddels een paar keer in de RF mogen rijden van een collega en het is een heerlijk rijdend autootje. Geeft zeker een smile op je gezicht en zit fantastisch in elkaar. Maar wat een verschil wanneer je in de vorige generatie Z4 stapt met een heerlijk klinkende 6IL waar de 4 cilinder van de MX-5 echt niet tegenop kan. Ja, hij is van een oudere generatie dan de huidige MX-5 maar het voelt en klinkt gewoon aan als ‘meer auto’ dan de MX-5 in veel opzichten en dat is het ook. Het interieur zit beter en ergonomischer in elkaar, het is een stuk confortabeler en ruimer etc. en daar zit hem het verschil in segment. Dat staat los van hoe je een roadster ziet en wat je rijbeleving is. Ik denk persoonlijk dat dit ook zo is bij de nieuwe Z4 maar die heb ik nog niet gereden, jammer genoeg. En zo is een M850i weer een aantal segmenten hoger al is dat niet een echte roadster meer natuurlijk.

Ps. ik ben een autoliefhebber met een voorkeur voor BMW, ja. Moet die nick eens veranderen. En ik weet hoe MX-5 rijders zijn, die zweren bij hun MX-5 net als BMW-liefhebbers bij een BMW. Geen haar beter😉
@tge1: Voor rijplezier kan ik ook in een kartje stappen van rond de 1000 euro.
Weer zo’n auto die je na de introductie met enige regelmaat zult zien op de weg, omdat ie nieuw is, en dan zakken de verkopen weer ver in en zie je het haast nooit meer.
@Rick-dos: die eerder zijn verkocht rijden dan toch nog steeds? Wat bedoel je?
@punicaoase: Ik mag het hopen. 😉

Misschien is het moeilijk uit te leggen als je er niet oplet, maar het valt mij op dat bij dit soort niche auto’s je de auto’s met regelmaat ziet tot ongeveer een jaar na de introductie en dan zie je ze steeds minder tot sporadisch. Het lijkt net alsof je eerst de hype hebt en dan na een jaar of zo is het er wel weer van af.
@rick-dos: ik denk meer dat je eigen perceptie je voor de gek houdt; de auto is nieuw dus valt jouw meer op, daarna niet meer.
@Rick-dos: aldus de mening van een man die aangeeft naar de hoeren te gaan
Als ie de kleinere frontoverhang en kleinere koplampen zou hebben die ik gefotoshopt op mijn AJ account heb staan, zou ik het hem wel waard vinden maar ik vind hem nu gewoon niet mooi genoeg.
Mij viel het geluid van de 6 cylinder tegen…. miste me toch wat beleving.
jaja. Dat zijn dan de kale prijzen. Pleur er wat toeters en bellen op en je hebt zo 20 mille extra…
@jeroenwz: Wil je geen navi/leer/xenon/airco/elec ramen/meegespoten spiegels dan ?? :)
@robusa: zou dat er voor een vanaf-prijs van 52 mille niet gewoon op horen te zitten dan?
Ben ik blij dat in net over de grens in Duitsland woon. De basis kost daar € 46.450,—. De M4.0i staat in de prijslijst voor € 63.750,—.
@bmwfe: ook dat is een smak geld voor een plezierwagen “voor erbij”

Ik had gezien de samenwerking met Toyota en het stoffen dak een lagere prijs verwacht, naja, gehoopt.
@bmwfe: maar ja dan woon je wel tussen de Duitsers …. heb je de fiets van mijn oma nog gezien
O ja. De first edition kost € 74.900,—
Ook ik zou lekker wat geld in mn zak houden en voor de nieuwe MX5 gaan. Dezelfde lol en er zal minder aan kapot gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).