Koop de flitsende Ferrari van een flamboyante Vlaming

Auteur: , 18 Reacties

Wie durft?

Het is zonder meer een van Ferrari’s meest iconische auto’s uit de jaren ’80: de Testarossa. Samen met de Lamborghini Countach waren het dé Italiaanse stalpaarden waar iedereen die het woord ‘exorbitant’ op niet-ironische manier uitsprak in gezien wilde worden. Of fans van Miami Vice. Of eigenlijk iedereen, toch?

Waarschijnlijk wel, want kijk ernaar. Het exemplaar dat we hier voor ons hebben stamt uit 1986, het eerste jaar nadat de Testarossa het levenslicht zag. Het gaat dan ook om een monospecchio, ofwel een exemplaar uit de eerste reeks met slechts één buitenspiegel.

De Testarossa was uiteraard niet alleen geliefd om zijn imponerende verschijning, die door Pininfarina werd opgedacht. Het zou namelijk een van de laatste Ferrari’s zijn met een plat liggende 4,9-liter V12. Volgens de verkoper heeft het blok 54.505 km achter de rug, al zou het zomaar kunnen dat er inmiddels geen origineel onderdeel meer op te vinden is, gezien zijn onbetrouwbare aard.

Het speciale aan deze Testarossa is het feit dat deze schitterende maar vooral indrukwekkende machine ooit toebehoorde aan Jean-Pierre van Rossem. Voor zij die niet bekend zijn met J.P.; hij is geen broer van historicus en Slimste Mens co-presentator Maarten van Rossem, maar een flamboyante econoom en ex-Formule 1-team eigenaar uit Vlaanderen die zijn overleden vrouw invroor en gedupliceerde aandelen verhandelde om “het systeem naar de kloten te helpen”.

De verkoper vraagt ‘slechts’ 139.950 euro voor de (gelukkig onbevroren) ex van Jean-Pierre, maar door die quote alleen al had de aanbieder mij voor hetzelfde geld een veertiendehands Fiat Multipla kunnen verkopen. Just sayin’.

Met dank aan Arno voor de tip!18 reacties

edit- even koffie pakken.
JP van Rossum, epische baas!
@ikschrijfookoverautos: “ex-Formule 1-sponsor”

Excuseer? Meneer had zijn EIGEN formule 1 team !
@simonMc Excuseer mij, het is aangepast :)
@SimonMc: rustig aan jongen, het is zondag voor iedereen. Uit je krammen schieten voor pietluttigheden is voor morgen gepland.
@dromedaris: Welnee, dit is niet uit de krammen schieten. Sorry als het zo over kwam.
De grote man achter Monytron, na later bleek een grote oplichtersbende.
Ik weet nog dat ik als jong ventje met bijbaantje bij de lokale benzinepomp in de Miami Vice tijd, dat er op een mooie zondagmiddag een rode Testarossa op Zwitserse platen bij de pomp stopte. Ik had nog nooit een Ferrari in het echt van dichtbij gezien. Ik mocht er even in plaats nemen, dat heeft toen wel even indruk gemaakt, en voelde me helemaal de Sheriff!
@marinepower: Hartstikke toffe ervaring man!
JP van Rossem, jaren geleden gezien in een aflevering van onze Vlaamse vriend Jambers. De aflevering ging over bezitters van een of meerdere Ferrari’s. Weet nog dat ik dat toentertijd als jong pikkie een geweldige aflevering vond. Kwam ook een man visboer voorbij die in een klein appartement woonde om zo een Ferrari te kunnen betalen. Volgensmij kan je de volledige aflevering nog wel ergens op youtube vinden, echt een aanrader. Hier het fragment met de heer Van Rossem https://youtu.be/Qxt8Tz9kPZg
@maarten020: Hier is de volledige aflevering voor de geïnteresseerde. https://www.youtube.com/watch?v=pcdHvMWq-d4
@porcay: thanks
Die prijs kan toch niet kloppen? * breekt nog een spaarpot open maar komt net niet aan de vraagprijs *
@imaginenl: is een Belgische auto, zal het een en ander verklaren lijkt me
Iedereen van pak ‘m beet boven de 35 moet deze flierefluiter wel kennen.Markante man met een evenzo markante lei.Af en toe als ik die maffe prins uit Belgie weer de bocht uit zie vliegen zie ik veel overeenkomsten..Snelle auto’s snel (soms voor gratis) veel geld en wat ietwat minder snelle vrouwmensen m/v. In mijn ogen allebei eikels maar dat ze een middelvinger gegoten in beton hebben getuigt wel karakter.
Verschrikkelijk lelijk die zijspiegel.
Hebb0n!
het verschil tussen J P van Rossem en een flesje bier ‘ er is er geen ze komen allemaal uit den bak (in Nederland een krat)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).