Luxe, premium sportsedan met AWD maakt hebberig

Auteur: , 28 Reacties

Die willen wij ook wel!

De eerste drie nieuwsberichten van vandaag gaven een perfect beeld van de SUV-rage van tegenwoordig. Van een compacte crossover-cabrio tot full-size SUV tot terreinwagen met vernieuwde techniek. Je zal bijna vergeten dat een prettige sedan een smakelijke afwisseling kan zijn.

Daarom hebben wij er eentje voor je in de vorm van de Acura Type-S Concept. Zoals de naam aangeeft, is het een studiemodel voor een sportsedan die binnenkort op de markt moet komen. Het is de opvolger van de Acura TLX, die er binnenkort uitgaat. Voor wie niet thuis is in het modelportfolio van Honda’s luxemerk: de TLX is een maatje groter dan de (oude Europese) Accord, maar kleiner dan de Legend. Kijkend naar de foto’s lijkt 95% van het design toch wel ‘af’ te zijn. De LED-jes kunnen anders worden, de bumpers iets minder geprononceerd en de velgen een maatje kleiner. Maar deze is productierijp.

Acura Type-S Concept '20

In technisch opzicht wordt het absoluut een sportsedan. De Type-S modellen kun je het beste vergelijken met de ‘S’ modellen van Audi: wel iets sneller, sportiever en serieuzer, zonder dat het meteen over de top is. Acura gaf in 2018 al aan dat het label ‘Type-S’ weer in het leven wordt geroepen. Tevens melden de premium autobouwers dat de Type-S modellen ditmaal hun eigen, unieke motoren gaan krijgen. In het geval van de TLX Type-S betekent dat een 3.0 V6 met turbo, gekoppeld aan het SH-AWD vierwielaandrijvingssysteem. Het vermogen en de prestaties zijn vooralsnog onbekend. De nieuwe TLX Type-S zal dus een stukje boven de TLX PMC Edition worden gepositioneerd.28 reacties

Er vormt zich overtollig speeksel in mijn bek…

Mooie machine, ik ben benieuwd naar de cijfers en hoop dat hij na productierijping nog net zo mooi is…
@tjorque: verhoogde speeksel productie gebeurt vaak voorafgaand aan braken…
@trust: dat kan kloppen, maar als ik daar op doelde, zou ik ook iets over gal en maagzuur vermelden om de context wat te verduidelijken.
@trust: als mannen geilen beginnen ze te kwijlen
@rob5nismo: zodat de vrouw kan dweilen en de man ‘m er gemakkelijk in kan zeilen 8-/
Camaro voorkant en een Supra achterkant..
Voorkant is heel erg NSX’y, erg netjes.
Mag van mij zo op de boot naar Europa worden gezet.
Sell it and they will come! (Met een 2,0 + plug in hybride meuk erin dan IPV die ongetwijfeld heerlijke V6) en misschien die V6 als kers op de taart.
@w0o0dy: met 2.0 turbo V6 en plug in hybride shizzle zou ik hem nog beter vinden. (Want fiscaal veeel interessanter en zuiniger)
BMW achterlichten en Audi koplampen
Leuk voor de Amerikaanse markt.
Hier gaat ie er nooit komen. Ik gok dat ie op papier meer zal uitstoten dan een 440i (hun 3.0), waardoor de goedkopere Acura dichter in de buurt van de prijs van een BMW 440 gaat zitten. En niemand kiest dan de Aziatisch uitziende 4-deurs-coupe van 80-100k.
Dwarsgeplaatste V6 aan de vooroverhang te zien.
@karaya: Yes. Hebben alle Acura sedans met meer dan vier cilinders ;-)
Leuk en al, maar blijft een Honda, niet dat daar iets mis mee is, maar voor mij is het het gewoon niet
@spykerboy:
Idd, betrouwbare, leuke manuele versnellingsbakken, hoogtoerige blokken,… niets voor mij… *kuch*
@stijnb: klopt, ik geef namelijk niks om een handbak :) flipperbakken zijn toch sneller met schakelen dus waarom zou ik nog gaan roeren?
Gaat met bpm 120.000 kosten in NL.. misschien via Zwitserland te krijgen…
@schuimbekje3: waarschijnlijk niet intressant. Het bedrag dat je daar aftikt + 21% belasting + 10% import taks buiten de EU namelijk en daar bovenop nog de BPM.
Hier word ik idd hebberig van, ja!
LAAT MAAR KOMEN, Honda komt weer terug!
Dit is zeer, zeer fraai! Mooie lijnen, waarschijnlijk een zeer puike wegligging met de nodige luxe. Laat maar kommen, laat maar kommen!
@vonklausenburg: ga je hem dan ook daadwerkelijk kopen? Heb laatst nog in een Accord gereden van de laatste generatie die hier te koop was. Werkelijk een geweldige fijne wagen met een fantastische versnellingsbak. Maar niemand kocht dat ding, lekker allemaal aan de Passat/A4.
@tmenges: Er staan zoveel auto’s op mijn lijstje als potentiële vervanger van mijn S400. Ik ga zeker kijken, maar alles is afhankelijk van de beste deal!
Chiron koplampen voor de gewone sterveling. Deze.wil ik!
Stel je voor, dat de auto qua uiterlijk 1:1 zoals deze concept in productie zou gaan. Dan moet dat een goed verkopend model voor Honda kunnen worden. Misschien niet in Nederland (vanwege prijs/techniek/hang naar de duitse 3), maar in de VS en elders wel, lijkt me. Hoe dan ook : bravo Honda !
Gaaf apparaat. Zo ben ik ooit voor de IS 250 gevallen en er 9 jaar mee gereden. Bij gebrek aan opvolging (nieuwe IS niet fraai, geen 6 cyl) op iets anders overgestapt. Zou deze Accura betaalbaar zijn, zou ik zo de overstap naar weer een Japanner maken, ziet er echt goed uit. Alles beter dan de zoveelste Duitse premium sedan.
Nice! Mooi ding, weer eens wat anders en niet zo extreem gestyled als een Lexus.
De 2 liter turbo met 10 versnellingen automaat van de accord erin, ding is dan CO2 technisch top, gaat in iets meer dan 5 sec van 0-100, wat wil je nog meer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).