Mag de Alfa Romeo 4C a.u.b. zo terugkeren?

Auteur: , 23 Reacties

Dat zou toch eens fijn zijn.

In de eerste jaren nadat Alfa Romeo de 4C introduceerde, zal het merk ongetwijfeld meermaals met wild kloppend hard wakker zijn geworden. De imagobouwer van het merk, die het grote publiek alvast een beetje warm moest maken voor haar meer mainstream auto’s deed het allesbehalve goed in de verkopen.

Het leek er dan ook lange tijd op dat Alfa Romeo plannen voor een opvolger van de compacte sportauto met tegenzin in het water had gegooid. Gelukkig kwamen daar eind vorig jaar ineens geruchten dat de 4C toch wel terug zou keren. De samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber biedt de Italianen immers goede kansen om zichzelf terug in de schijnwerpers te plaatsen. En aangezien een aan de Formule 1 deelenemende autofabrikant zichzelf niet in de spiegel kan aankijken zonder een waardige sportauto in haar gamma te hebben, heeft Alfa Romeo nu weer voldoende reden om de 4C nieuw leven in te blazen.

De opvolger zal in het beste geval in de tweede helft van 2018 geïntroduceerd worden, maar plaatjes zijn er nog lang niet. Gelukkig maar dat het internet overstroomt met aan de computer gekluisterde kunstenaars, die er zo nu en dan een aardige tekening uitmikken.

Zo ook Khashayar Jenabi, die een verschrikkelijk extreme opvolger van de Alfa Romeo 4C ontwierp. Waar de 4C momenteel als concurrent gezien kan worden van de Alpine A110, is zijn versie vele malen intenser. Dit legt hij zelf ook uit in een van de schetsen. Volgens hem neemt zijn 4C karakteristieken over van Alfa Romeo’s huidige designtaal, maar is hij doorontwikkeld om er een Abarth-versie van te maken. Onder de kap zouden we een hybride motor vinden. Laten we zeggen dat Alfa Romeo bij zuster Ferrari aanklopte, om de krachtbron uit de LaFerrari te lenen.

Niet dat dat ooit zou gebeuren, maar toch. Dromen mag altijd.23 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Van mij mag het, blijft een guitig karretje.
Ik zie geen Alfa Romeo… ik zie een Toyota Supra met een Alfa Romeo logo en de luchtinlaten van een Alfa Romeo 4C op de flanken.
@tocae: Ok… Abarth logo
Nee dankjewel, dit lijkt van voren meer op een chiron met een alfa grill. Achterkant vind ik wel oké
@strammermax: hmmm misschien heeft de chiron juist lampen van de 159 gejat? :p
Als ik marchione was zou ik bezig gaan met een hatchback niet een 4c
@dirkiii: Een hippe a, b en c segmenter. En op basis van die modellen ook 3 cross overs. (Omdat die rommel nu eenmaal verkoopt) met wat je daarmee verdiend imago builders als de 8c (met GTB motor?) En een 6c (911 concurrent) een 4c introduceren. Lijkt mij een prima plan.
Chiron neus
Dus de Chiron is lelijk, maar met een Alfa logo wel mooi? Aangezien ik de Chiron bloedmooi vind, mag deze 4c van mij zeker komen.
Neuh, zoals ‘ie nu is is al meer dan prima. Eventueel een Q versie met het Giulia Q blok erin voor een eventuele opvolger. Maar het ontwerp moet lekker aan Alfa zelf overgelaten worden.
Ziet er lekker uit, wel zonder de spoiler achterop. Zoals op het laatste plaatje.
Mwuah, nee. Hoeft wat mij betreft niet.
Doe maar niet, ziet er niet echt uit als Alfa. En dan is de Alfa grill er ook nog eens heel knullig in geplakt op de eerste foto!
handbak en een lagere prijs zou misschien helpen.
Dag goedkope Bugatti Chiron wat leuk dat je jezelf laat zien.
De Alfa Vulcan.
Ik zou liever een opvolger zien voor de GTV, Spider, hatch-back,….
Nee dank je, vind het weinig verfijnd.
De “gewone”4C was vernieuwend en een geweldige wagen. Wat nerveus qua rijden maar dat maakt hem juist uniek. Lekker zo laten… Dat hij niet goed verkocht wordt is alleen maar goed voor de restwaarde later
Alfa? waarom staat er er Abarth boven dan?
Lijkt mij een kat die is door een vrachtwagen aangereden!
Mja… aan een taartschep achterop heb je natuurlijk niets als je met je vriendin bent… dus plakken ze er maar 2 halve taartscheppen op?
Van voren veel mooier dan die Chiron

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).