Max Verstappen voelt zich geen favoriet in Brazilië

Auteur: , 17 Reacties

Mad Max probeert zichzelf in de rol van de underdog te plaatsen.

Nee echt niet, echt niet!

Het was een logische vraag aan Max Verstappen, volgend op zijn winst in Maleisië, een keurige tweede plek in Japan, de gestolen podiumplek in de Verenigde Staten en de totale dominantie in Mexico: ben je de favoriet in Brazilië? Zeker na zijn briljante race vorig jaar was dat helemaal geen vreemde vraag. Maar Max probeert de verwachtingen te temperen.

Volgens Max was de Red Bull auto de afgelopen vier races de snelste, maar kan Mercedes na het behalen van de titel meer risico’s nemen met de afstelling van de auto. Bovendien kan Lil’Lewis weer meer risico nemen nu de titels definitief in de vitrinekast prijken. En Lewis weet dat Max the man to beat is. Potentieel gaat die meer risico nemen nu Sebastian Vettel officieel overwonnen is. Max zegt er het volgende over:

“Het is natuurlijk prima om weer terug te zijn hier in Brazilië, maar eerlijk gezegd ben ik niet meer bezig geweest met de race van vorig jaar. Het is nu 2017, dat was 2016 […] Ik beschouw mezelf niet als favoriet, je moet altijd weer opnieuw beginnen. Maar ik voel me nog heel fris en ben hongerig. Absoluut.”

Kan wel zijn Max, wij hebben alle vertrouwen dat je het weer voor elkaar kunt boksen. Tenzij de FIA moeilijk gaat doen over je achterwielophanging natuurlijk.17 reacties

Er gaat een dag komen dat we het vreemd gaan vinden als ie een keertje niet wint…
@Rick-dos: oh nee. Weer iemand met de oranje bril.

Ik ben een echte F1 fan en kijk al sinds 1832 formule 1. All die nieuwe fans die denken dat Max zomaar kampioen kan worden.. ongelofelijk!

*sarcasme uit*
@z4coupe30si: Ik vond vooral 1861 een mooi seizoen. Hoe de paardenbak van Spaanse komaf zo snel kon zijn was ongelooflijk.
@viezefreddyw: daar ging toch het vermoeden over dat ze gebruik maakten van een elektronisch geregelde molenbesturing? Tenminste, zoiets staat me daar nog vaag van bij.
@viezefreddyw: Dat Spaanse team is toen bestraft i.v.m. een inventieve downforce truc van het chassis. Iets met de bak lag hoger dan de paarden of zoiets…
@viezefreddyw: ik weet nog dat je van een van de gridbabes een stukje enkel zag op het circuit van Birmingham. Ongekend dat ze dat toelieten!
@z4coupe30si: 1832…het jaar dat de Verschtappenschregel ingevoerd werd, inhalen via het ruige gedeelte naast het zandpad was niet meer toegestaan.
Hoe dan ook, we hebben er zin in!
Alle prijzen zijn alweer vergeven. Ferrari wilt vlammen. Red Bull wilt vlammen. Force India wilt vlammen. Esteban Ocon wilt absoluut een podiumplek pakken, dat was zijn doelstelling voor dit seizoen. Felipe Massa wilt zijn laatste thuisrace natuurlijk met succes afsluiten. Ricciardo wilt weer een succes hebben na zijn uitvallen de afgelopen twee races. Bottas wilt laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. Hamilton wilt natuurlijk ook nog wat laten zien.

Oftewel, deze race kan nog wel eens een hele leuke worden. Ik kijk er alweer naar uit.
@viezefreddyw: De enige juiste conclusie. Het gaat een race worden waarin iedereen maximaal wil presteren.
@vonklausenburg: ofwel: de eerste bocht zal er vast voor een flink aantal de race al voorbij zijn. Spannend!
@viezefreddyw: er staat niks meer op het spel. Dus of ze rijden in “nothing left to loose” mode maar het kan ook zijn dta ze in “eco-pro” mode rijden om kosten te sparen.
@mashell: Zou heel goed kunnen inderdaad. Het kan twee kanten opvallen. Denk wel dat de meeste coureurs nog het een en ander wilt laten zien. Vooral een paar die “op de wip” zitten en nog niet zeker zijn van een stoeltje volgend jaar.
@viezefreddyw: graag nog een bak water naar beneden na 10 ronden, altijd goed voor spektakel
@viezefreddyw:
@roesplace: Zeker weten ouwe pik!
@viezefreddyw: Haha, ergens is iets niet goed gegaan. Ik was alleen de commentaren aan het lezen tijdens het eten van mijn broodje. Niet van plan om iets toe te voegen. Gevalletje ‘dikke cinger, klein schermpje’. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).