Mega-gallery: 5 twijfelachtige VW conceptauto’s

Auteur: , 17 Reacties

Fraai zijn ze niet per se, opvallend zeer zeker wel.

Smaken verschillen, om er maar even een eeuwenoud cliché bij te halen. Ook in de uitgebreide wereld der auto’s is dit iets dat we vaak genoeg tegen het lijf lopen. Volkswagen weet als geen ander dat haar klanten soms bijzondere grappen uithalen met haar auto’s, dus willen ze zelf nog wel eens met het spelletje meedoen om de grote groep VAG-rijders uit te dagen hetzelfde te doen. Volkswagen Amerika bewijst dat dit niet altijd even goed gaat.

Dit weekend heeft de Amerikaanse tak van Volkswagen een vijftal conceptauto’s gemaakt voor SOWO: The European Experience. Het gaat om vijf verschillende modellen die ieder op een eigen manier aangepakt zijn, zowel onderhuids als aan het exterieur.

De eerste van de wagens is de Golf R ‘Abstract’ concept. De wagen krijgt 20″ velgen van ABT en veren van H&R. ABT zorgde eveneens voor de zijschorten en het uitlaatysteem, bestaande uit vier pijpen. De wagen krijgt een opmerkelijk camo-wrap die geïnspireerd is door de straatkunst van Wynwood Art District in Miami, waar ABT zit gevestigd. De Jetta R-Line SoCal concept trekt inspiratie van de westkust van de Verenigde Staten. De zevende generatie Jetta is deels gebaseerd op de Mk2 Jetta en heeft allerlei fluoriserende accenten. Daarnaast is de wagen met ongeveer 8 centimeter verlaagd, zodat de Formula GT velgen beter te zien zijn. De Arteon R-Line, die nog niet eens in de VS wordt geleverd, is eveneens met 8 centimeter verlaagd en krijgt een setje velgen van Vossen. Net als de Golf R heeft ‘ie veren van H&R.

Afgezien van de reguliere gezinsauto’s heeft Volkswagen Amerika nog een tweetal SUV’s aangepakt. De Tiguan R-Line is, in tegenstelling tot bovenstaande auto’s, juist verhoogd. De veel te drukke kleurstelling wordt gekalmeerd door een set 20″ velgen van Rotiform. Als kers op de taart krijgt de wagen een dakkoffer van Thule in dezelfde kleuren. De vijfde en laatste auto, een Volkswagen Atlas, is een SEMA-concept van Tanner Foust. De coureur komt al tijden uit voor Volkswagen in verschillende rally-evenementen, dus is het niet vreemd dat juist deze wagen zo smakelijk is uitgebouwd. De off-road look wordt afgemaakt door lichtbalken en een roof rack.17 reacties

ik vind ze geniaal ..
Het idee van conceptauto’s is toch dat je als fabrikant laat zien waar je qua styling heen wilt? Ik zie hier alleen maar een paar zwaar verbouwde productie-VW’s, weinig concept…
Vind die Atlas lekker dik, sowieso een leuke auto. Begrijpelijk dat die hier niet op de markt komt en ik vind de Touareg een mooi alternatief. Maar deze versie met die offroad goodies is leuk.

Jetta is ook een leuk waggie maar in deze uitvoering niet. Die Golf is voor de petjes leuk en de Arteon heeft diezelfde kleur als de “schoonste Prius”. https://c.slashgear.com/wp-content/uploads/2016/02/pri1512_19-932x524-932x420.jpg

Lekker groen dus. Maar niet erg mooi.
Oostblokbeige, een Oostblokachtige achtergrond…

https://www.autoblog.nl/gallery/Volkswagen/SOWO_concept_Atlas_Golf_Arteon_Jetta_Tiguan_R-Line/01_volkswagen-sowo-concepts.jpg

Jammer dat ze de spatlappen vergeten zijn, anders was dit de perfecte opvolger van de Lada Niva.
@moveyourmind: de achtergrond is inderdaad oostblokachtig. Toch is het in Wolfsburg, laat meteen zien hoe troosteloos deze omgeving is.(deze weg loopt achter langs naar het ‘Forschung’ kantoor)
@promaxiv: ik zal de eerste zijn die erkent dat de omgeving van de VW fabrieken troosteloos is, maar of dat containerschip in het Mittellandkanal past betwijfel ik. Ook is me die brug daar nog nooit opgevallen.
@promaxiv: volgens de tekst is dit gedaan door VW USA. De foto’s zijn daar ook gemaakt volgens mij
Die Atlas oogt wel gaaf, de rest mogen ze houden. Wat is nou het punt van een SUV Tiguan als je ‘m zo laagt legt?
@simonferrari:
ik durf te wedden dat hij nog even veel offroad capaciteiten heeft als voor de tuning, geen!
Doe mij die Atlas maar. Eindelijk een leuke stoere VW.
@gokartmozart: ze maakten ooit al eens een stoere auto bij VW de T3 in Bundeswehr uitvoering, moet je maar eens googelen. Deze heeft wel een veel schattiger laddertje, das waar.
Hebben ze die scandinavische ski-koffer en camouflage fetijisjishist Jan Olssen ingehuurd ofzo?
Arteon vind ik wel mooi
Arteon kan veel hebben, in het wegwerker geel vind ik het zelfs een schoonheid.
Die Jetta, Arteon en de golf graag!
De Arteon met de Rotiform velgen.
Die golf is wel leuk. De rest doet me niks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).