Met deze auto heeft Max Verstappen dit jaar NIET gewonnen

Auteur: , 12 Reacties

Het is immers niet de auto van dit jaar.

Het was een gedurfde stap van Red Bull om het zwakke Honda in de arm te nemen en Renault de deur te wijzen. Aan de andere kant: wat voor keuze had het team? Het kon zo niet langer door, met al die uitvalbeurten. Dan maar de gok wagen. Vooralsnog lijkt de keuze de juiste te zijn geweest. Verstappen heeft dit jaar al twee overwinningen achter zijn naam staan.

De auto die Red Bull en Honda hebben verscheept naar Frankfurt, om daar in de hallen van de IAA tentoon te stellen, is echter een grote leugen. De stickers mogen dan het tegendeel proberen te bewijzen, aan de vormen van de wagen kunnen we afleiden dat dit slechts een showauto is: logisch, anders kunnen F1-teams simpelweg werknemers naar de beurs sturen om daar aantekeningen en foto’s te maken. Werp maar eens een blik op deze zeer eenvoudige sidepod.

Met deze auto heeft Max Verstappen dit jaar NIET gewonnen

Goed, de auto mag dan niet origineel zijn, het geeft ons wel een goede reden om de prestaties van Max Verstappen onder de loep te leggen. De Nederlander is in de eerste twaalf wedstrijden van dit seizoen geen enkele keer buiten de top 5 geëindigd en heeft in diezelfde periode vijfmaal op het podium gestaan, waarvan tweemaal dus op de hoogste trede. Een wonderbaarlijke prestatie die hem naar de derde plaats in het klassement heeft gebracht.

Na de zomerstop lijkt het bij Max Verstappen niet meer zo goed te gaan als eerst. In België eindigde zijn wedstrijd vroeg voor eigen publiek, toen hij na contact met Kimi Raikkonen even later in de muur eindigde. In Italië begon hij op verkeerde voet, te wijten aan een penalty na een motorwissel, maar verergerde hij zijn situatie door in de eerste bocht direct zijn voorvleugel naar de gallemiezen te rijden. Hopelijk kan Verstappen zich herpakken op het stratencircuit van Singapore.12 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ga je naar het autosalon voor de nieuwste modellen te zien, stellen ze een “oude sleur” ten toon! hahahaha….
Misschien een idee om F1 nieuws van wat meer verschillende teams en rijders te publiceren? En dat dan inplaats van artikelen zoals deze die naar mijn mening echt geen toegevoegde waarde hebben.
@jenzen: Netjes verwoord. Ik had net dezelfde opmerking in iets, eh, ‘andere’ bewoordingen weer weggehaald.
@poursuivant: Mijne wilde ze blijkbaar ook niet publiceren omdat er iets in stond met klikken en aas enzo…
@jenzen: misschien een idee om alle F1 artikelen op een zuster site te zetten ( f1blog.nl of autoblogf1.nl ). Ondanks dat ik graag veel over autosport lees , irriteer ik me ook wel eens aan de hoeveelheid artikelen die soms nogal discutabel qua nieuwswaarde zijn.
@gertjan2012: f1.autoblog.nl. AB draait al op WP dus een netwerksite met automatische publicatie van belangrijk nieuws naar AB.nl is gewoon mogelijk. Toch @autoblogger?
@vonklausenburg: autoblogger werkt niet meer bij Autoblog hoor :), die is door Michael Ras opgevolgd.
@jenzen: Gezien de reacties op dit artikel worden de F1 gerelateerde items ook door de niet F1 geïnteresseerde bloggers massaal gelezen en becommentarieerd..
Na de zomerstop niet meer zo goed? Iemand die incidenteel F1 kijkt ziet dat zo ja. Alle andere weten gewoon dat Spa en Monza geen circuits zijn die de Red Bull liggen.

Na Singapore, Japan, Mexico, Amerika en Brazilië is hij weer geweldig!
@kvgorp: Dat is nog geen reden om je auto tot tweemaal toe stuk te rijden.
Max heeft gewoon een enorme drang om 2x per jaar een auto kort te rijden. Hij heeft goed gewerkt aan zijn timing.
Eris niks “wonderbaarlijk” aan de derde plaats van Max in het kampioenschap. Gewoon een prima prestatie die je mag verwachten van dit talent.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).