Ocon: “Mercedes-stoeltje kwestie van tijd”

Auteur: , 22 Reacties

Is dat wel zo?

In de afgelopen weken zijn er een aantal grote aankondingen gedaan, die de boel binnen de Formule 1 heerlijk hebben opgeschud. Ricciardo vertrekt naar Renault, Lawrence Stroll koopt Force India en Fernando Alonso die zijn vertrek bevestigd; allemaal dragen ze bij aan een nu al groeiende anticipatie naar de Formule 1 van volgend jaar.

Hoewel we, of in iedere geval ik, dergelijke ontwikkelingen goed kunnen/kan waarderen, zijn ze objectief bekeken niet direct positief. Ricciardo vertrekt naar een team dat al jaren geen overwinning of podium binnen heeft gehengeld, Alonso gaat waarschijnlijk naar de IndyCar en door het oneindige fortuin van de Stroll-familie belandt Lance vrijwel zeker bij een team waarvan we niet zeker weten of hij er wel een stoel verdient. Er is echter nog een coureur die niet per se staat te springen om de huidige stand van zaken.

Tot enkele weken geleden leek het er namelijk op dat niet Daniel Ricciardo, maar Esteban Ocon op de plek van Carlos Sainz terecht zou komen. Hoewel de rivaal van Max Verstappen eigenlijk is verbonden met Mercedes, heeft hij het geluk de Franse nationaliteit te bezitten. Reken daarbij zijn puike stuurmanskunsten en je begrijpt wel waarom Renault hem graag achter het stuur zou zien. Nu de Franse equipe voor de honingdas heeft gekozen, is die deur voorlopig in ieder geval gesloten.

Dit leek lange tijd Ocon’s enige kans om door te groeien binnen de Formule 1. Doordat zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton bij hebben getekend, heeft namelijk ook Mercedes geen plek voor hun eigen pupil. Ocon vreest er echter niet voor dat het goedkomt, zo vertelt hij tegenover Autosport:

“The bosses [at Mercedes] have plans for me that are ‘not yet’. It’s not the plan for now. I think they want me to have more experience before I jump in that car. I knew that already. I have targets I have to respect. At the moment they are happy with the job I’m doing. It’s just a matter of time, I think.”

Goed, het is logisch dat je bepaalde doelen en plannen moet respecteren, maar de wereld der Formule 1 is dermate hard, dat je je eigen geluk soms gewoonweg moet opeisen. Ocon doet momenteel goede zaken bij Force India en lijkt in het ideale scenario wel degelijk op weg naar een Mercedes-stoeltje, maar dankzij alle verschuivingen kunnen diezelfde plannen gemakkelijk veranderen. Vraag dat maar aan Pascal Wehrlein. Mogen we zeggen dat Ocon ietwat naïef is om er van uit te gaan dat hij op de juiste plek terecht zal komen?

“What I’m sure of is that Mercedes is doing a great job with my management since I joined them. They always put me in the best sporting position for me. I don’t have to be worried, it’s all going to be OK. If I stay here [Force India] or go somewhere else, I don’t know. But I will have a great position for sure next year.”

Momenteel lijken Ocon’s enige opties ofwel blijven bij Force India, of verkassen naar het steeds slechter presterende Williams. Waar komt hij terecht, denk je?22 reacties

Eigenlijk zegt hij niet veel geks maar wordt het een beetje uit z’n verband gerekt
@neleev: gerekt = gerukt
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als Bottas er volgend jaar uitligt bij Mercedes kan Ocon zo doorschuiven toch?
Hij kan ook niet naar McLaren omdat gisteren is bekend gemaakt dat Sainz het stoeltje van Alonso gaat overnemen.
@bassx: Iets meer dan een uurtje geleden toch? Of heb ik zo lang liggen slapen? ;)
@edge: ik denk dat Bassx zelf het contract heeft opgesteld :P
@gulli: ESPN kwam met het nieuws dat later deze week (vandaag) Sainz officieel aangekondigd zou worden als vervanger van Alonso. Gister al bekend, vandaag officieel gemaakt http://www.espn.com/f1/story/_/id/24379094/carlos-sainz-set-replace-fernando-alonso-mclaren
@bassx:

“ESPN understands”

Dat wat zij denken begrepen te hebben hoeft niet zo te zijn. Zuivere speculatie.

Ondertussen heeft de gok voor ESPN goed uitgepakt.
@erik2907: het was meer dan speculatief. De handtekening was alleen nog niet gezet
@edge: Afgelopen nacht al bekend bij ESPN, rond 12:00 ergens gelezen op Autosport.com. Kwam binnen via F1 subreddit.
McLaren lijkt in ieder geval geen optie meer. Die hebben Carlos Sainz net aangekondigd als opvolger van Alonso, en zullen waarschijnlijk tussen Vandoorne en Norris kiezen voor het tweede stoeltje
Mercedes zal vast afspraken met Force India hebben/maken dat ze naast een motor ook een coureur meesturen die kant op. En als Ocon ook volgend jaar presteert zie ik Mercedes wel afscheid nemen van Bottas en Ococn in 2020 in laten stappen.
@breinstein:
Of Ferrari gek Lawrence Strolll hangt er volgend jaar een Ferrari motor in.
Er zijn nog veel coureurs in het circus met evenveel talent en meer ervaring, die naar Mercedes zouden kunnen doorstoten..
Is alleen nog de vraag wie gaat het stoeltje van Gasly opvullen bij Toro Rosso.
@venividivici: Jake Dennis
Sainz gaat een beetje de 2e Alonso worden, verkast steeds naar het verkeerde team.
Hij kan altijd nog bij TCA voor Mercedes rijden.
Dat Bottas steeds maar een jaarcontractje krijgt zegt genoeg toch.
Wat is meer waard? Wat miljoenen van Perez? Of garantie op een goede versie van het MB blok dmv Ocon; is dat niet de vraag van aan papa Stroll?
En ik geloof niet dat er een volgend seizoen een Ferrari blok ligt in de Force-Stroll –> van merk wisselen kost meer geld + Ferrari doet al dealtjes met Ferrari 2 (Alfa Sauber) en Ferrari USA (Haas). Haas is goede klant en is verloren op het moment Ferrari hun gedag zwaait. Natuurlijk vindt Ferrari het vet dat een Ferrari fan een ander team op koopt; maar ik vraag me af of papa Stroll net zoveel wil betalen voor alle Ferrari onderdelen die Haas nu koopt en/of dat Ferrari weinig zin heeft om hun capaciteit met 33% uit te breiden voor papa Stroll.
@gregorius: Als je de ontwikkelingskosten over een grotere productie kan verspreiden is dat altijd interessant kan je extra data krijgen, dus meer teams die je motor gebruiken is altijd interessant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).