Porsche Boxster Spyder: rijtest en video

Auteur: , 88 Reacties

Porsche nodigde ons uit om kennis te maken met op papier het lekkerste smaakje Boxster: de Spyder. Een Boxster met 911 Carrera S-power, dat klinkt in ieder geval als een fijne formule!

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Als het vliegtuig in de tweede helft van de middag z’n wielen aan de grond zet op het kleine vliegveld van Florence hoop ik maar één ding: laten de heren en dames van Porsche alsjeblieft zo verstandig zijn geweest om de auto’s van airco te voorzien. Dat is namelijk (samen met de radio) een onderdeel dat standaard niet gemonteerd zit in de Porsche Boxster Spyder. De reden hiervoor is simpel: gewichtsbesparing.

Porsche Boxster Spyder
De Boxster Spyder moet namelijk het meest die-hard smaakje Boxster zijn. Daarom is er onder meer een andere (lichtere) dakconstructie gemonteerd, zijn er isolatiematerialen verwijderd en zijn de lichtgewicht sportkuipen gemonteerd. Resultaat: 30 kilo gewichtsbesparing t.o.v. de reguliere Boxster, een totaalgewicht van 1315 kilogram. Dat is geen enorme gewichtsbesparing, maar daar kom ik zo even op terug.

Porsche Boxster Spyder
Qua uiterlijk is Porsche sterk beïnvloed door het succes van de Cayman GT4: de neus is bijna identiek, de achterbumper en de wielen ook. Maar denk niet dat er een simpele copy-paste is gedaan, want er zijn ook belangrijke verschillen. Zo is de voorwielophanging anders. De Cayman GT4 heeft een setup die geleend is van de 991 GT3, maar bij de Boxster is gewoon uitgegaan van de eigen ophanging. Wel is de volledige ophanging opnieuw ontwikkeld: een passieve, sportievere setup die resulteerde in 20 millimeter verlaging. De grotere remmen komen van de Porsche 911 Carrera S en huizen achter wielen van een iets groter formaat dan gebruikelijk op de Boxster, zodat er wat meer rubber voorhanden is om de extra pk’s naar het asfalt te brengen.

En die extra pk’s, die komen dan wél weer uit een overeenkomst met de Cayman GT4. De Boxster Spyder beschikt namelijk net zoals de GT4 over het 3.8 liter grote blok uit de 911 Carrera S. Wel is de Boxster kunstmatig klein gehouden, want 375 pk is 10 stuks minder dan de Cayman heeft. Dat blijf ik overigens een verschrikkelijk suffe poging vinden om de Boxster onder de Cayman te positioneren. Alsof de hele wereld niet doorheeft dat de twee op precies dezelfde basis gebouwd zijn, hoe dom denkt Porsche eigenlijk dat we zijn?

Porsche Boxster Spyder
Maar goed, dat neemt niet weg dat 375 pk (en 420 Nm) fijne cijfers zijn voor dit compacte pretpakket. Laten we eerlijk zijn: we hebben nog nooit nee geroepen tegen meer pk’s, en 45 pk meer dan de Boxster GTS klinkt ons als muziek in de oren. De 3.8 zescilinder wordt ondersteund door dynamische versnellingsbaksteunen die zich aanpassen aan de manier waarop er gereden wordt. Het motorvermogen wordt middels zes handmatig te bedienen versnellingen naar de achterwielen overgebracht. Sprinten van 0-100 doe je in 4,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 290 kilometer per uur.

Porsche Boxster Spyder
De versnellingspook heeft overigens een kortere slag en ook het stuurtje is iets compacter geworden dan in de gewone Boxster. De besturing heeft bovendien een 10% kortere overbrenging gekregen voor een directer stuurgevoel. Verder is het interieur voorzien van een fijne Alcantara injectie en ook zijn de sierlijstjes in het interieur in de carrosseriekleur van de Boxster Spyder uitgevoerd. De 918 kuipen zijn stevig, maar niet oncomfortabel en zorgen voor een prima zitpositie, al had ik het niet erg gevonden als ik nog een klein stukje lager had gezeten. Uitstappen doe je door de stoffen doorstraps te gebruiken, een GT3-achtige touch die de gewichtsbesparing moet benadrukken.

Porsche Boxster Spyder
Tot slot is er het handmatig te bedienen dakje. In de middenconsole vind je dezelfde knoppen als voor de bediening van het elektrische dak in de regulier Boxster. Door deze even vast te houden ontgrendel je het dak. Daarna maak je aan weerszijden de stoffen delen op de achterklep los. Deze klik je vast achterin het dakframe en daarna open je de achterklep. Nadat je het dak naar binnen hebt gevouwen druk je de klep dicht. Sluiten begint met het knopje voor “dak dicht” en vervolgens volg je het hele proces in omgekeerde volgorde. Het enige verschil is dat je na het dichtvouwen van het dak nog héél even de knop voor “dak sluiten” vast moet houden, zodat het slot weet dat het de boel kan vergrendelen. Vervolgens kan je (zonder snelheidsbeperkingen) van de zon genieten in je Boxster Spyder. Met een beetje oefenen is openen (en sluiten) mogelijk in een seconde of 45.

Porsche Boxster Spyder
Dicht vind ik het al geen verkeerde verschijning, maar open komt de Spyder uiteraard het beste tot z’n recht. De “double bubble” afdekkap geeft de Boxster net dat beetje extra body. Het achterspoilertje vind ik persoonlijk ook een heerlijk detail. Het is een soort micro-ducktail die prachtig meeloopt in het lijnenspel van de motorkap. Dat oogt wat mij betreft beter dan bij de vorige generatie. Indien nodig komt de spoiler omhoog voor extra neerwaartse druk op de kont.

Porsche Boxster Spyder
Mooi dat we dat weten, tijd om het te proberen. Het is dik 40 graden, dus ik ben blij te ontdekken dat er airco aanwezig is. Niet dat het veel helpt als je bij dit soort temperaturen open rijdt, maar ik kan in ieder geval een paar stralen koude lucht op mijn armen richten voor een klein beetje verkoeling. De sleutel gaat om en de 3.8 komt tot leven met een gedempte snerp. Een druk op de Sport Plus knop opent ook meteen een klep in de uitlaat. Meteen roffelt en pruttelt het wat lekkerder, leuk.

We rijden rustig bij het vliegveld weg, terwijl we met gepaste tegenzin toch maar de petjes opzetten die we van Porsche mee hebben gekregen. Ik denk niet dat ik eerder heb meegemaakt dat een fabrikant een lading zonnebrand voor ons klaar had staan. We hebben eigenlijk niet veel tijd, het grootste deel van het programma (en dus ons filmwerk) zit op de volgende dag. We besluiten op zoek te gaan naar een mooie plek voor de foto’s, iets wat uiteindelijk ontaard in een zoektocht over veel te smalle Italiaanse landweggetjes waar ik nooit meer hoop te komen met een geleende auto die in de prijslijst staat vanaf €116.700 euro.

Die zoektocht blijkt tevergeefs. Het Italiaanse verkeer werkt wat tegen en een goede plek voor de foto’s vinden we ook nog niet. Wat ik wel heb kunnen vaststellen is dat de 3.8 fan-tas-tisch klinkt. Wat ik ook weet is dat het ronduit verslavend is om je voet van het gas te halen als de sportieve stand van de uitlaat geactiveerd is. Ik weet dat het geëngineerd is, ik weet dat het nep is, maar het is gewoon zo leuk om die uitlaat te laten roggelen, hoesten en ploffen bij gas-los. Van de prestaties, gewichtsbesparing en het onderstel heb ik nog weinig kunnen proeven en ik hoop vurig dat we de volgende dag wat minder drukke wegen zullen treffen.

Porsche Boxster Spyder
De nacht heeft weinig verkoeling gebracht en als we om acht uur ’s morgens het hotel uitlopen is het al ruimschoots warmer dan ik aangenaam vind. Maar als ik de blauwe S GO 2604 zie staan ben ik dat al gauw vergeten. Een snelle blik op de route voor vandaag voorspelt een hoop goeds, maar als we veel verkeer hebben wordt het alsnog een uitdaging. De route begint weer druk en even ben ik bang dat we weinig kans gaan krijgen de Spyder echt uit te laten. Maar dan stuurt de route ons de hoofdweg af, naar een weggetje dat zo smal en onoverzichtelijk is dat ik alleen maar kan duimen dat er geen tegenligger komt terwijl ik rustig in de tweede versnelling rijd. We rijden na een minuut of tien een klein dorpje in en aan de andere kant van dat dorpje is er ineens een andere wereld.

Porsche Boxster Spyder
De wegen worden wat ruimer en zijn leeg op een enkele wielrenner na. Het tempo kan omhoog en we kunnen een klein beetje in aanvalsmodus. De Spyder gedraagt zich prima en juist op snelheid ontdek je wat een fabelachtig pakketje dit is. Nee, dertig kilo is niet veel gewichtsbesparing. Maar in de basis is er meer gewicht bespaard. Er is echter ook weer gewicht toegevoegd in de vorm van een grotere maar ook zwaardere motor en bijvoorbeeld grotere remmen en wielen. De balans is fantastisch en de besturing heerlijk precies. De Boxster Spyder is echt een lekker sportief karretje. Het is geen open GT4, de Spyder is net wat meer allround maar daardoor eigenlijk ook net wat veelzijdiger. Voeg daar de extra beleving van het dakloos rijden aan toe en je kan je afvragen of de Cayman GT4 wel de allerleukste niet-911 van dit moment is.

Porsche heeft een fantastische route voor ons bedacht. Een variatie van krappe haarspeldbochten tot golvende, brede doorgaande wegen is voor ons klaargezet en we komen eigenlijk vooral wielrenners tegen en af en toe een verdwaalde motorfiets. Op een bepaald moment zit een wielrenner uit een groepje van drie druk te gebaren. Italianen, altijd gepassioneerd, maar deze mannen zijn niet boos. Ze willen juist dat we meer herrie maken. Ik haal het groepje in en stop iets verder langs de weg zodat ik hun reacties kan peilen. Zodra ze de hoek om komen zwoegen (het gaat hier behoorlijk bergop) beginnen ze alweer te lachen en als ze langs ons heen fietsen roept de voorste man “Bellissima!” en gebaart dat ik gas moet geven. Breed lachend komen de mannen voorbij. Mooi dat zelfs Italianen de Duitse sportwagens kunnen waarderen.

Porsche Boxster Spyder
We vervolgen onze weg en op een gegeven moment zitten we op een vrij smal, kronkelig weggetje als achter ons een stel motoren opdoemt. Het is duidelijk te horen dat ze er zin in hebben en ik besluit ze aan te laten sluiten. Dan gaan we los, even vol aanvallen en kijken of de heren willen aansluiten. Een lange tunnel geeft ze de mogelijkheid in te halen maar dat doen ze niet, kortom: ze willen wel even spelen. We vegen van bocht naar bocht, en voor het eerst loop ik tegen een minpuntje aan: om vol een krappe bocht uit te kunnen moet ik soms terug naar de eerste versnelling. Dat was de dag ervoor ook al opgevallen, maar toen was het minder hinderlijk. Echter, als je een beetje aan het sporten bent wil je elke Nm en pk kunnen benutten. Het is jammer dat de 0-100 sprint zo bepalend is, want stiekem denk ik dat de Boxster Spyder nog véél leuker zou zijn met een bak met kortere verhoudingen.

Maar dat is kniezen om een kleinigheidje in een verder tamelijk briljant pakket. De Boxster is een bijzonder speels en leuk apparaat dat zeer vergevingsgezind is. Iets te vroeg op het gas betekent niet dat je meteen enorm op je falie krijgt van een agressief uitbrekende achterkant. Ja, de achterkant komt om, maar dit is bijzonder lekker op te vangen en zelfs een beetje te gebruiken. Het Porsche Torque Vectoring helpt je daarnaast een bocht lekker in te remmen, kortom: dit ding is gemaakt om te spelen. Het onderstel is strak maar levert desondanks meer dan genoeg comfort, wat knap is voor een auto met een “vaste” setup.

Porsche Boxster Spyder
Een rondje Nürburgring zou mogelijk moeten zijn in 7:47 meldt Porsche trots in haar persbericht. Al had de Porsche Boxster Spyder er een halfuur over gedaan, het zou me niet kunnen schelen zolang de glimlach op mijn gezicht maar net zo groot wordt gemaakt. De Spyder heeft eindelijk de motor uit de 991 Carrera S naar Porsche’s kleinste gebracht en daarmee komt de Boxster op een fantastische manier tot leven. Minder hardcore dan de GT4 maar de Boxster is met de komst van de Spyder de status van “vrouwenauto” definitief ontgroeid. Sterker nog, als je een leuke tweezits cabrio zoekt en van autorijden houdt, dan is dit de leukere kandidaat ten opzichte van de al verschrikkelijk goede 911 cabrio Carrera en Carrera S. Ja, we snappen wel dat Porsche slechts een beperkte oplage van deze Boxster Spyder gaat leveren. En we snappen ook dat ze ‘m alleen leveren met een onhandig dakje voor flink wat extra euro’s. Want feit is: als teveel 911 cabrio-klanten hiervan zouden proeven zou het wel eens lastig kunnen worden om die auto nog te verkopen. Rest ons nog om hem te vergelijken met z’n halfbroertje: de Cayman GT4. Die zal op details beter zijn, en voelt nóg net wat scherper aan, maar mist de beleving van het open rijden en is minder allround qua onderstelafstemming. Keuzes, keuzes. Filmpje!88 reacties

Doei kapersimago
@klotskuukske: Alleen jochies met 3e hands gazelles en/of afgeragde golf 3tjes noemen de boxster een kappersauto..
@lekka you’re a funny guy but it’s true
@lekkaah: ik denk dat hij het vooral over de vorige generatie boxster heeft en het valt niet te ontkennen dat daar vooral wat suffige dames van middelbare leeftijd, idem mannen met kale kop of mannen met kapsel a la ivo niehe en kappers inrijden…
@klotskuukske: Ik zou deze auto anders graag een dagje kapen van zijn eigenaar :)
Edit: Thanks, fixed!
Whahahauw hebben!!
Leuk artikel, en een hele gave auto. Nu nog een de 430pk versie van de 911 GTS erin en je hebt de beste Boxster ooit.

Deze heeft overigens niet de 918 stoelen, maar de optionele sport kuipstoelen, niet de lichtgewicht full Bucket Seats die je ook in de 918 hebt. Standaard zitten er ‘gewone’ sportstoelen in.
Mooi stuk Casper, is het niet stiekem de fijnste Porsche om te hebben?
@noodles: dat is voor iedereen persoonlijk. Ik ben zelf meer een coupé dan cabriorijder, maar ik vind de afstemming van de Spyder net iets meer allround om dagelijks mee te leven dan de Cayman GT4. Aan de andere kant: wie koopt zo’n ding voor dagelijks gebruik? Keuzes, keuzes ;)
@CasperH:
Het blijft altijd persoonlijk en ik heb graag de mogelijkheid om de wind door de haren te laten waaien.
Al is dat boven de 30 graden ook geen onverdeeld genoegen.
Zelf zou ik hem best als daily willen rijden, dat kan met een normale Boxster ook prima.
@noodles:

dat zou Casper ook graag willen ..
Met die auto doen waar die voor gemaakt is ..

Naar de kapper gaan ..
@lincoln: alweer heel lang geleden vond ik jouw droge opmerkingen meestal grappig en een aanvulling voor Autoblog. De laatste tijd zie ik echter alleen maar zure reacties van je. Is er iets? Niet verbitterd worden hoor, auto’s zijn veel te leuk om alleen maar zure opmerkingen over te maken! Ik wens je veel levensvreugde toe.
@lincoln:
Daarom kiest Casper voor de coupé, Casper hoeft al een poosje niet meer naar de kapper.
Ik echter, ik kan wel weer een knipbeurtje gebruiken maar het is nog geen weer om met mijn dameskappersmobiel naar die dames toe te gaan.
@CasperH: Leuk stuk / video! Die plofjes in de uitlaat komen op mij alleen wel heel kunstmatig en gemaakt over. Hoe is dat als je erin rijdt? Ben je het op den duur niet een beetje beu?
@menbren: ik raakte het niet beu. Maar je kan altijd de uitlaat terugzetten in de “beschaafde” modus, dan houdt de herrie op ;)
Gadverrepielekus wat een lekkere auto!
Ik zou eerlijk gezegd nog wachten op de Cayman GT4(.0) RS. Nee wacht, doe alsnog deze maar asjeblieft.
Waar kan ik mijn mx-5 inruilen tegen deze Boxster…..Wat een prachtige auto is dit zeg.
Ik zeg in deze blauwe kleur….Hebben hebben.
@erik64: Zal je wel even moeten wennen aan deze nieuwe dak constructie :p
Maar ik moet zeggen, het ziet er daardoor wel prachtig uit.
Wederom een heerlijke auto van Porsche, na die Cayman GT4. Frappant dat de ‘goedkopere’ auto’s in het gamma bij Porsche toch altijd degene zijn die ik wil hebben. Mijn antwoord op het statement luidt dan ook dat ik blind voor de Spyder zou gaan i.p.v. de 911 Cabrio. Dat gekloot met dat dakje neem ik graag voor lief.
@berlinetta: blind inderdaad ja
Iets klopt er niet aan die auto, kan er alleen niet m’n vinger op leggen.
@e1000bmw523i: die bochel op de rug. Ik vind de gewone boxster ook fraaier. Ik zou hem zelfs boven een 911 cabrio verkiezen.
leuk, zo’n porsche. maar doe mij maar een Alfa-Romeo 4C of een Mercedes-AMG SLK 55
@henkhupelschoten: Dat zijn nogal verschillende auto’s…
@BJ: 4C spider, ik kan best met minder doen. Lekker touren en brullen inplaats van de poor man porsche
@henkhupelschoten: Euhm… nu klink je alsof je met alle drie de auto’s nog nooit gereden hebt…
@BJ: heb ik inderdaad ook niet, zo.
Moet die grafherrie dan dat “kapersimago” van zich afschudden ??
Weet wel dat Porsche een merk is voor luitjes die wat onzeker zijn over wat de omgeving denkt ..

Maar dit klinkt anno 2015 wel heeeel puberaal ..
@lincoln: miep miep miep
@lincoln: +1 voor kwoot “kapersimago”.
Verder niet helemaal met je eens, maar vind je standaard zure reacties wel leuk.
@lincoln: Juist in dit soort bakken krijg je alleen maar vieze gezichten, middelvingers en asogedrag van simpele zielen
@lekkaah: dat geloof ik gewoonweg niet .. Heb nml nog nooit een kwaaie kop of de middelvinger gehad van iemand .. Geloof niet dat mensen zooooo voertuigbewust zijn dat het dit gedrag uitlokt ..
@lincoln: dan zal het wel aan de noord-hollandse randstad liggen..
@lekkaah:

Dan Hebben de Porsche leasers uiteindelijk gelijk ..

Other people do care what you drive ..
@lincoln: Dat is dan wel weer een mooie spreuk .. 👍🏼
@lincoln: Mensen die nog steeds denken dat dat kappersimago grappig is en gebruiken zijn zelf een beetje onzeker ;)
@bofkont:

Ach .. Was meer een beetje om de comedy in leven te houden .. Vond het begin van het filmpje nogal bizar ..

“Dit is vooral geen vrouwen auto hoor .. Nee hoor .. Juist hartstikke stoer .. Imago bla bla bla” ..
@lincoln: haha idd, gewoon schijt aan hebben :):)
@lincoln: volgens mij bestempel ik dat “kapersimago” in dezelfde intro meteen al als vooroordeel toch?
Is het niet zo dat er achter bredere banden zijn gemonteerd in plaats van grotere wielen? Contact van rubber met de weg blijft toch hetzelfde ongeacht de diameter van band velg combinatie?
@ahs1979: Nee, de rolomtrek word groter. Daardoor meer contact met de weg.. En dat verminderd dan weer de aslast (maar dat is allemaal weer erg technisch :) )
Vreselijk sexy zeker in die kleur!
Deze of de GT4, dat is moeilijk! De GT4 vind ik zeker mooier, en in NL heb je iets minder aan een cabrio, maar en cabrio is eigenlijk ook weer heen fijn.. Dan maar allebei.
@dutchdriftking: in Nederland heb je juist heel veel aan een cabrio. Je kunt met ons klimaat heel veel open rijden. Bij 30 graden of meer is het juist niet meer fijn om open te rijden. Al die lieden die alleen bij dat soort temperaturen het dak open gooien en de rest van het jaar gesloten rondrijden (meestal in een Megane CC, VW EOS o.i.d.) begrijpen er geen zak van.
@casperh het is leuk dat je de 911 als vergelijkingsmateriaal noemt en dat iedereen hierboven de boel vergelijkt met andere porsches….deze wagen is idd een badassmofo, maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…..Jaguar F-Type S! ondanks dat de spyder een betere auto is……F-Type S…..en dan heb ik denk ik genoeg gezegd beste autobloggers
@arashrsf: zei je iets? ;p
@arashrsf: De F-Type kwam bij mij ook als eerste op, maar als ik moest kiezen tussen de F-Type Cabrio en deze Boxster Spyder koos ik toch echt voor de Spyder. Bij de F-Type Coupe werd het een ander verhaal.
@arashrsf: het zou een verdomd lastige keus zijn inderdaad, de F-Type S is ook fantastisch.
Lekkere auto, lijkt mij heerlijk rijden maar toch… Ik ga het ook zeggen; ik ben een 911 fanboy!
Hoe graag ik hem ook mooi wil vinden, maar eigenlijk verpesten die bobbels het silhouet nog al….. Dan vind ik de normale Boxster mooier om te zien.
Kijk en vergelijk zelf:
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/Porsche/Boxster-981/Porsche-Boxster-20.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/Porsche/Boxster_Spyder_2015/Porsche-Boxster-981-Spyder-9232.jpg
Zeuven. Zeuven. Zeuven. Zeuven.

Zeg je ook neugen?
@Robbert89: Neugen schrijf je dan ook met een Q :)
@Robbert89: bedankt, nu ben ik me bewust van dat spraakgebrek. Zeven zeggen zal nooit meer hetzelfde zijn :’)
Voor het eerst dat ik een Boxer echt mooi vind! Prachtig ook in deze kleur zeg :D
Heeft die Casper een spraakgebrek? Doet me aan Sylvester Stallone denken.
@pressanykey: Ik geloof niet dat hij spraakgebrek heeft. Een TYPFOUTJE kan gebeuren. En om iemand dan belachelijk te maken lijkt me ongepast, niet??
@pressanykey:

Doet Stalone expres .. Anders zou je em verwarren met een dameskapper ..
Hij is wel heeeeeeel mooi geworden!!!
Erg gaaf.! Voor mij de mooiste Porsche op dit moment.
Maar als ik €120000 op een auto stuk zou mogen slaan..dan weet ik niet of het deze of de F-type S zou worden…

Misschien een poll? Ik zou erg benieuwd zijn naar de uitslag.
@steef2:
Ook op die vraag zou Casper helderheid moeten kunnen verschaffen.
Mijn idee, looks en geluid gaan naar de F-type maar ik denk dat de Boxster het wint op scherpte.
@noodles: geluid ligt ook dicht bij elkaar hoor. En ik vind de F-Type als coupe heel mooi, maar als cabrio naast de Boxster S zou ik het nog best lastig vinden om te kiezen.
@CasperH:
Ik vroeg me eigenlijk af hoe ze zich verhouden qua scherpte, ofwel welke van de 2 is het betere rij ijzer.
Met de normale Boxster heb ik wel wat ervaring, daar is bij normaal gebruik prima mee te leven. Als je hem niet bij zijn lurven pakt rijdt hij als gelijk welke Duitse middenklasse.
Ik neem aan dat het bij deze allemaal net een tandje strakker is. De F-type lijkt mij dan meer de hooligan maar daar heb ik dus niet mee gereden en jij wel.
@noodles: de F-Type S is inderdaad iets minder scherp en wat meer hooligan. Heeft ook z’n charme. De Boxster is wat verfijnder en scherper, maar is zeker niet steriel of saaier dan de F-Type.
@CasperH: Dan toch maar een afspraak maken met de buurman dat hij de ene auto koopt en jij de andere. En dan iedere week van auto wisselen.;)
Mooiste Porsche uit het huidige modellengamma +1
Pffff ik zou niet weten waarom je nog een 911 zou willen hebben.
Zelfs de gewone boxster verkies ik al boven de 911, echt heerlijk.
BBlijft toch een dameskappers auto, zeker zon open uitvoering. Dat hij wat meer bromt doet daar niets aan af. Nee doe maar gewoon de one and only 911.
@schellekens006: Ja vooral de onwetende meute nablaten ;)
De Boxster is een rijders wagen bij uitstek.
Gewoon; Holy crap wat klinkt die fijn!
Komt dit alleen met die handbak? Of kan er tegen meerprijs ook geflippert worden?
@Donstil: net als de GT4 alleen maar verkrijgbaar met handbak. *grijns*
Mooie auto, klinkt ook heerlijk
Wat een wagen, wat een omgeving, geweldig!
*kuch* Dit zijn niet de stoelen van de 918 Spyder of Cayman GT4
Waarschijnlijk wel een optie, maar ze zitten niet in de hier geteste versie!!

Verder wel een ontzettend mooie auto en ik ben echt fan van de blauwe kleur!!
@ds3thp: je hebt (net als @GTWillem) gelijk, my bad!
@ds3thp: ook bij de Cayman GT4 zijn die stoelen een optie. Standaard heb je Sport Plus stoelen, optioneel deze sportkuipen en tegen een nog hogere meerprijs krijg je de lichtgewicht sportkuipen.

De kleur heet trouwens Sapphire Blue, en is inderdaad erg fraai!
Ik wil hem! Maar… 2.03cm lang, probleem ?
@TimD: 2,03 cm gaat makkelijk lukken, 2m3cm wordt lastig
@TimD: ik ben zelf 1.85 met een vrij lang bovenlichaam, paste prima. Maar 2.03 meter is best een eind, je zal vaker tegen dit vraagstuk aanlopen gok ik?
@CasperH: vaker ja, rij zelf een GT-R r35, dit gaat net! Maar mijn daily golf 7, meer dan voldoende ruimte !
@TimD: ik kan je alleen aanraden een keer te passen ;)
@CasperH: 981 een 991 pas ik in, en ik ben nog langer. De modellen ervoor waren niet ideaal.
Die kleur staat de auto echt waanzinnig!
Okay, okay, ik ben een limousine/sedan fan. Maar mocht het aantal pecunia’s er in overvloed zijn, dan zou ik “voor de fun en gewoon om het erbij te hebben” altijd bij de Porschedealer naar binnen stappen. Ik ben en blijf van mening, dat het gehele Porschegamma volkomen voldoet aan mijn voorstelling van de perfecte sportwagen. Ook deze test toont dat volgens mij nog maar eens aan.
Dat een Porsche niet zo’n opwindend jasje heeft als de geweldenaren van Jaguar, AM, MB of het Italiaanse erfgoed zou mij daarbij volkomen worst wezen. Het zijn en blijven voor mij de meest perfecte sportwagens, “Meer” zou ik niet hoeven hebben om met een sportwagen gelukkig te zijn.
Echt een kappersauto! wink ;)
Wat een bak, gruwelijk in deze kleur. Achterkant is zo ongelofelijk mooi. Vind een 911 maar gewoontjes naast deze!
Weer een plusje voor de eigen foto’s! Foto’s maken in de volle zon is natuurlijk achterlijk moeilijk en eigenlijk een dikke no no. Maar ondanks dat zien ze er toch goed uit.
Verder is de auto zee mooi, ik begreep op het grote boze internet dat deze iets lichter is dan de GT4 en daardoor zelfs iets sneller op de 100 zit dan de GT4. Maar goed ik zou uiteindelijk in Nederland nooit een auto met een los dak kopen. Die zit toch 90% van de tijd dicht dus dat je natuurlijk niet. Hetzelfde als een dikke 4×4 kopen ook lekker kansloos in Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).