‘Porsche ontwikkelt 820 pk sterke uber-Panamera’

Auteur: , 37 Reacties

820 pk. Waar gaat het heen?

Porsche Panamera GTS (971) '19

Porsche gaat lekker op het moment. Natuurlijk blijven we graag refereren aan het feit dat het sportwagenbouwers zijn, maar iedereen weet dat niet de 718 en 911 niet voor de hoofdinkomsten zorgen voor het merk uit Zuffenhausen.

De Macan en Cayenne nemen het leeuwendeel van de verkopen op hun rekening. Beide SUV’s delen techniek met andere producten van de Volkswagen Group, waardoor de ontwikkelingskosten relatief laag zijn gebleven. Het enige wat ze hoeven te doen is er een ‘Porsche-saus’ overheen te gieten zodat men de meerwaarde ziet en de meerprijs gaat betalen. Maar Porsche heeft plannen om uit te breiden, zo weet Motor1 te melden. Ditmaal gaat het niet om nog meer varianten van de populaire SUV’s, maar juist op basis van de Panamera.

Porsche Panamera

Achthonderdtwintig paardenkrachten
In 2020 wordt de gehele Panamera line-up voorzien van een modelupdate. Het wordt niet alleen een traditionele facelift, er schijnen meer Panamera varianten op komst te zijn. Bronnen hebben bevestigd dat Porsche aan het werk is aan een zogenaamde ‘Super-Panamera’. Nu is de topper uit de range een Panamera Turbo S E-Hybrid, met 680 pk is dat allerminst een stakker, maar het nieuwe topmodel moet daar overheen gaan. Aan diverse fotografen hebben de testcoureurs bevestigd dat het zou gaan om een Panamera met maar liefst 820 pk.

Porsche Panamera

Het zou een antwoord van Porsche zijn op de Mercedes-AMG GT 63 S, die met 640 pk nog niet eens in de buurt komt van de ‘gewone’ Turbo S. Het is de bedoeling dat deze auto het record van snelste sedan op de Nordschleife op zijn naam gaat schrijven. Dat is nu nog in handen van de Jaguar XE SV Project 8. Of de über-Panamera gebruik gaat maken van een geëlektrificeerde aandrijflijn is onzeker. Wel worden er slechts een handjevol van gebouwd en zal de vraagprijs enorm hoog zijn.

Porsche Panamera

Eindelijk een nieuwe 928
Al sinds de eerste generatie Panamera circuleren er geruchten van een tweedeurs variant als spirituele opvolger van de briljante Porsche 928. Destijds was voornamelijk de wens de vader van de gedachte, maar nu moet het er toch echt van komen, iets dat we recentelijk nog konden mede delen. Porsche zal niet weer de fout maken door met deze auto een 911 opvolger te willen maken. Het moet een aanzienlijk luxere, praktischere en comfortabelere auto worden. Dat is opmerkelijk, want Jaguar (XK) en Mercedes (SL) hebben juist deze klasse verlaten. Er komt niet alleen een coupé, ook een cabriolet schijnt in de pijpleiding te zitten. In technisch opzicht hoeft Porsche niet het wiel opnieuw uit te vinden, want de 928 kan gebruik maken van de techniek van de Bentley Continental GT, wat in feite al een Panamera Coupé is.

Porsche 928 GTS '1937 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
En komt er dan een 928 2020 met 820 pk? Dat zou pas top zijn🤤
Maak hem eerst is wat mooier…
@goodolddays: Dat hoeft niet aangezien hij al mooi is.
@goodolddays: want anders koop je ‘m niet?
@goodolddays: eerst is? Wat is dat?
@Gulli: de eerste is al mooi, ofzo?
Ik hoop naar de wielen, maar daar zal geen 820 over blijven.
@torsen: wat zal er over blijven? Een pk’tje of 600? Ja dat blijft wel een beetje behelpen idd, schandalig!!!
@rhellema: Het gewicht niet, 2457 kilogram.

Moet de snelste vrachtwagen op de markt zijn.
@karaya: 2475 kg, dat is dan inclusief vloeistoffen ofzo?
@rhellema: Yep. Valt best mee toch?
@karaya: maar dan zit er behoorlijk wat gewicht in je dikke duim!
@rhellema: Droog 2325 kg. Die extra kilo’s komen niet uit mijn duim, maar zijn vastgesteld door de EU.

Een echte ‘dikzak’ kortom. Porsche blijft domineren, ook op de weegschaal.
@rhellema: jammer, ik had gehoopt dat het allemaal naar de wielen zou gaan.
Nou moet ik er nog 220 gaan zoeken.
@torsen: span je er toch 220 knollen voor!
Porsche gaat in de taxi’s?
820pk, Idioot!
Snelste sedan op de Ring? Is toch een hatchback??
@svenska_aeroplan_ab: precies wat ik dacht! Porsche maakt geen sedans.
@svenska_aeroplan_ab: Dan nog… Met een S-klasse concurrent een record willen breken op de Nurburgring is idioot.
Ik zie tegenwoordig zoveel paupers in Porsches rijden, petje achterstevoren, Chinese tekens op armen getatoeëerd, LV tasjes schuin over de schouders, gaat onder de zonnebank, weet niet….exclusiviteit is ver te zoeken
@drdrift: Porsche staat volgensmij ook niet in het kader van exclusiviteit, aangezien alles op elkaar lijkt.
@drdrift: is pauper het nieuwe woord voor drugsdealer?
@drdrift: Hoe noem je de mensen die dat allemaal niet kunnen betalen? Een beetje jouw soort?
Zinvolle inzet van paarden! Echt!
Kan je een model s performance plus bijhouden in de sprint.
Kan je 400km/h tussen de baustellen.

En vrachtwagens depanneren, bergop op een alpenpas.
En jumbojets taxiën op de luchthaven.
En via het jaagpad een olietanker de haven binnenslepen.
Wel even de optie lage gearing en nutteloos altruïsme aanvinken in de optielijst.
@tjorque: ben je verdwaald?
@bitd: nee helemaal niet, ik heb gewoon een mening die waarschijnlijk afwijkt van de jouwe.
@tjorque: Wat doe je nou moeilijk over koppel situaties? De ‘680’ heeft al 850Nm, wil je nou dat de iets ontwikkelen met 2850Nm? Want dan moeten ze even bij de buren binnen VAG winkelen voor een vrachtwagen blok met de helft van die 820pk. Maar die hele discussie is zinloos, want dit draadje gaat over een Porsche limousine. Koppel is echt iets waar je je geen zorgen om hoeft te maken. Ga lekker reageren onder een draadje waar Volkswagen ongeblazen driepitters monteert in een Polo of wat dan ook.
@phaeton: ze doen maar bij Porsche.
Maar ik vind 820pk gewoon belachelijk en nutteloos veel vermogen.
@tjorque: je moet dat anders bekijken. Hoeveel mensen wonen in een huis dat te groot is? Heb je echt zoveel kamers nodig? Of zo een grote tuin? Kan je niet op een appartementje? Of heeft die amateur wielrenner echt wel die dure fiets nodig? Neen, maar het kan en benadrukt vaak status. Daar gaat het om.
@hollow: je hebt deels gelijk, maar ga jij een 600kW verwarming in je huis plaatsen terwijl je hooguit 30kW kan gebruiken?
Ja in theorie kan je dan in enkele minuutjes je huis verwarmen van steenkoud naar heiss heiss! Of bij buitentemperatuur -150°C nog lekker 26°C garanderen.
Bovendien begrijpt hooguit 3 man en een paardenkop, aan de hand van de enorme schouw die op je dak staat, dat je een bijzondere ketel hebt.

Ik zie de meerwaarde niet.
Doe mij maar een panamera met een gezonde 320pk. En die 500 andere paarden verpakken ze dan maar in een trackday speeltje.
Mercedes werkt toch ook nog aan een snellere GT Amg 4 door? Een 73 Amg met ook iets van 800 pk zit daar toch in planning? Nou ja of dat veel toevoegd, dan gaat ie in 2,9 seconden naar de honderd ipv 3,6🤦🏻‍♂️.
Uber bellen en dan maar hopen dat je de Uber Panamera voor je deur staat…
@reobnednab: een Uber bellen? 🤦‍♂️
Pk pk pk!

Kg kg kg?

Beide teveel?
Ik wil 911 pk in een 911!!
Een veel lichtere Panamera met zo’n 300 pk zou meer welkom zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).