“Porsche Taycan is nu al uitverkocht”

Auteur: , 30 Reacties

Het gaat goed met de zaken.

Nu de meeste gevestigde autofabrikanten zijn begonnen met het leveren ofwel het produceren van hun volledig elektrische auto’s, krijgen consumenten eindelijk meer keuze in deze nog vrij nieuwe markt. Met deze ontwikkeling kunnen geïnteresseerden langzaam maar zeker hun horizon verbreden, ver weg van het beduidend kleine groepje EV’s dat momenteel verkrijgbaar is in Nederland . Echter, nu blijkt dat een van de nieuwkomers, de Porsche Taycan, hoogstwaarschijnlijk al is uitverkocht.

Althans, dit beweert de president en CEO van Porsche Noord-Amerika tegenover CNET. Volgens de Duitser is de Taycan buitengewoon goed ontvangen. Zo goed zelfs, dat de eerste volledig elektrische auto van het Duitse sportwagenmerk al dusdanig veel is gereserveerd, dat de kans bestaat dat Porsche de eerste reeks van de Taycan direct heeft uitverkocht. Hoewel Zellmer geen exact cijfer wilde noemen, wist hij wel met een ander geven op de proppen te komen. Zo zei Zellmer: “If all the people [who preordered] buy this car, then we are sold out for the first year.”

Voor Porsche lijkt het dus vrij simpel te zijn. Als iedereen die de auto gereserveerd heeft ook daadwerkelijk doorgaat met zijn aankoop, dan heeft Porsche alle productieslots van het eerste jaar vergeven is de Taycan, voorlopig, dus uitverkocht.

Dit was overigens niet het enige goede nieuws dat Zellmer kon delen, want volgens de topman hoeft ‘zijn’ merk ook niet bang te zijn voor het idee dat enkel Porsche-kopers de Taycan zullen aanschaffen. Integendeel, momenteel komt ongeveer de helft van alle reserveringen van klanten die nog nooit eerder een Porsche hebben gehad. Grappiger nog is het feit dat het meerendeel van deze reserveerders vandaag de dag hun boodschappen doen in een Tesla. Het lijkt er dus op dat Porsche inderdaad een gedeelte van de Tesla-kopers weg heeft weten te lokken, maar de harde kern zal ongetwijfeld blijven plakken. Overigens heeft de Volkswagen Group straks ook nog de e-tron GT in zijn gamma, om nog meer en beter te kunnen concurreren.

Beeld: Porsche Taycan in camouflagekostuum, via @wolfssjrd30 reacties

Ze hebben het trucje wel te pakken. Zo vaak mogelijk in het nieuws komen met inhoudsloze info. Uitverkocht voor heel 2020? Wat zal dat zijn, 20.000 stuks?
Zozo, dat ziet er ook al veel gewoner uit dan die witte concept.
@cossiekiller: jammer genoeg…
@cossiekiller: enige wat er veranderd van de concept zijn de velgen en de spiegels, voor de rest blijft die hetzelfde
Als de eerste ervaringen van klanten binnen druppelen zullen er flink wat mensen weer afhaken. Pre-orders zijn echt niet hetzelfde als orders.
@w0o0dy: Ik denk dat de Taycan niet zal tegenvallen. Alleen de range is beperkt, de rest zal goed zijn.
@crepito: ik denk dat er een hele grote groep is die denkt dat Porsche het wel eventjes op alle vlakken beter zal doen.. en als je dat denkt dan zul je teleurgesteld worden. Bovendien is/was het hip om dit ding te pre-bestellen.. maar echt omzetten naar een order van 100k+ is nog iets anders…
@w0o0dy: Dat zou goed kunnen. Heel optimistisch gezien zal de Taycan na de zomer van 2019 van de band rollen. Ze gaven aan 20.000 per jaar, dus voor 2019 een kleine 10.000?
Als ze 10.000 pre-orders hebben en dan een titel hebben ‘eerste jaar uitverkocht’ klinkt het heel wat.
Wordt een interessant jaar. Rond die tijd wordt de Model S waarschijnlijk ook ge-update.
@w0o0dy: je hebt gelijk. De cayenne verkoopt ook niet zo lekker. Ow wacht…
@w0o0dy: als 50% uit een Tesla komt, dan zijn ze al 200x blijer met de auto an sich. Daarbij is de doelgroep al gewend aan een kleine actieradius. Dus persoonlijk denk ik dat de orders behoorlijk zullen doorzetten.
Tip: Doe eentje in een zwarte kleur, met zwarte velgen, zwarte bekleding en zwarte sierstrips. Schijnbaar ben je eerder aan de beurt wanneer ze weer beschikbaar worden. Althans, dat doet elke niet 911-porsche-koper tegenwoordig.
Sowieso één van de mooiste EV’s van dit moment. En waar bijvoorbeeld de E-Pace het merk Jaguar weinig eer aandoet is de Taycan juist een hele mooie toevoeging op de modelrange van Porsche.
@moveyourmind: Heb je de definitieve versie al gezien dan?
@crepito: gewoon even de concepts bekijken. Porsche wijkt daar altijd weinig van af.
@str8six:
Mwah, conceptcar was beeldschoon maar de spyshots verraden een toch wat suffig sedannetje.
@crepito: Uiteraard niet, maar van wat er tot nu toe wel te zien is van de Taycan heb ik er alle vertrouwen in dat het een erg mooie auto wordt.
@moveyourmind: een I-pace bedoel je
Ik vind het nieuws dat Porsche deze Taycan al “uitverkocht” heeft niet het echte nieuws. Wat ik veel groter nieuws vind is dat er een stormloop is op weer een elektrische auto.
De kentering van brandstof auto naar elektrische auto begint steeds meer tractie te krijgen. Waar je in het verleden mocht dromen dat je een paar honderd tot een paar duizend elektrische auto’kon verkopen zijn de aantallen nu gewoon op hetzelfde niveau als een brandstofauto.

Als de auto’s ook steeds betaalbaarder worden dan is het hek van de dam lijkt mij. De overheid en private ondernemingen mogen wel zwaar gaan investeren in laadpunten en laadstations willen ze voldoen aan de vraag dadelijk.

Onthou dit moment goed, jongens. Geschiedenis wordt voor je ogen geschreven.
@rick-dos: Waarom moet mijn reactie goedgekeurd worden?
@Rick-dos: Het is de fanclub van Jack Plooij
@Rick-dos: ik keur hem goed.
@rick-dos: Echt bizar hoe snel dit gaat. Ik zie ook een hoop fabrikanten de boot missen.

Als ze niet oppassen komt er straks geen enkele auto meer uit Italië en frankrijk, verkopen de jappen alleen nog in derde wereld landen en zijn de koreanen de wereld aan het overnemen met een beetje concurrentie van de duitsers.
Op voorhand zeggen dat alles uitverkocht is.. een truukje dat McLaren en Porsche telkens gebruiken.
Eerst zien en dan geloven. Geloof er niks van.

Wel benieuwd wat ie gaat kosten.

En dan pas bestellen.
@brera22: Sommige sites spreken van prijzen tussen Cayenne en Panamera. Hij gaat in 3,5 van 0-100. Mij zou het straf lijken als ze ze goedkoper gaan verkopen dan een vergelijkbare 911 / Panamera. Ik verwacht (complete gok) dus prijzen tussen Panamera S (120.000 euro) en Panamera Turbo (150.000 euro).
@w0ut: volgens diverse bronnen zit deze daar ruim onder.
@kareljansen: Ik hoop het van harte. Ik lees vooral “prijs tussen Cayenne en Panamera”. Dan is alles mogelijk tussen 77.000 euro en 204.000 euro. Stiekem hoop ik ook op de 77.000 euro :-)
Initieel waren er 20.000 per jaar voorzien. Begin december melde Porsche al dit te zullen verhogen o.w.v. high-demand. In EV-country Noorwegen zouden er al meer dan 3.000 verkocht/reservaties zijn.
120 K. Is voor mij een goeie prijs.

Vergeet niet dat er geen Bpm word betaalt op deze auto.
Dat scheelt enorm.

Op de nieuwe 9924S zit bijna 35 K aan bpm.
@brera22: word betaalt??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).