Red Bull heeft een reserve motorenleverancier

Auteur: , 33 Reacties

Kijk, dat is altijd goed nieuws.

Max Verstappen

Het was een grote gok voor Red Bull. Blijven ze betalen voor Renault-motoren met twijfelachtige betrouwbaarheid, of springen ze in het diepe met een motorenleverancier die een veel slechtere naam heeft op dat gebied? Want ondanks dat de straatauto’s van Honda bekend staan als betrouwbaar, was dat helaas niet altijd het geval in de drie jaar dat de heren van McLaren met ze samenwerkten.

We kunnen nu wel concluderen dat het de goede stap is geweest. De Honda-PU is tot nu toe zeer betrouwbaar gebleken. Dat niet alleen, ook qua vermogen is er een stijgende lijn te ontwaren. Natuurlijk gaven de omstandigheden in Oostenrijk wellicht een vertekend beeld door de hitte, waar de Mercedes- en Ferrari motoren iets minder goed tegen bestand waren.

Red Bull RB15 '19

Op het koele Silverstone viel het snelheidsverschil heel erg mee. Ook op de rechte stukken konden zowel Max Verstappen als Pierre Gasly goed meekomen. Kortom, Red Bull en Honda hebben de goede keuze gemaakt. Toch heeft Red Bull een leverancier achter de hand in de vorm van Aston Martin. De Britse autobouwer is al partner van Red Bull voor enkele jaren, maar het merk levert geen motoren voor de Formule 1.

Toyoharu Tanabe

Daar zou in 2021 eventueel verandering in kunnen komen, zo laat Andy Palmer (de CEO van Aston Martin) weten aan Autosport. In principe is Palmer meer dan tevreden met de samenwerking. Hij beseft dat Aston Martin niet de omvang noch de financiële middelen heeft die Honda wél tot zijn beschikking heeft.

Red Bull RB15

Palmer geeft aan dat ze zich dan ook zeker niet gaan mengen in een strijd om motoren te mogen leveren. Echter, de reglementswijzigingen die in 2021 van kracht worden, zijn nog lang niet voor iedereen duidelijk. Palmer bevestigt dat ze hopen dat de samenwerking met Honda doorgaat. De Brit zegt ook, mochten de reglementen een interessante basis vormen, dat ze motoren aan Red Bull willen gaan leveren. Tot die tijd houden ze zich bezig als ‘technologiepartner’ van Red Bull en hebben ze natuurlijk hun eigen raceprojecten op Le Mans en in het DTM. om maar te zwijgen over de vele hypercars van Aston Martin die op stapel staan.

Aston Martin33 reacties

Ah, ze bedoelen Aston Martin. Ik dacht bij de titel van het artikel dat ze ergens in Engeland een autosloperij hadden gevonden die nog een aantal VTEC blokken had liggen die ze voor een zacht prijsje mochten overnemen.
@gertjan2012: zo’n 30 jaar geleden was dit nog niet eens zo’n gekke gedachte!
Jack Plooij zat afgelopen vrijdag nog te verkondigen dat “Honda doorgaat”. Dat het gesprek in Oostenrijk “het kortst ooit is geweest”. Iedereen stond er van te kijken maar hij kon vertellen dat ze het hem zelf gezegd hebben.

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: ontsla jou
@Rick-dos: dank u +1
Met andere woorden, als Honda uit de F1 stapt neemt Aston Martin de hele zaak inclusief personeel en knowhow van ze over en verandert alleen de geldschieter en het logo.
@harrie: Dat is te hopen… als ze het zelf moeten doen kan RB net zo goed stoppen.
De, overigens briljante, motor van de Valkiri is door Cosworth gemaakt, niet door AM zelf. uiteraard heeft ook Cosworth een mooi F1 history, maar die hebben ook niet meer de techniek en de mensen om een F1 motor te bouwen.
Ze kunnen het misschien wel, maar dan duurt het jaren voordat het echt concurrerend is.
@dracae: Dus zullen ze het van Honda overnemen mocht het ooit zover komen. Eerst maar WK worden voor Honda…
@harrie: de Honda motoren fabriek zit volgens mij ook in Engeland vlak bij red bull. Dus dat zou makkelijk te realiseren moeten zijn
@sanderb: Dat was het chassis gedeelte van Honda (nu beter bekend als Mercedes-AMG Petronas). Honda motoren worden gebouwd in Japan.
Terwijl ze in sommige van hun straatauto’s gebruik maken van AMG V8 blokken.
Yep, en rich energy is zeker de back-up sponsor… 🤔
@grrrrommmmm: *lightning volt energy 😉🤣
Honda gaat echt niet stoppen net nu ze successen boeken. Zelfde geldt voor Red Bull. De puzzel past nu. No way dat een van beide partijen nu de stekker uit t project trekt.
@str8six: er is 1 iemand die het hele kaartenhuis in elkaar kan laten vallen.

Als verstappen naar mercedes gaat en red bull geen nieuw super talent vind, denk ik niet dat ze nog een rede zien om door te gaan met de formule 1.
@gwnbmw: nee, want heel de wereld draait om VER…
dus mercedes gaat mogelijk (onder AM naam) motoren aan een serieuze concurrent leveren?
Aston Martin heeft in 2018 dan wel redelijke winst gedraaid maar om nou gelijk motoren voor de F1 te gaan ontwikkelen? Voor hun eigen motoren schakelen ze al de hulp in van AMG en Cosworth dus ik vraag me serieus af hoe het “kleine” Aston Martin dit ooit wil gaan klaarspelen.
@cloverleaf: Zelfde kunstje als bij de strastauto’s? Motor kopen bij Mercedes-AMG, andere badge er op, en gaan! Gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, maar het zou op papier niet eens onlogisch zijn.
@cloverleaf: AM is grotendeels in het bezit van een grote investeerder uit het midden-oosten en Mercedes is ook (klein) aandeelhouder. Als men potentie ziet dan komt het geld wel ergens los.
Straks gaat Aston Martin nog zoveel geld in de F1 pompen dat er geen stuiver meer overblijft om de SUV te ontwikkelen en uit te brengen…

Bijna te mooi zijn om waar te wezen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Conclusie: AM wil wat meer aandacht nu hun logo op een succesvol wordende wagen staat. Sorry, die mogen niet eens de jockstrap van Honda dragen. Iets teveel James Bond gekeken.
Is een reservemotorleverancier zonder motor wel een reservemotorleverancier?
@mashell: existentiëel beschouwd is het een reserveleverancier met de ambitie om motoren te leveren in een nader te noemen toekomst.
Tja, AM heeft een droom, dat is eigenlijk alles wat er aan de hand is. Bij nog een tiental automerken zal er vast wel iemand dromen van een Formule 1 carrière gok ik zo….
Red bull is een energie drankje en Aston Martin een automerk. Voor Red Bull is het qua marketing zinloos een eigen motor te ontwikkelen. Voor AM is het wel interessant om de naamgever te zijn van een rebadge motor. Evt Honda of Cosworth of Mercedes. Of een doorontwikkeling daarvan in eigen beheer.
Het artikel is hier wat uit zijn verband getrokken…aston Martin wil heel graag dat Honda doorgaat omdat AM simpelweg het geld niet heeft en de manschapppen en faciliteiten om zoals Honda een F1 motor te kunnen ontwikkelen…

Waarom denk je dat Honda nu als een speer gaat…onbeperkt budget, meerdere testlocaties…ofwel een van de grootste zelfstandige auto/motorfabrikanten ter wereld, succesvol in de indycars, motogp en F1 tegen een klein automerk(je) want dat is AM gewoon…
Zo dom weer, moet je hier op AB gaan uitleggen dat AM helemaal geen motoren maakt, was Ford, nu AMG en in de Valkyiere of hoe dat ding ook heet ligt een Cosworth V12 en die gaan dan aanbieden (zeer vermoedelijk) een Hybrid F1 engine bouwen, right
Naam wordt we lang dan. Aston Martin Red Bull Racing Aston Martin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).