Tesla-fans huilen om glorieuze overwinning Porsche Taycan

Auteur: , 83 Reacties

Even lekker veel olie op veel vuur gooien.

Casper

Zonder dat beide fabrikanten het bedoeld hebben, raakten ze verwikkeld in een grote prestigestrijd. De Porsche Taycan werd als Mission-E al neergezet als de Tesla-killer avant la lettre. De Taycan zou alles kunnen wat een Tesla kan, maar dan met triviale dingen als puike stoelen, een fraai interieur, vele aan kleedmogelijkheden, een prestigieuze badge, een klantvriendelijk dealernetwerk, historie, design en kwaliteit.

Maar dat kwam er niet helemaal uit. Ondanks alle moeite, is de Tesla nog superieur. Op papier, althans. De Tesla is sneller, laadt sneller en doet langer op een accu. Daarbij is de Model S veel ruimer, lichter en véél goedkoper. Sterker nog, het prijsverschil is zó groot dat je ze geen eens concurrenten kunt noemen.

Dat zien ze bij de Duitse zender VOX toch echt heel anders. Bij het programma ‘Automobil’ werden de twee kemphanen tegenover elkaar gezet. De dubbeltest vindt plaats in de stromende regen, wat de uitslag eventueel zou kunnen beïnvloeden. Maar het zal jullie niets verbazen, op Duits asfalt is de Porsche superieur. Dus wat doe je dan als je verliest? Precies, zeuren over vals spelen. De ‘Fansla’s’ doen namelijk huilie huilie en beweren dat de test gesaboteerd is, zodat de Porsche Taycan wint. Het programma is net als de Taycan helemaal Duits, is de conclusie. Wil je ook zien hoe de Tesla Model S vernederd wordt op asfalt? Check dan deze video.83 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ach ja bij Duitsers wint altijd de Duitser.
@niex: en bij amerikanen altijd de amerikaan. You’re point being?

Tesla en Porsche zijn geen concurrenten, anders dan dat ze beide een EV zijn. Net zoals de Caddilac CTS geen concurrent van bijv een BMW 5serie is.

Amerikaans plastic kan het imho nooit winnen van Duitse verfijndheid en de verkoopcijfers onderstrepen dat. Het is gewoon nog even wachten op Duitse betaalbare EVs zodat we weinig nog van Tesla gaan zien.
@emiz0r: Your
@eMiz0r: Cadillac
@114i210pk: holy crap, iets te snel getypt vanochtend om een FIPO te scoren. Nouja, in een topic waar olie op het vuur wordt gegooid is alles veroorloofd 😬
@eMiz0r: geoorloofd… ;-)
@galgootje: is allebei correct. Niet zeuren….
@crosske: met een knipoog lijkt het mij niet heel zeurderig bedoeld right?
@eMiz0r: Het is je vergeven hoor.. 😋
@eMiz0r: is de onderliggende techniek van Cadillac beter dan die van BMW? Gevaarlijke statement hoor!
Nou en.
Logisch toch Tesla heeft last van de remmende voorsprong. Wie wil er nu een rijdende I-Pad. Kwaliteit is toch zeer slecht!
@scrmeagle: Over kwaliteit gesproken. Gisteren een artikel op tweakers waarbij blijkt dat de onderhuidse hardware niet zo heel premium blijkt te zijn. Een medewerker van een toeleverancier gaf zelfs aan dat er door bepaalde componenten 2x zoveel stroom wordt gejaagd dan aanbevolen (dus kortere levenscyclus).

Schijnt nu wel het eea verbeterd te zijn, maar als ik op die gegeven informatie af ga, zou ik liever wat meer neerleggen voor een porsche dan een tesla. Die staan toch wat meer bekend om hun kwaliteit :)
@unknown234: 8 jaar garantie op de aandrijflijn en accu.
4 jaar garantie op de rest.
Krijg je bij Porsche niet.
@cazzo046: verkoopt heel goed die garantie. Kun je van de marge best wat missen voor wta reparaties…
@cazzo046: 4 jaar garantie idd, maar daarna? Het gaat hier om Tesla’s die nu de leeftijd van zo’n beetje de 8 jaar aantikken. Daar blijkt toch het eea onderhuids niet helemaal lekker te zitten. In het bijzonder de emmc-chips. Die vallen dus niet onder de 8 jaar garantie. Reparatie van 3500eu is nodig bij Tesla, anders kun je niet eens meer laden, doen je tellers het niet; plus de bijgereden kilometers worden niet bij de stand opgeteld.
@unknown234: Dat waren de allereerste Model S-en. Tesla heeft inmiddels ook een kwaliteitsslag gemaakt.
Kan me ook iets herinneren van 991GT3”s die spontaan in de fik vlogen.
Maw, komt bij alle merken voor, zelfs Porsche.
En dan hebben we het nog niet over ploffende 996/997’s, Cayennes met allerlei motorproblemen etc etc.
@unknown234: we hebben het hier over Porsche.
@unknown234: liever wat meer neerleggen…? Is een groter verschil dan “wat meer”. Kun je nog een model 3 voor bij kopen.
@scrmeagle: Interieur van mn 1M piept en kraakt behoorlijk.
Bij mn M3P geen piepje of kraakje, helemaal niets.
Zit ook minder in hoor ik je zeggen, ja klopt, maar kwaliteitsbeleving van mn Tesla is hoger dan van mn BMW.
@cazzo046: ik deel je mening
@cazzo046: ja topvergelijking. Een auto uit 2010 vs een uit 2019. Die 1M piepte en kraakte ook niet bij aflevering, zaten er geen krassen op de lak, was er geen spuitwerk “vergeten”, werd je niet gedropt op een parkeerplaats met een shuttle om je auto op te halen, heb je minder tot geen panelgaps en het allermooiste: kan je gewoon je verkoper of servicemedewerker bellen die gewoon opneemt als je ze nodig hebt. Maar dat merk je niet omdat de aflevering van je 1M gewoon tot in de puntjes verzorgd was en ze niet nodig had.
@emiz0r: Blijkbaar heb jij nog nooit een 1M van dichtbij gezien.
Nat wegdek. Banden, banden en nog eens banden.
@flutterby: en software, software en nog eens software?
@drdre1: wil je zeggen dat software voor wegligging belangrijker is dan banden? Of snap je de referentie niet naar “locatie, locatie, locatie” uit de makelaardij waarmee wordt bedoelt dat het veruit de belangrijkste factor is voor de waarde van een woning.
Als die dragrace nou vanuit een regenachtig Duitsland zou eindigen in Barcelona, had de Tesla wel gewonnen.

En ik denk dat het helemaal niemand verbaast dat die Porsche beter op de weg ligt, het is een sportwagen. De Model S is dat niet.
@fanboy: Als als als. Uiteindelijk zal het voor de kopers een worst wezen dat de Porsche een iets kortere range heeft. Is dezelfde reden waarom mensen een 911 kopen ipv een Cayenne diesel. Het gaat om de beleving en dat een 911 meer zuipt maakt hen echt geen moer uit.
@sollie1984: ik zie nochtans meer Cayenne diesels rijden dan 911’jes.
Denken dat je de wegligging en de kwaliteit van een Porsche kunt evenaren omdat je al en tijde EV’s bouwt.
@diablogt: denken dat de Model S gebouwd is voor zijn wegligging..
@flutterby: denken dat mensen een Tesla kopen omdatie zo mooi is of goed afgewerkt
@eMiz0r: dat zeg ik toch helemaal niet. Daarnaast kan ik mij niet voorstellen dat je nooit iemand gesproken hebt die de Model S mooi vond of de Model 3 goed afgewerkt (nee niet andersom).
@flutterby: Je ontwijkt bewust “kwaliteit”?
P100D is niet eens meer het topmodel, maar de Performance. Die is net weer een stukkie sneller. Verder is het behoorlijk nat, maar verder netjes van de Porsche.
wat een non nieuws dit. Er staan zoveel dragraces op youtube lekker belangrijk
@sonnybonds: dat klinkt pijnlijk, alsof er een Taycan over de tenen van een Tesla liefhebber is gereden.
@mashell: zo heb ik er hier nog een paar extra gezien in de reacties 😮
Op papier is bijna niks waard. Eigenlijk aleen de range telt.
Acceleratie is Porsche wat mij betreft sowieso de winnaar. Die kan het namelijk keer op keer zonder dat je eerst een waarschuwing krijgt die je moet accepteren over hoe de boel sneller stuk zal gaan, en na 3keer moet de boel afkoelen. En moest hij ook niet eerst opwarmen ofzo die tesla?
Na al die shit is die tiende sneller niet zo indrukwekkend meer. En who cares of hij een tiende sneller of langzamer is. Een test af als deze hangt meer van de banden af dus boeit ook niet.

Het lijkt me duidelijk dat de meeste echte autoliefhebbers sowieso liever in de Porsche rijden.
Dat is toch veel mooier, en fijner/verfijnder. Een kwaliteit interieur en een auto waarin je toch een heel ander gevoel zal krijgen. En die een stuk lekkerder zal sturen.
De Porsche zal gewoon altijd beter, fijner, en voor de meeste mensen ook mooier/aantrekkelijker zijn.
Behalve als het je puur om range/laadnetwerk gaat en/of geld een rol speelt, dan wint de tesla.
@kurtb: Geen edit helaas er staat 2x liefhebber :(
@kurtb: Is aangepast ;-)
@willeme: Dank u :)
@kurtb: als het je puur om de range en laadwerk te doen is dan neem je natuurlijk een dikke diesel…
@kurtb: Dus omdat er bij de Porsche geen waarschuwing op komt, wilt het gelijk zeggen dat het niet sneller slijt? Ok dan.
Of misschien komt het omdat Tesla Amerikaans is, en je zo’n dingen er gewoon op wilt laten komen, om jezelf in te dekken, in geval er een Amerikaan is die Tesla voor honderd miljoen miljard wilt vervolgen omdat hij niet wist dat z’n Tesla sneller slijt als je er het maximale er uit haalt ( ps: bij een “normale” auto slijten koppeling, versnellingsbak,…enz ook sneller als je elke keer volgas vertrekt ).
@simonmc: Ik laat me geen woorden in de mond leggen maar laat ik het als volgt schetsen:

De Porsche, je weet wel dat merk dat misschien wel meer en langer dan welk ander lijstjes van betrouwbaarheid en klanttevredenheid aanvoert (en dat bij sportwagens waarbij er meer stress is op alles wat er op en in zit)
Kan dus launch control dragraces doen aan een stuk door tot de accu leeg is.

Versus de Tesla waarbij je eerst moet accepteren en gewaarschuwd word dat de boel sneller stuk gaat, en die na 3x launch control zegt he dit mag nu even niet meer want ik moet op adem komen.
Je weet wel Tesla wat nu niet bepaald het toonbeeld is van bouwkwaliteit, ervaring met high performance autos etc.
Versus een merk wat zelfs in een land als Duitsland wat wereldwijd na Hitler en bier misschien wel het meest bekend is om hun Engineering en zelfs in Duitsland bekend staat als een van de betere partijen wat betrouwbaarheid en degelijk aangaat.

Zeg het maar waar heb je dan meer vertrouwen in?
Dit is niet eens een wedstrijdje, no contest.
Natuurlijk zijn autos en resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.
Maar alleen een hater zal het track record van Porsche ontkennen.
@simonmc: Wil nog iets toevoegen nu ik het toch over garanties had, wat wel een garantie is is dat Porsche niets aan het toeval wil overlaten bij hun eerste EV.
En het volgens mij een veilig statement is om te zeggen dat de kwaliteit en betrouwbaarheidstandaard en de test waaraan Porsche de auto heeft onderworpen hoger en conservatiever zullen zijn dan die bij Tesla.

Vergeet niet dat Porsche deze auto heeft kunnen produceren uit een winnende positie.
Geen tijdsdruk, geen geld problemen, geen aandeelhouders die ze in de nek hijgen zoals bij Tesla.

Een groot contrast met Tesla en Elon Musk die al tig keer onder vuur heeft gelegen met niet gehaalde productiecijfers, uitstel van productie.
En Elon zelf die zelfs al op de vingers is getikt met wanhopige en achteraf bewezen ONZIN tweets over deals, en overnames om het aandeel omhoog te praten.
Zal daar niet verder op in gaan omdat ik weet dat weinigen hier de financiele wereld volgen maar er is al veel om het aandeel tesla te doen geweest.

Maar je vergelijkt hier een bedrijf met een enorme track record dat een auto heeft kunnen ontwikkelen met ervaring, rust, geld, en vergeleken met Tesla heel weinig druk, versus een bedrijf wat bijna ieder kwartaal weer dik onder vuur ligt en snel snel snel moet en wil.

En wat betreft rechtzaken, dat is tegenwoordig best wel internationaal.
Waar is het volkswagen emissie schandaal ook alweer aan het licht gekomen?
Het was in direct belang van amerikaanse auto industrie en dus het land amerika om de duitsers zo te pakken.
https://en.wikipedia.org/wiki/International_Council_on_Clean_Transportation
Die zullen zich ook wel extra bedenken in de toekomst.
Leuk om te zien.
Ik ben voor Tesla dus geloof het niet.. haha..

Maar on topic. Ga er eigenlijk ook vanuit dat een auto die 100 jaar raceauto ervaring wel goed kan inschatten hoe ze een auto moeten maken. Dus voor het dubbele geld had ik de verschillen groter verwacht.

Verder zijn er nogal reacties die zijn gebaseerd op oude tesla’s!
@sjoerd_hovels: want? Er zit gewoon een limiet op acceleratie tijden. Waarschijnlijk diezelfde wet die ervoor zorgt dat de taycan in dit filmpje wint. En porsche maakt dat verschil juist door het keer op keer te kunnen. Daarnaast is een weg nooit recht, maar kom je nog wel eens een bocht tegen. Buiten dat: tesla = leaseslet, porsche = voor liefhebber. Totaal niet te vergelijken dus.
@peug206: Porsche’s worden geleased bij het leven.

En van de liefhebbers moeten ze het niet hebben, dan waren ze allang failliet geweest.
@karaya: liefhebbers zijn het wel. Van status, of van goed rijgedrag dat laat ik in het midden. Feit is dat ze porsche rijden anders hadden ze wel een dacia genomen.
@sjoerd_hovels: Mja, vind ik niet… Het is niet omdat Peugeot’s pepermolens het neusje van de zalm zijn, dat je daarom hun auto’s met Bentleys kunt vergelijken. Akkoord, bij de ophanging, stuurinrichting, enz… kan je wel je kennis gebruiken als sportwagenfabrikant, maar een verbrandingsmotor en een elektromotor zijn compleet verschillende werelden.
Die Tesla heeft Diesel in de tank
In elke religie heb je verschillende strekkingen.
Doei Tesla, kijk al die fanboys eens mauwen nu haha!
Ik geef 5 € voor het kindergeluk !
Alléé …10 € voor het kindergeluk : https://www.autovisie.nl/nieuws/schermen-in-oudere-teslas-stoppen-met-werken-autos-laden-niet-meer-op
@dwfc: das niet best als je een tweedehandse Tesla koopt en te maken krijgt met dit soort geintjes.
Grappig hoe iedereen die Tesla vervloekte “omdat elektrisch rijden voor losers is” nu plots wel voor de kopie van Porsche staat te supporteren. Bende snobs ! :-)

De Model S is intussen 7 jaar op de markt en is desondanks in dagelijks gebruik nog altijd superieur. Hij heeft meer bagageruimte, komt met een grotere range, is langer onder garantie, rijdt als het moet helemaal zelf en je krijgt gratis toegang tot een fantastisch laadnetwerk. En dat allemaal voor een VEEL lagere prijs (vergeet niet: de Tesla is by default fully loaded; bij de Porsche kan je nog opties gaan aanvinken).

Toegegeven, het interieur van de Porsche is aangenamer (al is een nieuwe model S zeker geen straf meer) en de prestaties zijn afhankelijk van de omstandigheden marginaal beter.

Mijn conclusie: wie voor de Porsche gaat hoort tot één van de volgende categorieën:
-personen die auto-interieurs wel heel heel heel erg doorslaggevend vinden
-patsers
-heeft ze niet alle 5 op een rij

Dit gezegd zijnde is het natuurlijk fantastisch dat er wat meer keuze komt voor wie elektrisch wil rijden. Porsche is erin geslaagd een mooie auto te bouwen en heeft zijn eigen accenten gelegd. Maar dat deze Porsche er uberhaupt gekomen is, is 100% de verdienste van de Tesla Model S.
@djim: Merendeel van de Tesla S rijders in NL zijn:
– geen boomknuffelaars
– (wannabe) patsers
– bijtellingsgevoelige lease rijders met een boven gemiddeld budget
– taxi chauffeurs
Meestal geld minimaal 1 van de hierboven gestelde.
@al69: net als die andere leaserijders? Maar dan met een minder budget dus?
@lithiumion: Nee,Tesla is EV

VW Polo bluemotion leaserijders zijn geen wannabe patsers maar losers, en er rijden weinig Polo’s met blauwe kentekenplaten.
@djim: Moraal van je verhaal, een mooi interieur mag dus niet !
Als je grenzen niet verder reiken dan deze van IKEA, so be it.
@djim: Bullshit! Niet iedereen koopt auto’s vanwege bagageruimte, bereik en/of garantie. Anders zouden er nooit auto’s worden verkocht als Ferrari’s, Lamborghini’s etc etc etc.
@sollie1984: En als Citroen Saxo, Suzuki Alto, VW Fox, … (ik begrijp het beter als het binnen mijn budget is.. :-) )
@djim: Ik ben het met je eens op nagenoeg alle punten, die Porsche had toch in ieder geval qua range hetzelfde moeten doen. 0 tot 100, wat maakt het uit…

Ik denk dat de meeste mensen de boel wel op een rijtje hebben als ze zo’n budget te bestede hebben…
Oe ja! Een dragrace is natuurlijk allesbepalend wie de beste EV verkoopt! Range doet er helemaal niet toe. Alleen maar rondetijden. Want dat doe je in het dagelijks leven. En dan heb je met een elektrische auto die als toevoeging “Turbo” heeft al bij voorbaat gewonnen!
Ik heb trouwens gehoord dat je op je Tesla binnenkort plaatjes met V16 quadturbo kan bestellen. En dan is Tesla weer “beter”, toch?
Is die Tesla wel het snelste model in deze test?
De acceleratiecijfers die Porsche opgeeft zijn vaak aan de conservatieve kant, maw de auto’s zijn in praktijk vaak nog sneller dan op papier. Zou me niet verbazen als dat voor de Taycan ook geldt. Moet het filmpje nog kijken overigens.
Hoe zit het nu eigenlijk met dat Ring record? Hoor ik niet meer veel van.
@mpgc:


Bijna!

https://www.autoblog.nl/nieuws/tesla-pakt-record-niet-op-nurburgring-porsche-wint-130402
@willeme: thanx voor de info, nu kan ik weer slapen zonder te woelen 😄
@willeme: de Teslarati’s denken daar toch anders over. Die blijven volhouden dat de poging van Porsche ook niet officieel was. Overigens rijdt er op dit moment weer een model S rondjes op de ring om een bizarre tijd te proberen: https://www.teslarati.com/tesla-model-s-plaid-p100d-spy-shots-nurburgring-images/
Tesla rijders kopen transport en Porsche rijders een auto. Verschillende doelgroepen en moet je niet willen vergelijken.
Waarom huilen als je nergens kunt superchargen? Op dit moment is Tesla eigenlijk de enige goede elektrische auto die je kan overwegen. Die bouw kwaliteit is leuk maar dat ben je snel zat als je nergens je auto snel op kunt laden en je minder range hebt.
Ik begrijp het geklaag over de range niet zo goed… ga jij bij een Porsche Turbo met verbrandingsmotor ook klagen dat je minder ver komt met je tank? Lijkt me toch logisch bij performance wagens. Of ze nu op elektriciteit of benzine rijden.
Tesla bezitters zijn echt Elon lovers, een fabrikant als Porsche is echt een maaatje te groot en de suggestie dat er vals gespeeld is bij deze test is natuurlijk absurd.en erg dom … Neem het als een man en niet als een 7 jarig meisje met rode strikjes Tesla fanboys ….
Ergens verbaast het mij niets. Porsches zijn over het algemeen in de praktijk altijd sneller dan op papier.
Boeiend
https://youtu.be/aHbEgHhn0ko hier nog een test. Ik ben benieuwd na hoeveel filmpjes de Tesla fanaten blijven volhouden dat het aan de banden, het weer, het land etc.. ligt.
Duitsers kun je nooit vertrouwen, dat weten we toch uit de recente geschiedenis en ze zullen ook wel weer gesjoemeld hebben.
Voor zover de ‘glorieuze overwinning’:
– Model S stond in ‘range mode’ tijdens de test, duidelijk te zien in fimpje. Moet bijna wel opzettelijk zijn.
– 0-60 tijden komen niet overeen met het filmpje.
– in het filmpje op 1:06-07 zie je de tayan in de achteruitkijkspiegel van de S bij 66mph, toch is volgens TG de taycan daar sneller terwijl ze gelijk weg waren.
– Het 2018 model is gebruikt terwijl de 2019 raven model S weer sneller is.

“Brooks of DragTimes has extensive experience on the drag strip, being the owner of vehicles like the McLaren 720S and the new Ford GT. With a garage filled with high-performance cars and innumerable straight-line races under his belt, Brooks knows a thing or two about drag racing. His experiences with his Model S P100D also make him a veteran Tesla owner who knows all the quirks of the all-electric sedan inside out when launching from a straight line.

With this in mind, the veteran drag racer noted that there seems to be several things that are wrong about the results of Top Gear‘s quarter-mile race between the Porsche Taycan Turbo S and the Tesla Model S Performance. The motoring publication listed the Model S’ 0-60 mph time at 2.68 seconds, its 0-100 mph at 6.46 seconds, and its quarter-mile time at 11.08 seconds at 124.0 mph. The DragTimes host noted that this immediately rings some alarm bells, as the Model S Performance is known to clock 10.6-second quarter-mile times regularly. ”
https://www.teslarati.com/tesla-model-s-porsche-taycan-top-gear-drag-race-fake-results-video


Dat de taycan boven de 100mph sneller is geloof ik wel, deze heeft een versnellingsbak terwijl Tesla dat niet heeft ivm de verminderde efficientie en betrouwbaarheid. Met de krachten van zo’n auto ben ik beniewd wat we nog gaan zien van die bakken in de toekomst.
Top Gear heeft toegegeven valse test resultaten gebruikt te hebben in de Tesla Model S tegen de Porsche Taycan race, waarbij de Taycan klaarblijkelijk met vervalste test resultaten heeft gewonnen. Te triest voor woorden, maar wel voorspelbaar dat “old school” olie-verslaafde fabrikanten met zo goed als geen kennis van moderne EV technologie het niet op kunnen nemen tegen “new school” Tesla die al vele jaren deze EV technologie toepast.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).