Verstappen: “ben helemaal niet Red Bulls nummer één”

Auteur: , 21 Reacties

Gelijke kansen voor iedereen!

Wanneer we enkel naar het kampioenschap kijken, dan is het wel duidelijk wie er de broodwinner is bij Red Bull. Max Verstappen schaart zich met 51 punten tussen de beide Ferrari-coureurs, Pierre Gasly heeft na vier Grand Prixs 13 punten en staat daarmee op gelijke hoogte met Sergio Perez en Kimi Raikkonen.

Op zich komt de huidige puntensituatie van de energiedrankgigant allerminst als een verrassing. Na het plotselinge vertrek van Daniel Ricciardo had het team een groot gat op te vullen. De Australiër kon zich in veel opzichten meten met de Nederlandse stercoureur. Vaker wel dan niet gingen de teamgenoten gelijk op in de kwalificaties en wedstrijden, wat in sommige instanties alle gevolgen van dien had.

In het verleden kon Red Bull in dergelijke situaties terugvallen op zijn puike talentenprogramma, maar sinds enkele jaren is de opleiding behoorlijk opgedroogd. Zodoende besloot Red Bull Pierre Gasly aan te wijzen als uitverkorene.

Gasly, die voor zijn overstap nog maar een jaar actief was in de Formule 1 en in die tijd nogal wisselvallige resultaten behaalde, heeft bij het moederteam logischerwijs even nodig om fatsoenlijk uit de verf te komen. Nagenoeg iedereen dacht door deze nieuwe verhouding dat Max Verstappen aangewezen zou worden als eerste coureur, maar volgens de Nederlander is dit zeker niet het geval. In een gesprek met F1Technical vertelt hij het volgende:

“I don’t see myself as a first driver and nobody in the team mentioned that. We both get equal opportunities and I am just doing what I was doing also last year, giving the right feedback back to the team and then it is up to the team to bring new parts. So from my side, not a lot has changed, of course you gain expereince. It would be wrong to change something. It would mean that you were not doing the right things the year before.”

Red Bull lijkt zijn tactiek dus nog niet te hebben aangepast – en laten we eerlijk zijn, op het moment is dit ook allesbehalve noodzakelijk. Wellicht zal de situatie veranderen als Verstappen en de GP2-kampioen van 2016 zich gaan gedragen zoals Vettel en Webber, een half decennium geleden, al vragen we ons af of het überhaupt zover zal komen.21 reacties

Wat moet hij dan zeggen? Ja pierre is echt een sulletje en alle ogen zijn op mij gericht! Zou niet slim zijn, maar iedereen weet toch beter. Ben zelf een enorm neutrale fan, maar Max is absoluut wel nr1 binnen rbr.
@fmgarcia: maar wat houdt Verstappen tegen om gewoon te zeggen “Ja, ik ben de nummer 1 in het team, dat weet jij, dat weet ik en dat weet zelfs die man met die vieze snor in dat voetbalpraatprogramma.”.
@mashell: Hetzelfde als Toto tegen houd om te zeggen: ja wij zijn de nr 1 in de F1, dat weet jij, dat weet ik, en dat weet zelfs die Duitser met die vieze snor in die rode auto.

Gewoon geen onnodige druk op je schouders leggen. Hoe dik het er soms bovenop ligt, je hebt altijd een uitweg op die manier.

Dezelfde logica overigens als zeggen dat je huidige teamgenoot de beste is van alle teamgenoten die je ooit hebt gehad.
@verplicht: Er zijn recent inderdaad teveel vieze snorren op TV en de formule 1, hopelijk wordt het een hot-topic tijdens de Europese verkiezingen … bij gebrek aan betere onderwerpen.
@verplicht: mooi verwoord, lekker uit de spotlight blijven.
Degene met de gele camera op het dak, is de tweede rijder.
@sirprize: precies.
@sirprize: Dan geef Vettel eens gauw die gele camera.
@berlinetta: hahaha
Zou ik ook zeggen!
Ik denk dat het nog niet eens zo’n slecht idee is als RB tegen Pierre zegt: Verstappen is de 1e rijder. Hij heeft veel meer ervaring en kan met de druk omgaan. Zo geven ze Pierre de ruimte om te wennen aan het team, fouten te maken en daardoor te groeien. Als Gasly afbrandt hebben ze alleen nog Kvyat nog om het stoeltje te vullen. Hoewel die het dit jaar wel aardig doet is het natuurlijk nog maar de vraag of hij goed genoeg is om weer in een RB plaats te nemen. Wellicht gaat het dan wéér mis met hem.

Daarnaast kan ik me nog voorstellen dat als Kvyat laat zien dat hij beter is dan velen dachten hij door een ander team wordt weggeplukt. Geen idee hoe Kvyat op dit moment tegen Marko aankijkt maar het zou natuurlijk een mooi FU gebaar zijn van de Rus als hij in 2020 pardoes in een Alfa Romeo instapt.
Wie rijd er nog meer bin RBR? Ik zie hem nergens rijden eigenlijk…
@kvgorp: bij*
Nobody in the team mentioned that… Max ik zou u aanraden om de docu op Netflix te bekijken en eventueel heel de race van Baku 2018. Ric werd publiekelijk afgebroken omdat Max er vanachter inknalt. Ric verdedigde hard en had wss zijn bocht niet gehaald maar er werd overduidelijk door Horner en Marko de kaart van Max getrokken. Daarna verschieten ze van Daniel dat hij naar Renault gaat(meer loon en zich meer gewenst voelen)… Hypocriete boel bij red bull denk ik dan
@chrisvis: heb je het wel zelf gezien? Max knalt er van achter hard in?….
@chrisvis: Dus wat je eigenlijk zegt is, Red Bull had de kant moeten kiezen van de voorste auto? Wat ze dus gedaan hebben aangezien dit Max was, en ze zijn dus niet hypocriet?
@chrisvis: hierboven al gemeld, maar Max reed dus voorop en RIC knalde er achterin. Desalniettemin wordt een eerste rijder niet gekozen op basis van 1 incident, maar hoe hij op de lange termijn presteert. Daar is bij GAS simpelweg nog onvoldoende data voor.
Hallo Jumbo!
Max heeft gewoon gelijk, iedereen heeft gelijke kansen binnen Red Bull. Alleen heeft de Max meer ervaring en zit Gasly nog in de leerfase, maar net als toen Ricciardo en Max samen het team vormde, hebben beide evenveel kans en inbreng. Wat de resultaten zeggen is bijzaak, het is voor beide evenveel druk. De ene wil zich bewijzen, dat hij net zo goed is als de ander, iedere F1-coureur denkt tenslotte, dat hij de beste ter wereld is. Dus hij zal er alles aan doen, om ook de beste te zijn, met alle pogingen daartoe.
De ander is de meer ervaren coureur, die zich niet wil laten inpakken door de onervaren rookie in het team, dus de ‘heat is on’, zal ik maar zeggen.
Kan iemand dat schapenvachtje van Gasly z’n wangetjes afscheren?
Max heeft geleerd van vorig jaar en nuanceert z’n uitspraken. Politiek correct zogenaamd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).