Verstappen: “het ziet er veelbelovend uit voor 2019”

Auteur: , 20 Reacties

Zin in?

In de laatste zes wedstrijden zijn er maar twee Formule 1-coureurs geweest die meer dan 100 punten bij elkaar hebben weten te sprokkelen. Een daarvan is de wereldkampioen van 2018: Lewis Hamilton. De ander, dat is Max Verstappen. Mede dankzij de puike updates die Red Bull Racing op de bolide plaatste, was de auto aan het eind ineens zeer competitief en Verstappen maakte daar in de laatste wedstrijden maximaal gebruik van. Dit momentum wil de Nederlander zeer graag vasthouden en doortrekken naar het nieuwe seizoen, maar het recept voor succes heeft hij zeker niet in handen.

Hierover spraken we gisteren al in zekere zin, toen we de woorden van Pierre Gasly over zijn toekomstige team en collega aankaartten. Net als de Fransman heeft ook Verstappen deze week laten weten enorm veel zin te hebben in het nieuwe Formule 1-seizoen. In een gesprek met de officiële website van Formula 1, vertelt Max Verstappen over het afgelopen seizoen en blikt hij vooruit naar 2019.

“It looks all very promising but I always try to be realistic and just wait and see. First we still need to build a great car, and then the engine should be reliable as well, and be powerful, which I think it will be there but first we do winter testing and then we’ll see.”

Net als ieder jaar hangt de seizoensstart af van de mate waarin een team zich in de winter kan ontwikkelen. Red Bull heeft in de slotfase van dit seizoen aangetoond dat ze hierin wel degelijk kunnen uitblinken, maar om er met de titel vandoor te gaan, moet de auto vanaf het begin van het seizoen al op gelijke hoogte zijn met de top. Dit is het team dit jaar, maar ook in de voorgaande jaren, niet gelukt. Terwijl Mercedes en Ferrari in een onderlinge strijd verwikkeld waren, worstelde Red Bull met de auto en liepen ze enigszins achter de feiten aan. Mogelijk lukt het ze in 2019, waar we nieuwe aerodynamische reglementen zullen verwelkomen, wel.

Echter, zelfs als blijkt dat Red Bull volgend jaar in Australië het beste chassis heeft gebouwd, wil dit nog niet zeggen dat er gewonnen kan worden. Red Bull is immers overgestapt naar de Honda-krachtbron en over de prestaties van het blok bestaan nog altijd enige twijfels. Verstappen begrijpt dit ook en vertelt dat het pakket compleet moet zijn en goed met elkaar in harmonie moet kunnen werken.

“I always find that a really difficult question, because you’re so dependent on the package in Formula 1. I mean, when I was watching back in the day to Formula 1, it seemed like Lewis was ready for the title in his first year. Of course, I think in a year you can always do things better, but I think that’s (the same) every year. Even if at the end of the day you win the title, there are always things which you can do better. So, yeah, even if we have a winning package, for sure there will be weekends where maybe you make a mistake, or it can be a better weekend overall. Hopefully first we’ll have that package.”20 reacties

TL:DR: ik hoop dat die auto snel is volgend jaar; ik weet niet of ie snel is, maar ik hoor te zeggen dat ik goede dingen zie.
@gregorius: ik hoop het voor max en rb dat het zo is. Maar we mogen niet vergeten dat de andere teams ook evolueren, zo ook mercedes en Ferrari.
@acizane80: bij Ferrari schijnt het oorlog te zijn. Machtsstrijd tussen Arriverberne en Benotti geloof ik.
Die staan er komend jaar echt niet hoor, typisch Italiaans.
Mercedes was aan het einde van dit seizoen ook niet nadrukkelijk sneller dan de rest, Bottas zeker niet.
@awesome: dat lag meer aan Bottas denk ik. Snap sowieso niet wat die man bij een dergelijk top team doet, maar goed.
@borrelnoot: hij doet precies wat van hem gevraagd is, Hamilton niet in de weg zitten.
@gregorius: too long, didn’t read… Is dat een verkapte “first!”? 😂
Ik hoop het zo erg, maar blijf sceptisch. We gaan het meemaken tijdens de qualy Melbourne.
@CL65: toch zeggen de tijden in de winter tests in Barcelona ook wel wat als je kijkt naar voorgaande jaren.
Ff in mn glazen bol kijken…euhm ja nog voor race 1 gereden is voorspel ik een verstappen die op zijn woorden terug komt.
@tttijn: tja, dan hadden ze ‘m ook niet hoeven interviewen hè. Als ie had gezegd dat ’t onduidelijk of afwachten is, is ’t ook niet goed evenals ie zegt dat ’t 3x niks is, krijg je weer mensen die vinden dat ‘ie altijd wat te zeuren heeft en ’t nooit aan hem ligt. Celebs, we moeten er iets van vinden.
Verstappen, eind seizoen 2017: Het ziet er veelbelovend uit voor 2018…. Eerst maar eens zien, vorig jaar was het ook allemaal top… Daarbij, hij kan moeilijk zeggen, heb er eens bij staan kijken, wordt niet wat volgend jaar…
@e34m5touring: Wachtmaartotzijnvtecinkicktyo 😎
Goh verassend. Ik had echt verwacht dat hij zou zeggen…2019 word een compleet drama!
Is er info bekend over het huidige honda blok in torro rosso, plat gezegd: hoeveel pk levert dat ding?
@wildbeest: zijn geen gegevens van. Geen enkele fabrikant loopt hiermee te koop. Zijn wel vage GPS gegevens in omloop op het internet maar die blijken mij niet echt betrouwbaar.
@wildbeest: claimen volgens mij met de laatste races730 tegen 720 van renault als ik het me goed herinner. Mercedes wordt geschat op 780.
@wildbeest: mercedes claimde vorige winter 1000pk in qualis te hebben.
@gwnbmw: idd en dat bevestigd voor mij eveneens dat die GPS data helemaal niks zegt, om nog maar te zwijgen van de karakteristieken van de verschillende motoren…
@gwnbmw: die 1000pk zou incl hybride motoren zijn, hier wordt gepraat over het vermogen van enkel de verbrandingsmotor.
Ik denk dat redbull lekker in de middenmoot blijft hangen met de honda motor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).