Verstappen tweede (!) bij vrije training Belgische GP

Auteur: , 30 Reacties

De Nederlander begint meteen goed!

Red Bull Racing

Ein-de-lijk. Het is weer zover. De vakantie is voorbij. De 20 automotive ballerina’s hebben vier weken lang mogen genieten van hun welverdiende rust. De eerste vrije training van de GP van België zit er inmiddels op. Hier zijn zes dingen die ons opvielen.

Vettel is is het snelst
In de afgelopen vier weken heeft Sebastian zichzelf goed kunnen opladen. Hij pakt de snelste tijd. Veel moeite heeft hij daar niet veel hoeven doen, zijn tijd werd bijna geen enkele keer in gevaar gebracht. Nou ja, bijna dan. Deze Duitser gaat in elk geval voor een inhaalslag, zoveel is duidelijk.

Sebastian Vettel

Verstappen zit er (vooralsnog) goed bij
Want Max met zijn nieuwe helm doet het gewoon meer dan uitstekend. Ondanks dat de Renault-motor serieus vermogen te kort komt, zet de Nederbelg een tweede tijd neer, vlak achter Sebastian Vettel. Meer dan knap. Natuurlijk moeten we er wel bij aantekenen dat de motoren van de Mercedessen en Ferrari’s in de kwalificatie opgeschroefd gaan worden. Echter, het verschil is in de FP1 de laatste races een stuk groter geweest.

Max Verstappen

Ricciardo moet nog opwarmen
De auto van Daniel Ricciardo had wat kuren, waardoor hij het grootste gedeelte van de vrije training in de pits stond. Pas aan het einde van FP1 mocht hij plaatsnemen in de Red Bull. Hij zette een verdienstelijke 6e tijd neer. Hij had daar slechts een enkele ronde voor. Dus in dat licht bezien is de achterstand minder erg dan het lijkt.

Daniel Ricciardo

Sirotkin kan er nog steeds echt niets van
Niet onaardig bedoeld, maar hij rijdt echt als een natte krant. Op de meest onlogische momenten verliest hij de controle over de auto. Nu zou je kunnen zeggen: “dat gebeurt Grosjean ook” en dat klopt ook. Waar de Fransman af en toe laat zien wel degelijk goed te kunnen rijden, valt dat bij Sirotkin erg mee. Natuurlijk, zijn teamgenoot is ook geen natuurtalent en Williams heeft per ongeluk een Formule 3 auto ontworpen voor 2018, maar dit moet beter kunnen.

Sergei Sirotkin

Vandoorne heeft OOK op zijn thuisrace pech
Dat gevoel komt ook bovendrijven als we denken aan Stoffel Vandoorne. De sympathieke Belg rijdt wederom een treurige thuisrace, vooralsnog. Hij wordt geplaagd door wat technische mankementen. Maar plaats nummer laatst is iets wat niemand hem gunt. Zelfs Lando Norris (die FP1 mag rijden in plaats van Alonso) is sneller in de McLaren-Dacia.

Stoffel Vandoorne

De complete uitslag van FP1:

1. Vettel (1:44.358)
2. VERSTAPPEN (0.151)
3. Hamilton (0.318)
4. Raikkonen (0.360)
5. Bottas (0.366)
6. Ricciardo (1.200)
7. Ocon (1.428)
8. Hulkenberg (1.593)
9. Perez (1.811)
10. Sainz (1.852)
11. Gasley (1.953)
12. Grosjean (2.029)
13. LeClerc (2.196)
14. Ericcson (2.199)
15. Hartley (2.574)
16. Strollybolly (2.607)
17. Magnussen (2.654)
18. Norris (3.006)
19. Sirotkin (3.009)
20. Vandoorne (3.094)30 reacties

En wat zegt dat. Helemaal niets
@romigejoop: Het zegt wel degelijk wat. Het betekent dat ze er kleine stapjes gemaakt zijn. Uiteraard zijn de Mercedes en met name de Ferrari favoriet. De afgelopen paar races was het voor Red Bull zelfs lastig om in de FP’s in de buurt te blijven.

Dus het betekent dat het er redelijk goed uitziet. Mooi nieuws, toch? :-D
@romigejoop: inderdaad een erg nietszeggende reactie van je
@romigejoop: Nee hoor je hebt gelijk, het zegt helemaal geen reet die vrije trainingen. De vrije training wordt voor vanalles gebruikt (met name testen) en zeker niet om de snelste te zijn.
@romigejoop: eens, VT2 en VT3 zullen vast ook goed zijn en in de kwali als het er echt toe doet wordt hij links en rechts ingehaald door Ferrari & Mercedes
@romigejoop: vt2 Vt3 en Q1 2 en 3 zeggen allemaal niks. De geblokte vlag zondag middag die zegt pas wat
“Storllybolly”….ik moest grinniken :-)
Strollybolly… hehehe :-P Het zou een mooie toevoeging zijn als jullie de banden compounds in het overzicht erbij kunnen zetten. Als Hamilton en Bottas bijvoorbeeld de snelste op een hardere compound hebben gereden, is dat interessant om naast de tijden te weten. Daarnaast blijft het natuurlijk maar de vrije training, dus zegt het niet zoveel jammer genoeg.
@quincy: He man, alles goed! Gewoon geen f1 artikeltjes meer aanklikken. Strollybolly, doen f lekker normaal. Die gozer rijdt iedereen op dit forum naar zn moerrr.
@fmgarcia: laatste zin
Als je 24/7 in en rond raceauto’s rond mag hangen is dat ook wel zo;’n beetje een minimum vereiste.
@fmgarcia: “Strollybolly” staat gewoon in de uitslag. Lezen!
@henk_he: Dat is dus niet de stijl van mijn by-far favoriete auto journalist!! Dat was dus mijn enige kritiek. Op een paar bezoekers na edge rolov fred en nog een paar. Moet men niet over autosport gaan discussiëren. Tenenkrommend. Het lijkt utopia wel soms. Allemaal aannamens door socialmedia en persoonlijkheden van de coureurs. Men vergeet dat het om racen gaat. Strollybolly noem je bij de cup a soup automaat en zo neemt die trut van finance het over. En voor je het weet zegt iedereen het:).
@fmgarcia: Zeik niet zo Kim Jong Un
@fmgarcia: beetje vroeg om lazerus te zijn, vindt je niet? er is echt geen woord van te begrijpen wat je zegt, tegen wie je nou precies zit te zeiken, en waarover. het enige wat ik eruit vis is een zeer chagerijnige ondertoon.
@gwnbmw: Hij heeft kennelijk de pest aan die dame van de afdeling administratie (of een blauwtje gelopen).
@gwnbmw: Ja ik lijk wel dronken he haha excuses. Ik erger me gewoon enorm aan de mensen die over f1 praten. Eens in de 2 jaar heb je dat ook met voetbal. Ik weet zelf dat ik niet op niveau daarover kan meepraten, dus ik hou lekker mn mond dan.
@fmgarcia: Ik begrijp wat je bedoelt. Het zou in theorie mogelijk zijn om een zo strak mogelijk verslag te doen. Die zijn echter over het gehele web te vinden, dus proberen wij onze eigen draai aan te eigen. Dat kan zijn met een beetje achtergrondinfo, een eigen mening of grapje.

Ik ben het met je eens: sinds Barcelona 2016 hebben we er ineens superveel F1-experts bijgekregen. Dat is aan de ene kant tenenkrommend, aan de andere kant heel erg leuk. De F1 is een mondiale sport en in Nederland mocht het wel iets groter.

Over Stroll. Ja, die noemde ik Strollybolly. Ik kan die kerel bijna niet meer serieus nemen. In de Formule 4 en later in de Formule 3 heet hij het uitstekend gedaan. Sterker nog, volgens mij zelfs ietsjes beter dan Verstappen. Met recht een waar talent dus. Ok, hij reed bij een van de betere teams (Prima, volgens mij), maar toch: dan moet je het wel even doen.

Dat Stroll F1 rijdt puur dan zijn vader geloof ik niet. Daar is/was hij te goed voor. Vorig jaar wist hij geregeld goede resultaten in de F1 te behalen. Met name op de banen waar de Mercedes-motor het naar zijn zin had (lange rechte stukken) en de omstandigheden in zijn voordeel waren. In Baakoe hoefde hij alleen maar niet te crashen, iedereen voor hem viel uit. Dat hij die tweede plaats zo stom weggaf aan Bottas was eigenlijk een teken aan de want. Die tweede plek mocht hij eigenlijk nooit weggeven.

Op Monza, tijdens de kwalificatie, konden we eindelijk Stroll zien zoals we hem al kenden in de F3. In de regen liet ‘ie zien wel degelijk uit het juiste hout gesneden te zijn. Maar zowel vorig jaar als dit jaar heeft ‘ie het te vaak laten liggen. Hij rijdt zeer inconsistent en zeer ‘rommelig’. Hij maakt fouten die niet gemaakt hoeven te worden. Hij knalt van de baan af op punten waar het compleet onnodig is (en hij de enige is). Als er tegen die fouten een paar mooie moves staan, kun je het gezien zijn leeftijd vergeven.

Omdat het van kwaad tot erger lijkt te gaan, heb ik besloten het eens in een grapje samen te vatten. Of het een geslaagde grap is, is een tweede. Maar het is wel de insteek van AutoBlog: voldoende info, met af en toe een vleugje ironie. Naast informeren willen we onze lezers ook vermaken!
@fmgarcia: Zeker alles goed! Met jou ook? Strollybolly staat in het artikel en vond ik gewoon grappig. Doet niets af aan zijn prestaties, maar was wel mijn lach momentje zo voor het weekend ;-)
Komt door z’n nieuwe helm design. Pak je toch zomaar ff een paar tienden mee.
@Rick-dos: dat heeft voor Vandoorne duidelijk niet gewerkt dan…
@griffendahl: Komt omdat hij niet de oranje verf heeft gebruikt.
@rick-dos: McLaren heeft een auto die grotendeels oranje is. Scheelt zo maar een hele seconde per ronde. Volgens Jack Plooij dan hè. 😜
@RRRobert: Engels of Nieuw-Zeelands oranje telt niet natuurlijk. ;)
@rrrobert: precies zoals @trustmeiamanengineer het stelt. :p

Ze gebruiken geen Oranje oranje.
@Rick-dos: stickers!!! Je weet toch… sowieso tientallen seconden sneller.
Ja dàààg, Strollybolly is geen naam.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Godvandoorne Stoffel! Ga eens een beetje harder rijden! Technische mankementen, het zal best maar je moet echt aan de bak dit weekend. Voor minder dan p8 op zondag moet je het niet doen.
McLaren-Dacia, ik vind ‘m leuk!
Het is toch mooi om te zien dat alle tijden er bij staan en er zelfs een leuke benaming voor Stroll is gebruikt waarvoor dank @willeme. En dan ook nogeens de verwijzing naar de helm van Max. Goed artikel, leuk om te lezen. Graag meer van dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).