Huh? Red Bull wilde Alonso tóch naast Verstappen

Auteur: , 28 Reacties

Het moet niet gekker worden.

Huh? Red Bull wilde Alonso tóch naar Verstappen

We beginnen dit artikel zoals Rob Geus de gemiddelde prullenbak in een smerige keuken beoordeelt: “man, man, man.” Nu de coureurs teruggekeerd zijn van een welverdiende vakantie en weer in hun natuurlijke habitat zijn beland, betekent dit twee dingen. Ten eerste is er dit weekend eindelijk weer een Formule 1-wedstrijd, ten tweede begint de geruchtenmolen weer op volle toeren te draaien. Hoewel, sinds de stoelendans (column!) enkele weken geleden ‘officieel’ is begonnen, is diezelfde geruchtenmolen nooit echt tot stilstand gekomen.

Enfin, nu de spraakmakende coureurs hun zegje weer hebben kunnen doen tegenover de media, worden we meteen begroet door een merkwaardige opmerking. Tegenover Sky Sports F1 wist Fernando Alonso namelijk te vertellen dat hij toch wél een stoeltje bij Red Bull aangeboden heeft gekregen, nadat Daniel Ricciardo bekendmaakte dat hij volgend jaar naar het fabrieksteam van Renault zal vertrekken.

Nu is het ergens begrijpelijk dat een coureur met de vaardigheden van deze tweevoudige wereldkampioen direct een telefoontje kan verwachten wanneer er ergens een dergelijke opening verschijnt. Echter, in dit geval zit de vork toch even anders in de steel.

Om te proberen deze situatie te begrijpen, moeten we de klok iets meer dan twee handenvol dagen terugdraaien. In het specifiek zijn we op zoek naar het moment dat Christian Horner in gesprek is met Tom Clarkson, voor de officiële Formule 1-podcast. Tijdens dit interview zegt de teambaas van Red Bull Racing het volgende over de Spaanse coureur.

“I’ve got huge respect for Fernando, he’s a great, fantastic driver, but it would be very difficult to see. He’s tended to cause a bit of chaos wherever he’s gone. I’m not sure it would be the healthiest thing for the team for Fernando to join. Our preference would be to continue to invest in youth then take a driver who is obviously close to the end of his career.”

Vandaag heeft Fernando Alonso echter tegenover de Britse media laten weten dat het door Horner geschetste scenario niet helemaal klopt. Alonso geeft aan dat hij dit jaar al verschillende keren contact heeft gehad met de drie beste teams van de grid. De vraag van Ted Kravitz of één van deze teams inderdaad Red Bull Racing is, beantwoordt hij met een nuchtere “Ja.”

De meeste Formule 1-fans onder ons zullen weten dat Alonso een natuurlijke gave heeft om dergelijke valse uitspraken te doen, maar in dit geval smijten we zijn woorden niet zo gemakkelijk op die stapel. Christian Horner heeft immers nagenoeg dezelfde reputatie. Daarbij lijkt het, in tegenstelling tot wat ik eerder verkondigde, toch niet zo’n vreemd idee.

Stel je eens voor: je bent het hoofd van Red Bull Racing en overziet deze beslissingen. Een van je coureurs, waarvan je vrijwel zeker wist dat hij zou bijtekenen, vertrekt plotseling naar een ander team. Een vervanger, die heb je eigenlijk niet. De ervaren Brendon Harley presteert amper en de jonge Pierre Gasly, die op een aantal fijne resultaten na weinig heeft laten zien, acht je nog niet rijp voor een volwaardige Red Bull-stoeltje. Haal je een vervanger buiten de Formule 1, of probeer je een van de beste coureurs bij een team weg te peuteren dat onderaan het klassement bungelt?

Zie, ineens lijkt het scenario zo onwerkelijk niet meer. Hoewel Red Bull zeker niet zal hebben staan springen bij het idee van de vurige Alonso-Verstappen-combinatie, konden ze verder niet veel anders.

Overigens is Alonso’s afwijzing daarbovenop niet meer dan logisch. Red Bull rijdt volgend jaar immers met Honda-motoren. Niet alleen dat, de Spanjaard heeft inmiddels andere prioriteiten. Het is misschien nog niet bevestigd, maar na zijn overwinning op Le Mans, zal Fernando ongetwijfeld het derde gedeelte van de Triple Crown willen verwezenlijken. Een overstap naar de IndyCar lijkt dan ook onvermijdelijk. Hopelijk horen we hierover binnenkort meer concrete berichten.28 reacties

Zou op zich geen slecht idee zijn geweest. Een ervaren man naast Verstappen die bekend is met Honda techniek en kan helpen ontwikkelen. Dat ie daar geen zin in had is te begrijpen maar voor RB zou het geen stomme zet zijn geweest.
@sketcher: ik blijf erbij dat dit de beste oplossing geweest zou zijn voor Verstappen. Alonso is de betere ten opzichte van Ricciardo. Verstappen heeft aan Ricciardo nooit echt een bedreiging gehad. Natuurlijk heeft Ricciardo meer punten dan Verstappen maar dat komt meer door de fouten die Verstappen maakt dan de kwaliteiten van Ricciardo.
@rhellema: en nu zonder oranje bril?
@winkeb: ook zonder oranje bril is verstappen beter dan ric. Kwalificaties al een keer gekeken dit jaar ?
@dsdh: maar daar krijg je geen punten voor. Verstappen heeft zich na al het gestuntel in het begin van het seizoen gestabiliseerd maar hij staat nog wel achter op de heel stabiele Ricciardo.
@winkeb: misschien moeilijk te bevatten voor je maar dit is zonder oranje bril, ik ben echt niet zo’n Verstappen “fan” die zondag in oranje uitgedost op één of andere Verstappen tribune zit. Sterker nog, zulke personen maken me nogal lacherig.
@rhellema: en toch is je bewering tegenstrijdig. De kwaliteit van RIC is net de fouten die VER maakt, niet te maken. Hij is misschien niet sneller (qualifiers), maar wel berekender en stabieler in zijn prestaties. En uiteindelijk toont zich dat ook in de stand. Ik ben absoluut niet tegen VER hoor, maar ik vind het niet correct om VER de betere rijder te noemen tov RIC.
@winkeb: ik ben ook niet tegen Ricciardo, ik denk alleen dat Verstappen meer uitdaging zou hebben aan Alonso.
@rhellema: u geeft zelf aan dat Verstappen meer fouten maakt dan Ricciardo. Wie heeft er dan meer ‘kwaliteiten’? Is een beetje krom, maar ik begrijp uw standpunt ook.
@rhellema: Dus riciardo is niet beter dan verstappen maar heeft wel meer punten. Maar ja dat komt omdat verstappen meer fouten gemaakt heeft? Snap jij uberhaupt iets van racen?

Dat verstappen intrinsiek meer snelheid heeft dan Riciardo ben ik akkoord maar het is toch het totaalplaatje dat telt beste kerel. Het is aan verstappen om niet alleen een snelle rijder te zijn maar om een complete rijder te worden. Dat doe je niet op 1 2 3, dat is maar enkele gegeven.
@olivierc: ja, dan zeg je toch hetzelfde als wat ik zeg. Het is aan Verstappen om de completere coureur te worden. Ik zeg ook niet dat Verstappen de betere coureur is, ik zeg dat hij weinig uitdaging heeft aan Ricciardo. In de kwali’s is Verstappen steevast sneller dan Ricciardo, terwijl de laatste bekend stond als het kwalificatiebeest. In de races welke Verstappen en Ricciardo allebei gefinisht zijn eindigde Verstappen meestal voor Ricciardo echter heeft hij het gewoon heel erg goed gedaan op de momenten dat Verstappen fouten maakte waardoor hij uit viel en Ricciardo goeie finishes behaald (door zijn kwaliteiten zoals ik in mijn eerste reactie ook zeg). Maar het blijkt wel weer wat voor een publiekslieveling Ricciardo hier is, zeg niets negatiefs over hem want dan snap je niets van racen of bekijk je alles door een oranje bril. Laat ik even voorop stellen dat ik van geen enkele coureur fan ben omdat ik walg van persoonsverheerlijking, en dat ik mijn commentaar gewoon bekeek vanuit de realiteit, of mag dat tegenwoordig niet meer omdat de honeybadger dan gekrenkt wordt?
@sketcher: idd dit lijkt wel sylvester stallone scene film
Ze hebben mij ook gebeld, maar ik vind dat spul echt niet te zuipen!
Marko heeft gezegd dat er NIET met Alonso gesproken is sinds 2008. Toen was namelijk al gebleken dat de figuur Alonsotniet past bij een club als Redbull waar rijders GÉÉN voorkeursbehandeling mogen eisen. Dat was kennelijk wel het geval bij Alonso dus hoefde Marko niet eens met Alonso in gesprek.

Ik denk dat het verhaal van Helmut wat geloofwaardiger is dan de mini-games van Fernando waarmee hij hoopte ergens aan tafel te komen.
@w0o0dy: ik denk dat Fernando lekker met de duim in de mond heeft liggen dromen, geloof er geen reet van
Zegt allemaal nog geen moer. Natuurlijk is er gesproken, Alonso is een van de beste. En Horner heeft alleen maar gezegd dat Alonso niet goed bij een team als RedBull past. Dat kan je als teambaas ook concluderen uit de gesprekken die gevoerd zijn.
Alhoewel ik het mooi had gevonden als Alonso naast Verstappen had plaatsgenomen, denk ik dat dit onzin is. Als je naar de m.o. van RBR dan past Alonso daar niet in.

Alonso had voor Verstappen wel een veel betere benchmark kunnen zijn dan Ricciardo.
@Rick-dos: Behalve als Alonso Verstappen helemaal zoek rihdt zoals hij met Stoffel gedaan heeft, ik ben bang dat Verstappen mentaal nog niet zo sterk is dat hij dat aankan.
Raar stuk tekst is dit. Alonso geeft aan dit jaar met alle drie de topteams “contact” te hebben gehad. Vervolgens trekt Autoblog de conclusie dat Red Bull hem een stoeltje aangeboden heeft. Als we deze redenatie doortrekken dan hebben Ferrari en Mercedes hem dus ook een stoeltje aangeboden voor 2019. En blijkbaar heeft Fernando al deze opties van tafel geveegd want hij stopt immers met F1? Nogmaals, wat een raar clickbait artikel is dit. Hou het voortaan iets geloofwaardiger jongens.
@riddertevoet: praten kan altijd toch?
@riddertevoet: dat is niet de conclusie die AB trekt. Alonso zegt zelf dat RB dat heeft gedaan. AB zegt enkel dat dit niet onmogelijk is.

Ik denk niet dat er een heel concreet voorstel is geweest. Mogelijk heeft Alonso contact gehad met iemand binnen RB, misschien wel met Dieter, Helmut, Christian of Adrian. En heeft die gezegd, zonder ergens rekening mee te houden, dat het leuk zou zijn als Fernando nog een jaartje bij RB zou gaan rijden. Maar dat is natuurlijk Total iets anders dan een compleet management team dat tijdens een bespreking je een zitje aan biedt. Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk.
Van de geschetste scenario’s is een Hulkenberg ook niet onaardig. Afijn die komt niet.
Ed Nijpels schijnt ook een aanbieding gehad te hebben.
@harrie: je mag niet vloeken op Autoblog!
@harrie: je mag niet schelden op Autoblog!
In tegenstelling tot wat ik niet eerder verkondigde is het een helemaal niet een raar idee om jezelf 100% tegen te spreken, want ‘Wie schrijft, blijft!” 👀

Wat een geblaat: ricciardo heeft meer punten dan verstappen maar toch is ves de betere coureur. Hoe dan?????
Iedereen prijst Alonso de hemel in, maar bij mij kan hij geen potten breken. Ok, hij is tweevoudig kampioen, maar dat gezeur en die narcistische toon over de boordradio vind ik tenenkrommend. Daarnaast: als hij zo goed is, waarom heeft hij Mclaren niet naar een hoger plan kunnen tillen? Of zie ik dat verkeerd? Had graag gezien dat hij naast Verstappen had gereden. Dan hadden wij beide rijders een beetje kunnen peilen en op waarde kunnen schatten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).