Waarom de voorruit op deze 993 Speedster 60 mille kost

Auteur: , 35 Reacties

Jazeker, voor de vooruit alleen al ben je dat kwijt!

Porsche heeft in het verleden diverse opties gehad als je open wilt rijden. Denk aan de Cabrio, Convertible D (356A), Targa, Spyder en natuurlijk de Speedster.

Die laatste spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Ja, het is een open variant van de 356 en 911, maar eentje die niet is gericht top relaxed cruisen. Nee, in een Speedster is het juist ongefilterd rijden waarom het gaat. Onlangs is de 991 Speedster onthuld en ook in het verleden waren er 911 Speedsters, zoals de 911 Speedster (964) de 911 Speedster op basis van de 996.

Porsche 993 Speedster '19

De 911-generatie daartussen bleef verstoken van een Speedster-derivaat. Er waren een handvol exemplaren voor Ferdinand Alexander Porsche en komediant Jerry Seinfeld. Die eerste was een cadeau voor Porsche in 1995, Jerry Seinfeld kreeg zijn exemplaar in 1998. Wat als je graag een 993 Speedster wenst, maar geen Porsche of Seinfeld heet? Dan moet je hopen dat je John Sarkisyan heet en heel erg handig bent. Hij bouwde namelijk een 993 Cabriolet om tot Speedster. Dat is op zich een logische keuze, daar Porsche zelf ook de 911 Cabriolet als uitgangspunt nam.

Porsche 993 Speedster '19

Het resultaat is zeer geslaagd te noemen. De karamel-kleurige lederen bekleding lijkt niet van Porsche Exclusive af te komen, alhoewel er een Porsche-logo op een van de opbergvakjes gestanst is. De houten versnellingspookknop is geweldig. Eigenlijk plaatsen we alleen een groot vraagteken bij het stuurwiel, dat uit de Roemeense AutoStyle gids Editie ’95 lijkt te komen. Ook qua uiterlijk is deze ‘Speedster’ iets afwijkend. Die verlaging staat ‘m wonderbaarlijk goed en zelfs de velgen zijn best aardig. Wellicht dat de banden met het opschrift en striping iets te veel van het goede zijn, maar waarschijnlijk is dat iets wat de sponsor graag wilde.

Porsche 911

En hopelijk had John Sarkisyan een sponsor, want het ombouwproject was zeer prijzig. Natuurlijk was er een donor 993 Cabriolet nodig. Maar het lastigste onderdeel was de voorruit. Deze is van Porsche zelf en specifiek bedoeld voor de extreem zeldzame 993 Speedster. De voorruit koste namelijk bijna 44.000 euro! Om de voorruit passend te krijgen, was Sarkisyan nog eens een kleine 17 mille in Euros kwijt aan arbeidsuren. Maar eerlijk is eerlijk, het resultaat is erg fraai en bijzonder gaaf.

Fotocredit: Hoonigan.

Meer lezen? Deze 8 Porsche zijn een uitstekend Speedster-alternatief!35 reacties

Ik vind het een verschrikkelijk gedrocht. Een Porsche – m.u.v. GT2 en GT3-en – zijn enigszins ingetogen auto’s. Dit is een tjoenertbakkie geworden, met kitsch spoilerwerk, lelijke velgen met idem dit banden. De lage vering met de ‘faal’ compleet.
@911targa: wat een onzin. Alle 911’s lijken op elkaar. Eenheidsworst voor de elite.
@pielemuis: Eensch! Het is de Golf van Aerdenhout, Wassenaar, het Gooi, etc. Je valt er niet mee uit de toom. Met dit bakkie, kan je hooguit op kudo’s rekenen van bestuurders met een ricer.
Dit is echt ziek lelijk. Dat stuur, die wielen, de kleurstelling, de bodykit, de koplampunits, die pookknop … nee, nee en nog eens nee.
Dat stuur, de velgen, die versnellingspook.. wat een walgelijk ding. Die achterkant daarentegen is dan wel weer enigszins fraai
Poeh wat een lekkere kont ziet hierop.
@emping: Vind de kont van die 911 onder het afdak 10 x lekkerder.
Ik vind hem erg kitscherig
Als je goed kijkt zie je onder al dat plastic nog ergens de contouren van een 993
Met alle respect, maar vind dit ding niet om aan te gluren 🤢
Wat een onzin die prijs.
In Nederland zitten enkele leveranciers voor proto-glaspanelen die een (houten) mal maken en vervolgens voor een paar duizend euro een glaspaneel volgens specificaties kunnen maken. Zelfs gelamineerd en ook met ceramische band op de omtrek.
Oke, dit maakt hebberig!
Ik hou wel van cappuccino bruin leder, maar dan wel in combinatie met een andere kleur. Toe mutsj.
Had hij die pookknop niet even recht kunnen draaien? Of is zo’n imperfectie hip?
@kreukelzone:

Afgekeken van het dashboard bij BMW : de pook staat naar de bestuurder to gedraaid.
@hubert: Ah vandaar, weer wat geleerd! Vind het zelf vrij storend alleen, alsof je naar de pook kijkt als je schakelt.
@kreukelzone: claxon knop zit ook scheef in het stuur. Zodra zulke details al niet kloppen haak ik al af, als je die moeite al niet neemt vraag ik me af hoe de rest van de auto is gebouwd.
1 word: panel gaps.
@drdre1: terug naar de kleuterschool jij, en leren tellen! 🤣
@potver7: haha, 😂 🤣… Ik lees ’t bij anderen en denk: dat overkomt mij nooit! Vooruit dan: 3 words! Panel gaps! Zo. 😉
Zijn de velgen niet een ontwerp van Magnus Walker?
Kunst!!! Werkelijk waar prachtig! Alleen die velgen en banden kunnen net niet, en iets hoger zetten aub.
Video: https://youtu.be/V9snt_L0PC80
Waar alle informatie overal de prijzen ook aan bod komt.
@automotivedesigner: *informatie over de prijzen
Daar moet je geen sterretje in hebben
De gehele auto lijkt uit ‘ Roemeense AutoStyle gids Editie ’95’ te komen. Wat een gedrocht. Doe mij maar een RWB of Singer.
@kenner: Deze kit is praktisch hetzelfde als de RWB. Ben het met je eens dat het zonder dak geen porem is!
Dat stuur is niet mooi maar wel een Nardi dus geen autostyle troep, verder vind ik hem ook niet echt mooi. Hou sws niet van cabrio’s dus ik kan niet heel objectief zijn…
Los van de discutablele looks; deze ruit lijkt nergens een raamstijl te hebben. Zodra je omslaat, ben je gewoon dood. Nul kans op overleven.
Leuk ding maar ik vind toch een hoop zaken wat knakerig eruit zien; het stuurtje, de bumpers, de zittingen…leuk dat je ruit €60k
Heeft gekost maar iedereen zal je voor gek verklaren..
Je vreest met grote vreze voor een sterretje (of erger) door opspattend grind.
En in het Ersatzteileversandzentrum in Zuffenhausen liggen ze nog steeds krom van het lachen, die superzeldzame voorruit is natuurlijk identiek aan die van de 964 Speedster.
Zelfs een Tesla is nog beter in elkaar geschroefd…
“… en ook in het verleden waren er 911 Speedsters, zoals de 911 Speedster (964) de 911 Speedster op basis van de 996.” Dat laatste moet toch een 997 zijn ipv de 996?
Zijn maar 2 die iets met een porsche mogen doen. RWB en Singer. Period.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).