Waarom Porsche deze 718 Cayman Club Sport moet maken

Auteur: , 32 Reacties

Vergeet de schier onbetaalbare Cayman GT4, het wordt tijd dat Porsche weer aan de gewone man gaat denken. In theorie zou dit namelijk de goedkoopste 718 Cayman kunnen zijn.

Porsche 718 Cayman Clubsport

Vanochtend presenteerde Porsche de 718 Cayman. Allerminst een verrassing, de 718 Boxster en de Cayman combineren is zo eenvoudig als 1+1. Niet langer ligt er in de Cayman een zescilinder boxer, maar een vierpitter met twee of tweeënhalve liter inhoud. Krachtiger, zuiniger, maar ook een heel stuk voordeliger dan voorheen. Koste een Cayman je minimaal 74.100 euro, de nieuwe én krachtigere 718 Cayman staat ‘al’ voor 65.700 euro in de prijslijst.

Met 300 pk is die instapper allerminst een stakker en ik ga hier dan ook niet pleiten voor meer pk’s. Wel wil ik hier een lans breken voor minder kilo’s én een lagere aanschafprijs. Precies zoals Porsche deed met de 968, de voorlaatste Porsche-sportwagen met viercilinder. Deze was er als Club Sport, wat zoveel betekende als minder geluidsisolatie, geen radio, airco of elektrische ramen en al zeker geen elektrisch verstelbare stoelen of een zonnedakje.

Porsche 968 Club Sport

Veel opties waren er ook niet: drie lakkleuren en logo’s in het zwart, wit, of rood. Motorisch was deze Club Sport gelijk aan de normale 968. Het zorgde voor een gewichtsbesparing van honderd kilo, maar belangrijker was dat er ook nog eens zo’n 15 procent van de prijs gehaald kon worden. Ja, er waren tijden dat je bij Porsche niet hoefde bij te betalen voor een auto met mínder opties…

Persoonlijk zie ik wel wat in een uitgeklede en nog goedkopere versie van de 718 Cayman. Eentje die net onder de 60 mille uitkomt en die -om kannibalisatie te voorkomen- nét niet aan de prestaties van een normale 718 Cayman S kan tippen. Voor de gelegenheid heb ik Photoshop even losgelaten op de nieuwe 718 Cayman, al zijn die prachtige Cup-velgen misschien toch een beetje over hun houdbaarheidsdatum heen. Maar even los van die wielen, wie komt ‘kamp Club Sport’ versterken?32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kan het nog lelijker
@martijn11: Te makkelijk om hier grappen over je levenspartner te gaan maken. Doe ik dus ook maar niet.
@martijn11: kijk eens gauw in de spiegel
@martijn11: of op je eigen oprit
Ja!
Dan koop ik toch liever een leuke tweedehandse Cayman S van de vorige generatie als ik ‘goedkoop’ uit wil zijn.
@pechweg: wel mee eens, als je goedkoop Porsche wilt rijden betekent het nog niet dat je geen enkele luxe wilt. Wordt dus toch weer een speeltje voor iemand die zich een aparte trackday car kan veroorloven..
Nee, er rijden al genoeg porsches rond
Heerlijk, lekker eenvoudige trackday wagen! Dergelijkd velgen zijn wat mij betreft nooit over hun houdbaarheidsdatum heen, minder is meer!
De voorkant van de 718 lijkt nog steeds op een hagedis die net citroen heeft gegeten, maar deze mogen ze wel doen!
@denniss00: Zit je aan de paddo’s?
@mikkeloentje: aan de citroenen denk ik.
@denniss00: damn, jij hebt een rijke fantasie!
Doe mij dan maar de variant die daarna zou moeten komen: de 718/6 Clubsport, minder opties en gewicht, maar wel met de 6 cilinder motor.
Persoonlijk snap ik niet waarom je zoveel euries betaald om in een auto te rijden die niet (meer) exclusief is. Spaar voor een honda of een Ferrari ofzo. Of importeer een mooie Japans.
@licht:

100% leasewerk ..
Als er 3 Porsches per jaar worden verkocht is het veel ..
@lincoln: jij hebt flinke duimen!
Helemaal voor. Bizar dat uitgeklede versies vaak voor méér verkocht worden. Juist een merk als Porsche zou het sieren als ze een uitgekleed sportautootje voor het volk zouden maken. Dat kan bovendien nog wel eens een enorme hit worden!
@pomoek: kost ook gewoon meer..
als je 5000 auto;s vd band laat rollen, waarbij er 5 anders zijn.. wat denk je dan dat meer geld kost per stuk, die 4995 of die 5 aparte

laten we adners een groepbuy doen, 1000 stuks en ze spelen misschien break even
Vind de 968 samen met de 944 en 924 echt hele leuke Porsches ..
Lekker compact en duurzaam ingenieurwerk ..
Is er bier in kamp Club Sport? Anders kom ik niet…
Ik zou nog een stap verder gaan en een nieuwe 914 op de markt brengen. Nog onder de Cayman. Middenmotor met 200-270pk en een beetje spartaans! Net iets luxer dan een Lotus Elise maar kaler en gerichter dan een Cayman. Wellicht op een ingekort Cayman onderstel oid. Lijkt me veel leuker. Vind dat een leuk karretje, die 914. Jammer genoeg heb je de echte goedkope periode al gehad. Zelfs die zitten qua prijs behoorlijk in de lift.
Goedkope led achterlichten met dat wit..
Ik zeg eentje met een hybride techniekje waarmee je, net als de 918, 3 straten mee kan afleggen zodat je geen BPM betaald.
Lekkere soepje hoor!
Al die negativiteit ..
Ik vind het best mooi spul voor dat geld!
Het idee is top! Die Cupvelgen alleen niet doen, die wil ik wel onder m`n VR6. Staan ook perfect onder een Corrado.
Mooi man! Doen Porsche. Oldskool met dezelfde 5-spaak van de 968 in kleur van de carosserie en een grote clubsport sticker over de zijkant! En lekker zelf de ramen naar beneden slingeren. Voor mij een zwarte met zwarte wielen en witte letters aub.
Gewoon Mustang Ecoboost kopen, Jonguh!
Een gewone man die effe 59.000 euro kan betalen voor een auto, die ken ik niet.

Daar is de 2e hands markt goed voor!
Voor mij een smurf-blauwe of badkamer groene (964 RS – kleur) met dito velgen en donkere letters.
Graag mét de cupvelgen.
You gotta love em.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).