Zo exclusief is een 911 van Porsche Exclusive

Auteur: , 14 Reacties

Anders kun je het net zo goed niet doen.

Porsche 911 Cabriolet

Sinds jaar en dag kun je bij Porsche Exclusive terecht voor als je een Porsche wil die nét even wat anders is dan die van de buurman, overbuurman en je achterneef. De Porsche 911 is een enorm populaire sportauto en in zijn segment by far de best verkochte sportwagen.

Ja, de Mazda MX-5 en Ford Mustang verkopen beter, maar zijn aanzienlijk goedkoper, dus vallen eigenlijk in een andere (lees: lagere) klasse. Het is dus niet vreemd dat als men een dure sportwagen koopt, men ook een bijzondere uitvoering heeft. Nu kun je bij Porsche al behoorlijk specifiek je eigen 911 samenstellen, maar als je wil kun je bij Porsche Exclusive aankloppen voor meer, eh, exclusiviteit.

Porsche 911 Coupe

De Exclusive-afdeling boert goed de laatste tijd. Afgelopen jaar verkocht Porsche maar liefst 37.573 Porsches 911 die door Exclusive onder handen werden genomen. Dat laat Christian Freidl (fabrieksmanager Porsche Exclusive) weten aan Autocar. Ondanks dat er meer exclusieve 911’s dan ooit verkocht worden, zijn het wel allemaal verschillende 911’s. Het komt maximaal twee keer per jaar voor dat een 911 van Exclusive gelijk is aan een andere 911 van Porsche Exclusive.

Porsche 718 Boxster Spyder (982C) '19

De opties van Porsche Exclusive zijn overigens niet allemaal even bijzonder, dus zo gek is het niet dat er zoveel Porsches rondrijden met ‘Exclusive’-opties. Denk aan zwarte velgen, een sportpakket of sportuitlaat. Dat geldt ook als een 911 die door Porsche Exlcusive onder handen is genomen. Voor alle Porsches heeft Porsche Exclusive trouwens een programma met Exclusive-goodies.

Porsche Panamera GTS (971) '1914 reacties

Die eerste foto leek behoorlijk op een Beetle
@flatsixx: laat de 911 daar nou net vanaf stammen… Iets met evolutie en geen revolutie.
Poah, ik vind de eerste in het artikel wel een schoonheid hoor, mooi samengesteld.
De kleur op de titel foto vind ik ook top. De blauwe en groene daarentegen 🤢
Het blijft een porsche waar er zoveel van rond rijden. Ik zie een porsche en denk ja leuke auto, ik zie een Ferrari, Lambo, Bentley, Rolls royce, Alpina, Donkervoort rijden en denk wooow gaaf. Maarja de eigenaar diet het natuurlijk niet voor mij maar voor zichzelf. Mooi dat het kan.
@maferick74: die Porsche is natuurlijk ook veel praktischer inzetbaar als bijv een Ferrari of Lamborghini. Je kunt ermee op vakantie, je kunt ermee naar je werk en hem prima gebruiken als daily. Maar je kunt er ook goed mee gummen en heerlijk mee sturen! Daarom zie je ze ook zoveel!
Dik 120 per werkdag ..
Exclusief hoor ..
@lincoln: Veel auto’s zijn al snel exclusief als iedereen om je heen een Audi, Mercedes of BMW rijdt. Als je in kringen vertoeft die supercars rijden moet je al een hypercar kopen om iets bijzonders te hebben, het is allemaal afhankelijk van waar je woont en met wie je omgaat.
@ Willeme : ” Ja, de Mazda MX-5 en Ford Mustang verkopen beter ” Is dat in NL echt zo dat er meer Mustangs worden verkocht als 911jes ? Zo niet dan blijft de Mustang exclusiever ondanks dat hij veel goedkoper is en over een GT350 R of de nieuwe GT 500 die eraan komt hoeven we er het niet eens over te hebben hoe exclusief die in NL zullen zijn. Om allen maar te zeggen dat “exclusief ” maar relatief is en dat een 911 (ook volgehangen met eigen opties moeilijk exclusief genoemd kan worden)
@RobUSA: Nee er worden meer Porsche 911’s verkocht dan Ford Mustang én Mazda MX-5 in NL. Overigens verkoopt Porsche ook hier in Canada meer 911’s dan MX-5, de MX-5 verkoopcijfers zijn behoorlijk ingekakt de laatste jaren. Vorig jaar verkocht Porsche al 1.400 stuks van de 911 hier in Canada wat al aanzienlijk meer is dan wat Porsche in Frankrijk, Italië of in Spanje verkocht van de 911. Met veel minder inwoners. Dit jaar zal Porsche naar schatting 1.600-1.700 911’s verkopen hier. En ik schat dat dat in 2020 2.000+ wordt.
@arias: Dat dacht ik nl ook zonder te googlen :) Maar voor Canada zal het ook niet lang meer duren voor meer linkse regeltjes toch ?
@RobUSA: binnenkort verkiezingen, we zullen het zien maar Trudeau lijkt me als president geen lang leven meer beschoren. De rechtse Andrew Scheer staat aan kop in de peilingen.
Die boxster, mooi!!
Oef die Boxter is nog steeds nice.
Je kiest een optie uit het exclusive-lijstje en dan tellen ze hem mee bij de exclusive afdeling ofzo??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).